trendi ideja za božićno ukrašavanje

Počinje da liči na prazničnu sezonu! Kako je vreme sve hladnije i praznici se približavaju, vreme je da počnete da razmišljate o idejama za božićno ukrašavanje kako biste upotpunili svoj dom za svečanosti.

Bez obzira da li tražite zimske ukrase iz zemlje čuda ili ideje za ukrašavanje prazničnog kamina sa cvećem, došli smo do trendovskih ideja za praznično ukrašavanje kako bismo vam pomogli da širite praznično veselje. Nastavite da čitate da biste pronašli savršene ideje za božićno ukrašavanje vašeg doma za praznike.


Ideje za tradicionalno božićno ukrašavanje

Tradicionalni praznični ukrasi mogu izazvati nostalgiju za klasičnim božićnim proslavama detinjstva. Pozovite ove sezone u svoj dom udoban, ukusan osećaj uz ove tradicionalne ideje za ukrašavanje praznika.

1. Dodajte svečane jastuke za bacanje

Ništa nije tako prijatno kao opuštanje pored kamina sa jastucima i toplim pićem u ruci. Pripremite svoju dnevnu sobu za Božić tako što ćete je ukrasiti prazničnim jastucima kako biste širili praznično veselje.

2. Okačite čarape pored kamina

Uzbuđenje zbog buđenja u božićno jutro da biste otrčali do svojih čarapa je bez premca. Personalizujte svoje porodične čarape i okačite ih pored kamina kako bi bile spremne za iznenađenje od Deda Mraza na božićno jutro.

3. Koristite tradicionalno božićno zelenilo

Hladni zimski meseci mogu početi da se osećaju turobno – zbog čega je klasično božićno zelenilo dobrodošao dodatak vašem prazničnom dekoru. Dodajte vijence i vence za tradicionalnu ideju ukrašavanja koja će ukrasiti vaš dom za praznike i obavezno ga opremite božikovim bobicama i božićnim cvećem za dodatni poseban dodir.

4. Osvetlite svoje drvo

Neka vaša božićna jelka bude središnji deo vašeg doma pomoću klasičnih lampica i ukrasa. Koristite potpuno bela svetla za izgled zimske zemlje čuda ili idite sa klasičnim osećajem raznobojnih sijalica.

5. Obesite klasične božićne ukrase

Napunite svoje drvo sentimentalnim ukrasima koji vas vraćaju u magična sećanja na božićno jutro kao dete. Dodajte klasične božićne ukrase poput crvenih i zelenih kuglica da biste upotpunili tradicionalni izgled božićnog drvca.

Moderne ideje za božićno ukrašavanje

Ako tražite moderan i hladan božićni izgled, moderan božićni dekor je odličan način. Elegantan izgled modernog božićnog dekora dodaje elegantnu atmosferu vašim prazničnim dekoracijama. Pored toga, moderan praznični dekor je savršen za porodice koje žele da se njihovi božićni ukrasi udvostruče kao svakodnevni dekor.

6. Okačite trendi zidne znakove

Moderni božićni natpisi na zidu su zabavan način da pokažete svoju ličnost i širite praznično veselje. Prislonite ih na kaminu ili ih okačite na zidove za magičnu božićnu dekoraciju koja će osvetliti vaš dom.

7. Koristite ekološki prihvatljive kese za poklone

Odlučite se za ekološki prihvatljive poklon kese umesto pojedinačno upakovanih poklona ove godine — poklon kese za višekratnu upotrebu su lak način da postanete zeleni, a da budete praznični tokom sezone praznika. Pokušajte da koristite jednu veliku torbu po osobi ili nekoliko srednjih tako da se lepo uklapaju ispod vašeg drveta!

8. Kuhajte božićnu kuhinju

Zamena uobičajenog posuđa za set prazničnog božićnog posuđa je jedan od najlakših načina da se vaš dom oseća spremnim za praznike. Pecite božićne kolače sa svojom porodicom koristeći svečana jela da biste ušli u praznični duh — i nakon toga pojesti ukusnu poslasticu.

9. Igrajte se bojama

Umesto da se ograničite na tradicionalne božićne boje, isprobajte netradicionalne božićne šeme boja za zaista magičnu kuću za odmor. Od kraljevsko ljubičaste do zimsko plave, dodavanjem boja vašem božićnom dekoru može dati moderan, jedinstven izgled.

10. Dodajte moderan vrh drveta

Zašto se zadovoljiti tradicionalnim vrhom drveća kada umesto toga možete isprobati modernu? Odlučite se za hladan geometrijski vrh drveta sa trendi cvetnim drvetom da biste dodali elegantan dodir svom božićnom dekoru.

Neobične ideje za božićno ukrašavanje

Ako želite da transformišete svoj dom za praznike, hiroviti dekor je odličan način. Neka se vaša ličnost i individualnost pokažu sa vašim čudnim idejama za božićnu dekoraciju.

11. Napravite cvetni vijenac od balona

Cvetni vijenac sa lukom od balona čini zadivljujući dodatak vašem prazničnom dekoru. Obucite svečane balone svojim omiljenim božićnim cvećem da biste napravili prekrasan prikaz venaca za svoj dom.
12. Postavite praznično zelenilo na ulazu

Prelep displej na ulaznim vratima je odličan način da vaš dom učinite toplim i prijatnim za prazničnu sezonu. Napravite svoj svečani dekor za ulaz sa zelenim vencem i božićnim vencem koji će zaslepiti svakoga ko uđe kroz vrata.

13. Osvetlite crveni i zeleni dekor

Napravite čudesnu zemlju čuda u svom domu sa svetlo crvenim i zelenim dekorom. Odlučite se za cvetove trešnje i sjajno praznično zelenilo da bi vaši božićni ukrasi zablistali.

14. Napravite Candil i jelku

Pretvorite svoj dom u sopstvenu fabriku slatkiša sa čudnom Candiland božićnom jelkom. Ukrasite svoje drvo svojim omiljenim poslasticama i dodajte šarene lampice za istinski praznično božićno iskustvo.

15. Napravite „uradi sam“ drveće

Izađite iz kutije sa svojim prazničnim ukrasima tako što ćete napraviti „uradi sam“ drvene božićne jelke. Dodajte drveće svom središnjem delu ili polici za knjige za jedinstveno hladan praznični dodir.
Minimalističke ideje za božićno ukrašavanje

minimalistički božićni ukrasi

Minimalistički dekor može održati vaš dom elegantnim za prazničnu sezonu. Sa neutralnim tonovima i organskim tkaninama, možete stvoriti prelepo čist i uglađen dom koji je spreman za praznike.

16. Idi sa neutralnim dekorom

Božićni dekor neutralnih tonova je odličan način da održite čistu i kohezivnu temu u celoj kući. Odlučite se za dekoracije u nijansama žute, crne i bele za moderan praznični izgled.

17. Ništa osim drveta

Neka vaše drvo bude centralna tačka sobe tako što ćete se fokusirati samo na suštinski ukras — božićno drvce — ali budite sigurni da svoje drvo održavate svežim tokom praznične sezone. Završite svoje božićno drvce jednostavnim belim sijalicama za očaravajući, ukusan osećaj.

18. Unesi napolje

Ako tražite moderan organski božićni dekor, zašto ne biste izašli napolje? Uhvatite nekoliko grana i borovih izvora spolja za prelep organski izgled, a la zimska zemlja čuda.

19. Umotajte pakete u neutralni papir

Umotavanje božićnih poklona u papir neutralnih tonova odličan je način da se praznični ukrasi osećaju organskim i kohezivnim. Dodajte grančice bora i umotajte poklone kanapom za originalan obrt u jednostavnoj ideji dekoracije.

20. Napravite minimalistički mantel

Vaš plašt ne mora da bude ukrašen do devetke da biste se osećali klasično i hladno. Idite na minimalistički kamin tako što ćete ga dodati belim čarapama i jednostavnim zelenilom.
Ideje za belo božićno ukrašavanje

beli božićni dekor

Ako sanjate o belom Božiću, zašto ga ne biste napravili za sebe iz udobnosti svog doma? Ideje za bele božićne dekoracije postaju sve popularnije zbog bezvremenskog osećaja koji izazivaju očaravajuće snežne boje.

21. Ukrasite svoje drvo belim ornamentima

Podsetite se osećaja igranja na snegu na božićno jutro sa glamuroznim belim i srebrnim božićnim ukrasima. Naglasite čudan osećaj ukrasa belim sijalicama kako bi vaš dom zračio božićnom magijom.

22. Napravite snežno beli venac

Dodajte malo praznične čarolije svom domu sa sanjivim belim vencem napravljenim od lažnih zimzelenih grančica, štapića i bobica. Dodajte belu traku za prelep monohromatski izgled ili je ukrasite srebrnim ili zlatnim akcentima.

23. Dodati zimske bele boje

Opremite svoj dom belim ćebadima, jastucima i podmetačima kako biste održali kohezivnu temu zimske zemlje čuda. Evocirajte čaroban osećaj prve snežne padavine u sezoni dopunom prelepim zimskim belim bojama.

24. Dodajte snežni venac svom bannisteru

Dodajte beli venac posut snegom na ogradu za sanjiv božićni izgled koji čini da se vaš dom oseća kao zimska zemlja čuda. Dodajte klasične bele ruže i udobna svetla na žicama za poseban božićni dodir.

25. Idi po belo božićno drvce

Potpuno belo božićno drvce je elegantan dodatak svakom domu tokom praznika. Lepota belog drveta je u tome što je to prazno platno koje možete ukrasiti na bilo koji način: glam, boho, vintage, klasičan ili čak minimalistički. Bez obzira šta odlučite, belo božićno drvce izgleda bezvremeno lepo u svakoj prostoriji.

Udobne ideje za božićno ukrašavanje

Prijatan praznični dekor stvara topao i privlačan ambijent u vašem domu koji je savršen za prazničnu sezonu! Od udobnog vrućeg kakao bara do mešovitog metalnog pejzaža, ove rustične ideje za praznično ukrašavanje će dati savršenu završnicu dekoraciji vaše kuće za odmor.

26. Go For Rose Tones

Za monohromatsko inspirisan izgled koji je i dalje ugodan i topao, odlučite se za tonove ruže uz vaš praznični dekor. Koristite mešavinu ružičaste, narandžaste i kreme za sobu u kojoj ćete se osećati breskvasto.

27. Napravite mešoviti metalni pejzaž

Kombinujte moderne mešane metale sa mekim cvetovima da biste kreirali udobne ukrase za zimske stolove. Naglasite tonove dragulja u vašim metalima pomoću komplementarnih cvetnih delova u crvenoj, žutoj i zelenoj boji koji odgovaraju opuštajućem prazničnom raspoloženju.

28. Sastavite kolica za praznične barove

Dodajte praznično veselje svojim božićnim ukrasima sa prazničnim kolicima za praznične barove. Obavezno nabavite kolica u baru sa osnovnim stvarima za praznike, tako da možete da napravite svoje originalne božićne koktele pre nego što se smestite za prijatnu noć pored kamina.

29. Postavite vrući kakao bar

Za porodičnu alternativu barskim kolicima, napravite primamljiv vrući kakao bar zajedno sa belim slezom, slatkišima i pepermintom. Kakao bar je savršen za vašu porodicu da napravi topli kakao po želji svog srca tokom praznične sezone. Dodajte grančice bora ili svetla na vašem kakao baru za ekstra udoban, primamljiv osećaj.

30. Koristite Pops of Christmas Plaid

Postoji nešto tako klasično božićno u crvenom tartan kariranom. Da biste uneli tradicionalni praznični osećaj u svoj dom, dopunite svoje jastučnice, ćebad ili čarape nagoveštajima kariranog za dodatnu udobnost.

Suptilne ideje za božićno ukrašavanje

Suptilni božićni ukrasi mogu stvoriti tako nenametljiv i elegantan izgled u vašem domu. Pogledajte ideje u nastavku ako tražite opuštajuće, ukusne ideje za ukrašavanje praznika.

31. Osvetlite sobu svećama

Ulepšajte svoju sobu toplim, prazničnim svećama koje donose miris Božića u vašem domu. Učinite svoj dom prijateljskom atmosferom dobrodošlice uz aromu udobnih božićnih sveća.

32. Napravite jednostavne božićne bukete

Božićni buketi su savršen način da oživite svoj dom tokom praznika. Odlučite se za svečani venac za prozore, cvetni aranžman sa plaštom ili lepu mešavinu cveća da bi se vaš dom osećao spremnim za Božić.

33. Idi po mini drvo

Ponekad je mini drvo sve što vam treba za jednostavne i elegantne praznične dekoracije. Idite na minimalistički izgled sa malim drvetom koje ima veliku snagu — i dopunite ga ukusnim ukrasima da biste upotpunili izgled.

34. Uskladite ornamente sa svojom sobom

Za šarmantan, ali prigušen izgled, izaberite paletu prigušenih boja za svoj pribor i uskladite ukrase, jastuke i druge božićne dekoracije sa šemom boja. Pokušajte da uskladite svoj božićni dekor sa svakodnevnom paletom vaše sobe kako biste ukrase učinili kohezivnim, ali prigušenim.

35. Opremite svoju kuhinju

Za suptilan praznični osećaj, dodajte nekoliko komada uglađenog božićnog dekora u svoju kuhinju. Venac na prozoru, peškiri na božićnu temu ili nekoliko namerno postavljenih ukrasa su sve što vam je potrebno da napravite prelepu prazničnu kuhinju.

Ideje za božićno ukrašavanje zimske zemlje čuda

Praznici su savršeno doba godine da svoj dom ukrasite magičnim dekorom. Pogledajte ove ideje za praznično ukrašavanje kako biste kreirali svoju zimsku zemlju čuda za ovu sezonu.

36. Koristite cvetne aranžmane od kamina

Cvetni praznični aranžmani su savršen način da dodate dodatni praznični štih vašem kaminu. Pokušajte da pomešate različite vrste lišća sa metalnim vazama za hladan kontrast koji će vaš dom učiniti još lepšim.

38. Nabavite drvo veće od života

Kažu da idete veliki ili idite kući, ali zašto ne učiniti oboje sa božićnom jelkom većom od života? Velika božićna jelka je fantastičan način da proslavite prazničnu sezonu uz dekor koji je dostojan zimske zemlje čuda.

37. Osećaj se kao vila šećerne šljive sa dekorom od oraščića

Orašar je klasik praznične sezone koji nesumnjivo budi sećanja na vaše detinjstvo i posebne božićne priče. Prekrasite hodnike svog doma svečanim dekorom na temu orašara za nostalgičan dodir u kojem svi u vašoj porodici mogu da uživaju.

39. Neka vaši pokloni budu dvostruki

Ako se uzbuđujete zbog dolaska Svetog Nika, zašto ne biste imali i svoje poklone kao božićni ukras za dom? Pokažite svoje lepo upakovane poklone po kući tako što ćete ih koristiti kao dekor za stepenice, štandove za biljke ili bočne stolove tokom praznične sezone.

40. Napravite kapriciozan vijenac snežnih pahuljica

Buđenje do prve snežne padavine zime je tako magično iskustvo. Učinite da svaki dan praznika bude isto tako jedinstven sa hirovitim vjencima od snežnih pahulja kako biste oživjeli svoj dom hladnim geometrijskim dizajnom i anđeoskim snežnim bojama.

Čak i ako slavite društveno distancirani Božić kod kuće, i dalje se možete zabaviti uz ove ideje za ukrašavanje praznika kako biste ušli u praznični duh. Pošto je početak sezone odmah iza ugla, to je savršen način da uđete u praznični duh!

Želite da napravite prelepe aranžmane za odmor? Pogledajte naše najprodavanije cveće da biste započeli. Ako više volite praznično zelenilo koje će vam trajati tokom cele godine, obavezno pogledajte naše praznično lišće kako biste svoj zeleni palac pripremili za prazničnu sezonu.