Božićno cveće i biljke

Božićno cveće i biljke su siguran način da unesete praznično veselje svom domu ili unesete radost u dan voljene osobe. Kada je napolju strašno vreme, svež buket ili biljka u saksiji unose toplinu i život u zimske domove. Jedina odluka koju ćete morati da donesete je šta želite da naručite!

Sakupili smo listu cveća i biljaka koje su savršene za ukrašavanje vašeg plašta i dodavanje boje na vaš trem. Postoje klasici poput božićne zvezde i imele, kao i nekoliko modernih opcija. A pošto Deda Mraz nije svima pružio zeleni palac, uključujemo nekoliko saveta za negu kako biste maksimalno iskoristili ova zimska čuda.


Sobne božićne biljke

Iako možete slobodno da podrezujete bilo koju od svojih kućnih biljaka i nazovete ih „božićnim biljkama“, neke biljke su neophodne tokom božićne sezone. Iako ove biljke za Božić nemaju cveće, njihovo zelenilo dodaje ugodan osećaj svakom domu.
Norfolk Pine

izbliza norfolskih borova

Ako hodanje kroz farmu drveća ne zvuči kao vaša ideja zabave, nemojte misliti da morate da se zadovoljite veštačkim drvetom. Iako nisu pravi borovi, borovi Norfolk dodaju božićno zelenilo i miris šume koji svi znamo i volimo – nije potrebna testera.

Iako ovo drveće može narasti do 200 stopa na otvorenom, ne morate da brinete da će vam probiti plafon; maksimalne su šest do osam stopa u zatvorenom prostoru. Pokušajte da ga ugurate u svoju dnevnu sobu ili spavaću sobu i ukrasite ga ukrasima i svetlima. Kada se praznična sezona završi, možete ukloniti ukrase i uživati u pernatim granama drveta tokom cele godine.
Mini Cipress

mala mini jelka čempresa

Nemate mesta za visoko božićno drvce? Ne možete da se odlučite između svih vrsta jelki? Tu dolazi mini čempres. Ova stolna drveća izgledaju podjednako kao kod kuće u maloj vilenjačkoj kolibi ili ušuškana u malom stanu.

Kao i sa bilo kojom božićnom jelkom, moraćete da se uverite da ova mala stabla budu dobro zalivana. Svaki dan proveravajte tlo i zalivajte kada se gornji inč osuši. Uz to, pazite da se zemlja osuši između zalivanja; ovi momci ne vole da sede u vlažnom tlu.
Imela

Metla od zelene imele na drvenom stolu. Pozadina prirode. Božićna biljka

Bez obzira na status vaše veze, imela dodaje malo zabave Božiću. Da bi stvari bile klasične, okačite grančicu ili dve iznad vrata i pripremite se za ljubljenje u obraze i romantične poljupce. Ako želite da pomešate stvari, napravite venac od imele ili raspršite neke komade po stolu.

Iako upotreba imele za igranje provodadžija može izgledati dovoljno nevino, sama biljka ima neke zle osobine. Biljke imele se pričvršćuju na drveće ili žbunje, a zatim nastavljaju da oduzimaju vodu i hranljive materije biljci domaćinu.
Borov venac i venac

Hipster devojka u belom džemperu drži seoski božićni venac sa jelovim granama, bobicama, šišarkama i začinskim biljem na belom zidu u sobi. Božićni rustikalni venac.

Ako postoji jedan prirodni element koji je neophodan za Božić, to je sveže posečeni bor. Bilo da zgrabite neke grane sa drveća ili naručite unapred pripremljen venac, uživaćete u mirisu šume i prijatnom osećaju. A sa svim vrstama dostupnih stilova venaca, možete pronaći nešto klasično, moderno i sve između.

Iako su božićni venci popularne opcije za ulazna vrata, takođe možete pokušati da okačite venac u zatvorenom na zid ili ga postavite ravno kao deo središnjeg dela stola. Kada je u pitanju vijenac, imate puno opcija. Pokušajte da raširite nešto na mantiju ili ogradu, a nešto opustite niz trpezarijski sto.
Indoor Christmas Flovers

Dok nižete lampice i pečete kolačiće, odvojite trenutak da kupite božićno cveće. Kada cveće stigne na vaša vrata, osećaćete se kao da vam je Deda Mraz doneo svoj poseban božićni poklon.
Amarillis

Prelep crveno beli hippeastrum, cveće amarilisa u bašti. Prelep buket cveća.

Ako tražite cvet koji će cvetati dugo nakon što Deda Mraz i njegovi irvasi nestanu, pogledajte amarilis. Ovi cvetovi u obliku trube traju pet do sedam nedelja i dolaze u svečanim bojama kao što su crvena, bela i roze. Pošto je amarilis cvet iz lukovice, možete kupiti lukovicu u saksiji ili kupiti rezano cveće za svoj buket za božićnu večeru.

Ako želite da vaša lukovica procveta do Božića, moraćete da planirate unapred nekoliko nedelja. Sve dok posadite i zalivate svoju lukovicu do početka decembra, imaćete cveće koje se zaustavlja baš na vreme za praznik.
Papervhites

Narcis Papervhite Ziva cveta u bašti u jesen

Rođaci popularnog narcisa, papirnati su zapanjujući mali beli cvetovi sa jakim mirisom. Kao i mnoga druga cveća koje cvetaju tokom zime, papirnate bele se pojavljuju iz uspavanih lukovica.

Iako papirnate bele boje zahtevaju malo predumišljaja, lako ih je uzgajati kod kuće. Kada vaša bašta na otvorenom izbledi, posadite nekoliko lukovica belih papira u saksiju napunjenu zemljom.

Ako obezbedite toplo i prijatno okruženje i održavajte zemlju vlažnom, lukovice će dati cveće nakon četiri do šest nedelja — to znači da bi trebalo da posadite sredinom novembra za božićno cvetanje.
Poinsettia

Prelepa božićna zvezda, šolja vrućeg kakaoa i ukrasni jelen na prozorskoj dasci. Tradicionalni božićni cvet

Ako postoji jedna božićna biljka koja se mora imati, to je božićna zvezda. Ove klasične božićne biljke ulepšavaju domove i kancelarije nijansama zelene, crvene, roze i bele. Iako mnogi ljudi misle da su šareni delovi biljaka cveće, oni su zapravo modifikovani listovi poznati kao brakteji.

Uprkos tome što su popularne zimske biljke, božićne zvezde su poreklom iz tropskih regiona Centralne Amerike. To znači da su osetljivi na niske temperature – držite ih dalje od hladnih propuha da bi izgledali sveže.
Božićni kaktus

Decembrist ili Schlumberger Bucklei, porodica epifitskih kaktusa, cveta zimi. cvet Schlumberger, cvet Decembrist.

Ne morate biti u pustinji da biste uživali u božićnom kaktusu. Ovi kaktusi imaju spljoštene segmente stabljike koji izlaze iz saksija. Kada stignu praznici, kaktusi ukrašavaju svoje zelenilo prskanjem crvenog, ružičastog ili belog cveća.

Iako je ova biljka pravi kaktus, malo se razlikuje od mnogih drugih kaktusa. Poreklom je iz tropskih planina, tako da uspeva sa malo više vode i senke. Da bi vaš božićni kaktus bio srećan, stavite ga na indirektno svetlo i temeljno zalijte jedan do dva puta mesečno.
Ciclamen

Čak i ako ne prepoznajete ime ove cvetne biljke, verovatno ste je već videli. Kako zima stiže, baštenski centri se pune listovima u obliku srca i delikatnim laticama biljaka ciklame. Pošto ovo zadivljujuće zimsko cveće cveta dva do tri meseca, možete računati na to da će ukrasiti vaš dom tokom praznične sezone. Čak i nakon što cveće izbledi, možete uživati u tamnozelenim listovima sa zmijastim srebrnim žilama.
Cveće i biljke za božićnu baštu

Dok mnoge biljke padaju u stanje mirovanja ili umiru kako nastupa hladno vreme, druge sijaju tokom božićne sezone. Ako tražite način da ukrasite svoje dvorište ili terasu, pogledajte ove opcije.
Holli

Svetle bobice na grmu

Čak i ako ste videli ukrasne grančice božikovine koje ukrašavaju pakete i vence, možda ne znate mnogo o ovim šiljastim biljkama. Reč božikovina se koristi za označavanje preko 500 različitih vrsta biljaka, ali evropska božikovina je vrsta koja se najčešće viđa u vreme Božića.

Pošto su biljke božikovine višegodišnje, sadnja božikovine u vašoj bašti dodaje božićno veselje tokom cele godine. Ako ne želite da se posvetite ovoj dugotrajnoj biljci, možete potražiti i prethodno isečenu božikovinu da biste popunili prazne sadilice i dodali čar vencima.
Pansi

Prolećno cveće pod martovskim snegom. Maćuhica u prolećnoj snežnoj pozadini.

Uprkos onome što ste možda čuli, maćuhice su jedno od najotpornijih cveća. Dok sneg pada i travnjaci blistaju od mraza, maćuhice izbijaju iz pejzaža sa svojim slatkim, obojenim cvetovima. Čak i ako su zamrznute preko noći, biljke će se vratiti kako se temperature zagreju. Iako su ove biljke otporne na hladnoću, one će pokleknuti ako temperature padnu ispod 0ºF.

Maćuhice dolaze u svim vrstama boja, tako da ćete imati opcije kako želite da ukrasite. Postavite nekoliko sadnica crvenih maćuhica na verandu ili obložite svoju šetnicu nizom raznobojnog cveća.
Ostalo praznično bilje i cveće

Ako ne slavite Božić, ne morate da propustite zimske biljke i cveće!
Biljke i cveće za Hanuku

Ako tražite biljke i cveće za Hanuku, došli ste na pravo mesto. Sastavili smo izbor buketa i biljaka u saksiji koji se uklapaju u vašu menoru i latkes.

Možete naručiti žuto cveće koje će se uklopiti u vaša svetla ili uzeti šarmantnu kućnu biljku kao poklon. Ili se odlučite za moderan buket koji ćete doneti kao poklon domaćici.
Biljke i cveće za Kvanzu

Ako ove godine slavite Kvanzu, nećete imati problema da nađete neke bukete i zelenilo da ulepšate svoj prostor. Naš izbor biljaka i cveća za Kvanzaa uključuje sve vrste crvenih i zelenih predmeta koji se uklapaju u klasičnu temu boja. Samo dodajte crnu sadilicu ili traku i imaćete svečani centar za okupljanje vaših prijatelja i porodice.