Ideje za božićne poklone

Vau, 2020. Kakva je to godina bila. Za mnoge od nas zveckanje čašama šampanjca u znak proslave kraja ove godine nije moglo da dođe ranije, ali pre nego što otpevamo Dejan u ponoć, moramo prvo da se izborimo sa Božićem.

Ovogodišnji Božić mogao bi izgledati malo drugačije od onih koje smo obično doživljavali, ali nema razloga zašto ne biste proširili malo prazničnog veselja onima koje volite.

Pogledajte naš vodič za brzu paljbu u nastavku za inspiraciju koji sadrži samo nekoliko najboljih ideja za božićne poklone. Vreme je da popunite te čarape i ostanete bez selotejpa dok završite sa umotavanjem poslednjeg poklona, Božić je skoro stigao.

Proslavite se cvećem

Za neke od nas, viđenje naših najmilijih možda neće biti na čestitkama ovog Božića, pa neka svetli i svečani buket govori umesto vas. Cveće može da se pozdravi na velike udaljenosti, odmah razveseli kada je predstavljeno na pragu i podseti tu osobu na vas kad god ugleda njihov fantastičan buket.

Ako zaista želite da impresionirate, izaberite jedinstveno cveće koje je ručno izradio lokalni cvećar. Takođe nam se sviđa ideja da pošaljemo gotov venac, ukrašen prazničnim cvetovima i spreman da se okači na ponosno mesto na njihovim ulaznim vratima da pozdravi sve te božićne goste.

Pošaljite svojoj najboljoj prijateljici smelu gomilu crvenih ruža da zvoni u sezoni ili svratite kod svoje sestre sa božićnom zvezdom u saksiji u kojoj može da uživa do Nove godine – i dugo posle, ako sledi korake u našem vodiču za negu božićne zvezde.

Niste ljubitelj cveća? Zatim naručite da se umesto toga isporuči svečana biljka koja će trajati dugo nakon što se odmotavanje završi i ćuretina bude uživana u nekoliko sendviča i velikom kariju nakon velikog dana.

Poinsettia, amarilis ili božićni kaktus su popularni izbori i izgledaju sjajno kada su prikazani na kaminu među božićnim čestitkama ili u treperavim svetlima glavnog drveta. Pogledajte naš vodič za najbolje božićne biljke za više inspiracije.

Napravite kočnicu

Koščići su savršen poklon iznenađenja i posebno su omiljeni među bakama i dekama i onim prijateljima i porodicom na daljinu. Izaberite božićnu korpicu do vrha ispunjenu poklonima vezanim za čokoladu za svoju baku koja voli slatko ili pošaljite korpicu za doručak koju vaši roditelji koji žive daleko mogu da ušuškaju na Božić. To je gotov i upakovani poklon, koji se može poslati direktno onima koje volite – rekli bismo da je pobeda!

Alternativno, ako znate da je primalac izbirljiv, naći ćete komplete za prepreke dostupne u prodavnicama kartica, pa čak iu supermarketima. Oni obično imaju korpu, celofan i traku tako da možete da kreirate sopstvenu, što znači da možete da je ispunite predmetima za koje znate da su im definitivno omiljeni.

Pošaljite kutiju za pretplatu

Kutija za pretplatu je poklon koji nastavlja da daje, dugo nakon što se Božić završi. Ovi zabavni paketi stižu svakog meseca, puni poslastica i minijatura koje će im se svideti.

Birajte između kutija sa temom lepote, kao što je Glossibok sa uzorcima šminke i proizvoda za negu kože, kutija sa receptima sa svim sastojcima koji su im potrebni da izazovu oluju u kuhinji od poput HelloFresh, pa čak i kutija za štreberske pretplate iz Lootcrate-a sa majicama sa temom igrica , memorabilije i neobičan kućni dekor. Možete odlučiti na koliko meseci ćete im slati mesečni poklon – smatramo da je jedan do tri meseca velikodušna ponuda.

Napravite nešto sami

Ručno rađen poklon uvek dobro prođe i postoji mnogo zgodnih malih poklona koje možete napraviti u svoje vreme uz vrlo malo troškova. Ovde smo izneli nekoliko ideja – vreme je da preturate po toj kutiji za zanat!

Svečani venac za vrata – Uzmite živopisno zeleno lišće i božićne biljke kao što su božikovina i imela da biste napravili zadivljujući venac za vrata koji će vaši voljeni ceniti tokom cele sezone. Pogledajte naš vodič za ekološki prihvatljive vijence za vrata ovdje za smjernice.
Cvetni središnji deo – Bez obzira da li želite da unapred zahvalite svojoj mami što je pripremila božićnu večeru (ponovo!) ili samo želite da napravite nešto u čemu će moći da uživaju iz godine u godinu, cvetni središnji deo napravljen od suvog cveća trajaće do sledećeg Božića. Možete ga učiniti prazničnim ili kreirati nešto što upotpunjuje njihov kućni dekor. Da biste započeli, pogledajte naš vodič za sušenje cveća.
Domaće sveće – Postoji nešto posebno u paljenju domaćih sveća, jer puno ljubavi i pažnje ulazi u svako prelivanje i svaki podrezani fitilj. Napravite božićne sveće sa uljem cimeta ili mirisom bora koje možete paliti i uživati do Nove godine.