rodjendanski poklon za proslavu svog najboljeg prijatelja

Bliži se rođendan tvoje najbolje, a ti si skoro više uzbuđen od njih? Sve što vam sada treba je poseban poklon za vašeg posebnog prijatelja. Ne morate da potrošite svu svoju ušteđevinu da biste im pokazali koliko vam znače – poklon koji dolazi iz srca vredi je više od svega što se može kupiti novcem.

Sastavili smo gomilu ideja za poklone kako bismo vam pomogli da pronađete savršen rođendanski poklon za svog najboljeg prijatelja. Bez obzira da li želite da se držite budžeta, napravite nešto, odvedite ih na iskustvo koje nikada neće zaboraviti ili im nabavite nešto što će ih naterati da se zapitaju kako su ikada živeli bez toga, pregledajte našu listu da biste dobili inspiraciju!

Ideje za pristupačne rođendanske poklone

Ako imate budžet i rukovanje nije vaša stvar, još uvek možete da poklonite svom prijatelju poklon koji će ceniti. Evo nekoliko ideja koje smo smislili da obradujemo vašeg prijatelja i vaš novčanik!

1. Kuvar

Da, znamo da ovih dana na mreži možete pronaći gotovo svaki recept. Međutim, često morate da pročitate nečiju čitavu životnu priču pre nego što uopšte dođete do sastojaka i dodirnete ekran svog telefona masnim rukama jer je pocrneo jednostavno nije dobro. Kuvar nije samo prelep komad dekoracije, već je i odličan izvor inspiracije i lak za navigaciju. Ako vaš prijatelj voli da kuva ili peče, ovaj poklon će sigurno biti nezaboravan.

2. Piknik

Izlazak na večeru može biti prilično skup. Bez obzira na vremenske prilike i vaše veštine kuvanja, uvek možete da organizujete piknik da proslavite rođendan svog prijatelja. Još bolje, ako ste zaduženi za priređivanje zabave ove godine, priredite zabavu u dvorištu za svoju najbolju koju nikada neće zaboraviti. Bilo da planirate filmsko veče na otvorenom, roštilj ili igrate sve igre u dvorištu koje možete pronaći, proslava napolju je uvek dvostruko zabavnija.

3. Nova sobna biljka

Pitajte bilo kog zelenog palca da li bi ikada mogli da imaju dovoljno biljaka i odgovor verovatno neće biti nikada. Ako je vaš prijatelj strastveni roditelj biljaka, doprinos njihovoj kolekciji je prelep način da podržite njihov hobi. Sledeći put kada budete u njihovoj kući, obratite pažnju na biljke koje već poseduju kako biste mogli da izaberete jednu u rasadniku koju još nemaju. Roditelji biljke će takođe ceniti novu saksiju, visokokvalitetnu biljnu hranu ili lepu kantu za zalivanje. A ako mislite da u kući vašeg prijatelja više nema mesta za biljke, ne zaboravite na viseće sadilice!

4. Slatka torba

Iako je nova torbica možda van budžeta, lepa torba je definitivno pristupačan i koristan poklon! Bilo da će ga poneti na plažu, biblioteku ili prodavnicu, sa svojom novom torbi uvek će biti u stilu. Ako ne možete da pronađete slatku u svojoj omiljenoj prodavnici, pogledajte nekoliko lokalnih preduzeća ili prodavnica na mreži da biste pronašli torbicu sa igrom reči koja odgovara humoru vašeg prijatelja ili možda čak nabavite prilagođeni logotip ili citat odštampan na tkanini. Napunite torbicu poslasticama poput časopisa, slatkiša ili nekoliko kozmetičkih proizvoda i imate divan poklon pun iznenađenja!

Korisni rođendanski pokloni za vašu najbolju

Poklon koji je zabavan i koji se može iskoristiti? To je kao najbolje od oba sveta. Ako želite da poklonite svom prijatelju koristan poklon, imamo nekoliko ideja kako bi to moglo da izgleda.

5. Novi časopis

Ako vaš prijatelj voli da piše ili skicira, nabavite mu novi dnevnik! Vođenje dnevnika je dobro za dušu i svaki put kada otvore knjigu, misliće na vas i osećaće se zahvalno što imaju tako pažljivog prijatelja koji podstiče njihove hobije i pomaže im da se brinu o svom mentalnom zdravlju.

6. Vaučer za čuvanje dece

Svaka mama ili tata će verovatno iskoristiti priliku da odvoje noć od svoje dece. Pošto ste bliski prijatelj, oni neće imati problema da veruju da ćete se brinuti o njihovim mališanima. Ovaj poklon možete napraviti korak dalje i dodati poklon bon za restoran ili bioskop. Ako ne želite da ovaj vaučer skuplja prašinu, zapišite nekoliko dana koji će vam pomoći da ohrabrite svog prijatelja da zakaže sastanak!

7. Polaroid kamera

Oh, uzbuđenje fotografisanja i čekanja da se razvije samo da bi se otkrilo da su svima zatvorene oči… Pošto svako ima telefone sa kamerom u džepovima sve vreme, polaroid slika (bez obzira koliko je loše osvetljena ili užasno isečena) je odličan način da se čvrsto zadržite za trenutak koji se nikada ne može menjati. Osim toga, kamere izgledaju slatko na polici i jednostavno ih je zabavno igrati. Obavezno fotografišite zajedno odmah nakon što vaš prijatelj odmota svoj poklon da biste uhvatili trenutak.

8. Čas aranžiranja cveća

Nova veština uvek može dobro doći! Ako tvoj prijatelj voli prelep dom, biće oduševljeni da sa vama pohađaju čas aranžiranja cveća u vašem lokalnom rasadniku. Ovo iskustvo uvek možete doneti kući tako što ćete kupiti razno rezano cveće i pohađati onlajn časove ili gledati besplatne video zapise koji objašnjavaju kako da aranžirate cveće u prelepe bukete.

Rođendanski pokloni za prijatelje koji već imaju sve

Smišljanje ideja za poklone za nekoga ko kupuje sve za sebe, živi minimalističkim životnim stilom ili jednostavno ne brine previše o „stvarima“ može biti pravi izazov. Evo nekoliko ideja koje će vam pomoći da izaberete poklon za prijatelja koji već ima sve.

11. Degustacija vina

Osim ako vaš prijatelj nema vinski podrum u svom domu ili živi u vinogradu, izlazak na degustaciju vina je uvek odličan trenutak. Neki vinogradi vam omogućavaju da donesete grickalice. Ako je to slučaj, pripremite dasku za jelo sa svim vašim omiljenim sirevima, mesom i krekerima. Sada je to zabava! Obavezno organizujte vožnju kući kako biste mogli da uživate u danu u potpunosti.

12. Igra

Igre na ploči ili kartama su tako zabavne. Nove igre se objavljuju svaki dan, tako da ne bi trebalo biti teško pronaći onu koja odgovara ukusu vašeg prijatelja i koja već nije deo njihove kolekcije. I ovo vam daje odličan izgovor da se pozovete na sledeće veče utakmice! Ako vaš prijatelj uživa u slagalicama, oni su takođe sjajni pokloni da podrže njihov hobi i da im daju nešto novo.
11. Buket cveća
ruke slažu ruže u vazu na kuhinjskom pultu

Možda imaju apsolutno sve što možete zamisliti u svojoj kući, ali svež buket raskošnog cveća će svakome ulepšati dan. Pošaljite im svoje omiljeno cveće ili buket sa cvetovima u mesecu njihovog rođenja da biste pokazali da ste malo više razmislili o ovom poklonu. Dodajte personalizovanu čestitku sa lepim željama u buket i možete staviti kvačicu da ulepšate dan svojoj najboljoj prijateljici!

12. Spa dan

Čovek nikada ne može imati previše spa dana. Izvedite svoju najbolju prijateljicu na masažu ili manikir i ogovarajte uz šolju toplog čaja (ili voćnog koktela, vi to radite). Ako je spa dan izvan vašeg budžeta, samo ga postavite kod kuće! Pripremite maske za lice, grickalice i možda kupku za stopala za detoksikaciju. Na taj način možete ogovarati koliko god želite, pa čak i završiti noć gledajući svoj omiljeni film zajedno – nema nikoga da vas izbaci!

Jedinstvene ideje za poklone za proslavu rođendana vašeg prijatelja

Može biti teško dati poklon prijatelju koji je veoma popularan. Šanse su da će im neko drugi dobiti sličan poklon i oni će morati da ga vrate. Ako ste zabrinuti da bi se to moglo dogoditi ili samo želite da proslavite jedinstvenost svog prijatelja jedinstvenim rođendanskim poklonom, imamo nekoliko ideja za vas.

13. Lov na smetlare

Znamo da vam nije potreban izgovor da provedete ceo dan sa svojom najboljom, ali ako tražite nešto novo i želite da ih iznenadite zabavnom aktivnošću na njihov rođendan, isplanirajte lov na smeće! Možete da sakrijete tragove na mestima koja imaju dublje značenje za vaše prijateljstvo, kao što je srednja škola u kojoj ste se upoznali ili kafić u koji biste odlazili tokom radnih pauza i vodili prijatelja u šetnju stazom sećanja. Noć možete završiti piknikom u parku ili pićem u svom omiljenom baru.

14. Fotografisanje

Vaš prijatelj možda ima sve, ali da li imaju dovoljno slika vas dvoje? Pošto ne postoji previše sjajnih slika koje ovekoveče vaše prijateljstvo, dozvolite nam da vam odgovorimo na ovo pitanje: ne! Možete rezervisati sesiju sa fotografom u studiju ili na otvorenom. Ako želite, možete pozvati druge prijatelje da se taguju ili dovedu svoje ljubimce na foto sesiju. Pobrinite se da kadrirate najbolje snimke ili ih složite u spomenar da biste zauvek zapamtili ovaj poseban dan.

15. Slika po meri

Mnogo je lakše i verovatno pristupačnije nego što mislite da se uradi slikanje po meri ovih dana! Možete pronaći talentovane umetnike na platformama za mala preduzeća koje nude prilagođene komade. Ako još imate vremena do rođendana svoje najbolje prijateljice i želite da im date zaista poseban poklon, ovo je odličan način da ih iznenadite nečim što verovatno nikada ne bi dobili za sebe! Umetničko delo može da prikaže vas dvoje, vašeg prijatelja sa svojim kućnim ljubimcem ili fantastičnu verziju vašeg prijatelja koji se druži sa izmišljenim likom (možda bebom Jodom?) ili idolom kojeg žele da sretnu jednog dana.

16. Cvetna torta

Svako može da pokloni rođendansku tortu, ali ako želite da idete dalje i iznenadite svog prijatelja pečenim dobrom kao niko drugi, torta sa cvećem je pravi izbor! Ako ne želite da kupite tortu, možete je ispeći sami kod kuće i ukrasiti je jestivim cvećem poput karanfila, karma orhideja ili viole. Ovo će sigurno biti spektakl na rođendanskoj zabavi!
Ideje za rođendanski poklon „uradi sam“.

Šta si rekao? Vi ste zapravo prilično talentovani umetnik? Bez obzira na vašu specijalnost, vaš prijatelj će voleti da dobije jedinstven poklon za rođendan koji ste napravili sopstvenim rukama. Evo nekoliko ideja za rođendanske poklone koje možete da uradite sami da biste zadivili svog prijatelja.

17. Scrapbook

Knjiga puna uspomena koje definišu vaše prijateljstvo — zvuči kao savršen poklon za vašu najbolju! Možete ga popuniti fotografijama, ulaznicama za koncert i beleškama koje ste pisali jedni drugima u srednjoj školi. Možda postoji citat ili tekst pesme koji ste povezali ili film koji ste gledali zajedno koji je postao omiljeni. Možete da odštampate male verzije filmskih postera ili omota CD-a i da dodate nalepnice ili crtate da popunite stranice. Ovo će biti zaista jedinstveno umetničko delo koje će vaš prijatelj zauvek ceniti.

18. Umetničko delo

Ako ste talentovani umetnik, možete da napravite umetničko delo za rođendan svog prijatelja. Možete da naslikate sliku vas dvoje, da isklešete statuu koja ima posebno značenje ili da napravite ručni znak sa njihovim omiljenim citatom. Ako se bavite grnčarstvom, možda napravite lonac ili poslužavnik za ključeve i obojite ga u njihovu omiljenu boju. Biće srećni što ste odvojili vreme i trud da stvorite nešto što niko drugi nema.

19. Prilagođena jastučnica

Vezena jastučnica nije samo lepa za gledanje, već je i zabavna za izradu. Ako ne želite da pokupite vez, još uvek možete da kreirate prilagođenu jastučnicu, ćebe, torbu ili majicu za svog prijatelja pomoću markera za kravatu ili tkaninu. Pretražite internet u potrazi za nekim sjajnim dizajnerskim idejama ili citatima i poklonite svom prijatelju jedinstven i personalizovan poklon.

20. Mirisna sveća

Ili ceo set! Možete napraviti sopstvene sveće topljenjem voska i dodavanjem osušenih latica, eteričnih ulja ili čak boja. Nema ograničenja vašoj mašti kada je u pitanju kreiranje sopstvenih mirisnih mešavina i boja. Ako želite da ovu sveću učinite posebno posebnom, možete da stavite malo blago kao što je figurica anđela čuvara ili prsten igračke na dno tegle pre nego što sipate vrući vosak. Ako koristite gel vosak, moći ćete da vidi blago kada se vosak stvrdne.

21. Komad nakita

Izrada sopstvenog nakita može ići daleko dalje od pletene narukvice prijateljstva. Na mreži postoji mnogo tutorijala za izradu lepih minđuša, slatkih narukvica ili zadivljujućih ogrlica. Možete pronaći sve što vam je potrebno u vašoj lokalnoj zanatskoj radnji, a možete čak i napraviti drugi komad za sebe kako biste se vi i vaša drugarica mogli podudarati.

Ne zaboravite da dodate slatku čestitku koja ima personalizovanu poruku ili rođendanski citat napisan unutra kako bi rođendan vašeg prijatelja bio najbolji dan ikada. U slučaju da ne možete da proslavite sa njima lično, slanje cveća za rođendan će sigurno pokazati koliko vam je stalo i ulepšati im dan.