ideja za Dan zaljubljenih za vas i vašu dragu

Dan zaljubljenih može biti stresan za sve uključene strane. Bez obzira koliko dugo ste zajedno, od mlade ljubavi do dobro zapaljenog plamena, odabir savršenog datuma za 14. februar može biti izazov. Sastavili smo listu ideja za Dan zaljubljenih kako bismo vam pomogli da napravite savršenu proslavu za vas i vašu dragu.

Od posebnih datuma do promišljenih ideja za poklone, naš vodič u nastavku će vam pomoći da isplanirate savršen dan bez obzira u kojoj ste fazi veze. Naša obimna lista takođe uključuje socijalno distancirane ideje za Dan zaljubljenih — kako god odlučite da proslavite, uverite se pratite svoje lokalne bezbednosne smernice.

Ne postoji ništa podmlađujuće od toga da Dan zaljubljenih provedete sa svojim partnerom na otvorenom. Izađite napolje i udahnite svež vazduh, bilo da planirate kampovanje u šumi ili posmatranje zvezda u zadnjem delu automobila.

1. Skupite se i pogledajte zvezde

Spakujte ćebe, grickalice i flašu vina za nenametljiv sastanak koji ima puno romantike. Opustite se sa svojim partnerom i uživajte u spektakularnim pogledima na sastanak za Dan zaljubljenih koji nećete zaboraviti. Bonus poeni ako se možete dočepati teleskopa za datum.
2. Idite na kampovanje

Ako vi i vaš partner želite da provedete Dan zaljubljenih u divljini, planiranje romantičnog kampovanja može biti vaš poziv. Obavezno spakujte sve osnovne stvari, kao što su planinarska oprema i sprej protiv buba, tako da možete udobno provesti dan istražujući divnu prirodu!
3. Spakujte piknik

Napravite intimni ambijent u svom lokalnom parku sa ćebetom, korpom, napitkom po izboru i ukusnim poslasticama. Ponesite zvučnik i uživajte u partnerskom društvu dok izlazite na svež vazduh.
4. Igrajte rundu golfa na svom omiljenom terenu

Pripremite svoje klubove i uživajte u lepom danu zajedno na terenu. Ako nemate vremena da igrate punih 18 rupa, odnesite svoju ljubav na teren za vožnju kako biste vežbali zamah ili igrajte mini golf za bezbrižnu zabavu.
5. Planirajte datum za sneg

Ako želite da Dan zaljubljenih provedete u planinama, planiranje zabavnog putovanja na snežne vrhove je savršen romantični odmor. Bez obzira da li odlučite da idete na staze ili iznajmite udobnu kolibu, na ovom datumu oboje nikada nećete poželeti da odete.
6. Vozite se biciklom novom rutom

Ako vreme dozvoljava, uzmite bicikle i istražite svoj kraj ili se provozajte gradom. Možda ćete otkriti neka nova i uzbudljiva mesta na putu!
muškarac i žena koji peku u kuhinji

Uzimanje zabavnih „uradi sam“ projekata sa voljenom osobom je odličan način da provedete kvalitetno vreme zajedno dok pokušavate nešto novo i uzbudljivo. Iskoristite svoju kreativnu stranu uz ove romantične aktivnosti!
7. Preuzmite veliki projekat poboljšanja doma

Postoji li projekat poboljšanja kuće koji ste odlagali? Pretvorite to u sastanak i obavite to sa svojim partnerom. Ne plašite se da uprljate ruke – to će učiniti sastanak još zabavnijim! Iako ovo možda ne izgleda super romantično, svaki put kada pogledate gotov projekat, imaćete zadovoljstvo da znate da ste to uradili zajedno.
8. Zadovoljite svoje sladokusce švedskim stolom za deserte

Dan zaljubljenih je sve o uživanju u slatkim poslasticama, pa uzmite zalihe za pečenje i ponovo kreirajte svoje omiljene recepte za desert. Provedite veče eksperimentišući u kuhinji i isprobavajući dekadentne kreacije jedni drugih – ne može biti slađe od toga!
9. Provedite noć vina i boja

Stupite u kontakt sa svojom kreativnom stranom i isplanirajte noć vina i boja. Sipajte jedno drugom čašom vina i pokušajte da ponovo napravite sliku po vašem izboru. Čak i ako niste najumetniji, ova jeftina ideja za Valentinovo savršena je za parove koji žele da provedu to kvalitetno vreme zajedno.
10. Napravite teglu sa idejama za sastanke

Provedite Dan zaljubljenih planirajući godinu romantičnih sastanaka u kojima ćete uživati. Zapišite svoje ideje na štapiće od sladoleda ili komade papira i odložite ih u teglu tako da nikada više nećete biti zaglavljeni u odlučivanju šta da radite. Napravite plan da ga izvučete na određeni dan u nedelji i pretvorite ga u slatku tradiciju u godinama koje dolaze.
11. Postavite let za testiranje ukusa

Organizujte let za testiranje ukusa zajedno sa vašim omiljenim napitcima. Ako planirate da degustirate vino, pogledajte našu listu ukusnih cvetnih aroma u vinu kako biste svoju igru testiranja ukusa podigli na viši nivo. Pokušajte da zapišete svoja mišljenja i ocene pića dok budete kušali, možda ćete usput pronaći novo omiljeno piće.

Odabir da praznik provedete kod kuće je siguran i zabavan način da proslavite ovu posebnu priliku. Postoji mnogo slatkih ideja za Dan zaljubljenih koje će vam sigurno pomoći jedu dugotrajna sećanja.
12. Imajte takmičenje za omiljeno poneti

Želite da napravite zabavan zaokret na večeri kada Dan zaljubljenih provodite kod kuće? Probajte takmičenje za poneti. Svako od vas može naručiti svoje omiljeno jelo za poneti, a nakon što ste imali priliku da ih probate oba, možete glasati ko je najbolji. Gubitnik kupuje piće i desert!
13. Igrajte Truth or Dare

Napišite razna pitanja (od glupih do ozbiljnijih) i usudite se da začinite veče. Budite kreativni sa svojim idejama i zabavite se sa njima. Iako se možda dobro poznajete, možete iskoristiti ovu priliku da naučite još više jedni o drugima.
14. Probajte jedan drugome omiljeni hobi

Provedite pola večeri radeći zajedno jednu od svojih omiljenih aktivnosti, a zatim isprobajte njihovu. Ko zna, možda nađete novi hobi kojim ćete vas dvoje početi da radite zajedno. Šta god da je, ova uzbudljiva ideja za sastanak će vas oboje izvući iz vaših zona udobnosti i pokazati vašem partneru da vam je stalo do njihovih interesa.
15. Provedite opuštajući spa dan kod kuće

Razmazite se dnevnim spa odmorom kod kuće. Iznenaditi svoju devojku masažom ili drugim tretmanom mogla bi biti jedna od najboljih ideja za Dan zaljubljenih za nju, posebno ako je pod stresom. Posle svog vremena provedenog zajedno, trebalo bi da proslavite uz blaženi set za opuštanje sa penastim kupkama, maskama za lice i masažama.
16. Iskopajte svoje fotografije i prošetajte niz memorijsku traku

Izvadite svoje godišnjake, kućne video zapise i sve one stare fotografije da se prisetite. Deljenje tih posebnih trenutaka u vašem životu sa tom posebnom osobom je odličan način da se zbližite i naučite više jedni o drugima. Očistite prašinu sa foto-albuma i uživajte u prošlosti uz ovu zabavnu ideju za sastanak.
17. Ponovo napravite svoj prvi datum za Dan zaljubljenih

Želite da unesete novu toplotu u stari plamen? Zakažite romantičan sastanak u svom domu koji će vas oboje vratiti na vaš prvi Dan zaljubljenih ili jedan od najupečatljivijih datuma koji ste imali kada ste prvi put počeli da se viđate. Ne samo da je zabavno prisećati se, već će vam pomoći da se podsetite zašto ste se uopšte zaljubili jedno u drugo.
dva muškarca gledaju televiziju kod kuće

Ponekad je manje više. Ako želite da idete klasičnijim putem za Dan zaljubljenih ove godine, ove klasične i jednostavne ideje za Dan zaljubljenih mogle bi biti baš za vas.
18. Priprema romantične večere

Ako vam je ovo prvi Dan zaljubljenih u paru, učinite ga posebnim tako što ćete skuvati omiljeno jelo voljene osobe, upareno sa čašom lepog vina, cvećem i slatkišima. Ova lista spojeva vina i čokolade savršeno će upotpuniti vašu večeru. Postavite sto, dodajte poseban displej sa svećama i slatkom fotografijom, a zatim dodajte buket cveća da dodate završni dodir.
19. Vodite filmski maraton

Da li ste veliki fan Ratova zvezda? Šta kažeš na Hari Potera? Koju god franšizu ili temu da odaberete, vreme je da iznesete ćebad i kokice za vrhunski filmski maraton. Izaberite svoje omiljene filmove i ušuškajte se za prijatnu i zabavnu noć.
20. Have a Game Night

Stupite u kontakt sa svojom takmičarskom stranom i iznesite društvene igre! Ovo je zabavan i lak način da proslavite posebnu priliku bez gubitka novca. Takođe možete da organizujete noć trivijalnosti i da ispitujete jedni druge o raznim temama, poput istorije Dana zaljubljenih.
21. Napravite fondu gozbu

Koji je najbrži put do srca vašeg partnera? Rastopite im srce uz jelo gnjecav sir ili čokoladni fondi. Prikupite sve potrebne zalihe i napravite gozbu svojih snova. Podjednako je zabavno koliko i neuredno.
23. Posetite svoj rodni grad

Savršena ideja za sastanak za Dan zaljubljenih može biti i kratka vožnja automobilom. Planirajte putovanje u svoj rodni grad i pokažite im sva svoja stara mesta za gaženje. Ovo je slatka ideja koja vam može pomoći da se povežete na dubljem nivou. Pogledajte sve vruće tačke, delite priče iz svoje prošlosti i stvarajte nova sećanja zajedno na mestu koje vam mnogo znači.
muškarac i žena plešu kod kuće

Dan zaljubljenih ne mora da bude tako ozbiljan, pogotovo ako to nije vaš stil. Ako tražite neke lagane aktivnosti, imamo nekoliko na umu. Podelite smeh ovog Dana zaljubljenih sa ovim glupim idejama za sastanak.
24. Go Skinni-Dipping

Ako imate pristup bazenu ili vodenoj površini, pokušajte da zajedno uronite u mršavo. Ovo će vam podići adrenalin i oboje ćete se smejati zbog svog nestašnog ponašanja. Ako je februarsko vreme u kom živite previše hladno za ovo, radi i hidromasažna kada.
25. Noć karaoka

Ako ste vas dvoje spremni da svoje pevačke veštine stavite na test, izvadite tekstove svojih omiljenih pesama i izvucite nekoliko pratećih numera — bonus poene ako imate sopstvene mikrofone ili karaoke mašinu. Pokažite jedni drugima šta imate i smejte se dok obojica kaišete svoje omiljene pesme. Ako se osećate malo bezobrazno, možete zajedno da otpevate romantični duet!
26. Gledajte virtuelnu komediju

Ne morate da napuštate svoju kuću da biste uživali u komediji sa svojom bukom. Postoji mnogo opcija za striming uživo na mreži da biste se dobro nasmejali ako nije lično. Platforme za striming kao što su Netflik i Hulu imaju širok izbor opcija za izbor – pronađite svog omiljenog komičara ili gledajte nekog novog.
27. Imajte plesnu zabavu

Dakle misliš da možeš da plešeš? Stavite svoje plesne veštine na vrhunski test tako što ćete naučiti neke nove pokrete. Naučite kako da pišete fokstrot, tango i u dva koraka uz omiljene melodije ili muzičke spotove. Kada je dobro raspoloženje, uvek možete ubaciti klasičan spori ples da završite noć.
28. Igrajte video igre stare škole

Očistite prašinu sa svojih kontrolera i izvadite svoj omiljeni sistem za video igre za nostalgičnu zabavu. Igrajte protiv svog partnera u klasičnim igrama kao što su Mario Kart, Super Smash Bros i Just Dance. Učinite to prijateljsko takmičenje tako što ćete gubitniku da kuva večeru ili da pobedniku protrlja rame.
29. Idite u kupovinu za svečanu odeću

Posetite svoje omiljene prodavnice ili prodavnice i pronađite neku svečanu odeću koju oboje možete da obučete za veče koje će vas zaustaviti. Kupite jedno drugom elegantnu odeću i pripremite se da pokažete svoj novi izgled kasnije te noći. Ako ste za to, šepurite se jedno za drugo na improvizovanoj pisti i bodrite onog drugog. Čak i ako to nije vaš stil, još uvek možete da se pohvalite kako oboje izgledate dobro obučeni.
30. Escape Room

Mislite da ste spremni za izazov ovog Dana zaljubljenih? Pronađite lokalnu sobu za bekstvo i pripremite se da radite kao tim. Dobro ćete se nasmejati pokušavajući da odgonetnete zagonetke i kada završite, oboje ćete imati osećaj postignuća.

Biti daleko od onoga koga voliš može biti teško, posebno na Dan zaljubljenih. Ako ove godine niste sa svojom dragom zbog velike udaljenosti, ne brinite. Još uvek postoji mnogo načina da proslavite ovu priliku!
31. Prijavite se za virtuelni čas

Pronađite neki prenos uživo ili unapred snimljene časove na Ioutube-u i naučite nešto novo sa svojim partnerom na daljinu. Od vežbi do časova kuvanja, postoji širok spektar zabavnih virtuelnih aktivnosti koje će doneti zabavu i uzbuđenje na vaš Dan zaljubljenih. Najbolji deo? Većina virtuelnih časova je besplatna!
32. Igrajte virtuelnu kartašku igru

Pronađite aplikaciju ili veb lokaciju virtuelne igre sa kartama i izazovite jedni druge u igrici ili dve. Ovo je odličan način da se povežete sa svojim partnerom čak i ako niste fizički sa njim. Slobodno uskočite u video poziv ili Facetime da biste mogli da ćaskate dok igrate!
33. Idite u šetnju zajedno

Prošetajte svojim komšilukom i upoznajte se preko Facetime-a ili telefonskog poziva. Promena pejzaža je odličan način da promenite redovne pozive i može vam poboljšati raspoloženje. Iako vas dvoje možda ne uživate u suncu jedno pored drugog, i dalje ćete biti u društvu jedno drugog bez obzira na udaljenost.
34. Planirajte svoje okupljanje

Veze na daljinu mogu biti teške. Umesto da budete tužni što trenutno ne možete da budete zajedno, zauzmite pozitivniji pristup i isplanirajte svoje sledeće okupljanje. Istražite i počnite da tražite hotele i letove kako biste vas dvoje ponovo mogli da budete jedno drugom u zagrljaju. Ova ideja za datum će vam dati nešto čemu možete da se radujete – neka odbrojavanje počne!
35. Imajte romantični zum datum

Samo zato što niste fizički zajedno za Dan zaljubljenih ne znači da još uvek ne možete imati romantičnu večeru. Izaberite recept koji oboje možete da napravite i provedite noć kuvajući zajedno. Kada dođe vreme za jelo, možete da postavite računar na sto i proslavite svoju posvećenost jedni drugima.

Sada kada ste odlučili šta da radite za Dan zaljubljenih, možda će vam trebati neke kreativne ideje za poklone kojima ćete iznenaditi svog partnera. Zapamtite, misao je ta koja se računa!

36. Izaberite ideju za poklon za Dan zaljubljenih

Bez obzira da li ste tek počeli da izlazite ili ste godinama u braku, naša lista ideja za poklone ima upravo ono što vam je potrebno za savršen Dan zaljubljenih.

Skoro zvanično

Vas dvoje ste se nedavno upoznali ili ste upravo odlučili da svoje prijateljstvo podignete na viši nivo. Ako ste u prvom poglavlju svoje ljubavne priče, učinite Dan zaljubljenih zabavnim umesto da se previše trudite da budete romantični. Iznenadite svoju drugu osobu sa ovim jednostavnim idejama za poklone.

Vas dvoje ste zvanično predmet i ovo možda nije vaš prvi zajednički Dan zaljubljenih. Iako su oni definitivno vaša draga, veza je i dalje nova! Budite slobodni da postanete malo romantičniji sa idejama za poklone u nastavku.

Vas dvoje se osećate veoma prijatno jedno sa drugim, što znači da imate dobru predstavu o tome šta im se sviđa. Slobodno se potrošite na neke zabavne i promišljene poklone poput onih koje smo naveli u nastavku.