najboljih vrsta cveća za poklone za Majčin dan

Najpopularnije i bezvremenske sorte cveća za poklon za Majčin dan
Kada dođe Majčin dan, cveće je izbor za poklon. Oni su divan način da pokažete majkama u svom životu koliko ih volite i cenite. Ali koje cveće treba da izaberete i kako možete da obezbedite da stigne na vreme? Ako tražite savršen poklon za Majčin dan, nastavite da čitate. Podelićemo kolekciju najpopularnijih i bezvremenskih vrsta cveća za cvetne poklone za Majčin dan i najbolje cvećare koji ove godine nude isporuku cveća širom zemlje.


Da li je cveće dobar poklon za Majčin dan?
Cveće je odličan izbor poklona za Majčin dan. Prelepe su i mirisne, a vaš primalac može nedeljama da uživa u njima u svom domu. Pored toga, cveće dolazi u beskrajnim varijantama, bojama i veličinama. Dakle, možete pronaći savršen aranžman koji će odgovarati vašem budžetu i preferencijama vašeg primaoca.

Međutim, pre nego što nekome kupite cveće, trebalo bi da razmotrite nekoliko faktora. Na primer, trebalo bi da se uverite da vaš primalac nema alergije ili osetljivost na mirise. Ako znate da osoba uživa u primanju cveća, ne možete pogrešiti sa buketom za Majčin dan.

Kada treba da dam cveće za Majčin dan?
Ako želite da pošaljete cveće za Majčin dan, najbolje vreme za naručivanje je oko dve nedelje pre praznika. Na taj način možete biti sigurni da vaš izabrani cvećar ima dovoljno vremena da kreira i isporuči vaš aranžman na vreme. Ovo će vam takođe uštedeti brige oko kupovine poklona u poslednjem trenutku.

Međutim, ako kupujete u poslednjem trenutku, i dalje ćete imati mnogo opcija za izbor. Mnoge usluge isporuke cveća na mreži nude isporuku istog ili sledećeg dana. Možete iskoristiti prednosti ovih usluga kako biste osigurali da vaš primalac dobije svoj poklon kada to želite.

Sada predlažemo da naručite svoje cveće da stigne na Dan majki. To je promišljeno iznenađenje koje pokazuje mami da ste želeli da se oseća proslavljeno na ovaj poseban dan.

Međutim, ako ste zabrinuti da će vam cveće stići na vreme, uvek možete da naručite da dođe dan pre Majčinog dana. Bićete mirni, a vaša majka će se osećati jednako srećnom što će primiti tako divan poklon.

Najbolje vrste cveća za poklone za Dan majki
Koje vrste cveća su odličan izbor za Majčin dan? Na viktorijanskom jeziku cveća, poznatom i kao floriografija, sledeći cvetovi simbolizuju značenja kao što su ljubav, divljenje, radost, dostignuće, poštovanje, naporan rad, strast i uspeh. Uzmite u obzir ovo cveće kada dajete poklon za Majčin dan.

1. Ruže

Ruže su klasičan izbor za poklone za Majčin dan. Ovaj cvet prenosi ljubav i brigu. Osim toga, ruže su dostupne u mnogim bojama, od kojih svaka ima svoje jedinstveno značenje.

Nekoliko dobrih boja ruža za Majčin dan su crvena, ružičasta i žuta. Crvene ruže simbolizuju ljubav i poštovanje, što ih čini savršenim izborom za Majčin dan.

Ružičaste ruže se često povezuju sa slatkoćom, gracioznošću i elegancijom. Žute ruže označavaju radost i prijateljstvo, tako da su divan izbor za majku koja se oseća kao vaš najbolji prijatelj.

2. Suncokreti

Suncokreti su svetao i podsticajan izbor za cveće za Majčin dan. Dok su zlatno žuti suncokreti najpopularniji, dostupni su u drugim bojama, uključujući ružičastu, crvenu i krem.

Izaberite žute suncokrete da biste preneli osećaj sreće i radosti na Majčin dan. Za nešto drugačije, probajte ružičaste suncokrete da simbolizuju zahvalnost i uvažavanje na poseban dan vaše mame.

Duboko crveni suncokreti su još jedan atraktivan izbor za Majčin dan. Oni su jedinstvena opcija koja prenosi osećaj ljubavi i divljenja.

3. Tulipani

Tulipani su klasičan prolećni cvet i odličan su poklon za Majčin dan. Ovaj cvet dolazi u širokom spektru boja. Dakle, lako je pronaći sortu koja odgovara maminoj omiljenoj boji ili stilskim preferencijama.

Pored svoje lepote, lale takođe imaju dugu sezonu cvetanja, tako da vaša mama može da uživa u njima nedeljama koje dolaze. Nekoliko sjajnih izbora boja za Majčin dan uključuju ružičastu, belu, krem i žutu.

Ružičasti tulipani simbolizuju dobre želje, dok beli tulipani predstavljaju milost. Krem lale predstavljaju večne veze, a žuta izaziva osećaj vedrine i nade.

4. Orhideje

Svojim delikatnim cvetovima i elegantnim izgledom, orhideje su savršen način da pokažete majkama u svom životu koliko vam je stalo. Neke od najboljih boja orhideja koje možete dati kao poklone za Majčin dan su nijanse ružičaste i ljubičaste.

Srećom, postoji mnogo varijanti ružičastih i ljubičastih orhideja u rasponu od bledo ružičaste do tamno ljubičaste. Ružičaste orhideje simbolizuju ljubav i poštovanje, pa je njihov izbor za buket za Majčin dan divan način da pokažete zahvalnost.

U međuvremenu, ljubičaste orhideje često predstavljaju kraljevske porodice i sofisteikacija. Dakle, oni su odličan poklon za nekoga koga biste voleli da tretirate kao kraljevsku osobu tokom dana.

5. Karanfili

Karanfili su bezvremenski izbor za cveće za Majčin dan, s obzirom na njihovu svestranost i mnoge opcije boja. Ovaj cvet ima dugu istoriju simbolizacije ljubavi, naklonosti i drugih ideja prikladnih za proslave Majčinog dana.

Na primer, ružičasti karanfili su klasičan simbol majčinske ljubavi, pa bi za ovu priliku bili prikladan poklon. Crveni karanfili mogu izraziti zahvalnost, dok žuti karanfili predstavljaju sreću ili prijateljstvo. Bilo koja od ovih boja bi dobro funkcionisala da pokaže majkama u vašem životu koliko vam je stalo.

6. Stargazer ljiljani

Stargazer ljiljani su jedinstveno i mirisno cveće koje izgleda prelepo kao deo buketa za Majčin dan. Dok su beli zvezdasti ljiljani uvek klasičan izbor, za ovu priliku su popularne i ružičaste i ljubičaste sorte.

Beli zvezdasti ljiljani simbolizuju jednostavnost i nevinost, tako da su odlični za majke koje uživaju u jednostavnim stvarima u životu. Roze zvezdasti ljiljani simbolizuju ljubav i poštovanje. S druge strane, ljubičasti zvezdasti ljiljani predstavljaju divljenje i poštovanje. Bilo koje od ovih osećanja je divan izbor za nekoga koga želite da proslavite na Majčin dan.

7. Gerberi

Gerberi su popularan izbor za poklone za Majčin dan, jer su to veselo cveće sa nekoliko opcija boja. Možete birati između klasičnih belih, ružičastih i crvenih ili se odlučiti za svetliji buket žutih ili narandžastih cvetova.

Ako ne možete da se odlučite za boju, simbolika može uticati na vašu odluku. Na primer, beli gerberi predstavljaju nevinost. Ružičasta sorta simbolizuje zahvalnost i uvažavanje. Žuti gerberi su sve o proslavi, a narandžasti prenosi toplinu i entuzijazam.

8. Hrizanteme

Hrizanteme su izbor za mnoge kupce cveća za Majčin dan. Na kraju krajeva, reč „mama“ je upravo u imenu cveta. Za hrizanteme za Majčin dan, neki prikladni izbori boja su bela, ružičasta i crvena.

Bele hrizanteme simbolizuju lojalnost, dok ružičaste označavaju poštovanje i dugovečnost. S druge strane, crvene hrizanteme izražavaju ljubav i naklonost. Ova osnovna značenja čine hrizanteme savršenim izborom za cvetni aranžman za Majčin dan.

9. Camellia

Ne postoji ništa kao sveže rezani buket kamelije da bi se vaša mama osećala cenjeno. Ovaj cvet predstavlja divljenje, pa se uklapa u dan posvećen slavljenju majki. Osim toga, ovaj cvet izgleda odlično kao dekorativni aranžman bilo gde u kući.

Dva divna izbora za Majčin dan su ružičasta i crvena. Obe ove boje prenose ljubav i poštovanje. Osim toga, postoji mnogo različitih nijansi koje možete izabrati, tako da ćete sigurno pronaći savršeno pristajanje za svog primaoca.

10. Irise

Irise su upečatljiv cvet koji možete dodati buketu za Majčin dan. Često ćete ih naći u buketima od jednog cveća. Međutim, oni takođe dolaze u lepim, ali neočekivanim kombinacijama. Na primer, možete pronaći tamno ljubičaste irise uparene sa jarko žutim suncokretima.

Neke od najboljih boja šarenice za Majčin dan uključuju ljubičastu, plavu i roze. Ljubičaste irise predstavljaju kraljevstvo, dok plave perunike simboliziraju nadu.

Ružičasti irisi su povezani sa ljubavlju i razumevanjem. Dakle, oni dobro deluju da prenesu zahvalnost za sve što vaša majka čini za vas.

11. Dalije

Dalije čine divlji buket za Majčin dan prirodnog izgleda. Ovaj cvet je dostupan u širokom spektru boja, tako da možete pronaći savršenu nijansu koja odgovara ličnosti vaše mame. Najbolje opcije boja za Majčin dan uključuju crvenu, belu i žutu.

Crvene dalije simbolizuju snagu i hrabrost, tako da su odlične za nekoga ko naporno radi da podrži ljude u svom životu. Bele dalije predstavljaju nevinost, tako da su odličan izbor za mamu koja je nedavno postala baka.

Konačno, žute dalije prenose sreću. Dakle, oni su divan dodatak za mame koje bi mogle koristiti malo više sunca u svom životu.

12. Božuri

Naći ćete božure u kolekciji za Dan majki skoro svake cvećare. Oni su prelepo cveće i savršeno u sezoni za ovu posebnu priliku. Najbolje boje božura za bukete za Majčin dan su bela, ružičasta i crvena.

Ružičasti božuri su klasičan izbor jer simbolizuju ljubav i poštovanje. S druge strane, beli božuri predstavljaju nevinost, pa su odlični za nove bake. Crveni božuri se smatraju srećom, a takođe predstavljaju duboku ljubav i naklonost.

13. Hortenzije

Hortenzije su hrabar izbor za poklone za Majčin dan, s obzirom na njihovo impresivno i obilno cvetanje. Ovo prelepo cveće dolazi u raznim bojama, od kojih svako ima svoje značenje. Neki od najboljih izbora za Majčin dan su ružičasta, plava i zelena.

Ružičaste hortenzije simbolizuju zahvalnost, dok plave hortenzije predstavljaju mir i razumevanje. Zelene hortenzije označavaju nove početke, tako da su lep gest ako vaša majka počinje novo poglavlje u životu.

14. Gardenije

Buket gardenije je elegantan izbor za poklone za Majčin dan. Ovaj cvet je lep i mirisan, raznih boja primerenih ovoj prilici. Njegov slatki miris će dodati atmosferu proslave i radosti tokom proslava vašeg Majčinog dana.

Dve najbolje boje gardenije za bukete za Majčin dan su bela i crvena. Bele gardenije simbolizuju čistoću odnosa, dok crvene gardenije predstavljaju ljubav.

15. Gladiole

Gladiole su savršene za Majčin dan, jer predstavljaju snagu i nadu. Mnogi od nas slave majke zbog njihove snage i nade koju su nam ulivale tokom života. Pored toga, gladiolus ima dug vek vaze, tako da vaša majka može da dobije više od svog poklona za Dan majke.

Neke od najboljih boja gladiole za Majčin dan su roze, crvene i žute. Ružičasti gladioli simbolizuju ljubav i poštovanje, dok crveni gladioli predstavljaju snagu i divljenje. Na kraju, žuti gladioli prenose poruku saosećanja i veselja.

Zašto je cveće tako popularno kao pokloni za Dan majki?
Cveće je popularan poklon za Majčin dan jer je promišljeno, lepo i u njemu se može uživati nedeljama nakon porođaja. Lako ih je personalizovati tako da odgovaraju ukusu primaoca, tako da je ovaj poklon odličan način da pokažete koliko vam je stalo.

Pored toga, cvetni aranžmani dolaze u svim oblicima i veličinama. Dakle, možete pronaći savršen buket koji odgovara svakom budžetu ili stilu.

Da li su biljke dobra opcija za poklone za majčin dan?
Ako tražite poklon koji će trajati duže od cveća, biljke bi mogle biti savršena opcija. Na raspolaganju je toliko različitih biljaka, a većina će živeti mesecima ili čak godinama nakon što su primljene. Evo nekoliko koje preporučujemo kao poklone za Dan majki.

Biljke u saksiji
Orhideje u saksiji
Viseće paprati
Zmijske biljke
Stabla citrusa u zatvorenom prostoru
Vazdušne biljke
Niz bisernih biljaka
Šta ako ne mogu biti tamo?
Ako ne možete lično da proslavite Majčin dan, ne brinite. Još uvek možete da joj pošaljete poseban poklon da pokažete svoju zahvalnost iz daljine. Jedna popularna opcija je slanje cveća ili biljaka putem usluge dostave cveća. U nastavku ćemo podeliti nekoliko sjajnih kompanija koje mogu da vam isporuče poklone za Dan majki.