Zašto biste trebali kupiti orhideje za Dan zaljubljenih

Srca slatkiša pune prodavnice, crvene i roze se pojavljuju na svakom koraku, a romantične poruke su u vazduhu… Dan zaljubljenih mora da je blizu! Bez obzira da li tražite poklon za svog partnera ili se nadate da ćete ulepšati dan svom prijatelju, cveće je isprobana i prava opcija za Dan zaljubljenih.

Iako su ruže na vrhu liste na Dan zaljubljenih, možda ćete želeti da ih pomešate sa nečim malo drugačijim. Tu dolaze elegantne orhideje! Ove cvetne biljke pružiće vašoj voljenoj osobi tropski dodir i cvetati iu budućnosti.

Zašto orhideje prave odlične poklone za Dan zaljubljenih

Iako se ne može poreći da je sveže cveće predivno, buketi ne traju večno. Čak i ako izaberete sveže cveće sa farme i iskoristite neke od naših omiljenih cvetnih ideja za Dan zaljubljenih, rezano cveće će trajati samo nekoliko nedelja.
Dugotrajna ljubav

Ako tražite dugotrajniji poklon, nemojte misliti da morate u potpunosti da odbacite cveće. Samo zamenite svoj buket za orhideju u saksiji! Pošto su orhideje biljke u saksijama, a ne rezano cveće, imaju duži životni vek. Uz pravilnu negu, orhideje mogu da žive više od 20 godina!
Orhideje nastavljaju da cvetaju

Sve dok je orhideja zdrava, svake godine će proizvoditi novi set egzotičnih cvetova. Ovo ne samo da će vašim voljenima pružiti dozu lepote, već će im pružiti i godišnji podsetnik na vašu ljubav i brigu.

Posle nekoliko nedelja ili meseci, cveće će nestati. Međutim, uz odgovarajuću negu, orhideje će ponovo cvetati sledeće godine. Ako to nije metafora da ljubav ustupa mesto lepim stvarima, šta jeste?
Orhideje za vaš dan zaljubljenih

Biranje poklona za svog partnera uvek je malo nezgodno. Ako ste tek počeli da izlazite, želite da izaberete nešto što će im dati do znanja da vam je stalo, ali da ne preterate. A ako ste zajedno godinama, teško je doći do inventivnih ideja.

Orhideje su sjajni pokloni za Dan zaljubljenih, bez obzira na dužinu vaše veze. Kreativnije su od kutije čokolade i svakako su korisnije od onih kašika za serviranje u obliku srca.

Uparite orhideju sa jednom od naših ideja za Dan zaljubljenih i završićete sa danom u kojem ste vi i vaš partner blistali.
Pošaljite orhideje svojoj mami na Dan zaljubljenih

Bez obzira na status vaše veze, nikada ne možete pobeći od mamine ljubavi. Dok burne romanse i dugotrajne veze često kradu šou na Dan zaljubljenih, to je takođe vreme da prepoznate ljude koji su uvek tu za vas, uključujući i vašu mamu.

Iako će vaša mama verovatno ceniti najjednostavniji gest, nemojte ovo koristiti kao izgovor da kupite jeftinu kutiju čokolade ili karticu za dolar. Umesto toga, dajte joj orhideju koja predstavlja lepotu ljubavi koju delite.

Dajući svojoj mami jednu od ovih tropskih biljaka, takođe ćete se dopasti njenoj brižnoj prirodi. To važi bez obzira da li je ona luda dama sa biljkama ili tvrdi da ima crni palac. Uz malo ohrabrenja i pomoći, voleće da brine o svojoj novoj biljci i da deli njen napredak.
Orhideje za Valentinovo

Iako je Dan zaljubljenih često zvezda februara, ne zaboravite na Dan zaljubljenih! Ovaj praznik slavi žensko prijateljstvo i savršeno je vreme da pokažete ljubav damama u svom životu.

Bilo da se okupljate na branč od vafla i mimoze ili idete na žurku povodom Dana Galerije Superboul, nemojte se pojavljivati praznih ruku! Umesto da duplirate popularne poklone čokolade i nakita, izaberite jednu ili dve orhideje za dame bez kojih ne biste mogli da živite.

Kada dođe vreme da izaberete boju, imate opcije. Pošto cvetovi orhideje dolaze u nijansama žute, bele, roze, ljubičaste i još mnogo toga, postoji orhideja koja će usrećiti svaku damu! Iako su izbori lepi, shvatamo da mogu biti neodoljivi. Ako ne znate koju boju da izaberete, uzmite u obzir simboliku i značenje orhideja.

Ružičasto cveće je povezano sa jakim prijateljstvima, tako da je savršeno za vašu najbolju prijateljicu. Žute orhideje su simboli novih početaka, tako da su dobra opcija za vašeg drugara koji je upravo prošao raskid ili je započeo novi posao.
Saveti i trikovi za negu orhideja

Dakle, odlučili ste da svom partneru ili prijatelju nabavite orhideju za Dan zaljubljenih? Veliki! Umesto da ih ostavljate u mraku o njihovoj novoj biljci, samo napred i dajte im neke osnovne savete za negu.
Prvo, podsetite ih da se ne uznemiravaju; kada orhideje porastu, prilično je lako brinuti o njima. Uz sledeće jednostavne savete, trikove i savete, oni će moći da održe cvetanje svojih orhideja godinama koje dolaze.

Najčešći uzrok rane smrti orhideje je prekomerno zalivanje. Iako je ovim biljkama potrebno dosta vode za život, trebalo bi im dozvoliti da se osuše između zalivanja. Pa kako možete znati da li je vaša orhideja spremna za još vode? Zabodite prst oko jednog inča u zemlju.

Orhideje uživaju u prilično vlažnoj klimi. Ako ne živite u klimi sa visokom vlažnošću, postoji nekoliko načina na koje možete da se uverite da su potrebe vaše orhideje za vlažnošću zadovoljene. Jedan od načina je da ispod vaše orhideje stavite posudu sa šljunkom napunjenu vodom. Druga opcija je da zamagljujete svoje orhideje svakog dana sa sprejom. Na kraju, ako imate pristup ovlaživaču, možete ga postaviti u prostoriji u kojoj žive vaše orhideje.
Ako vaša orhideja iznenada prestane da cveta uprkos tome što dobija odgovarajuću količinu svetlosti, vode i vlage, verovatno je vreme da presadite svoju orhideju! Orhideje vole da se presađuju otprilike jednom godišnje.

Pošaljite orhideje ovog Dana zaljubljenih

Bez obzira da li naručite orhideje ili se odlučite za buket svežeg cveća, pobrinite se da svojoj voljenoj osobi pošaljete najbolje moguće cvetove. MojaCvecara nabavlja cveće sa održivih farmi i isporučuje ga pravo na vaša vrata. Uparite to sa odličnom uslugom za korisnike i nije iznenađenje da smo jedna od najboljih opcija za isporuku cveća za Dan zaljubljenih za biljke u saksiji i sveže cveće sa farme.