„uradi sam ideja za božićni venac za praznično rukovanje

Božićni venci su stara tradicija. Ono što je počelo u 16. veku kao način da se ne troši nijedan deo drveta brzo je postalo komad klasičnog prazničnog dekora. U modernijim vremenima, venac je dobio nove oblike, koji nisu uvek napravljeni od zimzelenog. Umesto toga, drugi ukrasi kao što su božićno cveće, bobice, šišarke i štapići se obično vide na „uradi sam“ božićnim vencima širom nacije.

Ove sezone ukrasite svoja ulazna vrata nečim ručno rađenim. Da biste započeli, pogledajte naš skup od 50 „uradi sam“ ideja za božićne vence, savršenih za svaki stil i nivo veštine. Vreme je da uključite svoj omiljeni praznični film i krenete u izradu!

1. Jednostavan obruč za božićni venac

Napravite jednostavan i minimalan božićni venac koristeći obruč za vez i bilo koji dekor na božićnu temu koji imate pri ruci. Eksperimentišite sa korišćenjem trake, ukrasa, lažnog zimzelena ili metka da biste napravili venac koji odražava vaš stil. Da stvari budu jednostavne, pobrinite se da sve ukrase držite u jednom uglu vašeg venca, kako bi drveni obruč za vez zauzeo centralno mesto. Samo obavezno stavite zaštitni premaz preko drveta ako planirate da ga okačite napolju.

2. Venac od listova magnolije

Unesite prirodu u svoj dom ove praznične sezone sa vencem napravljenim od listova magnolije. Bez obzira da li ih berete direktno sa drveta ili kupujete u lokalnoj zanatskoj radnji, listovi u stilu magnolije različitih boja mogu napraviti zadivljujući venac. Okrenite svaki drugi list za zanimljiv kontrast ili dodajte još neke prirodne elemente kao što su grančice ili brusnice. Onda okačite na zid i uživajte!

3. Vinski vijenac od plute

Dobro iskoristite svoju kolekciju plute sa ovim „uradi sam“ vencem od vinske plute koji vam omogućava da pokažete sva svoja omiljena vina. Sve što vam treba je krug od pene, čepovi, vrući pištolj za lepljenje i bilo koji dekor kojim biste želeli da ukrasite svoj venac. Možete dodati bobičasto voće tako da odgovara ivicama čepova od crvenog vina, ili da ga koristite sa temom pahuljica ako više volite belo vino.

4. Eukaliptus DII Božićni venac

DII božićni venac od eukaliptusa

Eukaliptus ima trenutak, i to sa dobrim razlogom. Sa laganim, opuštajućim mirisom i prigušenim bojama, savršen je dodatak svakom domu. A napraviti Božićni venac od eukaliptusa DII je relativno lako. Omotajte grane eukaliptusa oko žičanog kruga, lepite kako biste bili sigurni da ostaju na mestu. Pustite ih da se razmaknu kako bi stvari bile zanimljive i dodajte neko od svojih omiljenih cveća za kontrast.

5. RADOST Venac

Unesite više radosti u svoj praznični dekor sa ovim zabavnim obrtom na konvencionalnom vencu. Obojite svoja drvena slova „J“ i „I“ zabavnom bojom (ili dodajte sjaj za svetliji izgled) i budite kreativni sa svojim vencem „O“. Možete da budete rustikalni sa vencem od štapića, kao što su to uradili ovi blogeri, ili unesite tradicionalniju atmosferu sa malim zelenim vencem savršenim za sezonu. Možete čak i da napravite malu scenu unutar svog venca sa jelenom, sneškom ili bilo šta što vam donosi radost ove praznične sezone!

6. Rogovov venac

Pomozite da svoju kabinu pretvorite u zimsku zemlju čuda sa vencem ukrašenim rogovima, šišarkama, perjem i drugim prirodnim elementima. Da rogovi ne bi preplavili izgled vašeg projekta, obavezno izaberite veliki venac sa puno zelenila kako bi se sve lepo spojilo. Možete čak koristiti i belu boju u spreju da svom vencu date izgled snežne prašine.

7. Pom Pom vijenac

Ponovo stvorite lepotu sveže palog snega vencem napravljenim od belih ili krem pomponova. Budite kreativni sa svojim završnim detaljima ovde i pretvorite svoj „uradi sam“ venac u scenu iz vašeg omiljenog božićnog filma! Možete koristiti mini irvase, male božićne jelke ili ukrase svuda da pokažete šta je ono što prazničnu sezonu čini posebnim za vas.

8. Praznični vijenac od kolačića

DII praznični kolačić božićni venac

Isprobajte svoje veštine pečenja tako što ćete napraviti venac od prazničnih kolačića. Savršena aktivnost za celu porodicu, možete da pravite kolačiće u zabavnim prazničnim oblicima poput zvezda, jelki ili medenjaka. Ako ne želite da ga okačite, možete da koristite glazuru kao „lepak“ i ostavite je kao praznični centar za vašu sledeću zabavu. Ako želite da ga okačite, možete koristiti karton umesto kolačića da biste ponovo kreirali istu ideju.

9. Traka Božićni venac

Idete na minimalistički izgled ovog Božića? Koristite trake u vašoj omiljenoj boji da biste običan venac pretvorili u nešto posebno. Napravite mašne različitih veličina da dodate malo intrige svom minimalnom vencu od vrpce i završite sa toplim lepkom kako biste ih držali na mestu. Zatim koristite traku iste boje da okačite svoj venac preko ulaznih vrata ili u svojoj dnevnoj sobi za jednostavnu i uglađenu atmosferu.

10. Prerađeni venac od bombona

Uživite u praznični duh i pomozite životnoj sredini ovim jedinstvenim izgledom venca od slatkiša. Umesto da koristite prave bombone koje mogu privući bube, pokušajte da koristite crveno-bele kese za namirnice iz Target-a (ili drugog prodavca). Za ovaj projekat će vam trebati žica venac sa više delova tako da možete da pletete torbe unutra i van da biste kreirali ovaj praznični izgled. Završite ga crveno-belom mašnom ili ukrasima i spremni ste da prikažete svoju kreaciju!

11. Venac za božićne čestitke

Da li ste ikada dobili toliko božićnih čestitki da niste bili sigurni šta da radite sa njima? Ne tražite dalje, ovaj „uradi sam“ venac za božićne čestitke savršen je za pokazivanje slika vaših prijatelja i porodice, a da ne izgledate neprikladno u vašem domu. Sve što vam je potrebno je kanap, mini štipaljke, obruč i neki praznični dekor da biste napravili ovaj jedinstveni ukras koji će se svideti svima.

12. Venac od suvog cveća

Božićni venac od suvog cveća uradi sam

Kada cvetni aranžman na vašem trpezarijskom stolu počne da pada, osušite cveće i upotrebite ga za rustikalni venac kada dođe Božić. Obesite ih naopačke u mračnoj prostoriji ili ih pritisnite u knjigu da biste dobili željeni efekat, a zatim ih odrežite i zalepite oko drvenog venca ili kruga od pene. Možete čak izabrati i crvene, bele i zelene cvetne aranžmane samo za tu priliku!

13. Sneški DII praznični venac

Iskoristite te zelene vijence od velike količine dolara ove godine tako što ćete ih pretvoriti u snjegovića. Pričvrstite ih vertikalno sa najmanjim na vrhu i dodajte zabavne dodatke za snežaka kao što su šešir, šal, dugmad i nos od šargarepe. Možete čak i pokupiti neke štapove iz svog dvorišta da napravite ruke za svog novog božićnog druga.

14. Venac od prediva

Većina zanatskih radnji ima kantu diskontnog prediva, pa iskoristite odlične cene da napravite sopstveni venac od lukavog prediva. Izaberite nekoliko prazničnih boja kao što su crvena i zelena, plava i bela da biste ponovo kreirali pali sneg ili crvena i crna za karirani izgled i pređite na lepljenje. Da biste pomešali teksturu, možete čak dodati ukrase ili traku.

15. Praznični venac od šljokice

Šljokica je klasična praznična dekoracija. Ali umesto da umotate svoje drvo, isprobajte nešto novo ove godine sa vencem od šljokica. Omotajte šljokicu bilo koje boje oko penastog venca i zalepite krajeve da biste bili sigurni. Obavezno ga zamotajte tako da nema praznina! Ali ako vam na kraju ponestane šljokica, možete popuniti rupe ornamentima komplementarnih boja.

16. Ornament venac

DII srebrni ukrasni božićni venac

Ovo je venac koji možete u potpunosti da napravite od stvari koje već imate, kao što su ostaci ukrasa, žičana vešalica i lepak. Jednostavno razvijte žičanu vešalicu i napravite je u krug, a zatim navucite (ili zalepite) svoje ukrase na žičanu vešalicu dok se ne napuni. Da biste svoj učinili jedinstvenim, koristite ukrase u različitim veličinama i teksturama i dodajte nekoliko drugih elemenata kao što su pomponovi, bobice ili šljokice.

17. Karirani venac od bizona

Ko kaže da je kariran samo za drvoseče? Bivola karirana tkanina je savršena boja za praznike i od nje se lako može napraviti zabavan venac. Izrežite male trake od tkanine i vežite ih oko podloge od pene ili metalnog venca da biste stvorili ovaj plišani izgled.

18. Ručno rađen venac od knjige

Učinite da stara knjiga oživi pomoću venca stranice knjige. Škrabani tekst će dodati jedinstveni obrazac vašoj kreaciji, a vi možete da pretražite svoju lokalnu prodavnicu za knjige kako biste ovaj projekat održali jeftin i ekološki prihvatljiv. Trebaće vam puno knjiga, makaza, bušilica za rupe i žičani krug da biste ponovo napravili ovaj venac za ljubitelje knjiga. Ako želite da svoju kreaciju podignete na viši nivo, razmislite o korišćenju ručnog upaljača ili kafe da biste stranicama dali starinski finiš.

19. Fluffi Coffee Filter Venac

Ako ste prešli sa tradicionalne mašine za kafu na Keruig, ali još uvek imate dodatne filtere za kafu, ovo je projekat za vas. Sakupite filter za kafu u obliku cveta na vrhu, a dno zalepite na venac od pene. Ponavljajte ovaj postupak dok ceo prednji i bočni deo venca ne budu pokriveni, ostavljajući zadnji deo golim radi lakšeg vešanja. Dobijeni venac užasno liči na pahuljasti sneg, pa isprobajte neke pahulje i šljokice da dodate više božićnog ambijenta.

20. Praznični venac od sušenog voća

Uradi sam božićni venac sa suvim voćem i orašastim plodovima

Kriške voća kao što su jabuke, pomorandže i kruške mogu postati zapanjujuće lepe dekoracije kada se osuše. Da biste napravili venac od sušenog voća, tanko isecite i ispecite voće koje imate pri ruci, a zatim ostavite da se kriške ohlade. Pričvrstite ih na unapred napravljen (ili domaći) venac sa dosta grančica, listova ili začinskog bilja za domaći izgled klasičnog božićnog ukrasa.

21. Srebrna zvona ručno rađeni božićni venac

Srebrna zvona, srebrna zvona, Božić je na vašem tremu. Oživite klasičnu prazničnu pesmu tako što ćete napraviti božićni venac pun srebrnih zvona! Ako ne možete da pronađete srebrna zvona u vašoj lokalnoj zanatskoj radnji, uvek ih možete obojiti sprejom u željenu metalnu nijansu. Dodajte malo vreće ili znak koji citira pesmu da biste uneli božićni duh svaki put kada prođete kroz ulazna vrata.

22. Venac umotan od burlapa

Uradi sam božićni venac umotan u foliju

Za rustikalniji izgled klasičnog venca, ovaj DII projekat koristi foliju da pokrije kalup od pene. Kako ukrašavate svoj venac nakon što je umotan je na vama. Možete dodati šišarke i štapiće za atmosferu u kabini ili biti moderni sa granama eukaliptusa i monogramom.
23. Venac poinsetije

Jedna od najpopularnijih biljaka praznične sezone, božićne zvezde su prelepe i savršene za svečani venac. Za ovaj projekat poželećete da pokupite neke lažne božićne zvezde kojima je lakše rukovati od njihovih pravih kolega (da ne spominjemo bezbedne za kućne ljubimce). Odrežite stabljike i zalepite ih na oblik venca po vašem izboru, pazeći da popunite svaku prazninu za kohezivni grimizni venac.

24. DII Venac od šišarki

DII božićni venac od šišarki

Ako živite u oblasti gde su šišarke svuda, ovaj projekat je jednostavan (ali uvek možete i da ih kupite). Neka vaš venac bude prirodan tako što ćete šišarke ostaviti kakve jesu ili ih obojite sprejom u svoju omiljenu boju da biste poboljšali stvari. Zalepite ih na svoj metalni okvir u velikim krugovima, dodajući malo zelenila za venac koji radi tokom cele zimske sezone.

25. Rustikalni vijenac od trupaca

Koristite nedovršene komade drveta, metalni okvir i druge ukrase na temu praznika da napravite ovaj venac sa temom prirode. Možete da ofarbate ili obojite svaku krišku da biste napravili kolaž boje ili ih ostavite onakvima kakvi jesu da biste dobili bolji osećaj. Završite svoju kreaciju sa trakom, malim slikama ili figuricama koje odgovaraju ostatku vašeg dekora.

26. Makrame praznični vijenac

Iako makrame predstavlja odličan ukras tokom cele godine, uključivanje venaca, bobica, znakova i lažnog snega može lako učiniti svečanim. Da biste kanalisali svog unutrašnjeg hipija, sve što vam je potrebno je obruč, konopac i sve druge dekoracije koje vam govore.

27. Marama venac

Zima je savršeno vreme za eksperimentisanje sa novim džemperima, kapama i šalovima. Ali ako otkrijete da se jedna od vaših najnovijih kupovina jednostavno ne podudara sa vašim stilom, provrtite ovaj jedinstveni pogled na klasični venac. Samo poravnajte i umotajte šal oko kalupa za venac od pene i sakupite ono što je ostalo na dnu. Možete dodatno ukrasiti svoju novu kreaciju dugmadima i šargarepom a la frosti the sneška, ili samo dodati vijenac za staromodan izgled.

28. Sveet Marshmallov Venac

DII božićni venac od belog sleza

Marshmallovs, čačkalice i kalup za venac od pene su sve što vam je potrebno da napravite ovu prazničnu dekoraciju inspirisanu Marshmallov Vorld-om. Koristite mešavinu velikih i malih marshmallov-a da biste dodali dodatno interesovanje za svoj venac, ali obavezno ga okačite dovoljno visoko da deca i kućni ljubimci ne mogu da dođu do njega! Za slatki preokret, čak možete dodati praznične čokolade ili kolačiće u svoju novu kreaciju.

29. Praznični venac snežne grudve

Čak i ako vam nikada ne padne sneg tamo gde živite, možete ga pustiti da sneži sa prazničnim vencem punim „uradi sam“ snežnih gruda. Uzmite nekoliko kuglica od stiropora i pričvrstite ih za oblik venca da biste napravili osnovu, a zatim upotrebite boju i šljokice da oživite svoje grudve.

30. Venac od štapića cimeta

Učinite da vaš dom izgleda i miriši sjajno sa „uradi sam“ vencem od cimeta koristeći prave štapiće cimeta i traku. Možete da ga okačite na kuhinjski prozor kako biste osetili miris sveže pečenih kolačića ili ga stavite u hodnik da svojim gostima date divan dašak cimeta dok uđu.

31. Praznični venac za ušiju

Koristite praznu ploču drvene štipaljke da oslobodite svoju maštu. Možete da obojite svaku štipaljku za veš ili da isečete i zalepite papir za beleženje na prednju stranu svakog od njih da biste napravili venac pun vaših omiljenih prazničnih boja. Od zimske zemlje čuda do modernog kolaža, opcije su beskrajne kada kreirate svoj sledeći božićni zanat.

32. Venac od trake

Božićni venac od DII trake

Iskoristite ostatke trake od prošle sezone da napravite ovaj talasasti venac koji zahteva malo truda. Samo udvostručite traku i probušite žicom da napravite petlje koje podsećaju na bombone. Možete postati kreativni sa ovim komadom koristeći kariranu traku ili traku u obliku pahuljice koja odražava vaš individualni stil.33. Venac od peperminta

Zadovoljite svoje sladokusce i pripremite svoj dom za praznike sa ovim prazničnim vencem od slatkiša od peperminta. Svideće vam se što možete da izbacite komad slatkiša svaki put kada prođete pored svoje kreacije i ako stavite dovoljno, možda će vam izdržati tokom nove godine.

34. Deda Mrazov šešir venac

Stavite novi krug na tradicionalni kružni venac tako što ćete napraviti nešto što bi i sam Kris Kringle sa ponosom nosio. Sve što vam treba je crvena traka, bela mreža i beli pompon. Za okvir možete iskoristiti staru dekoraciju za veštice za Noć veštica ili napraviti sopstveni kalup za šešir od kartona i makaza.

35. Venac sa otiskom šape

Nadate se četvoronožnom prijatelju ispod drveta ove godine? Osvojite ovaj venac sa otiskom šape koji će videti svaki put kada dođu kući. Sa samo nekoliko vijenaca od štapića, možete spojiti ovaj vijenac za kratko vrijeme. Učinite svoju želju još očiglednijom tako što ćete vezati znak potencijalnih imena štenaca na venac pre nego što ga dodate na vaša ulazna vrata (divan projekat i za trenutne vlasnike kućnih ljubimaca).

36. Venac za sečenje kolačića

Unesite svoju ljubav prema pečenju u svoj praznični dekor pomoću ovog jednostavnog kolačića venac. Uzmite neke dolarske sekače za kolače u zabavnim oblicima poput medenjaka, bombona, zvezda, pahuljica i božićnih jelki da napravite venac koji prikazuje vaš omiljeni hobi. Ako želite minimalistički izgled, koristite kalupe za kolačiće istog oblika i koristite prozirni kanap da ih povežete zajedno.
37. DII Arm Knit Venac

Precrtajte „naučite novu veštinu“ sa svoje novogodišnje liste odluka pomoću ovog projekta pletenja venaca za ruke. Možete čak i da eksperimentišete sa veličinom i bojom vašeg prediva kako bi odgovarali temi vašeg doma. Samo budite spremni da sa ponosom kažete prijateljima da ste ga sami napravili kada vas pitaju gde ste ga kupili, jer hoće.
38. Minimalni geometrijski venac

Dodajte moderan sjaj svom domu pomoću geometrijskog venca od trouglova, šestouglova ili kvadrata. Možete čak da utkate vijenac, šljokicu ili lišće kroz oblike da biste ih vezali za ostatak vašeg božićnog dekora.

39. Venac od pletenog užeta

Uradi sam pleteni božićni venac

Ako vam se makrame čini previše nezgodnim – ili jednostavno nemate vremena da naučite – okušajte se u vencu od pletenog užeta. Sa sličnim boho stilom, ovaj vijenac se može spojiti u trenu i pomoći će vam da ažurirate svoj sezonski dekor bez posvećivanja mnogo vremena ili truda. Da bi se vaša pletenica istakla, razmislite o tome da u jedan ugao dodate neke ukrase koji imaju specifičnu prazničnu temu.

40. Venac od snežnih pahuljica

Sećate se igranja štapićima od sladoleda u osnovnoj školi? Iako je verovatno prošlo neko vreme, ovaj DII venac vas poziva da ih razbijete i istražite svoje unutrašnje dete. Iskoristite svoju maštu da napravite pahuljicu koja je jedinstvena kao i vi, i obojite svoju gotovu kreaciju u belu, srebrnu ili crnu boju i dodajte blistavu završnu obradu pre nego što okačite.

41. Venac od filca

Uzmite šaku tkanine od filca u vašim omiljenim bojama u vašoj lokalnoj zanatskoj radnji i počnite da sečete sitne listove filca svih veličina. Zalepite ih na prednju i bočnu stranu osnove venca od pene za mekši izgled prirodnog trenda. Idite sa zelenom i smeđom da oponašate prirodu, ili je pomešajte sa plavom i belom kako biste ličili na sveže pali sneg.

42. Miki Maus venac

Ako u vašem domu imate članove porodice koji su opsednuti Diznijem, napravite venac od Mikija Mausa da biste im izmamili osmeh na lice. Jednostavno je kao da spojite tri vijenca vijenca zajedno u tom tradicionalnom obliku Mikija Mausa, a zatim dodate šešir ili mašnu Deda Mraza da biste završili komad.

43. Dom za praznike venac

Oživite božićnu kolibu svojih snova sa vencem za dom za praznike. Izaberite kućnu figuricu koja izgleda kao vaš dom – ili dom vaših snova – i pričvrstite je za unutrašnjost vašeg venca. Okružite kuću minijaturnim drvećem i belom mrežom koja imitira sneg.
44. Prirodni pšenični venac

Božićni venac od prirodne pšenice „uradi sam“.

Pšenica se pojavljuje u trendovima kućne dekoracije s razlogom – relativno je jeftina i prekrasna. Možete da unesete ovaj trend u prazničnu sezonu tako što ćete sakupiti grozdove pšenice i zalepiti ih na kružni okvir od pene da bi se okačili na vaša ulazna vrata (samo se uverite da je to pokriveni trem, inače ga okačite unutra).

45. Venac od balona

Učinite sezonu zabavnom sa vencem napravljenim od balona. Koristite zeleno i belo da ponovo napravite tradicionalni venac ili se odlučite za svetlije boje za maksimalistički izgled. Možete čak dodati i listove ili medenjake napravljene od kartonskog papira za dodatni pop.

46. ​​Venac od irvasa

Rudolf je bez sumnje jedan od najpopularnijih likova sezone. Dakle, sledeći put kada uđete u božićni klasik, počnite sa ovim vencem od irvasa (u kompletu sa crvenim nosom) da biste ušli u duh. Dodajte filcane uši i svetlucave rogove da biste upotpunili svog novog prijatelja.

47. Venac od drvenih perli

DII božićni venac od drvenih perli

Nanižite drvene perle na metalni obruč za prekrasan venac koji je savršen za svaku sobu u vašem domu. Ružičasto cveće i svilene trake unose sofisticiranost u vaš „uradi sam“ projekat, dok bobice i bajkovita svetla prizivaju praznični osećaj.

48. Božićni mašni venac

Nema ništa bolje od toga da vidite blistave mašne ispod svetla božićne jelke. Prenesite taj poznati osećaj u svaki dan praznične sezone sa vencem od mašnica za božićne poklone. Najbolji deo — mnoge mašne dolaze sa podlogama koje se gule i lepe kako bi ovaj „uradi sam“ projekat bio lak.

49. Grinch krade božićni venac

Još jedan omiljeni božićni lik je Grinč. Napravite sopstvenu grinch ruku koristeći nejasnu zelenu tkaninu i stari šešir Deda Mraza. Izaberite omiljeni ukras za Grinch da ga „ukrade“ i okružite ga okvirom za slike ili šljokicama da biste napravili scenu direktno iz Kako je Grinch ukrao Božić.

50. Trostruki Božićni venac

Pokrijte cela ulazna vrata tako što ćete povezati tri venca slične veličine zajedno sa bilo kojom dodatnom trakom koju imate oko kuće. Pošto se zapravo ne dodiruju, možete isprobati različite teme na svakom vencu. Ili da bi stvari bile kohezivne, razmislite o korišćenju ukrasa, bobica i prirodnih ukrasa iste boje svuda.

Ne samo da je zabavno napraviti „uradi sam“ božićne vence, već su i odlični pokloni za poklanjanje vaše prijatelje i porodicu takođe! Napravili ste jedinstveni venac koji ovde nije naveden? Javite nam sa kojom ste konačnom kreacijom završili u nastavku ili nas označite na društvenim mrežama! A ako želite da dodate više boja svom božićnom dekoru ove godine, razmislite o nekim od naših popularnih zimskih cvetnih aranžmana koje ćete staviti na svoj trpezarijski sto.