Kako umotati božićne poklone kao profesionalac

Lepo upakovani pokloni ne samo da izgledaju savršeno ispod božićne jelke, već su i prava radost za primanje. Da bismo vam pomogli da savladate veštinu savršeno predstavljenih poklona, zamolili smo stručnjaka za umotavanje poklona Džejn Means da podeli svoje vrhunske savete kako da umotate poklone kao profesionalac baš na vreme za Božić.

„Prelepo umotavanje poklona čini da se promišljeno odabran poklon oseća još poželjnijim“, rekla nam je Džejn.

„Baš kao i moda, pakovanje poklona je sve u oblačenju da bi se impresioniralo. Želite da dirnete primaoca i izgradite osećaj iščekivanja onoga što se nalazi ispod.”

Kako umotati božićne poklone kao profesionalac

I baš kao i u svetu mode, trendovi pakovanja poklona se uvek menjaju. Kao međunarodnog stručnjaka za umotavanje poklona, Džejn je umetnost vodi širom sveta i njena putovanja su ta koja pružaju veliki deo inspiracije za njen rad.

„Kada se vraćam iz Indije uvek sam inspirisan da koristim smele, svetle boje, dok putovanja u Skandinaviju inspirišu mnogo više upareni izgled leđa. Takođe, mnogo inspirišem iz prirode. Ako vidim prelep cvet, uslikaću ga i onda ću pokušati da dodam boju svojoj kolekciji traka.”

Kako umotati božićne poklone kao profesionalac

Dakle, koji su veliki trendovi pakovanja poklona za Božić 2019?

„Zelena je bila veliki trend u pakovanju poklona ove godine, ali takođe predviđam da će tamnoplava, teal i ružičasto zlato biti veoma popularne palete boja za Božić, posebno za one koji se nadaju da će postići glamurozni izgled.

Kako umotati božićne poklone kao profesionalac

I dok je pakovanje poklona nekada bilo usklađivanje vaše trake sa papirom za umotavanje, Džejn nam kaže da trenutni trend eklektičnijeg stila znači da praktično sve ide.

„Nekada davno nisam ni sanjao da dodam mrljavu traku na prugasti papir, ali trenutna moda za mešanje i uparivanje dezena, printova i tekstila daje vam mnogo kreativniju dozvolu. Prihvatite trend tako što ćete upariti tradicionalni papir za umotavanje sa savremenijom trakom, ili ako se osećate zaista smelo, upotrebite dva suprotstavljena otiska i koristite traku slične boje da povežete ceo izgled.

Kako umotati božićne poklone kao profesionalac

Džejn savetuje da su najbolja mesta za preuzimanje zaliha za umotavanje poklona robne kuće, zanatski butici, pa čak i cvećare.

Ovog Božića impresionirajte svoje najmilije savršeno predstavljenim poklonima. Samo pratite ovih pet najboljih saveta za umotavanje poklona.

5 NAJBOLJIH SAVETA ZA UPOTOVANJE POKLONOVA

1. Uverite se da ste dobro opremljeni za posao. Pored prelepe ambalaže za poklon i ukrasa, biće vam potrebne oštre makaze, papir za podlogu i mnogo, puno dvostrane trake!

2. Pre nego što isečete papir za umotavanje, uverite se da imate dovoljno da pokrijete poklon u potpunosti. Da biste odredili koliko vam je potrebno, umotajte traku oko poklona, a zatim je položite na papir i odrežite na potrebnu dužinu.

3. Ne troši, ne želim. Izbegnite rasipanje tako što ćete držati komade papira i trake jer nikada ne znate kada će vam zatrebati.

4. Kada je u pitanju umotavanje poklona nezgodnog oblika, razmišljajte van okvira. Najbolji savet je da koristite papirne stolnjake (koje se lako mogu naći u vašem lokalnom supermarketu) za pokrivanje velikih, nezgodnih oblika. Jednostavno stavite predmet u centar i okupite ga, a zatim zavežite trakom.

5. Zamotajte dok idete. Ništa više ne uništava dušu od suočavanja sa brdom neupakovanih poklona na Badnje veče. Samo se pobrinite da svaki poklon jasno označite kako biste izbegli bilo kakvu sramotnu razmenu poklona!
IDI EKO-PRIJATELJSKI!

Svako malo pomaže u očuvanju životne sredine. Ovo je nekoliko saveta koje biste mogli da sledite kada umotavate svoje božićne poklone.

Ne bacajte stare omote za poklone ili poklon kese, oni se mogu ponovo postaviti i ponovo koristiti bez odustajanja sa stilom. Mešanje i spajanje bi ovde zaista dobro funkcionisalo!
Možete čak koristiti vrlo minimalan braon papir ili stare novine (za veoma starinski izgled!) i podebljati sa šarenom trakom ili malom granom zelenila

Ako vam je ostalo malo omota, mogli biste da napravite veoma neobičan kolaž i dodate neutralnu traku (poput prirodnog kanapa).
Postoje i ekološki prihvatljivi dobavljači koje možete razmotriti, evo liste naših favorita: VHS za reciklirani smeđi papir; Okfam fairtrade papir za pakovanje; ekološki kanap i traka. Ako je vaš poklon za vlasnika bašte, možete umotati njihove poklone papirom za seme koji onda mogu da posade napolju!

Psst, da li ste znali da je naše pakovanje buketa sada ekološki prihvatljivo? Saznajte više o tome kako dajemo sve od sebe da pomognemo u spasavanju naše planete.

Korišćenje tkanine je alternativni način recikliranja. U Japanu se ova tehnika zove Furoshiki. Možete jednostavno koristiti staru tkaninu koju imate ili ako želite da svoj božićni poklon umotate sa japanskim dodirom, Japanska prodavnica ima neke stvarno lepe komade.

Personalizujte pakovanje vašeg poklona dodavanjem smislenog ukrasa. Na primer, za primaoca koji voli baštovanstvo dodajte cvet božikovine ili za gurmana u vašem životu, pozu lovorovog lišća.
Dizajnirajte sopstvenu ambalažu za poklon koristeći braon papir i boju. Budite kreativni koliko želite.