najboljih vrsta cveća za izvinjenje

Sve što treba da znate o najboljim vrstama cveća za gestove opraštanja
Svako malo, svi pravimo greške. Nažalost, te greške mogu povrediti nekoga do koga vam je stalo, što znači da morate da se izvinite. Buket prelepih cvetova je savršen način da ublažite bol. Odabir pravog cvetnog značenja u odgovarajućim bojama je ključan. Čitajte dalje da biste saznali koje vrste cveća je najbolje reći „Žao mi je“.


Da li je cveće prikladan način da se izvini?
Suočimo se s tim: svi prave greške. Ali kada vaše reči ili ponašanje povređuju nekoga do koga vam je stalo, izvinjenje je opravdano. Cveće je jedan od najboljih načina da kažete „Žao mi je“ i pokažete da preuzimate odgovornost za svoje postupke.

Naravno, postoji mnogo boja, oblika i vrsta cveća koje možete izabrati. Iako je svo cveće divno, neko ima posebno značenje i simboliku povezanu sa opraštanjem i popravkom. Pažljivo biranje cveća za izvinjenje učiniće vašu poruku još značajnijom.

Kada treba da dam cveće da kažem da mi je žao?
Cvetni pokloni su prikladni bez obzira na priliku, od traženja oproštaja do davanja do znanja da mislite na njih. Ali kada ste stvarno zabrljali, ponekad usmeno izvinjenje jednostavno nije dovoljno. Poklon cveća pomaže da izrazite svoja iskrena osećanja žaljenja i tuge za svoje postupke. Evo nekih od najboljih cveća koje možete izabrati za svaku priliku koja zahteva popravku.

Najbolje vrste cveća za izvinjenje
Koje cveće je najprikladnije da se kaže da mi je žao? Na viktorijanskom jeziku cveća, takođe poznatom kao floriografija, sledeći cvetovi simbolizuju značenja kao što su žaljenje, saosećanje, samosvest, pokajanje, poštovanje, ljubav, ljubaznost i prijateljstvo. Uzmite u obzir ovo cveće kada dajete gest oproštaja.

1) Ruže

Ruže nose poruku ljubavi i naklonosti, što ih čini odličnim izborom da kažu „Žao mi je“. Međutim, boja ruže koju odaberete čini razliku. Ako se izvinjavate svom supružniku, značajnoj drugoj osobi ili romantičnom interesu, crvene ili ružičaste ruže šalju jasnu poruku naklonosti.

Ako prijatelju, saradniku ili poznaniku kažete „zabrljao sam“, žute ruže su dobar izbor. Možete izabrati da kombinujete ove vesele cvetove sa drugim selekcijama kako biste jače izrazili svoj iskreni zahtev za oproštaj.

2) Anemone

Na japanskom jeziku cveća ili hanakatoba, ljupka anemona simbolizuje iskrenost, posebno kada ima bele latice. Beli cvetovi takođe imaju dodatno značenje krhkosti, možda zbog njihovog delikatnog izgleda. Kada se koriste za izražavanje izvinjenja, ova značenja mogu poslati poruku da vam je iskreno žao što ste oštetili krhku vezu.

Za Viktorijance, poklon crvene ili ružičaste anemone nosio je poruku osećaja napuštenosti. Ova značenja se dobro uklapaju u bukete izvinjenja. Nekoliko vrsta anemona cveta u proleće, dok druge cvetaju u jesen. Pronalaženje svežih, sezonskih anemona će dodati lepotu vašem cvetnom poklonu „žao mi je“.

3) Božuri

Kada pogledate svež buket božura, prvo što vam padne na pamet verovatno nije sramota. Ali to je upravo ono što je poklon ovih pahuljastih, ljupkih cveća označavao u viktorijansko doba. Ako se osećate pomalo neugodno zbog toga kako ste se ponašali, božuri su savršen način da to izrazite.

Možda asocijacija na stid potiče od starih Grka, koji su ispričali priču o nimfi ​​Peoniji. Koketirala je sa bogom Apolonom, ali je shvatila da ih Afrodita posmatra. Pocrvenela je od stida, a Afrodita je za odmazdu pretvorila Paeoniju u cvet. Danas, poklon božura može nekome dati do znanja da se osećate loše zbog onoga što se dogodilo i da želite da radite na tome da to bude bolje.

4) Zumbul

Vesnik proleća i novih početaka, lep i mirisni zumbul ima nekoliko simboličkih značenja. Za Grke, ovo ljubičasto cveće označavalo je tugu. Drevni mitovi govore o Hijacintu, mladiću koji je slučajno poginuo dok je igrao disk sa Apolonom. Bog je osetio takvu tugu zbog Hijacintine smrti da je cveće niknulo na mestima gde su padale Apolonove suze.

Viktorijanci su povezivali plavo cveće sa postojanošću, a ljubičasto sa tugom. Poklon zumbula govori da vam je žao i da očekujete bolje napredovanje. Mnoge kulture povezuju plave zumbule sa porukom mira. Poklon ovog cveća, bilo živog ili odsečenog, deluje kao mirovna ponuda.

5) Karanfili

Pahuljasti, naborani karanfili su odličan način da kažete „Stvarno sam zabrljao… oprostite mi“. Na jeziku cveća, ružičasti karanfili znače „nikada te neću zaboraviti“, dobra poruka koju treba poslati ako nekoga ustanete ili zaboravite njegov rođendan, na primer.

Žuti karanfili predstavljaju razočaranje, a crveni karanfili bolno srce. Ako ste izneverili prijatelja, buket sa karanfilima mu daje do znanja da mislite na njih i da ga više nećete razočarati.

6) Orhideje

Kada nekome treba da kažete da je vaše izvinjenje iskreno, bele orhideje su savršen izbor. Čista, snežna boja belih orhideja simbolizuje iskrenost. To je dobar način da se prenese poruka: „Iskrena sam kada kažem da mi je žao.“

Ređa plava orhideja je takođe odličan način da pošaljete poruku iskrenosti. Ovi prelepi cvetovi označavaju da ste iskreni i da želite da radite da biste povratili nečije poverenje.

7) Zvončići

Za Viktorijance, poklon zvončića označavao je poniznost i ljubaznost. Na japanskom jeziku cveća, ove delikatne lepote znače da čovek oseća zahvalnost. Sva ova značenja nude dobar način da se izvinite za grešku.

Kao i kod mnogih drugih vrsta cveća, boja koju poklonite ima različite asocijacije. Na primer, ljubičasta zvončića šalju poruku zahvalnosti. Plavo cveće je simbol poniznosti. Zajedno, ovi cvetovi su savršen način da nekome kažete da ste poniženi, da vam je žao i da ih cenite.

8) Ljiljani

Divni ljiljani su savršen način da se izvinite, a ovi mirisni cvetovi daju apologetima nekoliko odgovarajućih izbora. Đurđevak je idealan način da kažete „Žao mi je“. Ovi beli cvetovi označavaju poniznost, slatkoću i suze na jeziku cveća. Takođe su delikatni i simbol ponovnog rođenja, što ukazuje na to da želite da obnovite štetu nanetu vezi.

Calla ljiljani su još jedan odličan izbor. Ovo mirisno belo cveće predstavljeno je u grčkoj legendi, sa vezama za lepotu, ljubomoru i ponovno rođenje. Sve ove emocije utiču na situacije u kojima će neko možda morati da traži oproštaj.

9) Gardenije

Gardenije šalju poruku ljubavi i poverenja. Njihovi čisti beli cvetovi ukazuju na to da ste iskreni, dok njihov miris ispunjava sobu podsetnikom na vašu dobru nameru. U svim kulturama, gardenije takođe predstavljaju nadu, obnovu i mir.

U praksama meditacije, gardenije se često koriste da pomognu u fokusiranju i smirenosti. Bilo da se seče ili živi u kontejneru, poklon gardenije može biti način da se pomirite sa nekim kome ste naneli nepravdu.

10) Tulipani

Lale su popularno cvetanje, posebno u proleće, zahvaljujući svojoj poruci obnove i novih početaka. Ova simbolika čini lale savršenim izborom da nekome kažete da vam je žao i da se nadate da vaša veza može imati novi početak.

Različite boje su prožete različitim značenjima. Beli lali ukazuju na oproštaj, dok žuti šalju veselu poruku povezanu sa osmehom i suncem. Na japanskom jeziku cveća, crvene lale takođe simbolizuju poverenje. Crvena lala može nekome dati do znanja da vam može verovati, čak i ako ste u prošlosti pravili greške. Dodajte ružičaste lale da pošaljete poruku brige i naklonosti.

11) Suncokreti

Veseli suncokret svakome izmami osmeh na lice… čak i ako ste ga pogrešili. Ako želite da svoju poruku „Žao mi je“ učinite malo razigranijom, uključite nekoliko jarko žutih ili narandžastih suncokreta. Na viktorijanskom jeziku cveća, poklon suncokreta takođe ukazuje na obožavanje.

Suncokreti su takođe povezani sa prijateljstvom i srećom. Ako ste pogrešili prijatelja, poklon suncokreta kaže da vam je žao i da želite da sa radošću idete napred. Ovi letnji cvetovi su odličan način da pokažete nekome da vam je stalo i da želite da bude srećan.

12) Šareni zmaj

Šareni zmaj je zanimljiv izbor za buket izvinjenja. Dar snapdragon-a može nositi dvostruko značenje prevare i milosti. U nekim kulturnim tradicijama, oni se takođe koriste kao amajlija protiv laži ili laži.

Iako ova simbolika može biti pomalo otvorena za tumačenje, šareni šiljci dodaju dobrodošlicu svakom cvetnom poklonu. Na viktorijanskom jeziku cveća, poklon zmajeva poslao je poruku povezanu sa govorenjem istine.

13) Hortenzije

Dramatične hortenzije su odličan način da zamolite za oproštaj. U japanskom folkloru, car je poklonio cveće hortenzije porodici buduće devojke koju je zanemario. Poklon je bio njegov način da kaže koliko mu je žao što joj nije posvetio dovoljno pažnje. U savremenom Japanu, cveće i dalje predstavlja osećaj jedinstva.

Na jeziku cveća, poklon hortenzije imao je više značenja. To bi moglo da simbolizuje dar milosrđa, što ih čini dobrim načinom za traženje razumevanja. Odbačeni muški prosci davali su ih i ženama koje su ih odbile. Danas su hortenzije savršen način da se zamoli za oproštaj, baš kao i car iz starih vremena.

14) Columbine

Ako ste se postupili glupo i morate da se izvinite, recite to sa columbines. Ovo nežno cveće je bilo povezano sa ludošću i glupošću u viktorijanskoj eri. Ovo može da potiče od upotrebe kolumbine u Šekspirovom Hamletu, koja je korišćena da označi osuđeni odnos odnosa i ponašanja usredsređenog na sebe.

Različite boje imaju različita značenja. Na primer, plave kolumbine označavaju mir i smirenost i mogu se tumačiti kao želja da se okončaju sporovi i nevolje. Žuti kolumbini su povezani sa radošću i srećom, što se može posmatrati kao vaša želja primaocu.

Mogu li poslati cveće za oproštaj muškarcima i ženama?
Jedna od najboljih stvari u vezi sa cvetnim poklonima je to što ljudi svih polova vole da primaju prelepe cvetove. Ovo je posebno tačno kada su vrste i boje cveća pažljivo odabrane za slanje prilagođene poruke. Cveće za oproštaj se zaista može smatrati univerzalnim poklonom kad god treba da se izvini.

Da li su biljke dobra opcija da se izvinite?

Žive biljke su još jedan odličan način da kažete „Žao mi je“. Samo budite sigurni da prilagodite vrstu biljke koju dajete, jer neke zahtevaju više održavanja i znanja od drugih.