cveća koje znače ljubav da dodate svom buketu

Godinama je poklanjanje cveća bio najbolji način da se kaže „Volim te“. Mnogi kupuju cveće na osnovu njihovog značaja, ali ne simbolizuje sva ljubav na isti način.

Neki cvetovi koji znače ljubav takođe predstavljaju prijateljstvo, odanost i uvažavanje. Koristite ovaj vodič da naučite značenje cveća i izaberete pravi simbol ljubavi za osobu kojoj poklanjate. Bilo da se radi o nekoj osobi ili nekoj osobi koju prvi put srećete, koristite različita značenja cveća da biste izrazili svoje misli i osećanja prema njima. Ako dobro uradite posao, možda će vam zasaditi svoje lale!

Kada je u pitanju ljubav, recite to gestom koji dolazi iznutra. Kao poklanjanje cveća!

Postoji mnogo vrsta cveća koje znače ljubav, ali najpoznatija je crvena ruža. Crvena ruža je poznata kao cvet ljubavi. Crvena ruža simbolizuje duboke emocije i želje. Crvene ruže se tradicionalno daju da simbolizuju ljubav, ali nisu jedine koje su zaslužile ovu titulu. Druge vrste ljubavnog cveća uključuju božure, suncokrete ili lale, koji simbolizuju sreću, prosperitet i romantiku. Ako cveće nije stil vaše ljubavi, lavanda je biljka koja simbolizuje ljubav i može se koristiti za prelepo ukrašavanje poklona ili kao parfeme. Nastavite da čitate kako biste duboko uronili u najromantičnije cveće koje će vam pomoći da prilagodite svoj aranžman. Da bismo to razložili, kategorisali smo drugo cveće koje znači ljubav prema njihovom simbolu intimnosti, porodice ili prijateljstva.

Bilo da je to vaš prvi ili 30. Dan zaljubljenih, izbor poklona koji prenosi toplinu i ljubav može biti težak zadatak. Ovog Dana zaljubljenih napravite buket u kome svaki cvet znači drugačiji simbol ljubavi. Za inspiraciju pogledajte naše najromantičnije aranžmane koji će odmah izmamiti osmeh na lice vaše ljubavi.

1. Crvena ruža

Kao što je ranije rečeno, crvena ruža vlada kao najromantičniji cvet. Poput mnogih cveća koje ćemo istraživati, crvene ruže dolaze u različitim nijansama koje nose različita simbolička značenja. Na primer, jarko crvena ruža predstavlja romantiku, dok bordo simbolizuje ljubav koja tek treba da se ostvari. Klasična crvena ruža je često najbolji izbor za izražavanje vaše najdublje naklonosti.

2. Tulip

Posle crvenih ruža dolazi mirisni favorit popularan za proslavljanje prolećnih praznika poput Uskrsa i Majčinog dana. Značenje lala je savršena ljubav. Kao i mnoga cveća, različite boje lala takođe često nose svoj značaj. Crveni tulipani su najsnažnije povezani sa istinskom ljubavlju, dok ljubičasta simbolizuje kraljevstvo. Značenje žutih lala je evoluiralo od nekada predstavljanja beznadežne ljubavi do sada uobičajenog izraza za vesele misli i sunce. Beli tulipani se koriste da tvrde da su vredni ili da pošalju poruku oproštaja.

3. Karanfil

Još jedno od mnogih cveća koje znači ljubav je karanfil. Karanfil simbolizuje fascinaciju i prepoznatljivost. Svetlije crvene nijanse karanfila se često koriste za prenošenje divljenja, dok tamnije osenčene karanfile izražavaju dublje osećaje ljubavi i naklonosti. Beli karanfili su povezani sa čistoćom i srećom, a ružičasti se često daju u znak zahvalnosti.

4. Orhideja

Za misterioznu i jedinstvenu ljubav, popularna orhideja je godinama predstavljala prefinjenost, luksuz i misteriju. Ovaj egzotični cvet takođe simbolizuje ljubav, lepotu i snagu i predstavlja savršen poklon da izrazite koliko ste srećni što volite svoju posebnu osobu.

5. Božur

Još jedan cvet koji znači ljubav je božur. Božur se obično viđa u svadbenim buketima i ima vezano za kinesku kulturu. Kao zvanični amblem Kine, cvet igra veliku ulogu u praznicima i tradicijama poput kineske Nove godine. Kineski naziv za „najlepši“ u prevodu znači božur. Izrazite svoju ljubav tako što ćete reći svojoj partnerki da su najlepši sa ovim cvetom.
Cveće koje predstavlja ljubav + prijateljstvo
cveće koje simbolizuje prijateljstvo

Ako stvaranje romanse za ovo Valentinovo nije među zvezdama za vas, onda izaberite cvet koji znači ljubav i prijateljstvo kao poslasticu za Dan zaljubljenih. Jedno od najpopularnijih cveća koje znači ljubav i prijateljstvo je alstromerija.

6. Alstroemeria

Alstromerija ili “peruanski ljiljan” predstavlja snažnu vezu kao i prosperitet. Oni simbolizuju osobine lojalnosti kao što su odanost, podrška i opstanak i poznati su kao gest da ostanete jaki i podignete glavu. Ovaj cvet bi bio odličan poklon za prijatelja koji je testirao vreme i koji je ostao podrška kroz uspone i padove.

7. Suncokret

Još jedan veseli cvet koji znači ljubav je topli suncokret. Suncokret predstavlja obožavanje, odanost i dugovečnost. Suncokret mnoge podseća na tople letnje dane i sunčana sećanja zajedno. Ovo veselo je savršen način da nekome kažete da je doživotni prijatelj i da cenite ono što rade za vas.

8. Hrizantema

Hrizanteme u beloj, ljubičastoj i plavoj boji su posebno korisne u izražavanju osećanja prijateljstva. Nežne latice šalju poruku radosti, optimizma i vernosti kada se pomešaju sa drugim popularnim cvećem prijateljstva. Takođe su popularni u korsažima i obično se daju u formalnim okruženjima da bi se ukrasili.

9. Zinnia

Da biste se sećali posebnog prijatelja ili nekoga ko više nije sa vama, izaberite cvet koji vas podseća na vaša lepa sećanja i odaje poštovanje onome ko su bili. Buket cinija je savršen način da ih se sećate i poštujete njihovo sećanje. Ovi mali i naborani cvetovi imaju širok spektar značenja zbog boja cveta, ali prugaste i mešane cinije su usko vezane za sećanje na prijatelje.

10. Violet

Poznato je da ljubičice predstavljaju vernost, a plava nijansa simbolizuje veru, naklonost i intuiciju. Poznato je da ljubičasta boja ima kraljevsku simboliku i njeno upečatljivo prisustvo u buketu predstavljalo bi prelep poklon za prijatelja sa kojim se nadate da ćete nastaviti, ali ne želite da budete previše napredni.

Poklanjanje buketa članu porodice za Dan zaljubljenih može doneti osećaj ljubavi i drugarstva u vaš život. Izaberite cvet koji izražava radost i pripadnost osobi, bez obzira da li je ona stvarni član porodice ili se samo oseća bliskim kao jedan.

11. Daisi

Nežnoj tratinčici se pripisuje mnogo značenja – od nevinosti, jednostavnosti i radosti do sreće, sreće i novih početaka. Poklonite ovaj slatki cvet malom da predstavlja čistotu, detinjsku nevinost, jednostavnost i radost.

12. Hortenzija

Još jedan delikatan cvet koji predstavlja ljubav i porodicu je hortenzija. Hortenzije simbolizuju iskrene emocije za ljude koje volite, uključujući vašeg supružnika, decu i porodicu. Ovaj cvet predstavlja jedinstvo i zajedništvo i bio bi divan poklon za ukrašavanje onih u vašem domu ovog Dana zaljubljenih.

13. Lili

Ljiljani simbolizuju čistoću i prefinjenost. Beli ljiljani simbolizuju skromnost i nevinost, dok narandžasti ljiljani simbolizuju strast. Druga vrsta đurđevka, đurđevak, simbolizuje slatkoću i čistotu srca. Ovo elegantno cveće je savršen poklon za člana porodice koga poštujete i kome se divite.

14. Jorgovan

Poput nežne tratinčice, jorgovan simbolizuje mladalačku nevinost. Uz mnogo različitih boja jorgovana dolazi mnogo različitih simbola. Beli jorgovani simbolizuju čistoću i nevinost, dok ljubičasti jorgovani simbolizuju duhovnost. Magenta jorgovan predstavlja ljubav i strast i najromantičnija je boja cveta, a plavi jorgovan simbolizuje spokoj i sreću. Najpopularnija, svetloljubičasta lila simbolizuje prvu ljubav i može se koristiti za podsećanje na osećanja mlade ljubavi ovog Dana zaljubljenih.

15. Gardenias

Gardenije su cveće koje predstavljaju decu i porodicu zbog svog značenja čistoće i slatkoće. Drugi simboli koje nose su poverenje, nada i jasnoća i dokumentovani su među onima koji praktikuju meditaciju kao znak zaštite, čistoće i energije u nadi prosvetljenja.

Ako tražite poseban poklon, ostavite trajni utisak uz pomoć vaših omiljenih cveća. Vaša ljubav će ceniti pažljivost vašeg poklona i osećaće se obasjana brigom kroz posebne cvetove koje ste odabrali i značenje svakog cveta. Za inspiraciju, pogledajte različite bukete i poklone da biste izabrali svoje omiljeno cveće koje znači ljubav. Kupujte po vrsti cveća da biste prilagodili svoj poseban buket!