Slanje cveća na Dan zaljubljenih je bezvremenski romantični gest.

Mnogi cvetovi simbolizuju ljubav, romansu i strast, što ih čini savršenim načinom da pokažete nekom posebnom koliko vam je stalo.

Niste sigurni koje cveće za Valentinovo da pošaljete? Pogledajte naše najromantičnije cveće da kažete “Volim te” ove godine.

1. Crvene ruže

Crvene ruže mogu izgledati kao kliše, ali su popularne s razlogom. Oni su simbolizovali ljubav kroz istoriju, čvrsto učvršćujući svoj status romantičnog cveta po izboru. U grčkoj mitologiji, crvenu ružu je stvorila boginja ljubavi Afrodita, a u rimsko doba, novopečeni parovi su nosili krune od ruža i pokrivali svoje krevete laticama ruža.

Na viktorijanskom jeziku cveća, crvene ruže imaju jedno od najmanje dvosmislenih značenja – one su izjava ljubavi, romantike, odanosti i strasti.

Uz svu ovu romantičnu istoriju, crvene ruže se jednostavno ne mogu pogrešno protumačiti. Ako tražite cveće da kažete „Volim te“ i pokažete nekome koliko ga obožavate, ne možete pogrešiti sa buketom baršunasto crvenih ruža.

2. Ružičaste ruže

Iako su crvene ruže savršene za velike romantične gestove, shvatamo da ponekad to može biti malo. Ružičaste ruže šalju nežniju poruku, što znači da mogu biti dobra alternativa za Dan zaljubljenih (naročito ako ste u ranijim fazama veze i ne želite buket koji viče “Volim te” još uvek!)

Dublje ružičaste ruže simbolizuju uvažavanje i divljenje, dok svetlo roze ruže prenose milost, sreću i slatkoću. Oni će poslati poruku da vam je stalo do nekoga i da vas čine srećnim, a da pritom ne budu previše intenzivni.

3. Orhideje

Dugo voljene kao simbol luksuza i prefinjenosti, orhideje imaju i niz romantičnih značenja, uključujući lepotu, ljubav, snagu i šarm. Ovi elegantni cvetovi se retko viđaju u buketima, tako da dodaju neobičan obrt buketima za Valentinovo. Od kraljevskih ljubičastih Vanda orhideja do delikatnih ružičastih orhideja cimbidijum, orhideje za Valentinovo su savršen način da proslavite jedinstvenu ljubav.

4. Calla Lilies

Ime kala potiče od grčke reči za ‘lepotu’, a ovi zapanjujući cvetovi sigurno ispunjavaju svoje ime! Uključili smo Cherri Kiss Calla ljiljane u našu kolekciju, dodajući dašak prelepe boje cerisa.

Na viktorijanskom jeziku cveća, kala bi se mogla koristiti za slavljenje velike lepote, a ružičaste kala izražavaju divljenje i uvažavanje. Sa ovim značenjima, kala su savršen način da pošaljete iskreni kompliment ovog Dana zaljubljenih.

5. Lisianthus

Na prvi pogled, lisianthus može izgledati kao prilično skroman cvet, ali oni zaista dolaze na svoje kada procvetaju. Svaka stabljika ima nekoliko cvetova, tako da kada se otvore pune bukete naletima boja. Njihovo lepo cveće u obliku zvona i proširene latice samo doprinose privlačnosti, dodajući šarm svakom aranžmanu.

Volimo ih za Dan zaljubljenih jer pored značenja kao što su zahvalnost i divljenje, oni takođe simbolizuju doživotnu ljubav.

6. Karanfili

Možda ne mislite, ali karanfili su zapravo puni romantične simbolike! Prenose osećanja ljubavi i predanosti, što ih čini savršenim za pokazivanje posvećenosti vašem partneru. Karanfili takođe simbolizuju fascinaciju i prepoznatljivost, pa ih možete poslati da pokažete nekome koga smatrate jedinstveno očaravajućim.

Slično kao i ruže, crveni karanfili su posebno povezani sa strasnom ljubavlju i romantikom, pa smo u naše bukete za Valentinovo uključili prekrasne, bogate bordo sorte. Takođe volimo bele i narandžaste karanfile za Dan zaljubljenih, pri čemu prvi simbolizuju sreću i čistotu, a drugi radost i sreću.

7. Freesia

Veliki cvet u malom pakovanju, frezije se jednostavno ne mogu nadmašiti mirisom – njihov primamljiv slatki i začinski citrusni miris je jednostavno neodoljiv.

Frezije su odlične za Dan zaljubljenih, jer izražavaju potpuno poverenje u nekoga – definitivno nešto što želite u vezi! Različite boje takođe imaju različita značenja, a bele frezije su popularan dodatak svadbenom buketu jer simbolizuju nevinost i čistoću. Crvene frezije su najstereotipnije romantične, predstavljaju strast, a takođe su i neobično najmirisnija vrsta frezije.

8. Tulipani

Iako su poznatiji kao vesnik proleća, lale zapravo imaju jedno od najdublje romantičnih značenja, jer označavaju savršenu i besmrtnu ljubav. Ovo je drevno značenje ukorenjeno u staroj perzijskoj priči o Farhadu i Širin – dvoje ljubavnika koji bi radije umrli nego da se razdvoje. Na najromantičniji dan u godini, lale će izraziti koliko vam je stalo do nekoga.

Kao i kod većine cveća, crveni tulipani su najbliskije povezani sa romansom, ali druge boje tulipana takođe imaju značenja relevantna za Dan zaljubljenih. Ružičasti tulipani prenose sreću i naklonost, a žuti lale predstavljaju radost i veselje.

Otmjenost, plemenitost i elegancija – savršeno za nekoga ko zaslužuje da ga tretiraju kao kralja ili kraljicu!

9. Ranunculus

Još jedno popularno prolećno cvetanje, ranunculi su deo porodice ljutića i imaju divne cvetove u obliku čaše ispunjene naborima – malo kao kompaktni božuri!

Glavno značenje ranunuklusa je šarm i privlačnost, tako da su prikladan cvet za Dan zaljubljenih, bilo da ste zajedno dva meseca ili deset godina. Ružičasti cvetovi ranukulusa su posebno romantični, simbolizujući ljubav i strast.