romantičnih biljaka za poklon na Dan zaljubljenih

Romantični pokloni za biljke

Slanje ruža na Dan zaljubljenih je oduvek bila tradicija kada je reč o tome da neko posebno zna koliko su važni. Ali šta ako vaš primalac jednostavno nije najveći ljubitelj cveća? Na kraju krajeva, oni mogu biti alergični ili jednostavno ne brinu o održavanju kada pošaljete buket cveća za Valentinovo.

Srećom, uvek postoji alternativa za one koji ne vole cveće – biljke! Ne samo da su odlične za ulepšavanje vašeg prostora, već i sobne biljke unose toliko potrebnu svežinu u naše živote. Nepotrebno je reći da su pokloni za biljke pravi put, a evo 5 naših izbora za romantične kućne biljke koje će sigurno oboriti vašeg primaoca s nogu:

Pregled sadržaja
Lavanda

Možda poznajete ovu biljku uglavnom po šarmantnim ljubičastim cvetovima i divnom mirisu (i da ne spominjemo, od nje se prave neki od najboljih cvetnih čajeva), ali ko je znao da mogu da naprave i tako romantičan poklon? Ako vaš primalac očekuje prelazak iz zime u proleće, lonac lavande je savršena dobrodošlica za predstojeće šarene mesece.

Osim toga, briga za lavandu je zapravo prilično jednostavna. Samo zalivanje jednom ili dva puta mesečno i postavljanje na mesto sa dobrom količinom svetlosti omogućiće im da osveže dom vaše voljene u narednim mesecima!
Anthurium

Neka vaši voljeni ponovo prožive svoj omiljeni odmor na ostrvu uz ovu tropsku cvetnu biljku koja će ih sigurno naterati da se prisete nekih od svojih najboljih trenutaka u životu! Anthurijumi su jedinstvena, svetla kućna biljka sa voštanim, šarenim cvetovima. Verovatno ih možete naći u nijansama crvene, bele ili čak ružičaste, što ih čini ništa manje romantičnim – čak su u obliku srca!

Pošto su anturijumi tropske biljke, svakako ih treba uzgajati u toplom, vlažnom okruženju. Postavljanje u kupatilo je verovatno najbolja opklada za vašeg primaoca ako žive u sušoj klimi. Takođe, obavezno ih zalivajte dva puta nedeljno za najbolje rezultate rasta!
Jasmine

Biljke jasmina bile su u centru pažnje zbog svog mirisnog cveća, ali su takođe poznate po tome što su simbol ljubavi u zemljama kao što su Tajland i Filipini! Njihovo belo, voštano cveće u obliku zvezda nikada ne uspeva da prenese onu slatku poruku koju ste nameravali da prenesete svojoj posebnoj osobi.

Uz odgovarajuću negu, vaš primalac može imati svoju biljku jasmina da krasi svoj dom tokom cele godine. Samo treba da stave svog novog prijatelja u saksiji na mesto sa puno sunčeve svetlosti tokom prolećne i letnje sezone; to je zato što su ti meseci vrhunska sezona cvetanja jasmina. Unutrašnje temperature takođe treba da budu tople i blago vlažne jer su i ovo zelenilo zapravo tropske biljke – što više znate!
Sveetheart Cactus

Ako zaista želite da impresionirate svoju značajnu drugu osobu i date im do znanja kako se osećate prema njima odjednom, onda je ovaj dragi kaktus verovatno najslađi način da to uradite! Sa svojim nadimkom kao biljka Valentina, gotovo je kao da je ovaj voštani sukulent u obliku srca napravljen za ceo ovaj praznik.

Da li je vaš partner sve o stvarima koje su neobične i slatke? Onda nema sumnje da će im se apsolutno dopasti dragi kaktus u svom domu!
Orhideja

Nijedan dan ljubitelja biljaka nije potpun bez izložene orhideje u saksiji! Sa njihovim elegantnim, mekim laticama, gotovo je preteško odoleti šarmu ove biljke. Takođe su savršeni za svaki praznik ispunjen ljubavlju zbog simbolične vrednosti orhideje – u zavisnosti od boje njihovog cveta, najverovatnije ćete slati neke slatke i romantične poruke!

Srećom za sve nas, orhideje su prilično jednostavne za negu! Vaš primalac samo treba da se pobrine da njegov novi prijatelj u saksiji bude smešten u dobro osvetljen ugao i zaliven dovoljno da uspe. Pošto je ovo zelenilo kategorisano kao tropske biljke, zahteva malo više vlage. Ali zapravo, svakodnevno zamagljivanje vaših cvetova trebalo bi da vam pomogne da oponašate lepo, vlažno okruženje za bilo koju biljku orhideja u zatvorenom!

Ako ste uvereni da bi vaš partner voleo da transformiše svoj prostor u zelenu oazu, želimo da im pomognemo da ostvare snove! Na Dan zaljubljenih, poklonite svojoj posebnoj osobi poklon svakodnevne svežine i pošaljite kućnu biljku za Dan zaljubljenih. Takođe možete pročitati naše savete za biljke u kupatilu ili kako da se brinete o biljkama kada ste na odmoru.