Pažnja svim vlasnicima cvećara! Praznici se brzo približavaju i mi smo kreirali kontrolnu listu cvećara za prazničnu sezonu samo za vas. Kao što znate, dani između Dana zahvalnosti i Božića su neki od najprometnijih tokom cele godine. Bez odgovarajućih priprema, ne možete se nadati da ćete poslati sve naručene cvetne bukete i aranžmane.

Na ovom blogu ćemo vas provesti kroz kako možete planirati predstojeću prazničnu sezonu u vašoj prodavnici cveća i cveća na mreži.

Kontrolna lista cvećara za prazničnu sezonu

1. Veb sajt cvećara

Vaša veb lokacija cvećara je neophodna tokom zimskih meseci! COVID-19 je drastično promenio ponašanje kupaca i mnogi se okreću e-trgovini za potrebe praznične kupovine. CDC je naveo da postoji veoma mali rizik od širenja virusa iz proizvoda ili pakovanja koji se isporučuju. Stoga bi vam snažno prisustvo na mreži trebalo da vam pomogne u ostvarivanju prodaje čak i ako je lično poslovanje malo sporije.

Da biste poboljšali svoju veb lokaciju cvećara, morate da pregledate sve sledeće da biste bili sigurni da su ažurirani i funkcionišu:

Brzina sajta
Popusti
Proizvodi
Proveri
Slike

2.Marketing

Sa više kupaca koji žele da kupuju na mreži, želećete da budete sigurni da svoje cvetne bukete i aranžmane oglašavate na Internetu. Procenite svoj marketing putem e-pošte i kampanje na društvenim mrežama da biste garantovali da ćete doći do svojih vernih kupaca. Napravite kalendar da biste povremeno uvodili nove kampanje. Napravite budžet za oglašavanje da biste bili sigurni da ste finansijski spremni i objavite ažurirane recenzije kako bi vaši novi klijenti mogli da vide društveni dokaz o vašem poslovanju.

Dodajte sledeće stavke na svoju listu obaveza da biste bili sigurni da ste na vrhu marketinga pre predstojeće sezone.

Kreirajte kampanje
Dizajn e-mail marketinga
Zakažite društvene mreže
Ažurirajte socijalni dokaz
Napravite kalendar
Planirajte svoj budžet za oglašavanje

3. Prodajno mesto

Prodajno mesto nije najzanimljiviji aspekt vašeg poslovanja, ali ako nešto pođe naopako, onda biste mogli biti u pravim problemima. Da li ste pregledali rasporede svojih zaposlenih? Da li ste optimizovali svoje radno vreme na osnovu prodaje? Ko vam pravi inventar? Kako su vaše isporuke koordinirane? Čvrsto upravljanje ovom stranom vašeg poslovanja i saznanje da ne morate da brinete o tome može napraviti veliku razliku kada je u pitanju užurbana praznična sezona.

Naglasite da pregledate sledeće četiri stavke:

Rasporedi zaposlenih
Radno vreme tokom praznika
Pratite i upravljajte svojim inventarom
Ažurirajte procese isporuke

4. Operacije

Kako funkcioniše vaš posao? Da je nešto pošlo po zlu, kako biste se nosili sa tim? Kako podržavate svoje klijente i da li to radite na najbolji mogući način? Pregledajte ove elemente svog poslovanja pre nego što budu pod stresom praznične sezone. Kasnije ćete nam se zahvaliti!

Napravite plan za vanredne situacije
Optimizujte svoj radni tok
Pripremite podršku za kupce
Procenite logistiku

Pregledom ova četiri elementa vaše cvećare pre praznične sezone, dovešćete se u poziciju da napredujete. Nikada ne škodi pregledati ili ponoviti sisteme koji ne funkcionišu najbolje što bi mogli. Kada ste u nedoumici, dobijte povratne informacije od kupaca i vidite da li možete učiniti nešto bolje. Na kraju krajeva, oni će biti ti koji će videti vaše marketinške e-poruke ili kupovati sa vaše veb stranice.