Zvanicni rodjendanski cvet za mart

Sve što treba da znate o martovskom cveću

Mart zvanično označava početak proleća. Osigurava kraj tmurnosti zime i obećava pred nama svetle, sunčane i tople dane. Za rođene u martu to je više nego dovoljan razlog za slavlje života i rođenja. Ako neko koga poznajete slavi rođendan u martu, nikada nećete pogrešiti ako poklonite prelepo cveće. Učinite ga slatkijim i jedinstvenijim slanjem zvaničnog cveta rođenja za mart – narcisa. U nastavku smo napravili brzi vodič o ovim zadivljujućim cvetovima.


Narcisi
Narcisi su jedna od prvih nekoliko trajnica koje cvetaju u proleće. Ovo cveće nalik na trubu označava da su topliji i svetliji dani odmah iza ugla, posebno sa svojim veselim i jarko žutim laticama. Zbog toga se narcisi često povezuju sa ponovnim rođenjem i novim počecima.

Narcisi se takođe nazivaju narcis (poreklom iz latinskog), jonkuil, pozajmljeni ljiljan i daffadovndilli. Iako su ukusni narcisi obično žuti, postoje sorte narcisa koje prikazuju cveće koje je belo, roze, narandžasto, kajsije, zelene limete ili kombinacija bilo koje od ovih boja sa žutom ili belom.

Sa svojim impresivno lepim cvastim, martovsko rođendansko cveće je cenjeno širom sveta. Oni igraju suštinsku ulogu u istoriji i kulturi nekoliko gradova i zemalja širom sveta. Kao u Velsu, gde se narcisi smatraju nacionalnim cvetom i simbolom vernosti. To je zbog njegove sposobnosti da ponovo cveta iz godine u godinu. Ili u Kini, gde su narcisi simbol sreće i prosperiteta jer cvetaju oko kineske Nove godine. Takođe simbol nade, narcis je zvanični amblem dobrotvornih organizacija protiv raka u mnogim nacijama.

Narcisi dalje simbolizuju sreću, viteštvo, prijateljstvo, poštovanje i skromnost. Takođe, oni su zvanični cvet za 10. godišnjicu braka.

Imajte na umu, međutim, da ovaj cvet meseca rođenja treba davati u snopu, a ne kao jedan cvet. Dok su narcisi simbol sreće, legende kažu da jedan cvet narcisa može doneti lošu sreću.

Rođeni cvet za mart: Vodič za poklone
Da li vam neko drag u životu slavi martovski rođendan? Ne postoji ništa ličniji poklon od gomile šarmantnog i veselog cveća – bilo u buketima ili saksijama.

Niste sigurni koju vrstu cveća da nabavite? Evo našeg kratkog vodiča za poklone za martovski rođendanski cvet za vašu mamu, ženu ili devojku, baku, dedu, prijatelje i kolege. Ili možda razmišljate o tome da pošaljete „hvala“ i „čestitam“ martovski cvet? I taj deo smo pokrili!

Cveće za tvoju mamu za mesec martovskog rođenja
Šarmantni martovski cvet nalik na trubu simbolizuje nove početke, što ga čini još prikladnijim rođendanskim poklonom za najposebniju i najvažniju ženu u životu.

tvoj život – tvoja mama.

Živo žute boje narcisa su još jedan plus! Žuti cvetovi, generalno, obezbeđuju sreću, ali žuti narcisi takođe podrazumevaju poštovanje.

Narcisi u saksiji su vaša najbolja opcija ako želite da svojoj mami poklonite biljku koja traje duže od rezanog cveća na njen poseban dan. Narcis „Pipit“ ili Jonkuil narcis i sorta „Tete-a-Tete“ su neki od primera.

„Tahiti“ narcisi, s druge strane, čine odlično rezano cveće sa svojim velikim, živo žutim cvetovima i čvrstim, dugim stabljikama.

Cveće za mesec martovskog rođenja za vašu ženu ili devojku
Šareni cvetovi narcisa sigurno donose zadovoljstvo svima, posebno na njihove rođendane. Ako je vaša žena ili devojka beba u martu, jedan od načina da joj date do znanja da vam je stalo je da date gomilu njenog cveća.

Među bezbroj dostupnih sorti, Narcis ‘Bridal Crovn’ može biti jedan od vaših najboljih izbora sa svojim mirisnim, dvostrukim krem-belim cvetovima. Još jedan dobro poznati narcis je ‘Kralj Alfred’, trubač narcis poznat po svojim upečatljivim žutim cvetovima.

Cveće za deku i baku u mesecu martovskog rođenja
Vhite Daffodils
Vhite Daffodils
Nikada ne možete pogrešiti sa belim narcisima. Imaju ovu fascinantnu privlačnost koja prevazilazi jednostavnost, eleganciju i čistu ljubav – baš kao i naši dragi bake i deke.

Ako želite da pokažete malo ljubavi svojoj ljubaznoj baki ili dedi (ili oboje!) na njihov rođendan, uradite to kroz gomilu belih martovskih rođendanskih narcisa ili mešanih boja ovih cvetova.

Za bele narcise, možete probati Narcis ‘Toto’, patuljasti narcis sa cvetovima u obliku zvezda. Još jedan odličan rezani cvet belog narcisa je sorta Narcissus ‘Minnov’, koja ima pet malih cvetova po stabljici.

Cveće za mesec rođenja u martu za prijatelja ili kolegu
Narcisi su simbol prijateljstva, pa su odličan izbor za rođendanski poklon prijateljima ili kolegama. Ove impresivne biljke imaju bezbroj sorti tako da imate brojne mogućnosti da pronađete onu koja najbolje odgovara ličnosti vašeg prijatelja.

Možete se odlučiti za rezano cveće poput narcisa „Dutch Master“ sa žuto-zlatnim cvetovima, „Mount Hood“ narcisa sa belim cvetovima i dugim stabljikama ili „Vhite Lion“ narcisa sa belim i žutim duplim cvetovima.

Ako vaš prijatelj ili kolega ima zeleni palac, onda su minijaturni narcisi u saksiji takođe dobar izbor. Primeri uključuju narcise „Jack Snipe“ sa mirisnim krem-belim i žutim cvetovima i „Peeping Tom“ narcise sa snažnim žutim cvetovima.

Mart Rođen mesec Cveće da se zahvalimo ili čestitamo
Narcisi imaju nekoliko značenja, ali jedna od najprepoznatljivijih simbolika ovog prelepog prolećnog cveća je „novi počeci“. Stoga bi ovo bio savršen cvet za čestitanje kada neko slavi prekretnicu kao što je rođenje bebe, unapređenje posla ili preseljenje u novu kuću.

Narcisi su takođe odličan izbor da pošaljete lep gest zahvalnosti jer simbolizuju radost i prijateljstvo. Neki od najpoznatijih narcisa su žuti „Spellbinder“ narcisi sa primesama bele boje na trubi, uvek elegantni zlatno žuti narcisi „King Alfred“ i patuljasti narcis „Havera“ sa bledožutim cvetovima.

Najčešća pitanja o martovskom cveću
Šta je zvanični cvet marta?
Zvanični cvet rođenja za mart je narcis. Ovo cveće se naziva i narcis, jonkuil, pozajmljeni ljiljan i narcis.

Šta simbolizuju narcisi?
Narcisi dalje simbolizuju sreću, viteštvo, prijateljstvo, poštovanje i skromnost. Takođe, oni su zvanični cvet za 10. godišnjicu braka.

Da li je rođeno cveće stvar?
Značenje i simbolika rođenog cveća imaju duboke kulturne korene koji datiraju iz viktorijanskih vremena i šire.

Šta znači biti rođen u martu?
Za one rođene u martu, zodijački kalendar dodeljuje prvih 20 dana u mesecu Ribama, a ostatak meseca pod Ovnom. Smatra se da su Ribe inherentno optimistične, dok Ovnovi imaju nagon i strast. Smatra se da oni koji računaju mart kao mesec rođenja nose veliku sreću sa sobom tokom celog života.