Vodič za crveno cveće šta znači crveno cveće

Crveno cveće nikada ne uspeva da ulepša buket prelepim naletima boja. I, sa širokim spektrom emocija i značenja iza sebe, one su jedna od najpopularnijih boja cveća za slanje.

Ako razmišljate da pošaljete malo crvenog cveća, zgodno je da znate koje vrste crvenog cveća su dostupne, šta oni znače i kojom prilikom da ih pošaljete. Naravno, ne postoji tačan ili pogrešan odgovor kada je u pitanju slanje cveća, svi vole da dobiju buket iznenađenja! Ali, uz ovih nekoliko korisnih saveta, moći ćete da se savršeno izrazite i pošaljete super promišljen poklon.

Koja su značenja crvenog cveća?

Iako značenje crvenog cveća varira, crvena boja je skoro uvek povezana sa strašću, ljubavlju i naklonošću. Dakle, ako svom partneru pošaljete veliki buket romantičnog crvenog cveća, posebno elegantnog cveća poput ruža i lala, definitivno će biti cenjeno!

Crveno cveće se takođe mnogo koristi za ukrašavanje kuće tokom Božića jer odlično širi praznično veselje i predstavlja božićnu radost. Ako se borite za ideje za božićne poklone, ne možete pogrešiti ako pošaljete gomilu prazničnih crvenih cvetova.

Kada treba pokloniti crveno cveće?

Postoji mnogo prilika i događaja u kojima crveno cveće predstavlja savršen poklon. Evo nekih od najčešćih na koje treba obratiti pažnju:
Božić
Crvena boja i Božić su dve stvari koje idu ruku pod ruku. Vidimo toliko crvenog cveća koji se koristi na božićnim izložbama i kao poklon za Božić. Od božićnih zvezda i ruža do lala i ljiljana, crveno cveće je savršeno za svaku božićnu priliku i zimske rođendane.
Vjenčanja
Kada razmišljate o venčanjima, verovatno ćete pomisliti na čisto, belo cveće. Ali, crveno cveće je obično razbacano kroz buket i druge ukrasne aranžmane kako bi simbolizovali večnu ljubav i posvećenost parova.
Godišnjice
Godišnjice su savršeno vreme za crveno cveće jer se može koristiti da simbolizuje ljubav i strast. Crvene ruže su odličan izbor za većinu godišnjica jer su super romantičan cvet. Ali, ako slavite svoju 11. godišnjicu, onda su crveni tulipani pravi put jer su lale zvanični cvet na 11. godišnjicu braka.
Posle predstave
Crveno cveće se često poklanja nakon nastupa kako bi se izvođaču čestitalo na uspehu. Tradicionalno, obožavalac bi davao crvene ruže sa dugim stabljikama, ali je tokom godina evoluirao u skoro svaki crveni cvet.
5 crvenih cvetova za zimu

Zima je prelepo doba godine, sa mraznim jutrima, tek palim snegom i daškom praznične radosti u vazduhu. Takođe je vreme da neko prekrasno crveno cveće zaista pokaže svoju lepotu!
1. Crvene ruže
Nijedan crveni cvet ne može biti voljeniji od klasične crvene ruže. Tradicionalno, crvena ruža je simbol strasti i ljubavi i može se koristiti kao romantični gest ili slavljenički cvet tokom zimskih meseci.
2. Crvena poinsettia
Koji je vrhunski božićni cvet koji pitate? Naravno, bogata crvena božićna zvezda! Samo znate da Deda Mraz pravi svoju listu i dvaput je proverava čim vidite da su ove biljke izložene. Božićne zvezde su pune značenja i simbolike, a sa svojim živim, crvenim listovima i jedinstvenim oblikom zvezde, uvek su popularan poklon za svečanu sezonu.
3. Crveni mak
Crveni mak je divan simbol sećanja i nade. Tradicionalno, oni se nose da se sećaju i cene Oružane snage i sve što su učinili za nas tokom Prvog svetskog rata. Često se zakače za odeću ljudi i nose u novembru i decembru, a obično se poklanjaju i u zimskim mesecima
4. Crveni tulipani
Tulipani su bogati značenjem i simbolikom. Ako ste romantičan tip i u novoj vezi, crvene lale mogu da simbolizuju savršenu ljubav. Veoma su popularno cveće za parove koje jedni drugima daju kao alternativu crvenim ružama tokom zimskih meseci jer mogu da cvetaju čak i po hladnom vremenu.

5. Crveni amarilis
Duboke grimizne boje, crveni amarilis se često smatra božićnim cvetom. Reč amarilis je grčka i znači „svetlucati“, što ga čini zimskim čudom koje je savršeno za prazničnu sezonu. Pored toga što je božićni cvet, crveni amarilis preuzima svoje značenje iz tragične grčke ljubavne priče, zbog čega se takođe smatra da cvet simbolizuje ponos i blistavu lepotu.
5 crvenih cvetova za proleće

Lepota dolaska proleća je uvek uzbudljivo vreme. Cveće cveta, bebe životinje skaču i svetle navale boja se vraćaju u prirodu. Evo nekih od najboljih crvenih cvetova za proleće:

1. Crveni ljiljani
Crveni ljiljani su prelep dodatak svakoj bašti. Više vole hladnije vreme, pa se obično preporučuje da ih sade u proleće. A pokloniti ih tokom proleća je savršeno vreme! U crvenoj boji predstavljaju strast i ljubav, kao i čistotu.

2. Crvene dalije
Crveni cvet dalije je zaista prizor za posmatranje! Oni su savršen prolećni cvet jer se smatra da simbolizuju snagu i moć i nude kontinuirano cvetanje od proleća do leta.
3. Crveni karanfili
Crveni karanfili predstavljaju divljenje i radost i često su nadareni da izraze platonsku ljubav kada su u svetlo crvenoj i romantičnu ljubav kada su u tamnijoj crvenoj boji. Cvetaju u proleće što ih čini divnim dodatkom vašoj bašti tokom ove sezone.
4. Crvena alstromerija
Kao jedno od najpopularnijih prolećnih cvetova, crvena alstromerija ima dugo vreme cvetanja što je čini idealnom za sezonu. U crvenoj boji, za Alstromeriju se kaže da simbolizuje romantiku i razigranost, što je čini savršenim poklonom za onoga koga volite.
5. Crvena anemona
Ovo divno cveće ima estetiku poput maka i savršeno je za proleće. Njihova najčešća boja je bela, ali su dostupne i u crvenoj koja izgleda apsolutno lepo i može predstavljati romantiku i ljubav.

5 crvenih cvetova za leto

Sunce sija, plaže nas zovu i želja da ulepšamo dom cvećem je jaka! Ovih 5 crvenih cvetova su savršeni za letnje mesece:

1. Gerbera tratinčice
Ovi veseli cvetovi imaju sunčevu svetlost poput latica koje dolaze u živopisnoj crvenoj boji. Ovo cveće je skoro jednako opsednuto suncem kao i mi, tako da im je potreban minimalan napor da bi uspeli u toplijim, letnjim mesecima.
2. Crvene frezije
Frezije vole letnje mesece i kada ih posadite u živopisnoj crvenoj boji, vaša bašta će se sigurno okrenuti! Za frezije se kaže da predstavljaju ljubav i strast, što ih čini divnim poklonom za onoga koga volite.
3. Crveni božuri
Svi vole božure jer njihove svetle skupljene latice daju prskanje boje svakoj bašti. U crvenoj boji često su simbol romantike, ali mogu značiti i stidljivost. U grčkoj mitologiji, Paeonia postaje stidljiva pred boginjom Afropditom i postaje jarko crvena. Legenda kaže da je kao rezultat toga Afrodita pretvorila nimfu u crveni božur.
4. Crveni dianthus
Cvet diantusa cveta tokom celog leta, a kada se sadi u dobro dreniranom tlu, relativno je malo za održavanje. Crveni Dianthus se smatra cvetom bogova i simbolizuje divljenje i božanstvo.

5. Crvene begonije
Begonije su navikle na tropsku, toplu klimu, što znači da se bore da prežive veći deo godine u Velikoj Britaniji. Ali, u letnjim mesecima, prelepe crvene begonije zaista mogu doći na svoje. Iako traju samo kratko, nežne su i svetle kada procvetaju.
5 crvenih cvetova za jesen
Dok lišće počinje da se pretvara u zadivljujuće nijanse crvene, braon i žute, a mi počinjemo da se udomljavamo pored kamina sa toplom čokoladom u ruci, jesen je odlično vreme da u svoj dom donesete malo jesenje crvenog cveća.

1. Crveni mak
Prelepi crveni makovi simbol su sećanja i nade, a tokom jeseni se najčešće nose na povodcima do 11. novembra, pa i posle. Oni su divan poklon i savršeni prikaz sećanja i divljenja.
2. Crvene hrizanteme
Kao zvanični cvet za novembar, hrizanteme su savršene za poklon onima koji su rođeni tokom jesenjih meseci. Dostupne u širokom spektru jesenjih boja, crvene hrizanteme su posebno posebne jer predstavljaju strast, ljubav i čistotu.

3. Crveni hibiskus
Crveni hibiskus je jedno od najuzbudljivijih cvetova za gledanje kako cveta, jer se njihove svetle i smele latice obnavljaju svaka 24 sata! Za razliku od mnogih cvetova, cvet hibiskusa cveta tokom jeseni, što ga čini odličnim cvetom za ovu sezonu.
4. Crveni zumbul
Crvena boja za zumbule je simbol rekreacije i vremena za igru, što ih čini divnim osvetljivačem bašte kada cvetaju. Poklanjanje crvenog zumbula u jesen je divna ideja, jer njihove lukovice treba posaditi u jesen kako bi mogle da cvetaju tokom leta.
5. Crveni krokus
Krokus je jedan od prvih cvetova koji izbija u jesenjim mesecima i smatra se da predstavlja novi život i radost! Ovo značenje je još očiglednije kada se cvet vidi u radosnoj, svetlo crvenoj boji.