načina da odamo počast medicinskim sestrama tokom Nacionalne nedelje medicinskih sestara

Ovi zdravstveni heroji zaslužuju da im se oda priznanje na poseban način.
„Inspiracija za proslavu“ se odnosi na to da vam donese vrhunske savete i kreativne ideje kako biste maksimalno iskoristili posebne trenutke života. Nacionalna nedelja medicinskih sestara je prilika da podelite podršku medicinskim sestrama širom sveta poklonima poput cveća, ručno rađenih čestitki i još mnogo toga.

Poslednjih nekoliko godina bile su teške za zdravstvene radnike. Od navigacije kroz globalnu pandemiju do borbe protiv hroničnog nedostatka osoblja, medicinske sestre rade više nego ikada da bi nas očuvale zdravi.

Nacionalna nedelja medicinskih sestara (6-12. maj) je savršena prilika da pokažete ovim zdravstvenim herojima koliko vam njihova nesebična služba znači.

Evo liste ideja za poklone koje su odobrile medicinske sestre — sa nekim doprinosom stvarnih medicinskih sestara i njihovih zagovornika — koje će poslužiti kao inspiracija.

1. Napišite zahvalnicu

Medicinske sestre posvećuju svoje živote služenju drugima, tako da izražavanje vaše zahvalnosti može mnogo doprineti da se osećaju cenjeno. Odvojite vreme da napišete iskrenu čestitku i pošaljite je medicinskoj sestri za koju znate koja je napravila razliku. Učinite osećaj dodatno slatkim dodavanjem inspirativne narukvice heroja zdravstvene nege.

2. Pošaljite buket cveća

Realnost za medicinske sestre je da su često izložene bolesti i tuzi. Razveselite ih infuzijom života i boje u vidu svežeg cveća. Ovi buketi se mogu koristiti za ulepšavanje sobe za odmor na poslu ili se mogu poneti kući da uživaju u trpezariji.

3. Poklonite lično maženje

U slobodnim danima medicinskim sestrama nije potrebno ništa više od prilike da se opuste.

„Koliko god kliše zvučala briga o sebi, to je neophodno. Baš kao što punite automobilsku bateriju, mi moramo napuniti svoju“, kaže Elizabeth Cantu, BSN. „Promišljeni pokloni koji podstiču brigu o sebi i podsećaju nas da se prvo opustimo i napunimo sopstvenu šolju veoma su cenjeni.

Budite kreativni sa svojim poklonom za maženje. Poklon set za umirujući čaj i eterična ulja, udobne personalizovane čarape za dnevni boravak ili potrepštine za kućni spa dan su odlične opcije. Druga je tematska kutija čokolade koja će im pomoći da zadovolje svoje sladokusce dok su na pauzi.

4. Hrana se uvek ceni

Kada celu smenu provedete na nogama trčeći od sobe do sobe, možete propustiti obroke. Zbog toga je poklon hrane uvek hit među onima koji se bave medicinskim sestrama.

„Hvala korpa sa voćem i slatkišima“ je jasan znak vašeg uvažavanja i u njoj je lako uživati dok ste na satu. Ili postanite još veći pokrivajući večeru za veče uz poklon gurmanske gozbe sa šunkom ili večeru sa jastogom za dvoje.

5. Dajte poklon kartice (ili čak gotovinu!)

Budimo iskreni: ono što zdravstveni radnici zaista žele je da budu plaćeni više. Profesija medicinske sestre je iscrpljujuća u idealnim okolnostima, a proteklih nekoliko godina bile su sve samo ne.

„Najbolji način da se proslavi Nacionalna nedelja medicinskih sestara za ove divne ljude je NOVAC!“ uzvikuje Evan McCarthi, izvršni direktor onlajn zubne laboratorije Sporting Smiles. „Medicinske sestre su žrtvovale svoje zdravlje i porodice tokom pandemije i zaslužuju više od medalje za svoju nesebičnu službu.

Iako možda niste u poziciji da povećate platu medicinskoj sestri koju poznajete, poklon gotovine ili praktičnih poklon kartica će sigurno biti cenjeni.

„Promišljeni pokloni koji podstiču brigu o sebi i podsećaju nas da se prvo opustimo i napunimo sopstvenu šolju veoma su cenjeni.

6. Razmišljajte praktično

Ponekad su najbolji pokloni najkorisniji. Rebeka Morison, NP za Alberta Health Services, ima mnogo ideja koje spadaju u tu kategoriju. „Većina medicinskih sestara bi mogla da koristi visokokvalitetnu crnu olovku“, kaže ona. „Pravno, moramo da pišemo crnim mastilom, i nema ništa bolje od toga da imamo zaista lepu olovku za pisanje. Ili možda dajte super-zabavnu trakicu ili držač značke koje možemo lako očistiti.”

Razmislite i kako možete pružiti dodatnu udobnost medicinskim sestrama tokom njihovih smena. Udoban duks, kaže Morison, uvek je odlična ideja za poklon. „Zdravstvene ustanove imaju tendenciju da budu prilično hladne, posebno noću, tako da bi topli džemper preko našeg pilinga učinio dugu noćnu smenu prijatnijom.“

7. Nominujte medicinsku sestru za DAISI nagradu

Ako u vašem životu postoji medicinska sestra za koju verujete da prevazilazi njihov platni razred da pokaže brigu i pažnju prema pacijentima, razmislite o tome da ih nominujete za DAISI nagradu za izvanredne medicinske sestre. Ovaj program priznanja započet je 1999. godine i nastoji da zahvali medicinskim sestrama za sav super-ljudski posao koji obavljaju svaki dan.

Svako, uključujući pacijente, članove porodice, saradnike i drugo zdravstveno osoblje, može da nominuje zdravstvenog radnika za ovu nagradu. Program odaje počast medicinskim sestrama tokom cele godine, a ne samo tokom Nacionalne nedelje medicinskih sestara.