najboljih vrsta cveća za rodjendanske poklone

Sve što treba da znate o poklanjanju cveća za rođendanske proslave

Cveće je odličan način da proslavite svaku posebnu priliku. Ali ponekad može biti teško odrediti najbolje vrste cveća za rođendanske proslave. Ovaj osnovni vodič je tu da vam pomogne. Od klasičnih ruža do veselih lala, ova lista će vam pomoći da odredite najbolje cvetove za svaki rođendanski poklon.


Da li je cveće dobar poklon za proslave rođendana?
Odgovor na ovo pitanje može zavisiti od toga koga pitate. Neki ljudi vole da primaju cveće za svoj rođendan. Međutim, drugi možda više vole drugačiju vrstu poklona.

Evo nekoliko faktora koje treba uzeti u obzir ako niste sigurni da li bi vaš primalac uživao u primanju cveća:

Alergije: Ako osoba ima alergiju na polen, možda neće ceniti cveće.
Osetljivost na mirise: Ako se osobi ne sviđa miris cveća, možda će više voleti drugi poklon.
Starost osobe: Mlađa deca možda neće ceniti primanje cveća koliko odrasli.
Vrsta proslave: Na primer, cveće može biti pogodnije za večeru nego za aktivnu proslavu rođendana.
Vaš budžet: Sada možete pronaći cveće za bilo koji budžet. Međutim, možda nisu najisplativija kupovina jer je njihov vek trajanja vaze ograničen.
Kada treba da dam cveće za rođendan?
Najbolje vreme za poklanjanje rođendanskog cveća zavisi od toga šta će primaoca najviše obradovati. Ako vole da dobijaju poklone iznenađenja, slanje cveća na njihov rođendan može biti najbolja opcija. Međutim, ako primalac voli da zna šta da očekuje pre rođendana, možda bi bilo bolje da pošalje cveće nekoliko dana ranije.

Najbolje vrste cveća za poklone za rođendan
Koje cveće je odličan izbor za rođendanske proslave? Na viktorijanskom jeziku cveća, poznatom i kao floriografija, sledeći cvetovi simbolizuju značenja kao što su prijateljstvo, divljenje, radost, dostignuće i uspeh. Uzmite u obzir ovo cveće kada poklanjate rođendanski slavljenik u svom životu.

1. Ruže

Ruže su jedno od najpopularnijih cveća koje se daje za rođendanske poklone, i nije ni čudo zašto. Ruže simbolizuju ljubav i poštovanje, tako da su savršene da pokažu koliko vam je stalo.

Ruže dolaze u mnogim bojama, svaka sa svojim značenjem. Na primer, crvene ruže simbolizuju ljubav i strast, dok žute ruže predstavljaju prijateljstvo. Ružičaste ruže se često daju u znak zahvalnosti, dok bele ruže simbolizuju čistoću i nevinost.

Bilo koja boja ruže dobro funkcioniše u rođendanskom aranžmanu. Međutim, može biti zabavno naučiti o različitim značenjima boje ruže da biste odabrali onu koja najbolje odgovara primaocu i prilici.

2. Božuri

Božuri prave divne rođendanske poklone, s obzirom na njihovu lepotu i raznolikost boja. Ovaj cvet simbolizuje bogatstvo i čast, obe lepe želje za rođendan.

Najpopularnije boje božura za rođendane su roze i crvene. Međutim, beli i žuti božuri su takođe odlične opcije. Ružičasti božuri često predstavljaju ljubav i brak, a crveni simbolizuju ljubav i poštovanje. Žuti božuri znače nove početke, dok beli daje osećaj trajne lepote.

3. Karanfili

Karanfili su odličan poklon jer dolaze u mnogo boja. Dakle, možete pronaći savršenu nijansu koja odgovara ličnosti primaoca, omiljenoj boji ili temi zabave.

Ovaj cvet takođe ima dugu istoriju simbolizacije ljubavi, prijateljstva i uvažavanja. Ovo čini karanfile iskrenim izborom za rođendan prijatelja ili voljene osobe.

Neke od najboljih opcija boja uključuju tamno crvenu za ljubav, ili ružičastu ili svetlo crvenu za prijateljstvo. Beli karanfili su takođe pogodan izbor za svakog primaoca, jer označavaju sreću.

4. Tulipani

Tulipani dolaze u širokom spektru boja, tako da lako možete pronaći nijansu koja odgovara ličnosti vašeg prijatelja ili voljene osobe. Osim toga, lala je simbol savršenstva i ljubavi, tako da je odličan način da pokažete koliko vam je stalo.

Kada birate boju lala za rođendanski poklon, treba imati na umu nekoliko stvari. Crveni tulipani simbolizuju pravu ljubav, pa su odličan izbor za romantičnog partnera ili bliskog prijatelja.

Žuti tulipani su povezani sa srećom i suncem. Dakle, oni su idealni za nekoga ko vam donosi radost. Narandžasti tulipani su često simbol uvažavanja. Dakle, oni su dobar izbor za nekoga za koga ste zahvalni što imate u svom životu.

5. Dalije

Dalija je svetao i veseo cvet koji dolazi u širokom spektru boja. Ovaj cvet simbolizuje bogatstvo, snagu i trajnu ljubav, sve velike želje za nekoga na njihov poseban dan.

Neke od najboljih boja dalija za rođendane su crvena, ružičasta i ljubičasta. Crvene dalije predstavljaju ljubav i strast, pa služe kao romantični rođendanski poklon. Ružičaste i ljubičaste dalije označavaju ljubaznost i uslugu. Dakle, ovo bi bilo odlično za člana, člana porodice ili čak saradnika.

6. Irisi

Irisi su elegantan, sofisticiran izbor za rođendanski buket. Oni simbolizuju mudrost, nadu i veru, a takođe su i cvet rođenja za februar.

Najbolji izbor boja za irise kao rođendansko cveće su plava i ljubičasta. Plave perunike simboliziraju kraljevstvo, a ljubičaste irise predstavljaju kraljevstvo i mudrost. Dakle, obe ove opcije su savršene da se voljena osoba oseća posebno na svoj rođendan.

Žuta je još jedan jedinstven izbor za rođendanske šarenice. Oni označavaju nadu i odaju veselu energiju. Ova opcija je odličan poklon za kolege ili prijatelje.

7. Geraniums
Geraniums
Geranijumi su divan rođendanski cvet jer simbolizuju sreću, dobre želje i dobro zdravlje. Dolaze u nekoliko boja, poput kajsije, jorgovana, bele, crvene, žute, roze i narandžaste.

Neke od najboljih boja geranijuma za rođendane su roze, crvene i bele. Ružičasti i crveni geranijumi simbolizuju ljubav i romantiku, tako da su odlični za romantičnog partnera. S druge strane, beli geranijumi predstavljaju slavlje i nevinost. Dakle, oni su odličan izbor za prijatelja ili mlađeg primaoca.

8. Gardenije

Gardenije su savršen rođendanski poklon jer im je simbolično značenje radost. Neke od najboljih opcija boja za rođendan uključuju belu, ružičastu i crvenu. Svaka od ovih boja ima drugačije značenje koje može biti pogodno za rođendan prijatelja ili voljene osobe.

Bele gardenije simbolizuju čistoću ljubavi i odnosa, tako da dobro rade za nekoga sa kim delite blisku vezu. Ružičaste gardenije predstavljaju emocionalnu podršku i poverenje, tako da su dobar izbor za bliske prijatelje ili voljene osobe. Crvene gardenije simbolizuju strastvenu ljubav, tako da su najbolje za romantičnog partnera.

9. Kamelije

Kamelije su jedno od najboljih cveća za rođendane jer simbolizuju zahvalnost i divljenje. Oni nude priliku da pokažete nekome da vam je stalo, bilo da ste prijatelji, kolege ili romantični partneri.

Ružičaste, crvene i bele kamelije su divni rođendanski pokloni. Crvene kamelije simbolizuju ljubav, tako da su najbolje za voljenu osobu ili romantičnog partnera. Ružičasta predstavlja uvažavanje, tako da dobro funkcioniše za prijatelje i kolege. Bele kamelije predstavljaju čistoću i nevinost, tako da bi bile lepe za mlađeg primaoca.

10. Nevena

Neveni su divni rođendanski pokloni jer imaju mnogo pozitivnih simboličkih značenja. Ovaj cvet se često povezuje sa srećom, snagom i srećom.

Neven možete pronaći u nijansama žute, narandžaste, crvene, pa čak i braon boje. Dakle, to je odličan izbor za ulepšavanje rođendanskog dekora ili doprinos veselju srećnom danu.

Žuti i zlatni neven su savršeni za prijatelje, jer predstavljaju sreću, toplinu i pozitivnu energiju. Narandžasti neven predstavljaju snagu, tako da su odlični za nekoga ko se nedavno suočio sa izazovom ili postigao cilj. Crveni neven predstavljaju optimizam i sreću, što ih čini idealnim za svakog primaoca na njihov poseban dan.

11. Hortenzije

Postoji nekoliko razloga zašto su hortenzije odličan rođendanski poklon. Kao prvo, to su prelepo cveće sa veselim, obilnim cvetovima. Pored toga, ovaj cvet ima niz jedinstvenih boja, od tamnoplave i bledo zelene do nežno ružičaste i bele.

Generalno, hortenzije predstavljaju zahvalnost i iskrene emocije. Međutim, oni imaju dublje značenje u zavisnosti od boje koju odaberete.

Na primer, zelene hortenzije predstavljaju nove početke. Dakle, oni su promišljen izbor za nekoga ko počinje novo poglavlje u svom životu. Ružičaste hortenzije označavaju zahvalnost i uvažavanje, tako da dobro rade za roditelja, učitelja ili mentora.

12. Suncokreti

Suncokreti su savršen poklon za rođendane jer unose sjaj i radost u svaku priliku. Najpopularnija boja suncokreta je žuta. Međutim, ovaj cvet možete pronaći i u bojama poput kremaste, crvene, pa čak i ljubičaste.

Kao što njihov izgled sugeriše, suncokreti su simbol sreće i pozitive. To ih čini pogodnim izborom za skoro svakoga na njihov rođendan. Međutim, ako znate da vaš primalac ima jedinstven ukus, možete se odlučiti za prelepu crvenu ili ljubičastu sortu.

13. Gladiolus

Gladiolus je idealan izbor za rođendane. To je zato što su prilično jeftine u poređenju sa drugim cvećem. Osim toga, imaju dug vek vaze, tako da vaš primalac može da uživa u njima u nedeljama nakon njihovog posebnog dana.

Gladiole možete pronaći u gotovo bilo kojoj boji, uključujući belu, ružičastu, ljubičastu, crvenu i žutu. Cvet predstavlja nekoliko osećanja, uključujući snagu, ljubav i čast.

Ova značenja čine gladiole prikladnim rođendanskim poklonom za nekoga kome se divite i kome poštujete. Ljubičasta i žuta su pogodne za rođendane, predstavljaju šarm i radost.

14. Stargazer ljiljani

Stargazer ljiljani su zabavan izbor za nekoga ko ceni smelu izjavu. Ovaj cvet ima upečatljiv izgled, tako da će sigurno doprineti dekoraciji rođendana.

Roze zvezdasti ljiljani simbolizuju obilje, mi zdravlje i dobrobit. Dakle, ovaj cvet se dobro slaže sa željama koje biste imali za nekoga na njihov rođendan.

Zapamtite, ljiljani zvezdara mogu imati i romantično značenje. Oni su odličan poklon za svakoga, ali mogu biti najbolji za romantičnog partnera ili ljubavnog interesovanja.

15. Ranunculus

Ranunculus pravi fantastične rođendanske bukete zbog svog šarmantnog izgleda i raznolikosti boja. Neke od najboljih boja za rođendanske poklone su roze, žute i narandžaste.

Ružičasti ranunculus predstavlja ljubav i divljenje, tako da dobro rade za bliske prijatelje i voljene osobe. Žute i narandžaste sorte simbolizuju sreću i pozitivnu energiju, dobro rade za skoro svakog primaoca.

Ako kupujete za romantičnog partnera, možete razmisliti i o crvenom ranunculusu. Ova boja predstavlja ljubav, romantiku i strastvena osećanja.

Mogu li da pošaljem rođendansko cveće muškarcima i ženama?
Da, rođendansko cveće možete poslati bilo kome. U stvari, slanje cveća je odličan način da pokažete svojim voljenima koliko vam je stalo.

Međutim, neki ljudi su prijemčiviji za primanje cveća od drugih. Ako niste sigurni da li je cveće mudar izbor za vašeg primaoca, pokušajte da pitate nekoga ko ga dobro poznaje. Na taj način možete biti sigurni da će ih rado primiti pre nego što naručite.

Da li su biljke dobra opcija za rođendanske poklone?

Biljke su sjajni rođendanski pokloni ako znate da primalac uživa u njima. Oni su jedinstveni, promišljeni i dovoljno prilagodljivi da odgovaraju ličnosti osobe. Osim toga, biljke su živi darovi koji će nastaviti da uspevaju dugo nakon što se proslava rođendana završi.

Cveće je uvek popularan izbor za rođendane, ali može trajati samo nekoliko dana. S druge strane, sobna biljka u saksiji je poklon u kojem vaš primalac može uživati u budućnosti.

Evo nekoliko biljaka koje bi bile sjajni rođendanski pokloni:

Sukulenti
Bambusove biljke
Mirni ljiljani
Cvetne biljke u saksiji
Zmijske biljke
ZZ biljke
Pothos biljke
Biljke od žada
Šta ako ne mogu biti tamo?
Ako ne možete da budete tamo kada vaš primalac primi svoje cveće, poželećete da uključite karticu sa porukom. Na ovaj način osoba zna ko je poslao cveće i može još više da ceni taj gest.