Prodaja cvećara

Svi smo svesni da dodatna prodaja povećava našu prodaju na kraju dana. Ovo je posebno slučaj kada su u pitanju praznici i proslave kao što je Dan zaljubljenih. Iako Dan zaljubljenih može biti samo jedan dan, sigurno se ne oseća tako. Prodaja za Dan zaljubljenih može doći rano i kasno, pa zapamtite svoje dodatke da biste povećali svoj profit čak i ako nije dan!

Sve o proizvodu

Vaši tipični kućni dodaci obično uključuju leptire, pčele i druge specijalne pijuke, milar balone, plišane životinje, nove dodatke, nadograđene opcije kartica i još mnogo toga. Ovi proizvodi ne bi trebalo samo da leže sa strane vašeg registra, već ih koristite! U zavisnosti od razloga kupovine vaših kupaca, ponuda dodatnog poklona je uvek dobra opcija. Obavezno pokupite neke dodatne poklone na temu Valentinova za ovu sezonu. Najbolja stvar u vezi sa ovim dodacima je što nikada ne ističu!

Cvetni aranžmani

Dodaci nisu samo dodatni pokloni, već mogu biti i dodatno cveće! Većina cvećara ima višeslojni sistem na svojoj veb stranici sa rečima kao što su „standardi, deluks i premium“ gde kupci mogu da pokupe luksuznije aranžmane po većoj ceni. Nažalost, međutim, većina cvećara ne nudi istu uslugu u svojoj kući. Bilo da se radi o telefonu ili na šalteru, pokušajte da prodate svoj luksuz i premium sa veb stranice.

 

Obučite svoje osoblje

Jedan od najboljih načina da zadržite visoku prodaju je da odvojite vreme da obučite svoje osoblje. Nema smisla imati dodatne opcije ako ih vaše osoblje ne prodaje! Poslednja stvar koju želite da uradite u užurbanom vremenu pred praznike kao što je Dan zaljubljenih je dodatna obuka, ali to može biti ono što je potrebno. Uverite se da vaše osoblje zna sve što možete da ponudite i kako da se angažujete sa klijentima na način koji podržava ne samo poslovanje već i klijenta.

 

Valentinovo slatke poslastice

Trebalo bi da vaša prodavnica bude mesto na jednom mestu, posebno za praznike. Ako možete pokušati da razvijete odnos sa lokalnom prodavnicom slatkiša i vidite da li možete da prodate neke od njihovih proizvoda u svojoj radnji. Obično će većina prodavnica imati rasprodaju na veliko, sličnu onoj na koju ste navikli sa cvećem. Ovo ne samo da povećava vašu prodaju, već stvara i odnos koji može pomoći lokalnoj zajednici koja je u ovom trenutku preko potrebna.

Izgradite vezu

Postoji velika šansa da veliki deo vaše prodaje za Dan zaljubljenih ili bilo koji praznik čine prethodni kupci koji su odlični, povratne prodaje su najvažnije, ali to takođe znači da ste možda imali priliku da ih upoznate. Upoznajući svoju klijentelu, upoznaćete njihove ukuse i sklonosti. Da li više vole kičaste dodatke ili više vole kućni dekor? Možda kupuju za decu i žele više plišanih opcija. Poznavanje onoga što vaši kupci vole pomoći će vam da donesete bolje odluke o kupovini koje će proći kroz vrata.

 

Postoji univerzalno pravilo da vaši dodaci ne bi trebalo da povećavaju konačan iznos za više od 25 procenata, tako da je ovo dobro mesto za početak kada je u pitanju nadogradnja i dodaci za sezonu i dalje!