najboljih vrsta cveća za poklon prijateljima

Sve što treba da znate o poklanjanju cveća prijateljima

Kada vaš prijatelj zaslužuje čestitke, oseća se loše ili jednostavno želite da mu izmamite osmeh na lice, cveće uvek radi trik. I, baš kao i vaši prijatelji, cveće je jedinstveno. Sa toliko različitih boja, mirisa i značenja, odabir pravih kombinacija cveća može zaista ulepšati dan vašem prijatelju. Naš vodič za najbolje vrste cveća za poklon prijateljima pomoći će vam da napravite savršen buket prijateljstva.


Da li cveće predstavlja dobre poklone za prijatelje?
Cveće je savršen poklon za prijatelje. Uostalom, ko ne voli cveće? Najbolje od svega, cveće je odličan poklon za prijatelje koji bi mogao biti teško kupiti. Cveće je divan izbor za prijatelje koji „već imaju sve“, prijatelje koje možda ne poznajete tako dobro, kao i za vaše najbolje prijatelje na svetu.

Postoje kombinacije cveća koje rade za sve vrste prijatelja u svim vrstama situacija. Pošto svaki cvet ima različita značenja i simboliku, možete prilagoditi određenu poruku koja je samo za primaoca.

Koje su najbolje prilike za poklon cveća prijateljima?
Svojim prijateljima možete pokloniti cveće bilo kada – bilo da želite da kažete „hvala“, „čestitam“ ili „žao mi je“. Cveće je odličan način da svom prijatelju date do znanja da mislite na njega i da cenite njihovo prijateljstvo.

Ako vaš prijatelj ima loš dan ili prolazi kroz težak period, cveće je savršen način da ga razveselite. I, naravno, nećete želeti da propustite priliku da poklonite cvet svojoj najboljoj prijateljici na Nacionalni dan najboljih prijatelja, koji se obeležava 8. juna svake godine.

Najbolje vrste cveća koje možete pokloniti prijateljima
Koje vrste cveća su odličan izbor za poklone prijateljstva? Na viktorijanskom jeziku cveća, takođe poznatom kao floriografija, sledeći cvetovi simbolizuju značenja kao što su čestitke, divljenje, radost, dostignuće, poštovanje, naporan rad, ljubav, strast i uspeh. Uzmite u obzir ovo cveće kada dajete poklon prijatelju u svom životu.

1) Ruže

Višegodišnji favorit za poklone u buketima i aranžmanima, ruže su odličan dodatak cvetnim poklonima za prijatelje. Naravno, različite boje imaju različita značenja. Za prijateljski poklon, žute ruže su savršen izbor, jer simbolizuju prijateljstvo, radost i sreću. Oni takođe imaju posebno značenje povezano sa obnavljanjem starih prijateljstava, što ih čini dobrim izborom ako kontaktirate nekoga sa kim ste izgubili kontakt.

Koralne i ružičaste ruže takođe označavaju prijateljstvo; na jeziku cveća, ružičaste ruže takođe predstavljaju divljenje i zahvalnost. Bele ruže su još jedan odličan izbor, jer imaju i simbolično značenje prijateljstva. Zajedno, žute, roze i bele ruže izražavaju zahvalnost za vaše prijateljstvo, kao i radost i sreću. Osim toga, ruže dodaju divan miris svakom buketu ili aranžmanu.

2) Hrizanteme

Poklon hrizantema šalje poruku pozitivnosti. Ovo veselo cveće simbolizuje radost, sreću, poverenje i nadu u budućnost, sva divna osećanja za prijatelja. Žute hrizanteme imaju dodatnu konotaciju slavlja, zeleni cvetovi predstavljaju sreću i zdravlje, a narandžasti cvetovi ukazuju na radost i sreću.

Ljubičaste hrizanteme šalju poruku lepih želja, što ih čini dobrim izborom za prijatelja koji se oseća bolesno ili loše. U njihovoj rodnoj istočnoj Aziji, cveće je često simbol radosti; Japan čak ima Nacionalni dan hrizantema koji se prevodi kao Festival sreće.

3) Suncokreti
Srećan suncokret donosi radost i svetlost u svaku prostoriju. Kako je žuta univerzalna boja prijateljstva, ovi radosni cvetovi su prirodan izbor za darivanje prijateljstva. Na jeziku cveća, suncokreti šalju poruku obožavanja i odanosti.

Suncokreti „okreću“ svoje cvetove kako bi pratili sunce na njegovom svakodnevnom putu od istoka ka zapadu, fenomen koji je nekada objašnjen kroz vezu sa grčkom mitologijom. Bog Sunca Apolon je bio zaljubljen u Leucothoe, ali njen otac nije odobravao i živu ju je zakopao da bi Apolona odvratio. Apolon ju je pretvorio u suncokret. Svakog dana, Leucothoe je okretala svoje (cvetno) lice da gleda Apolona kako trči svoju sunčanu kočiju po nebu.

4) Tulipani
Prolećni cvetni tulipan povezan je sa radošću i obnovom. Ružičasti i žuti tulipani posebno šalju poruku naklonosti i lepih želja. Dodajte ove prelepe cvetove u buket prijateljstva dat u proleće da pošaljete poruku da vam je stalo.

Razmislite o davanju ružičastih ili žutih lukovica tulipana posađenih u kontejneru kao poklon za dugotrajno prijateljstvo. Divno cveće će podsetiti vašeg prijatelja na vašu naklonost i pažljivost kada dođe proleće.

5) Narcisi
Još jedan prolećni cvet, srećni narcis, šalje optimističnu poruku radosti, obnove i novih početaka. Viktorijanci, poklon narcisa takođe znači da visoko poštujete primaoca.

Dodajte narcise u prolećni buket prijateljstva da biste poslali tople poruke brige i naklonosti. Kao i tulipani, možete dati trajni poklon sunčanim lukovicama narcisa posađenih u lepom kontejneru.

6) Iris
Veličanstvena irisa cveta u raznim bojama, što olakšava vašem prijatelju da poklonite duginim nijansama. Simbolika irisa dodaje značenje vašem poklonu; na jeziku cveća, iris simbolizuje poverenje, nadu, hrabrost i mudrost.

Poklon cvetova irisa govori vašem prijatelju da vam njihovi prijatelji mnogo znače. Takođe može preneti poruku poverenja i dati vašem prijatelju do znanja da se divite njihovoj mudrosti. Ljubičasta irisa, posebno, označava mudrost, dok žuti cvetovi irisa šalju poruku nade i divljenja.

7) Alstromerija
Imate li posebnog prijatelja u svom životu? Peruanski ljiljan ili alstromerija je savršen način da obeležite svoju duboku vezu. Ovi elegantni cvetovi simbolizuju snagu i predanost i dajte vašem prijatelju do znanja koliko vam znače.

Zahvaljujući svojim uspravnim cvetovima i jarkim bojama, ovi privlačni ljiljani imaju pozitivnu vibraciju. Oni takođe dugo traju u aranžmanima rezanog cveća. Izaberite narandžastu alstromeriju da pošaljete poruku radosti i uzbuđenja, ružičastu za platonsku ljubav, belu za poštovanje, zelenu za uvažavanje i žutu za nadu i toplinu.

8) Cinija
Na viktorijanskom jeziku cveća, cinija označava misli odsutnih prijatelja. Ovo šareno cveće daje vašim prijateljima na daljinu do znanja da mislite na njih. Izaberite žutu za prijateljstvo, zelenu za nove početke, narandžastu za uspeh i ružičastu za neromantičnu ljubav i privrženost.

Oni takođe predstavljaju trajnu naklonost, još jedno divno osećanje da ulepšaju dan prijatelja. Najbolje od svega, isečene cinije ostaju sveže i lepe kada se seku, pa će se vaš prijatelj dugo podsećati na to koliko vam je stalo.

9) Božuri
Prelepi božur je povezan sa srećom, saosećanjem, prosperitetom i uspehom. U grčkoj mitologiji, cvet je vezan za Paeona, lekara bogova. Kada je Peon izlečio Plutona korenom božura, drugi bogovi su postali ljubomorni na njegove sposobnosti. Zevs je pretvorio Paeona u božur da bi mu se bezbedno divili.

Poreklom iz Severne Amerike, Evrope i Azije, jedno je od najpopularnijih cveća koje se uzgaja u baštama širom sveta. Žuti božuri su posebno povezani sa željama za sreću, a ružičasti su takođe

10) Zvončići
Još od viktorijanskih vremena, prelepo zvono šalje poruku ljubaznosti, zahvalnosti i postojanosti. Na jeziku cveća to je takođe značilo poniznost. Slanje zvončića prijatelju je odličan način da kažete „Žao mi je“ ili pošaljete ljubazne misli na njihov način.

Izaberite ljubičasta ili jorgovana zvončića da označite zahvalnost i plavo cveće da pošaljete poruku poniznosti. Ružičasta zvončića simbolizuju postojanost i trajnu naklonost. Cveće je poreklom iz Evrope i dugo je bilo vezano za bajke u regionima zapadne Evrope.

11) Asters
Asters
Delikatna astra je dobrodošao dodatak svakom buketu ili aranžmanu za prijatelja. Poklon cveća astera simbolizuje ljubav na jeziku cveća i pokazuje primaocu koliko vam je stalo.

Oni takođe predstavljaju ukusnost i šarm, lep način da pošaljete kompliment svom prijatelju. Stari Grci su stavljali astre na oltare svojih bogova kao način da izraze poruke ljubavi, vere i mudrosti. Cvetaju od leta do rane jeseni u bojama u rasponu od plave i ljubičaste do ružičaste i bele.

12) Delphinium
Odvažni delfinijum dodaje dramatičnu boju svakom buketu. Ovi prekrasni cvetovi su odličan izbor za buket prijateljstva, jer su povezani sa srećom, radošću i osećanjem dobre volje. Takođe su vezani za dostignuća i dostignuća, čineći delfinijum savršenim načinom da čestitate prijatelju.

Različite boje delfinijuma takođe imaju nijansirana značenja. Na primer, tamnoplavi cvetovi su povezani sa dostojanstvom i gracioznošću, dok su svetlije plavi cvetovi povezani sa uspehom. Ljubičasti delfinijum znači lepotu, a ružičasti cvetovi su povezani sa ljubavlju.

13) Frezija
Cveće frezije je omiljeno zbog svog slatkog, opojnog i citrusnog mirisa. Oni takođe šalju značenje prijateljstva i radosti, čineći ih divnim dodatkom buketu ili aranžmanu za nekoga do koga vam je stalo.

Boje frezije takođe šalju specifična značenja, pa uzmite u obzir ove nijanse kada dizajnirate buket frezije. Na primer, bela frezija označava poverenje, dok ružičasti cvetovi označavaju majčinsku ljubav i ženstvenost. Žuti cvetovi frezije povezani su sa prijateljstvom, srećom i poverenjem između prijatelja.

14) Dalije
Veličanstvena dalija ima veliki uticaj u svakom buketu. Kada se pokloni prijatelju, cveće može predstavljati dostojanstvo i unutrašnju snagu i reći „zaista se ističeš u gomili“. Dalije su odličan izbor za čestitke.

Za Viktorijance, dalija je označavala posvećenost i veze među ljudima; to znači da su dalije odličan poklon za dugotrajno blisko prijateljstvo. Crvene dalije dodatno simbolizuju snagu, roze označavaju ljubaznost, ljubičasta znači dostojanstvo, a plavi ili zeleni cvetovi označavaju pozitivne promene i nove početke.

15) Lavanda
Mirisna lavanda dodaje divan miris i srebrnozelene, plave i ljubičaste nijanse buketu za prijatelja. Takođe predstavlja odanost, što ga čini odličnim izborom za cvetne poklone nekome do koga vam je stalo.

Lavanda je poznata po svojoj aromi nalik na banje; dodavanjem u buket može pomoći prijatelju pod stresom da se opusti. Na jeziku cveća, lavanda takođe šalje poruku predanosti. Cveće simbolizuje poverenje, ljubav, spokoj i mir u evropskim kulturama.

Mogu li poslati cveće prijateljstva muškarcima i ženama?
I muškarci i žene će ceniti da dobiju poklon cveća prijateljstva! Na kraju krajeva, ko ne voli boju i miris u svom životu? Odabir odgovarajućih cvetova je ključan.

Da li su biljke dobra opcija za poklon prijateljima?
Žive biljke su fantastična opcija za poklon prijatelju. Podsetiće se na vaše prijateljstvo svaki put kada ga pogledaju! Samo budite sigurni da odaberete vrste koje ne zahtevaju održavanje i koje neće izazvati nikakav stres, kao što su potos, biljke zmija, biljke pauka ili ZZ biljke.