Priprema ruža je ključni sastojak u pružanju dugotrajnog aranžmana kupcima.

Pošto je Dan zaljubljenih užurbano iza ugla, na ovom blogu ćemo se fokusirati na pripremu ruža za maksimalnu dugovečnost.


Dobro je znati

Ruže su spakovane po 25 stabljika u snopu i dolaze u ovim dužinama od 40 cm, 50 cm, 60 cm i 70 cm. Što je dužina stabljike ruže duža, veličina cveta je (obično).
Cristal Clear hrana za cveće isporučuje sastojke za hidrataciju vaših ruža i drugih cvetnih stabljika.
Kuick Dip je trenutni hidratantni tretman.
Fridom ružu od 60 cm najčešće koriste cvećari na Dan zaljubljenih.
Zaštitne latice su spoljne latice koje su pocepane ili oštećene sa sitnim mrljama.

Priprema kantica ruža

Kante za cveće treba temeljno očistiti. Loše čišćenje vaših kofa će uvenuti vaše ruže. Ovo je važan korak u brzoj hidrataciji vaših ruža. Njihovo prvo piće je najvažnije!

Temeljno operite kante za cveće. Obavezno uđite u sve uglove i ne zaboravite da uklonite sve bakterije.
Ako koristite izbeljivač, obavezno isperite i isperite. Ruže ne vole izbeljivač, pa se uverite da ne dodajete ruže u kantu koja može imati ostataka izbeljivača.
Nakon što su kante očišćene, napunite kante do pola hladnom vodom i dodajte Cristal Clear.

Savet: Obavezno održavajte čisto okruženje pre nego što stignu ruže. Uvek održavajte hladnjak čistim i bez bakterija.

Obrada / priprema ruža

Odrežite donji deo stabljika ruže za jedan inč. Obavezno seći pod blagim uglom.
Budite sigurni (ako ih uklonite iz omotača) da ne ostavite lišće ispod vodene linije jer će to stvoriti trulež.
Uklanjanje trna može se jednostavno uraditi pritiskom na trn. Nemojte uklanjati ceo trn jer će to pustiti vazduh u stabljiku.
Toplo se preporučuje da se sve ruže umoče u Kuick Dip. Držite ruže u rastvoru nekoliko sekundi, a zatim ih dodajte u svoju kantu za ruže.
Ostavite vaše ruže u kanti za vodu oko 1-2 sata izvan hladnjaka, a zatim ih prebacite u hladnjak na 24 sata (ako je moguće) pre upotrebe.
Kada budete spremni za aranžiranje, skinite zaštitne latice sa ruže. Ovo je ključni korak u pravljenju prelepog aranžmana ruža.

Aranžiranje desetina ruža

Savladani od strane cvećara, desetak aranžmana ruža jedan je od najvećih prodavaca u cvećarnoj industriji. Za one koji su novi u cvetnom dizajnu, evo nekoliko jednostavnih koraka u aranžiranju desetak ruža.

Izaberite svoju vazu. Desetak ruža izgleda prelepo u raznim visokim vazama. Dodajte hladnu vodu oko 3/4 do vrha i dodajte hranu za cveće.
Izaberite svoje ruže. Pogledajte svoje ruže i obavezno uklonite zaštitne latice koje izgledaju smeđe i sve lišće ispod vodene linije.
Ako dodajete zelenilo u svoj aranžman od desetak ruža, možete početi tako što ćete prvo dodati zelenilo. Ovo se razlikuje od cvećara jer neki vole da ih dodaju posle ruža. Radite ono što vam odgovara, sve dok gotov proizvod izgleda uravnoteženo.
Dodajte ruže sa dugim stabljikama u vazu (po jednu u svakom pravcu), a zatim dodajte ruže koje ispunjavaju sve prostore. Zapamtite svoje osnove cvetnog dizajna ravnoteže, harmonije, proporcije, pokreta i jedinstva.
U ovoj fazi možete dodati bilo koje punilo koje želite tako što ćete popuniti sve retke oblasti ili ga ostaviti kako jeste.