Uradi sam ideje za kafe bar koje će vam ulepšati jutro

Ustajanje iz kreveta nije uvek lako i kofein može biti savršen način da započnete dan. Želimo da vam pomognemo da izgladite jutarnju rutinu, ne samo za vas, već i za vaše goste!

Umesto da petljate da pronađete šolju, šećer ili kašiku, zašto ne biste organizovali prostor na radnoj površini ili trpezariji samo za jutarnju šoljicu kafe? Ako ste zabrinuti zbog nereda, vreme je da ostavite tu ideju. Možete napraviti svoj „uradi sam“ kafe bar koliko god želite komplikovanim ili osnovnim. Ne samo da će vam to malo olakšati život, već će biti i dobrodošlo iznenađenje za posetioce.

Osnovni kafe bar ima sve što vam je potrebno da ujutro napravite svoju omiljenu šoljicu joe. Ako volite običnu kafu, obavezno imate pri ruci visokokvalitetni aparat za kafu, omiljena zrna, mlin za kafu i sve dodatke (kao što su šećer ili med).

Aparat za kafu – Nijedan kafe bar ne bi bio potpun bez aparata za kafu! Odlučili smo da počnemo sa aparatom za kafu i uokvirimo svu dodatnu opremu oko njega.

Zrna kafe – Zrna kafe neverovatno mirišu i imaju izrazitu teksturu. Iskoristite ih kao element dizajna tako što ćete ih držati u čistom kontejneru. Profesionalci takođe preporučuju da ih čuvate negde na hermetički zatvorenom mestu. Ne zaboravite da držite mericu kafe u blizini kako biste brzo izmerili savršenu šoljicu.
Šolja – Poželećete da svoju šolju držite blizu aparata za kafu tako da ne morate previše da razmišljate pre nego što se prepustite malo kofeina. Ako volite da ponesete kafu dok ste u pokretu, stavite termos blizu kako biste mogli brzo da skuvate šolju na izlazu. Neki aparati za kafu imaju samookidač. Proverite svoje da vidite da li možete da se pripremite prethodne noći i uštedite još više vremena!

Mlin – Za sve kupce zrna u zrnu, uverite se da je vaš mlin odmah pored vaše mašine za kafu. Oni mogu napraviti veliki nered ako morate da transportujete teren predaleko.

Ako više volite ukusnija pića, ali ne želite da idete u kafić svaki dan, investirajte u mašinu sa više funkcionalnosti. Šta je bolje od toga da jednim pritiskom na dugme napravite ukusni latte, espreso ili kapućino?

Aparat za espreso – Ponekad je šolja kafe koja se kaplje jednostavno ne iseče. Ako više volite hrabar espreso ili penasti latte, odlučite se za aparat za espreso! Definitivno dobro funkcionišu za moderan stil, ali se mogu dodati i retro, ​​modnoj ili svetlijoj opciji.

Penilica za mleko – Dopunite svoj aparat za penjenje za espreso penilom mleka. Vaši gosti će voleti da mogu da prave latte bez potrebe da se presvlače iz pidžame. Hromirana pena koja je uključena iznad radi ako imate prostora. Takođe možete pronaći male ručne verzije koje će stati skoro svuda.

Sirupi – Za dodatnu poslasticu, dodajte sirupe u svoj kafe bar. Mogućnost da napravite latte od vanile i karamela podiže vašu jutarnju rutinu na viši nivo i uzbudiće vas da skočite iz kreveta. Možete ih zameniti i u zavisnosti od sezonskih uslova – probajte začin od bundeve za jesen i karamelu za zimu.

Kako stilizovati svoj kafe bar

Šećer – Bez obzira da li želite da dodate malo šećera u kafu ili ne, preporučujemo vam da ga ugasite. Gosti će ceniti što odgovarate njihovim željama. Osim toga, ovo je još jedna prilika da se ugradi još jedan zabavni element dizajna.
Med – Ako stavljate čaj uz kafe bar, dodajte i med. Ne samo da je odličan za one koji piju čaj, već može biti i prirodna zamena za zaslađivač! Volimo slatku drvenu čašu za med koju koristimo umesto standardne kašike.
Kašike ili mešalice – Za one koji vole da u kafu dodaju kajmak, šećer ili sirupe, biće od pomoći nešto što će sve to izmešati. Ako želite moderniji izgled, isprobajte elegantne jednostavne kašike. Za one koji više vole rustikalni ili starinski, izaberite ukrašeniju kašiku za svoj kafe bar.
Cveće – Da bismo dodali malo boje prilično prigušenoj paleti boja, ubacili smo u vazu sa zvezdastim ljiljanima. Ne samo da su lepe sa ružičastom trakom na svakoj latici, već odaju i divan miris.
Umetnička štampa – Dodavanje slatke poruke za čitanje svakog dana dok sipate kafu moglo bi vam samo podići raspoloženje. Napravili smo nekoliko prilagođenih opcija koje se uklapaju u okvir pet sa sedam. Ukradite okvir iz druge sobe u vašem domu da biste dodali novu teksturu ili blještavilo boje.

Šarene šolje – Ove staklene šolje su super slatke i odgovarale bi skoro svakoj estetici! Ako kreirate šareniju temu, koristite svetle šolje da biste dodali šarenilo.
Knjige, novine ili časopisi – Sviđa nam se ideja da dodate zanimljivo štivo ili dnevne novine u vaš kafić. Zaista ćete se osećati kao da boravite u otmjenom hotelu ako imate posebno mesto za čitanje dok pijete kafu.
Mini tabla – Za razliku od barskih kolica, vaš kafe bar može biti u uglu vaše kuhinjske ploče. Ostavljanje znaka može vam pomoći da razjasnite šta radite u svom novom prostoru kafe bara.

Stalak za torte – Možete dodati stalak za torte svom kafe bar čak i ako ne planirate da svakodnevno prikazujete ekstravagantne poslastice. Mogu se koristiti kao zabavan, sladak kontejner za skladištenje.
Peciva – Govoreći o pecivima, opsednuti smo ovim cvetnim i voćnim poslasticama! Detalji o pupoljku ruže i laticama cveta su skoro preslatki za jelo.
Salvete – U dane kada želite da se prepustite, dodajte neke salvete. Slučajno znamo da ovi prelepi deserti mogu ostaviti prste prilično lepljivim.

Kako stilizovati svoj kafe bar

Sada kada znate šta da uključite u kafe bar, zabavite se kreirajući svoj! Izvucite iz seta za čaj koji nikada ne koristite ili iz stalka za torte koji skuplja prašinu. Iznesite ove komade iz penzije kako bi mogli da vam ožive jutarnji režim.