najboljih vrsta cveća za korporativne poklone

Sve što treba da znate o poklanjanju cveća za profesionalne i korporativne odnose

U nekom trenutku tokom karijere, možda ćete morati da pošaljete korporativni poklon. Cvetni aranžmani su odličan izbor za mnoge prilike. Možete ih koristiti da se zahvalite klijentu, proslavite značajnu prekretnicu kompanije, iznenadite kolegu i još mnogo toga. Ali sa toliko mnogo cveća koje možete izabrati, može biti teško odlučiti koji od njih najbolje funkcioniše. Da bismo vam pomogli, delimo listu najboljih vrsta cveća za korporativne poklone. Takođe ćemo predložiti nekoliko sjajnih cvećara koji pripremaju širok izbor cvetnih aranžmana pogodnih za korporativne poklone i takođe nude isporuku širom zemlje.


Da li je cveće dobar poklon za korporativne i profesionalne odnose?
Cveće je odličan poklon za korporativne i profesionalne odnose. Oni su promišljen način da vam pokažu brigu i prikladni su za većinu radnih okruženja. Osim toga, cveće pomaže da se ulepša dekoracija kancelarije primaoca.

Pored toga, cveće je klasičan poklon prikladan za većinu primalaca i prilika. Bez obzira na sentiment, oni dodaju promišljen dodir, a da nisu previše lični za profesionalno okruženje.

Kada treba da dam cveće za korporativne poklone?
Jednostavno rečeno, ne postoji pogrešno vreme za slanje cveća kao korporativnog poklona. Međutim, neke prilike su popularnije od drugih.

Na primer, mnoge kompanije šalju cveće klijentima nakon što završe projekat. Drugi mogu koristiti aranžmane za proslavu važnog događaja ili praznika.

Evo nekoliko drugih prilika kada cveće predstavlja odličan korporativni poklon.

Zatvaranje poslovnog ugovora
Reći hvala klijentu
Pokazivanje zahvalnosti za zaposlene
Kao praznični poklon za članove osoblja
Prepoznavanje prekretnice tima
Kao ljubazan gest nakon sklapanja novog partnerstva
Proslava godišnjice rada ili odlaska u penziju kolege
Izražavanje saučešća klijentu ili zaposlenom
Najbolje vrste cveća za korporativne poklone
Koje cveće je odličan izbor za maturante? Na viktorijanskom jeziku cveća, takođe poznatom kao floriografija, sledeći cvetovi simbolizuju značenja kao što su čestitke, divljenje, radost, dostignuće, naporan rad i uspeh. Uzmite u obzir ovo cveće kada dajete korporativni cvetni poklon:

1. Suncokreti

Suncokreti su odlično korporativno cveće jer su veseli i optimistični. Njihova jarko žuta boja dobro funkcioniše za proslave i dodaje divnu žarišnu tačku u kancelarijskom okruženju.

Osim toga, suncokreti simbolizuju lojalnost, divljenje i dugovečnost. Dakle, oni su odlični za proslavu različitih događaja na radnom mestu.

Cvećare će često imati nekoliko aranžmana sa suncokretom na izbor. Najčešći izbor boje je svetlo žuta. Međutim, možete pronaći suncokrete u očaravajućim nijansama poput crvene, ljubičaste, krem i roze.

2. Gerberi

Gerberi su još jedna odlična opcija za korporativno cveće jer dolaze u različitim bojama i varijantama. Dakle, možete prilagoditi svoj poklon tako da odgovara prilici ili čak brendiranju primaoca.

Gerbera tratinčice simbolizuju sreću i odanost. Dakle, to je odlična opcija za proslavu prekretnice ili pokazivanje zahvalnosti za zaposlenog.

Ako tražite sortu gerbera za korporativne poklone, ne možete pogrešiti sa gerbera tratinčicama. Veseli su i dolaze u živim bojama poput narandžaste, ružičaste, žute i lavande. Dakle, oni su odlični kao poklon ili dekoracija za korporativni događaj.

3. Tulipani

Tulipani su klasičan izbor za korporativno cveće zbog svoje pristupačnosti i svestranosti. Imaju jednostavan, ali sofisticiran izgled i dolaze u mnogim svetlim bojama.

Cvetovi tulipana simbolizuju savršenstvo. Dakle, aranžmani od lala su idealni za pokazivanje zahvalnosti za dobro obavljen posao.

Oni takođe mogu predstavljati nove početke. To ih čini savršenim za proslavu novog partnerstva ili promocije zaposlenog.

Tulipane možete pronaći u skoro svim bojama. To ih čini odličnim za usklađivanje sa brendom kompanije klijenta ili omiljenom bojom zaposlenog.

4. Karanfili

Karanfili su odlično korporativno cveće jer su dugotrajni i raznovrsni. Ovaj cvet predstavlja poštovanje i divljenje. Dakle, dobro funkcioniše kao način da proslavite uspešan projekat ili zahvalite klijentu, prodavcu ili zaposlenom.

Sada možete pronaći karanfile u bojama poput grimizne, crvene, žute, roze i bele. Najbolji izbor za radno mesto može biti žuta, bela ili ružičasta. Međutim, ovo zavisi od primaoca i prilike. Karanfili su takođe veoma pristupačni, što je pogodno za velike kompanije ili one sa malim budžetom.

5. Orhideje

Orhideje su luksuzne i idealne za pokazivanje zahvalnosti. Oni simbolizuju snagu, promišljenost i šarm. Dakle, oni dobro rade kada kažu hvala ili čestitaju na kravi orkerova dostignuća.

Orhideje mogu da cvetaju mesecima uz odgovarajuću negu, tako da su zabavan izbor za nekoga ko uživa u cveću kao kancelarijskom dekoru. Ova vrsta je dostupna u bojama od plave i crvene do bele i ljubičaste, tako da se uklapaju u svako raspoloženje ili proslavu.

Larkspurs simbolizuje uspeh, jake veze i pozitivnost. Naravno, to ih čini odličnim izborom za korporativno cveće. Možete ih koristiti da proslavite važan poslovni dogovor ili pokažete zahvalnost za pozitivan stav zaposlenog.

Sada, ovaj cvet dolazi u crvenoj, žutoj, ljubičastoj, ružičastoj i beloj boji. Plava, bela i ljubičasta su pogodni izbori za poklone u profesionalnom okruženju. Ovaj cvet je takođe dugotrajan i lak za negu, što znači da primalac može da dobije više dugovečnosti od svog poklona.

Kala ljiljani su prelep izbor za korporativno cveće, jer prenose dah luksuza i elegancije. Najbolje boje za korporativne poklone su ružičasta, ljubičasta i žuta, s obzirom na simboliku svake nijanse.

Ružičasti kala predstavljaju divljenje, ljubičasta simbolizuje strast, a žuta označava zahvalnost. Svaki od njih dobro funkcioniše u korporativnom okruženju, bez obzira da li se zahvaljujemo za naporan rad člana tima ili se zahvalite klijentu za njihov posao.

Aranžmani od nevena dobro deluju kao profesionalni pokloni jer prenose optimizam i veselje. Oni predstavljaju lojalnost, uvažavanje, moć i snagu. Dakle, oni su fantastični za proslavu napornog rada i značajnih profesionalnih dostignuća.

Najbolja boja nevena zavisi od prilike. Na primer, ako želite da promovišete novi proizvod ili uslugu, svetlije boje poput živopisne žute ili narandžaste dobro rade. S druge strane, ako želite da pokažete zahvalnost za lojalne kupce ili partnere, crveni ili zlatni neven su odličan izbor.

Kamelije su prelep izbor za korporativno cveće. Oni simbolizuju zahvalnost i uvažavanje. To ih čini savršenim za pokazivanje divljenja velikom dostignuću ili godišnjici rada kolege.

Kamelije su pogodne kao gestovi zahvalnosti, praznični pokloni ili samo kao buketi. Ovaj cvet dolazi u raznim nijansama ružičaste, bele i crvene. Dakle, možda će najbolje raditi za sentimentalnije prilike, poput proslave nečijeg penzionisanja.

Perunike su dobar izbor za profesionalne poklone, jer predstavljaju mudrost, poverenje i divljenje. To ih čini odličnim za proslavu novih partnerstava i uspešnih poslovnih dogovora.

Irisi su lepi i jedinstveni, sa bojama u rasponu od plave i braon do žute i ljubičaste. Osim toga, perunike obično imaju dug vek vaze, tako da primalac može više uživati u svom poklonu. Mnoge boje šarenice znače da je lako napraviti buket koji odgovara bojama brenda kompanije ili specifičnoj marketinškoj kampanji.

Aranžman od hortenzije čini elegantan i moderan korporativni poklon. Ovaj cvet donosi osećaj obilja i radosti, izražavajući zahvalnost svakom primaocu.

Najbolje opcije boja za poklanjanje hortenzija u profesionalnom okruženju su zelena, ljubičasta ili bela. Zelene hortenzije simbolizuju nove početke. Ljubičasta predstavlja obilje, a bela predstavlja bogatstvo ili finansijski uspeh.

Takođe možete pokloniti hortenzije u saksiji da biste ostavili trajni utisak. Hortenzija u saksiji je odličan poklon za radnu površinu, dok bi nekoliko njih ulepšalo ceo poslovni prostor.

Aranžman ljiljana zvezdara daje smelu i elegantnu izjavu kada se šalje kao profesionalni poklon. Ovaj cvet predstavlja zahvalnost, ambiciju i uspeh. Dakle, savršen je za bukete za klijente, partnere ili zaposlene.

Ružičasti ljiljani zvezdara dodaju upečatljivu žarišnu tačku kancelarijskom dekoru. Međutim, ovaj cvet može da simbolizuje i romantiku. Dakle, koristite svoju prosudbu kada odlučujete da li je ovo prikladno za primaoca i priliku.

Hrizanteme, poznate i kao mame, predstavljaju odličan korporativni poklon zbog dugotrajnog cvetanja i raznolikosti boja. Najbolje boje za profesionalne poklone su žuta, bela i ljubičasta.

Žute hrizanteme prenose sreću i uspeh, što ih čini odličnim načinom da nekome čestitate na dobro obavljenom poslu. Bele hrizanteme predstavljaju lojalnost i poverenje, tako da vam mogu pomoći da izrazite zahvalnost zaposlenom ili članu tima.

S druge strane, ljubičaste mame simbolizuju brigu, pažljivost i dobre želje. Dakle, oni bi bili dobar izbor ako je zaposleni ili kolega bio bolestan.

Gladiolusi su divni kao korporativni pokloni, posebno ako imate mnogo poklona koje možete dati odjednom. Ovo cveće je relativno jeftino i lako ga je pronaći, tako da bi dobro funkcionisalo za proslave praznika. Osim toga, ovaj cvet ima dug vek vaze, tako da vaši primaoci mogu duže uživati u svom poklonu.

Ova vrsta je takođe veoma raznovrsna. Gladiolus dobro funkcioniše za uređenje poslovnog prostora ili recepcije. Takođe možete poslati zaposlenima, klijentima ili prodavcima za razne prilike.

Najbolje boje za gladiole koje se šalju kao korporativni pokloni su žuta i ljubičasta. Ove boje su povezane sa vedrinom i šarmom. Generalno, gladiole mogu predstavljati snagu, moć i uspeh. Dakle, bilo koja nijansa može biti prikladna za radno mesto.

Ranunculus je jedinstven, ali lep izbor za profesionalne poklone. Ovo cveće dolazi u nekoliko boja, savršeno za bilo koji korporativni događaj ili kancelarijski prostor. Najbolje boje za radna podešavanja su žuta, roze i narandžasta.

Žuti ranunculus označava radost i sreću. Dakle, savršeni su za proslavu posebnog događaja ili prekretnice.

Ružičasti ranunculus predstavljaju zahvalnost. Dakle, oni su idealni za pokazivanje vaše zahvalnosti cenjenom klijentu ili zaposlenom.

Narandžasti ranunculus prenosi pozitivnu energiju. Dakle, oni su još jedan veseli cvet za proslavu radnih dostignuća i prekretnica.

Mogu li da pošaljem korporativno cveće muškarcima i ženama?

U današnjem poslovnom svetu prihvatljivo je slati cveće bilo kome na radnom mestu. U stvari, cveće može da prenese poštovanje i uvažavanje vaših kolega.

Bolje je postaviti pitanje da li bi pojedinac uživao u primanju cveća. Možda imaju alergije, osetljivost na mirise ili malo prostora za izlaganje cveća. Imajte na umu ova razmatranja kada odlučujete o cveću kao profesionalnom poklonu.

Da li su biljke dobra opcija za korporativne poklone?
Biljke su odličan način da pokažete poštovanje prema kolegama, klijentima ili zaposlenima. Poklanjanje biljke je način da pokažete da vam je stalo do primaoca sa živom stvari u kojoj će moći da uživa u budućnosti.

Pored toga, davanje biljaka je fantastičan način da pokažete vrednosti vaše kompanije. Ovaj gest pokazuje vaše interesovanje za održivost, dobrobit i zdrav način života, sve do najmanjih izbora koje napravite.

Biljke su takođe sastavna komponenta u Feng Shui praksi, a smatra se da mnoge vrste biljaka donose pozitivnu energiju preduzećima, kancelarijskim stolovima, kao i privlače bogatstvo i prosperitet.