Za cvećare Dan zaljubljenih je više od jednog dana! Između onlajn porudžbina, isporuka, ulazaka i još mnogo toga, celokupno iskustvo može postati neodoljivo. Međutim, uz malo pripreme, možete se pripremiti za uspeh.

3 nedelje ranije

Tri nedelje pre Dana zaljubljenih sve je u marketingu i širenju reči. Poželjno je da svoju e-trgovinu pripremite za Dan zaljubljenih pre februara.
Razmislite o dekoru: Da li u vašoj radnji piše Dan zaljubljenih? Kupci reaguju na sezonski i praznični dekor, pa dodajte te crvene boje, srca i kupidone kao podsetnik na sezonu!
Rad na veb lokaciji: Investirajte u visokokvalitetne slike aranžmana koje proizvodite da biste svojoj veb lokaciji dali novi život. Obavezno koristite ključne reči za praznike da biste generisali bolji SEO za svoju veb lokaciju.
Pripremni marketing: Marketing dolazi u dva oblika; digitalni i fizički. Zakažite svoje kampanje na društvenim mrežama unapred. Takođe počnite da posežete za lokalnim oglašavanjem u novinama, radiju i još mnogo toga!

2 nedelje ranije

Najveći deo vašeg rada dve nedelje ranije biće naručen. Da biste bili sigurni da ne naručite previše, proverite prodaju iz prethodne godine.
Naručite zalihe i dodatke: Proverite svoje alate i čvrstu robu i naručite ono što treba da zamenite ili dopunite. Razmotriti; plišani, slatkiši, baloni, sveće i karte, ovi dodaci će povećati vašu prodaju!
Naručite cveće: Slično kao i zalihe, cvećari će naručivati rano, pa se ukrcajte da biste unapred nabavili ono što vam treba.
Zakazivanje: Razgovarajte sa svojim zaposlenima o tome šta je potrebno u pogledu njihovog rasporeda. Takođe ćete možda morati da angažujete pomoć za vikend.

1 nedelja ranije

Nedelja pre Dana zaljubljenih trebalo bi da bude posvećena pripremama i potvrdama kako bi vaš vikend za Valentinovo protekao glatko.
Nepokvarljive pripreme: mašne, ručno vezane konce, presavijeni maramice, štampane kartice za negu i cene, sve je to posao koji se može obaviti rano.
Pripremno cveće: Kako vaše cveće stigne, obavezno ga pripremite unapred i držite ga odvojeno od dnevnih zaliha za rad.
Potvrdite isporuke: Ako ste deo usluge cvetne žice, obavezno proverite sve svoje narudžbine za isporuku za vikend.

Dan pre

S obzirom na to da Dan zaljubljenih ove godine pada u nedelju, imajte na umu svoje narudžbine koje nisu Valentinovo za tu subotu.

Ozelenjavanje: Zelenilo je dugotrajno, pa se pobrinite da imate onoliko vaza pripremljenih sa zelenilom koliko vam prostor za hlađenje dozvoljava!
Naručite ručak: Vaše osoblje je ključno za „veliki dan“, tako da je dobro ophođenje prema njima jednako važno. Naručivanje ručka za osoblje je uvek dobra ideja i dobar način da se zahvalite.

Ukratko za sve: Valentinov posao postaje mnogo više montažne trake nego inače, pa se sa svakim zaposlenim osvrnite na to kako treba da prođe sledeći dan i šta je svaki od njegovih poslova.

Kako se praznik završi, imaćete nekoliko porudžbina da završite i očistite da biste sastavili svoju radnju. Ali zapamtite da odvojite vreme da sebi sipate piće i opustite se znajući da ste preživjeli još jedan Dan zaljubljenih!