Savršeno venčano cveće

Svi imamo savršenu viziju našeg venčanog cveća. Ali sačekajte, pre nego što odaberete svoje cveće, treba da znate nekoliko stvari o onome što vidite na društvenim mrežama.


Kada kreirate svoju viziju za venčano cveće od inspirativnih fotografija koje se nalaze na Pinterestu ili Instagramu, treba imati na umu nekoliko stvari. Ove prelepe sanjive slike možda nije uvek moguće da se ponovo stvori tačno ono što vidite. Sa mnogim dostupnim aplikacijama sa alatkama za uređivanje, možete da kreirate dramatične, zapanjujuće fotografije. Dakle, iako je pronalaženje inspirativnih slika odličan način za razmišljanje, nemojte očekivati da će vaše venčano cveće stići u tačnoj boji ili tonovima fotografija koje ste pronašli na internetu. Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi sa pravljenjem cveća za venčanje, pošaljite nam svoje inspirativne slike e-poštom sa detaljima o veličini, boji i omiljenom cveću. Bićemo više nego srećni da vas uputimo u kreiranje vaše savršene vizije!

Letnje neveste treba da razmotre vrućinu i kako ona može uticati na cveće koje beru. Budite oprezni tokom bujnijih meseci kao što su jul i avgust. Cveće možda neće izdržati svoj životni vek zbog vlage i toplote.

Jesen neveste imaju savršeno vreme za cveće. Pretvorite klasično cveće u jesenje cvetne aranžmane mešanjem omiljenih jeseni. Neki favoriti su dalije, hrizanteme, ranunculusi, astilbe, eukaliptusi, asteri u nijansama spaljene narandžaste, žute, crvene i bronzane.

Evo nekoliko brzih saveta o dodavanju TLC-a izboru cveća koje ste možda odabrali za svoje venčane cvetne aranžmane.

Ruže- Ruže za veleprodaju zahtevaju dodatnu pažnju tokom pripreme pre aranžiranja cvetnih aranžmana—Pored čišćenja listova i davanja im svežeg rezanja na svakoj stabljici, skinite bodlje sa vaših ruža. Nakon nekoliko sati rehidracije, uklonite spoljne zaštitne latice pre aranžiranja.

Ljiljani – Trebaju vam ljiljani da se potpuno otvore? Napravite rez od 1 inča ili više uz stablo da biste otvorili nove kapilare za nošenje vode nagore. Stabljike odmah uronite u mlaku vodu i držite vazu bar do pola pune. Držite ljiljane dalje od direktne sunčeve svetlosti, ali ih stavite blizu prozora kako bi imali dovoljno svetlosti. Ne držite svoje ljiljane blizu voća kao što su jabuke i banane.

Hortenzije – Napravite prorez od jednog inča na sredini dna stabljike hortenzije i navlažite glave bocom sa raspršivačem kako biste osigurali da ostanu hidratizovane.

Lale – Evo nekoliko naučnih zabavnih činjenica o lalama – lale nastavljaju da rastu nakon što se iseku i stave u vazu. Lale privlači svetlost, a stabljike će se uvijati u pravcu svetlosti. Da biste lale držali ravno, stavite ih u visoku vazu za podršku i svakodnevno okrenite vazu.

Amarilis – Da biste izbegli da cvet amarilisa ne klone, pažljivo umetnite drvene štapiće za jelo ili drvene ražnjiće u šuplje stabljike.

Anemone – Izrežite stabljike pod tekućom vodom pod uglom da biste povukli vodu kroz stabljiku i obezbedili veće područje za piće. Posle nekoliko sati, dajte stabljike svež rez da biste odčepili sve blokirane stabljike. Ostavite svoje anemone u toploj prostoriji ili na sunčevoj svetlosti nekoliko sati kako biste pomogli da se otvori sve zatvorene cvetove.

Rajska ptica – Da biste pomogli ovom predivnom cvetu, gurnite prste unutar kućišta i iskočite ga sa dna. Ne vuci jer može pocepati. Pažljivo gurnite cvet da se otvori (pogledajte video). Izvucite pergamentnu oblast radi zaštite koja će vam omogućiti da se dalje otvorite. Budite veoma oprezni jer ih možete prekinuti.