najboljih vrsta cveća za gestove ozdravljenja

Sve što treba da znate o poklanjanju cveća za gestove ozdravljenja

Cveće je lepo i veselo i može da ulepša i zagreje svaku prostoriju. Nakon što dobijemo razočaravajuću dijagnozu, razbolimo se ili se oporavimo od operacije, može biti teško zadržati raspoloženje i punu nade. Tokom ovog perioda, možete poslati promišljen cvetni poklon praćen vašim osećanjima „ozdravi“ da biste podigli raspoloženje primaoca tako što ćete pokazati svoju podršku i brigu. Ovaj vodič će pokriti sve što treba da znate o najboljim vrstama cveća za gestove ozdravljenja.


Da li je cveće odgovarajući poklon za gestove ozdravljenja?

Da, cveće, zajedno sa promišljenom notom koja prenosi vaša osećanja podrške i ohrabrenja, je veoma prikladan poklon za gestove ozdravljenja. Oni ne samo da pokazuju da vam je stalo i da razmišljate o svom primaocu, već će i ulepšati sobu vašeg primaoca, dajući mu nešto lepo za gledanje dok se odmara i leči.

Kada treba da dam cveće kao gest za ozdravljenje?
Mnogo različitih vrsta cveća može se dati kao gest za ozdravljenje ili poklon kada je prijatelj, član porodice, voljena osoba, kolega ili poznanik bolestan, povređen, dijagnostikovana bilo koja vrsta bolesti, u bolnici ili se oporavlja od operacije .

Najbolje vrste cveća za pokrete ozdravljenja
Koje cveće je odličan izbor za gestove ozdravljenja? Na viktorijanskom jeziku cveća, poznatom i kao floriografija, sledeći cvetovi simbolizuju značenja kao što su simpatija, ljubav, ljubaznost, nada, saosećanje, prijateljstvo, podrška i pozitivnost. Uzmite u obzir ovo cveće kada poklanjate prijatelju ili voljenoj osobi da biste preneli svoju podršku.

1. Iris
Dužica
Kada je osoba bolesna, može biti teško zadržati pozitivan stav, zapamtiti kako je osećati se dobro i zadržati nadu i veru da će na kraju izlečiti, oporaviti se i ponovo se osećati dobro. Plave šarenice su simboli vere i nade, što su osećanja od kojih svako ko ima bolest može imati koristi. Perunike (koje cvetaju u plavoj, beloj, žutoj i ljubičastoj boji) su lepe same ili u mešovitom buketu koji sadrži razno cveće.

2. Gladiolus
Gladiolus
Cvetovi gladiola proizvode velike i ljupke stabljike u obliku trube ili zvona. Cvetaju u raznim jarkim i živim bojama koje mogu pomoći da se razveseli osoba kada se ne oseća najbolje. Zahvaljujući svojim dubokim korenima u rimskoj istoriji, gladioli su i simbol snage, koja je neophodna za prevazilaženje bolesti. Rečeno je da gladijatori nose cvetove gladiola u borbi kako bi im pomogli da pobede i zaštitili ih od smrti.

3. Daisi
bela Rada
Čistoća i nevinost su najčešća simbolička značenja koja se pripisuju tratinčicama. Međutim, oni takođe simbolizuju nadu i nove početke. Osim toga, njihova vesela lica u obliku zvezda sa belim laticama i jarko žutim sredinama su siguran način da razvesele nekoga kada se oseća loše. Sa svojim delikatnim, vretenastim stabljikama u živoj zelenoj boji, same prave divne bukete i prelepe akcente u mešanim cvetnim aranžmanima.

4. hrizantema
hrizantema
Hrizanteme nude ogromnu raznolikost. Cvetaju u nebrojenim nijansama svih duginih boja, a njihovi cvetovi takođe dolaze u različitim oblicima i veličinama, čineći njihove mogućnosti za korišćenje u cvetnim aranžmanima beskrajnim. Hrizanteme simbolizuju radost, sreću, dugovečnost i ljubav, što ih čini odličnim cvećem za poklon za ozdravljenje kada je prijatelj, voljena osoba ili poznanik bolestan.

5. Narcis
Narcis
Period lošeg zdravlja može izgledati kao zima u životu kada su mogućnosti ograničene, a sve izgleda sivo i sivo. Sa svojim jarko žutim i belim nosovima u obliku trube, narcisi su među prvim cvetovima koji se pojavljuju u proleće i kao rezultat toga simbolizuju kraj zime, nove početke, nadu i ponovno rođenje. Ovo čini prelep način da pošaljete osećaj ozdravljenja prijatelju koji trenutno doživljava hladnu zimsku sezonu u svom životu.

6. Žuti i/ili ružičasti tulipani
Žuti i/ili ružičasti tulipani
Tulipani su omiljeni cvet. Oni su vekovima bili popularni i poželjni, što znači da postoje hiljade sorti koje možete izabrati. Kao i drugo cveće, različite boje lala imaju različita simbolička značenja. Na primer, roze lale predstavljaju sreću i samopouzdanje, crvene tulipane predstavljaju savršenu ljubav, a žute lale simbolizuju pozitivne misli.

Iako različite boje imaju različita zvanična simbolička značenja, lale se često povezuju sa vedrinom i optimizmom zahvaljujući svojim jarkim bojama i beskrajnim mogućnostima koje predstavljaju njihove bezbrojne sorte.

7. Suncokret
Suncokret
Kada je u pitanju ozdravljenje, borba protiv bolesti ili oporavak od operacije ili povrede, stav igra veliku ulogu. Kao i suncokreti, želećete da vaši najmiliji mogu da drže glavu gore dok se uvek suočavaju sa toplinom i pozitivnošću sunca.

Suncokreti prave ljupke, živahne bukete i simboli su odanosti i obožavanja. Ova simbolička značenja se mogu koristiti da pokažete vašem prijatelju ili članu porodice koliko se divite njihovoj snazi i takođe da mogu računati na to da ćete ostati pored njih kroz sve to.

8. Magnolija
Magnolija
Magnolije su veliki cvetovi u obliku posude. Boja cvetova varira od nežne ružičaste ljubičaste do snežno bele. Ovi veliki cvetovi imaju delikatnu lepotu koja je jaka zahvaljujući njihovom velikom prisustvu i veličini.

Magnolije simbolizuju istrajnost i nežne i ženstvene kvalitete ženske lepote. Buket magnolija je odličan poklon za ozdravljenje za svakoga ko je bolestan, ali njihovo simbolično značenje može imati posebno poseban osećaj kada se pokloni ženi.

9. Lavanda
Lavanda
Cvetovi lavande su omiljeni zbog svoje umirujuće energije povezane sa mirisom i esencijalnim uljima. Kao rezultat toga, oni su povezani sa lečenjem, odmorom, opuštanjem, spokojem, mirom i spokojem. Oni su takođe simboli tišine, čistote, odanosti i milosti.

Cvetovi lavande predstavljaju divno promišljen poklon za osobu koja se ne oseća dobro ili se oporavlja od operacije. Njihov umirujući miris može pomoći u promovisanju mirne energije vašeg prijatelja da ozdravi i postane bolji.

10. Karanfil
Karanfil
Karanfili su zapanjujuće cveće koje se često koristi u cvetnim buketima. Cvetaju u raznim bojama, što ih čini raznovrsnim dodatkom cvetnim dezenima namenjenim svakom primaocu. Između ostalih značenja kao što su razlikovanje, ljubav i fascinacija, karanfili simbolično predstavljaju zaštitu, lečenje i snagu, što ga čini fantastičnim izborom da ih uključite u buket za ozdravljenje.

11. Hortenzija
Hortenzija
Hortenzije su predivno cveće. Sami daju sjajnu izjavu, a takođe su šarmantni kada se koriste kao akcenti u mešanim buketima. Svaka grupa cvetova hortenzije u obliku kugle ima lukovičastu grupu sitnih cvetova.

Hortenzije cvetaju u beloj, ružičastoj, plavoj i ljubičastoj boji. Generalno, ovi cvetovi simbolizuju zahvalnost, gracioznost i lepotu, što ih čini savršenim izborom da svom primaocu kažete koliko ste zahvalni što ih imate u svom životu, koliko su graciozni čak i tokom bolesti i koliko su lepi!

12. Roses
Roses
Ruže su univerzalno voljene i prepoznate kao lepe i dobar su izbor za skoro svaku priliku. Kao i većina cveća, simboličko značenje ruža se menja u zavisnosti od boje ruže koju odlučite da date. Za poklone za zdravlje, postoji nekoliko boja ruža koje dobro funkcionišu:

Crvene ruže su najsnažnije povezane sa romantičnom ljubavlju, ali simbolizuju i hrabrost, što je velika vrednost koju poželeti bolesnom prijatelju.
Ruže breskve predstavljaju zahvalnost i uvažavanje, i mogu biti dobar način da kažete prijatelju koliko vam je stalo i koliko vam je stalo do njih.
Žute ruže simbolizuju prijateljstvo i radost, što ih čini odličnim načinom da pokažete svoju podršku prijatelju koji je bolestan.
Plave ruže simbolizuju nemoguće koje postaje moguće, a mogu biti i dobra opcija za prijatelja koji se suočava sa dugom ili teškom bolešću.
13. Marigolds
Nevena
Neven su simbol i moći i snage. Osim toga, svojom bliskom sličnošću sa bojom sunca, oni takođe predstavljaju svetlost koja živi u svakoj osobi. Ako se nadate da će vaš cvetni poklon za ozdravljenje zapaliti vatru u vašem prijatelju ili voljenoj osobi kako bi im pomogao da pronađu snagu i prevaziđu svoju bolest, onda su neven savršen izbor cveća. Bez obzira da li je vaš primalac upoznat sa njihovim simboličkim značenjima ili ne, vesele i svetle nijanse žute, zlatne i narandžaste sigurno će mu podići raspoloženje.

14. Goldenrod
Goldenrod
Zlatne šipke imaju pernate prste zlatnožutih cvetova nalik plamenu koji simbolizuju ohrabrenje i rast, a ovo cveće se često daje u teškim vremenima da bi se pružila podrška. Zlatne šipke sa svetlijim žutim cvetovima predstavljaju nadu, mir i toplinu. Ovo cveće se može dati samostalno za rustikalni, tek ubrani izgled ili kao promišljen dodatak mešovitom cvetnom aranžmanu.

15. Gerberi
Gerberi
Popularne u cvetnim buketima za ozdravljenje, gerberi (koji se nazivaju i gerbera tratinčice) zapravo nisu tratinčice, ali njihovi cvetovi imaju upečatljiv izgled poput tratinčice. Cvetaju u živim nijansama boja koje podižu duh kao što su bela, roze, crvena, bordo, ljubičasta, narandžasta i žuta.

Generalno, cveće gerbera simbolizuje vedrinu, odanu ljubav, nevinost i čistotu. U keltskoj kulturi smatralo se da cveće gerbera smanjuje teret koji se oseća pod teretom tuga svakodnevnog života.

Mogu li muškarcima i ženama poslati cveće za ozdravljenje?
Da! Kada je u pitanju cveće, lepota nije u očima posmatrača; svi vole cveće, i ono je divno promišljen način da pokažete svoju podršku i brigu kada je prijatelj, voljena osoba ili kolega bolestan.

I biljke i cveće imaju naučno dokazane zdravstvene prednosti koje mogu da ubrzaju oporavak osobe od bolesti ili operacije. Biljke, međutim, zahtevaju određenu negu. Dakle, imajte to na umu i fizičke sposobnosti vašeg primaoca kada pravite izbor. Ako izaberete živu biljku, preporučujemo da izaberete onu sa malo održavanja koja zahteva minimalnu negu i održavanje.