Cvećari, sada je vreme da počnete da se pripremate za Dan zaljubljenih!

Važno je biti ispred navale cveća za Dan zaljubljenih! Dan zaljubljenih je jedan od najprometnijih i možda najprofitabilnijih praznika u godini pored Dana majki.

Čitajte dalje za kontrolnu listu korak po korak koja će vam pomoći da održite organizaciju, povećate profit svoje cvećare i da provedete nesmetan, uspešan Dan zaljubljenih.


Izgled cvećara

Dekor za Dan zaljubljenih: Sredina januara je vreme za početak ukrašavanja! Kupci reaguju na svečane sezonske i praznične dekoracije, pa samo napred i dodajte svoje posebne dodatke. Ako je to izvodljivo, lep i privlačan prozor privući će više ljudi. Ključno je stvoriti privlačnu atmosferu i podsetiti kupce da se Dan zaljubljenih približava.

Cveće i zalihe

Naručite cveće: Evo ponovo, najbolje je da počnete sa svojim količinama sredinom januara. Zatražite sniženje cena od svojih dobavljača i obavezno naručite sve što vam je potrebno, ali pazite da ne preterujete. Budite pametni, kupujte pametno!

Isprobajte aukciju cveća: Zbog velikih količina koje morate kupiti da biste dobili veliku ponudu, aukcije cveća su savršene za praznike kao što su ruže za Dan zaljubljenih. Još jednom, naručivanje rano je ključno.

Naručite zalihe: Uverite se da imate dobar alat i sve potrebne zalihe za pripremu: žica, traka, oaza, hrana za cveće, itd. Pored vašeg alata i zaliha za pripremu, biće vam potrebne vaze i kontejneri. Naručite svoje standardne vaze i kupujte u prodavnicama kućne dekoracije za jedinstvene nalaze.

Naručite dodatke: Ne zaboravite da naručite novi pliš, bombone, čokoladu, balone i sveće. Sve može biti dodatak! Unakrsna prodaja stvara ogroman profit i ovi artikli će generalno trajati iz godine u godinu. Ako možete, investirajte u kvalitetne proizvode i gledajte kako se prodaju.

U idealnom slučaju, najbolje je da vaša cvetna e-trgovina bude spremna i spremna za Dan zaljubljenih pre 1. februara. Međutim, nikada nije kasno da napravite nekoliko podešavanja na vašoj veb lokaciji da biste privukli kupce. Ne zaboravite da primenite neke ključne reči za Dan zaljubljenih za svoj SEO.

Proizvodi za veb lokaciju: Počnite sa slikama proizvoda za Dan zaljubljenih. Oni bi trebalo da budu istaknuti na celoj veb stranici. Možda biste mogli da razmislite o dodavanju proizvoda za Dan zaljubljenih na stranice sa bestselerima i rođendanima, kao i na sve druge stranice koje vam se sviđaju. Preporučujemo da svoje stranice začinite proizvodima za Dan zaljubljenih, a da istovremeno koristite i posebnu stranicu za Dan zaljubljenih.

Poziv na akciju: Jedna sjajna praksa je da imate poziv na akciju na vašoj e-trgovini cveća. Dodajte pozivnicu u „Kupujte sada za cveće za Dan zaljubljenih“ koja će usmeriti kupce gde treba da idu. Uverite se da je Dan zaljubljenih jasno prikazan na traci za navigaciju vašeg sajta kako bi klijenti imali lak pristup stranici.

Jasna pravila za Dan zaljubljenih: Ako vaša politika za isporuke nije ispred i u centru vašeg veb-sajta, sada je vreme da ovo ispravite. Podsetite svoje klijente da ne možete da garantujete isporuku u određeno vreme. Ohrabrite ih da odaberu raspon vremena (tj. „Garantovana dostava na Dan zaljubljenih između 9:00 i 17:00).

Promocije: Podstičemo vas da dodate specijalne ponude za rane ptice. Za razliku od drugih praznika, Dan zaljubljenih je jedan dan koji može biti veoma zauzet. Ako kupci izaberu drugi datum isporuke, praznik se širi tokom cele nedelje. Ponudite besplatnu isporuku ili postotak popusta za sve koji se odluče za isporuku pre 14. februara.

Cene: Ako naplaćujete više za cveće za Dan zaljubljenih, uverite se da je u vašoj e-trgovini cveća omogućeno određivanje cena za praznike.

Menadžment zaposlenih

Raspored zaposlenih: Do 1. februara razgovarajte o tome šta će se zahtevati od vaših zaposlenih. Većina zaposlenih u cvećarama razume važnost ovog praznika, ali se isplati usaditi jasno razumevanje dana i vremena kada moraju da rade.

Unakrsna prodaja i nadogradnje: Dan zaljubljenih je toliko užurban praznik u cvećari da vam ponekad unakrsna prodaja ili nadogradnja može izbeći iz pameti. Podstičemo vas da nadogradnja i unakrsna prodaja budu prioritet u vašoj cvećari. Svaki zaposleni treba da ponudi kupcu više sa svakom prodajom.

Dodatna pomoć: Unajmite svu dodatnu pomoć koja vam je potrebna za Dan zaljubljenih: uključena je pomoć na šalteru, dizajneri i vozači za dostavu. Obavezno pređite na sve što je potrebno, uključujući i zakazivanje.

Kontrolna lista za pripremu za Dan zaljubljenih

Pripremite cveće: Kada stigne zaliha cveća (otprilike početkom februara), obavezno brzo pripremite sve svoje cveće i nemojte seći uglove. Priprema je ključna u prodaji prelepog dugotrajnog cveća. Kako pripremiti cveće.

Postavite svoje kontejnere i uverite se da ih imate dovoljno – isto važi i za igle, pliš, bombone i tako dalje.

Dođite do ozelenjavanja: praktikuju mnogi cvećari, zelene vaze pre praznika. Zeleni su veoma dugotrajni, a ako to uradite unapred, uštedećete malo dragocenog vremena (obavezno držite sve prethodno zazelene posude i vaze u svom hladnjaku).

Kontrolna lista za Dan zaljubljenih

Uključite svoj prikaz: Nedelja Dana zaljubljenih, kreirajte pakete i prikažite ih u celoj radnji. Dodajte specijalne ponude za ruže kupljene sa plišem, bombonima ili bilo kojom kombinacijom. Uverite se da su ovi vidljivi za laku kupovinu za kupce koji dolaze.

Pojedinačne ruže: Veliki prodavac od mnogih cvećara bila je jedna umotana ruža. Unapred napravite tone ovih i stavite ih na prednji pult. Oni se brzo prodaju i većina kupaca će skoro uvek kupiti dodatak koji ide uz jednu umotanu ružu. Obavezno ih prikažite blizu jedan drugom.

Savet: Umotajte i jednobojne ruže. Kupci ih vole, sa ružičastom bojom iza crvene.

Ruta isporuke: Pregledajte porudžbine koje trenutno imate i napravite plan sa svojim vozačima u kojim oblastima isporučuju. Zapamtite da više porudžbina curi dan pre Dana zaljubljenih i dana, pa budite što je moguće organizovaniji, sa rutom isporuke za svakog vozača.

Savet: Ako možete, savetujemo vam da imate vozača u pripravnosti u radnji, ovaj vozač će se baviti svim novim porudžbinama koje stignu na Dan zaljubljenih.

Odeća: Zašto deo o odeći? Želimo da vam bude udobno! Nosite odgovarajuće cipele. Ne dozvolite zaposlenima da nose cipele otvorenih prstiju, to može biti obaveza osiguranja. Budite udobni i nosite zatvorene cipele.

Ne budite rasipni: sa narudžbinama koje se gomilaju da je tako lako biti rasipnik, obavezno koristite ono što vam je potrebno. Neverovatno koliko se cveća i zaliha jednostavno baci na pod, a zatim izbacuje. Razgovarajte sa svojim zaposlenima o tome koliko je važno da ne rasipate proizvode, sve ovo utiče na vaš krajnji profit.

Pazite na svoje finansije: Znamo da ste iscrpljeni, ali ne zaboravite da proverite dnevnu prodaju za svaki dan uoči Dana zaljubljenih. Čuvajte jasne izveštaje o svim obavezama i računima potraživanja.

Kontrolna lista za Dan zaljubljenih

Sve pripreme su se isplatile! Dan zaljubljenih je stigao!

Sve će biti sjajno: Cvećari po prirodi imaju tendenciju da budu perfekcionisti. Naš savet je da će se sve poklopiti. Dan će proleteti, pa uživajte u njemu, fokusirajte se na svoj zadatak radije nego da se osećate kao da morate sve da radite.

Nastavite sa smislom za humor: Ne brinite o malim stvarima. Stvari se mogu desiti i sve su deo procesa cvećare za Dan zaljubljenih.

Počastite zaposlene ručkom: Ovo je odlično za druženje u cvećari i takođe sprečava zaposlene da izađu na ručak.

Potvrde isporuke: Ako učestvujete sa uslugom cveća, obavezno potvrdite sve svoje isporučene porudžbine. Na taj način ćete sprečiti da vam budu naplaćene visoke naknade za potvrdu neisporuke. Većina usluga cvetnih žica ima vreme koje treba da potvrdi, pa vas molimo da to uradite u skladu sa tim.

Cvećari, imate li neki sjajan savet za Dan zaljubljenih da podelite sa našim čitaocima? Molimo ostavite svoje povratne informacije u nastavku, jer nam je to jako važno! Svim cvećarima želimo veoma unosan i uspešan Dan zaljubljenih!