najboljih vrsta cveca za poklon svojoj devojci

Sve što treba da znate o najprikladnijim vrstama cveća za devojke
Tražite savršen poklon za svoju devojku? Bilo da je u pitanju posebna godišnjica, njen rođendan, romantično veče ili morate da kažete: „Žao mi je… zabrljao sam“ (ups!), cveće je idealan poklon za tu posebnu osobu u vašem životu. Ali koje cveće treba izabrati? Sve zavisi od prilike i poruke koju želite da pošaljete. Čitajte dalje da biste saznali koje cveće je najbolje za vašu devojku.


Da li je cveće dobar poklon za devojke?
Cveće je divan poklon za devojke. Buket ili aranžman dodaje boju i miris svakoj prostoriji i savršen je za priliku.

Cvetovi su takođe fantastičan način za slanje poruka. Na jeziku cveća ili floriografije, svaki cvet (a često i svaka cvetna boja) ima svoje specifično značenje. Možete odabrati kombinacije cveća koje šalju vrlo specifične, čak i složene poruke vašoj voljenoj osobi, a da pritom ne progovorite ni reč.

Najbolje od svega, kad god vaša devojka pogleda prelepe cvetove koje ste izabrali za nju, to će je podsetiti na vas! Ukratko, cveće je odličan način da pokažete svojoj devojci koliko vam je stalo.

Kada da poklonim cveće svojoj devojci?
Nema pogrešnog vremena da poklonite cveće svojoj devojci! Možete obeležiti svaku posebnu priliku prelepim buketom, bilo da joj je rođendan, da li je dobila unapređenje ili diplomira, ili bilo koju drugu prekretnicu koja zaslužuje priznanje. Cveće je savršen način da započnete romantični izlazak, da proslavite svoju godišnjicu ili da joj poželite srećan Dan zaljubljenih. A ako treba da se iskupite, nema boljeg načina da kažete „žao mi je“ od cveća.

Najbolje vrste cveća za poklon devojkama
U različitim kulturama i periodima, ljudi su vekovima koristili cveće da komuniciraju jedni sa drugima. Korišćenje cveća za slanje kodiranih poruka zaista je postalo popularno u viktorijansko doba, kada je floriografija bila u modi. Danas je cvetanje i dalje savršen način da svojoj devojci date do znanja koliko vam je stalo. Evo nekih popularnih cveća koje možete pokloniti svojoj devojci.

Ruže su bezvremenski cvetni pokloni za devojke
Ništa ne govori „romantiku“ i „strast“ kao ruže, a poklon crvenih ruža šalje poruku koja se odnosi na romantičnu ljubav. Ova veza potiče iz grčke mitologije kada je Afrodita – boginja ljubavi – ubola prst u trn bele ruže. Kap njene krvi je pala, obojivši ruže u tamnocrvenu boju.

Čak je i nijansa crvene bitna; za viktorijance, jarko crvene ruže su označavale romantiku, dok su duboke kestenjaste ruže označavale besmrtnu ljubav.

Božuri prave odlične bukete za devojke
Kada se daju devojci, božuri takođe prenose ljubav i romantiku. Za Viktorijance, božuri su označavali srećne veze, srećne brakove i srećan život. Poklon božura znači „dostojni ste ljubavi i naklonosti“ i govori vašoj devojci da je poželjna. Različite boje božura šalju dodatne poruke. Izaberite crvene božure zbog njihove povezanosti sa ljubavlju i strašću ili stavite nekoliko ružičastih cvetova da pošaljete poruku sreće.

Tulipani
Tulipani su popularna vrsta cveća za poklon devojci
Crveni tulipani su dugo bili povezani sa ljubavlju. Poklon crvenih lala bio je jaka izjava ljubavi u viktorijansko doba. Ljubavna veza cveća potiče iz persijske legende o ljubavnicima ukrštenim zvezdama. Kada se princeza zaljubila u niskog kamenorezaca, njena porodica se urotila nizom obmana da ih razdvoji. U očaju, obojica su sebi oduzeli život, a kapi njihove krvi pale su na zemlju. Ovde su rasle crvene lale, osiguravajući da će ljubavnici zauvek biti zajedno.

Karanfili
Karanfili su klasično cveće za poklon devojkama
Karanfili su dugo bili povezani sa ljubavlju, a tamnocrveni karanfili označavaju ljubav i naklonost. Beli karanfili dodaju nijansu čiste ljubavi u mešavinu, dok ružičasti karanfili kažu: „Nikada te neću zaboraviti. U floriografiji, tamnocrveni karanfili takođe znače „srce me boli za tebe“. Prugasti karanfil kaže: „Voleo bih da mogu biti s tobom“ i dobar je izbor kada je tvoja devojka daleko.

Orhideje
Orhideje su elegantan način da pokažete svojoj devojci koliko vam je stalo. Ovo egzotično cveće prenosi lepotu i prefinjenost i savršen je poklon za modernu devojku. Ružičaste orhideje simbolizuju ženstvenost, dok crvene orhideje predstavljaju strast, ljubav i uvažavanje. Cveće je dugo bilo povezano sa seksualnošću; u staroj Grčkoj gomolji biljaka su bili povezani sa muškošću i muževnošću zbog svog oblika.

Dalije
Dalije su šik cvetna opcija za devojke
Divni cvet dalije dolazi u duginim bojama, veličinama i oblicima. Oni imaju niz pozitivnih simboličkih značenja, kao što su lepota, poštenje i posvećenost. Poklon crvenih, ružičastih i bordo dalija govori vašoj devojci da mislite da je lepa i da ste posvećeni vašoj vezi. Dalije takođe mogu predstavljati snagu, što ih čini odličnim poklonom kada se vaša devojka suočava sa izazovima i prevazilazi prepreke.

Kala ljiljani su vrhunski cvet za poklon devojkama
Sa svojim jedinstvenim oblikom i mirisom, kala su popularan izbor u cvetnim poklonima. U floriografiji, ovo cveće simbolizuje lepotu. U stvari, njihovo ime potiče od grčkog kallos, što znači “lepota”. Starogrčki mit vezuje cveće za Veneru, boginju ljubavi. Crvene kala označavaju romantiku, ružičaste kala imaju dodatnu asocijaciju na divljenje i naklonost, dok ljubičaste kala označavaju očaranost.

Gardenia
Gardenia je mirisna opcija za poklon svojoj devojci
Mirisna gardenija simbolizuje poverenje i nadu, kvalitete neophodne za svaku uspešnu vezu. Ako vaša devojka voli cvetne arome, ovo je savršen cvet koji možete dodati njenom buketu. Na jeziku cveća, gardenije znači „tajna ljubav“. U nekim azijskim kulturama, gardenije su popularan cvet za venčanje i mogu se koristiti u leisima.

Ne zaboravi me
Cveće Ne zaboravi savršeno je za poklone devojci
Dodajte dašak spokojne plave u buket svoje devojke sa nezaboravnicama. Ovo malo cveće može biti malo, ali je bogato značenjem. U floriografiji, zaboravi me ne predstavlja pravu ljubav. I, naravno, šalju jasnu poruku „nikad te ne bih mogao zaboraviti“ i „večno sam ti odan“. Dok je plava najčešća boja, ružičasta ne zaboravi me takođe ima dodatno značenje verne ljubavi.

Cveće kamelije simbolizuje ljubav i romantiku
Dramatična kamelija je idealan izbor za vašu devojku. Dok bela kamelija simbolizuje brigu i obožavanje, ružičaste kamelije predstavljaju čežnju. Crvena kamelija je povezana sa strašću, romantikom i željom. U floriografiji, poklon crvenih kamelija bi rekao vašoj devojci da je ona plamen koji gori u vašem srcu.

Irisi su divan cvetni poklon za devojke
Ako tražite prolećnu poruku ljubavi i strasti, razmislite o tome da svojoj devojci poklonite buket žutih perunika. Ovi rani cvetovi simbolizuju strast i daju vašoj devojci do znanja da je i poželjna i lepa. Poklon šarenice je takođe način da joj pošaljete svoje komplimente.

Hortenzije
Hortenzije su zadivljujući cvetni poklon za devojku
Privlačna hortenzija je zadivljujući izbor cvetnog poklona za vašu devojku koji se može videti na Instagramu. Kada su ružičasti, ovi veliki, ljupki cvetovi simbolizuju iskrene emocije i iskrenu romansu. Ljubičaste hortenzije su simbol dubokog razumevanja. A ako treba da joj kažete: „Žao mi je“, plave hortenzije su povezane sa osećanjem iskrenog žaljenja.

Narcis
Cveće narcisa je svetao i uzbudljiv cvetni poklon za vašu devojku
Narcisi su znak proleća i pozitive. Iako nisu nužno najbolji izbor za romantični buket za noćni izlazak, narcisi su divan poklon „samo zato“ da ulepšate dan vašoj devojci. Na viktorijanskom jeziku cveća, ovo veselo cveće takođe šalje promišljene i ljubazne poruke, uključujući „ti si jedini za mene“, „Moja ljubav prema tebi je neprevaziđena“ i „ti činiš da sunce sija za mene“.

Hrizanteme
Hrizanteme, opšte poznate kao mame, prožete su bogatim značenjem u mnogim kulturama širom sveta. Za Viktorijance, poklon crvenih mama predstavlja duboku strastvenu ljubav i snažna osećanja, dok bele mame predstavljaju istinu. Ružičaste mame su odličan izbor u novoj vezi, jer predstavljaju naklonost. A ako je vaša ljubav odbijena? Pošaljite žute hrizanteme da označite slomljeno srce ili umanjenu ljubav.

Cveće ranunculusa je strastvena opcija za poklon svojoj devojci
Kao i crvena ruža, crveni ranunculus šalje poruku strasti i romantične ljubavi. Ako tražite nešto što je malo izvan okvira, ovo divno, lepršavo cveće odgovara računu za Dan zaljubljenih ili godišnjicu. Ružičasti ranunculus dodaje neformalni nagoveštaj šarma, dok će joj beli i žuti cvetovi sigurno ulepšati dan, reći „čestitam“ ili „srećan rođendan“ ili joj jednostavno dati do znanja da mislite na nju.

Zumbul
Cvetovi zumbula su savršeni za iskrena osećanja i izvinjenja
Ako treba da se izvinite svojoj devojci, izgovaranje „Žao mi je“ uz cveće čini vaše osećanje iskrenijim. Buket zumbula ili zvončića šalje pravu poruku. Na jeziku cveća, plavi zumbul označava poniznost i postojanost, dok ružičasti zumbul znači „večna ljubav“. (Profesionalni savet: Dodajte nekoliko prugastih karanfila da biste joj rekli da vam je zaista žao.)

Cvetovi heliotropa simbolizuju večnu ljubav i predstavljaju odličan cvetni poklon za devojke
Poznata i kao biljka pite od višnje, heliotrop je odličan izbor kada vam treba cveće za svoju devojku. U floriografiji, heliotropi znače „večna ljubav“, a šta može biti romantičnije od toga? Oni takođe šalju poruku odanosti, zahvaljujući njihovoj povezanosti sa grčkim mitom o Klitiji, koja je volela boga sunca, Heliosa. Preobrazio je Kliti u cvet heliotropa, a ona svakog dana okreće lice (cveta) i prati sunce dok putuje nebom.

Da li su biljke dobra opcija za devojke?
Ako želite da poklonite svojoj devojci poklon koji će trajati i trajati, živa biljka je dobra opcija. Kada birate biljke, imajte na umu uslove životne sredine i potrebe nege biljaka. Na primer, razmislite o izloženosti svetlu u domu vaše devojke i o tome koliko je održavanja u stanju i voljne da obezbedi.

Ako želite da vaš biljni poklon ima značenje, razmislite o biljkama koje nude dobru Feng Shui energiju. Smatra se da biljke sa listovima u obliku srca, na primer, privlače ljubav u nečiji život.