Da li vaše ruže za Dan zaljubljenih govore više nego što mislite

Hteli ste da kažete “hvala”, ali ste umesto toga rekli: “Zaljubljujem se u tebe!” Kada šaljete cveće za Dan zaljubljenih, poštujete isprobanu tradiciju. Međutim, slanje ruža određenih boja može reći više nego što mislite.

„Slanje ruža na Dan zaljubljenih je klasična ideja i uvek će vam doneti bodove, ali uverite se da boja ruža odgovara vašim pravim osećanjima“, kaže stručnjak za dizajn MojaCvecara, Dejan Markovic.

Crvene ruže su tradicionalni način da se kaže „Volim te“ i stoga su najpopularniji cvet koji se šalje na Dan zaljubljenih. Međutim, ove godine razmislite više o crvenom. Dan zaljubljenih je kada slavimo ljubav, naravno, ali u ljudima koje volimo često ima mnogo više za slavlje. Srećom, za većinu svakog osećanja i osećanja postoji boja ruže.
Šta govori boja vaših ruža?

Svaka dostava ruža za Dan zaljubljenih nosi posebnu poruku, bilo da je u pitanju divljenje, odanost ili prijateljstvo. Bez obzira da li nekome šaljete ruže ili ih primate, evo značenja najpopularnijih boja ruža.
Značenje žute ruže – „Mi smo prijatelji i stalo mi je do tebe“

Žuta je boja prijateljstva. Žute ruže takođe mogu značiti nove početke i sećanje, ali na Dan zaljubljenih ova boja se često bira kada se ruže šalju bliskom prijatelju. Žuta boja zrači toplinom i pozitivnom energijom i može svakome da ulepša dan. Jednom korišćene za izražavanje ljubomore, žute ruže predstavljaju sunce i savršen su znak za izražavanje vaše zahvalnosti i platonske naklonosti. Ako imate romantično interesovanje za primaoca poklona, razmislite o ružičastim ili crvenim ružama ovog 14. februara, jer žute ruže mogu sugerisati da ste srećni što ostajete prijatelji.

Žuta sa crvenim savetom: „Zaljubljujem se u tebe“ Prelepe ruže za zalazak sunca daju do znanja toj novoj osobi u vašem životu da želite više od prijateljstva — one simbolizuju zaljubljivanje.
Značenje bele ruže – “Ja sam za tebe”

Smatra se da konvencionalno cveće venčanja, bele ruže simbolizuju čistoću, nevinost i mladu ljubav. Slanje buketa belih ruža na Dan zaljubljenih govori primaocu da ste odani i odani. Bele ruže mogu biti odličan izbor za rastuće veze, jer takođe mogu značiti novi početak i nadu u svetlu budućnost. Ako mislite da ste pronašli idealnog partnera, ali je veza još uvek sveža, ne možete pogrešiti ako pošaljete elegantne bele ruže.

Zajedno crvene i bele ruže: „Mi se odlično slažemo“ Pošaljite mešani buket crvenih i belih ruža vašem Valentinu da označite jedinstvo.
Značenje ružičaste ruže – “Hvala”

Savršene za prijatelja kojeg želite da poštujete na Dan zaljubljenih, ružičaste ruže pokazuju uvažavanje, milost, savršenu sreću, divljenje, zahvalnost i nežnost. Ova istorijski ženstvena boja je neverovatno svestran izbor, što je čini poklonom za udžbenike za bliske prijatelje, sestre ili majke. Za svetlije nijanse ružičaste se kaže da prenose divljenje i gracioznost, dok tamnije nijanse označavaju uvažavanje. Prilično ružičasti cvetovi takođe mogu pokazati zahvalnost, što ih čini odličnim izborom za dobre prijatelje na Dan zaljubljenih, iako su u potpunosti pogodni i za nove romanse!
Značenje crvene ruže – “Volim te”

Ništa ne kaže “volim te” kao crvene ruže. Crvena simbolizuje ljubav, lepotu, hrabrost, poštovanje, romantiku, pa čak i čestitke. Već generacijama, crvene ruže i drugi cvetovi grimizne boje zarobljavaju srca ljubavnika svuda. Crvena je boja strasti, želje i poštovanja. Buket crvenih ruža prenosi poruku da ste do ušiju zaljubljeni u primaoca. Univerzalni simbol romantične naklonosti i večne ljubavi, crvene ruže su suštinski izbor za vašu dragu na Dan zaljubljenih.
Značenje crne ruže – “Hajde da proslavimo novi početak”

Kada je u pitanju slanje ruža na Dan zaljubljenih, crne ruže su verovatno poslednje koje padaju na pamet – posebno za voljene. Iako je tehnički veoma tamna nijansa crvene, crne ruže nose vazduh misterije. Oni su povezani sa velikim promenama, ili ponovnim rođenjem, i mogu da simbolizuju početak novog početka. Kada se kombinuju sa tradicionalnim crvenim cvetovima, crne ruže se takođe mogu koristiti za izražavanje besmrtne ljubavi.
Značenje ruže breskve – „Učinimo ovo nezaboravnim Dan zaljubljenih“

Ruže boje breskve kažu: „Hajde da ovo bude Dan zaljubljenih za pamćenje. Ova umirujuća boja izražava zahvalnost. Ako ste spremni da kažete: „Hajde da se okupimo“, ruže breskve su te koje treba izabrati jer boja ruže simbolizuje intimnost.
Značenje narandžaste/koralne ruže – “Želim te u svom životu”

Narandžaste ili koraljne ruže izražavaju osnovni osećaj uzbuđenja i želje. Ova živahna boja takođe može da simbolizuje fascinaciju, kao što biste mogli da imate sa novom romantičnom simpatijom. Buket narandžastih ili koralnih ruža kaže: „Želim te u svom životu“ i daje do znanja primaocu da ste strastveni prema njima.

Nijansa vašeg cveća mnogo govori o osećaju koji stoji iza poklona. Ako ne postoji boja ruže koja tačno govori šta osećate, MojaCvecara nudi razne cvetne aranžmane za Dan zaljubljenih sa šarenim cvećem kao što su lale i ljiljani koji će sigurno ulepšati nečiji dan.

Ako zaista želite da idete iznad i dalje, spojite naše cveće sa jednim od ovih savršenih poklona za Dan zaljubljenih za nju.

Dakle, ovog 14. februara, uverite se da svojoj posebnoj osobi šaljete prave signale sa pravim buketom za Dan zaljubljenih iz MojaCvecara.