Praznici su uzbudljivo vreme kada se ljudi okupljaju, pakuju poklone, ukrašavaju kuću iznutra i iznutra i slave sa voljenima.

Za cvećare, međutim, ovo vreme može biti prezauzeto narudžbinama za aranžmane, velike instalacije i kreiranje i prodaju svečanih venaca. Iz tog razloga, dobra je ideja da preduhitrite žurbu i organizujete svoju cvećaru kako biste bili spremni za uspeh u ovo divno doba godine!

Organizacija cvećara: dobro iskoristite police

Prvi savet za vrhunsku organizaciju ove praznične sezone je da dobro iskoristite police. Organizujte sve svoje vaze i najčešće korišćene predmete na svojim policama na način koji vam ima smisla tako da znate gde sve možete pronaći.

Možda ćete želeti i da označite gde različite stavke treba da idu na police tako da svi koji rade sa vama budu na istoj stranici i vraćaju stvari tamo gde idu. Ovo olakšava „hvatanje i odlazak“ sa ovim predmetima kada ste u vrućini užurbane sezone.

Organizacija cvećara: rotirajte sezonske ulaze/izlaske

Želite da sve vaše stvari za prazničnu sezonu budu na dohvat ruke tokom ovog užurbanog vremena. Obavezno odložite letnje, prolećne i jesenje predmete koje nećete koristiti neko vreme kako biste ih sklonili.

Smanjenje ovog nereda u vašem radnom prostoru će vam olakšati da budete produktivni i jednostavnije da pronađete ono što vam je potrebno dok radite.

Organizacija cvećara: Stanica za cvetni dizajn

Uverite se da je vaša dizajnerska stanica opremljena svim stvarima koje morate imati za kreiranje prelepih prazničnih aranžmana i venaca.

Spremnost ovog funkcionalnog prostora i smanjenje putovanja koje morate da obiđete radnjom da biste napravili svaki komad će vam u velikoj meri pomoći u izvršavanju porudžbina kada vas udare.

Organizacija cvećara: Pegboards

Pegboards su odličan način da organizujete sve manje predmete koje ćete koristiti za praznične aranžmane. Možete okačiti staklenke sa kvačice i staviti manje ukrasne akcente, makaze, makaze i druge stvari koje morate imati za lak pristup i odličnu organizaciju.

Ovo sprečava da se ovi manji predmeti pomešaju i neredu. Možete čak i obojiti klin u svečanu boju za neverovatnu estetiku zajedno sa odličnom organizacijom!

Organizacija cvećara: cvetna traka

Uvek koristite traku u svojim aranžmanima, ali praznici zahtevaju još prazničniju traku. Pobrinite se da sve ove kalemove držite organizovane na način koji vam odgovara da ne biste postali zapetljani nered po radnji.

Neke ideje za to uključuju nameštanje ormana sa različitim pregradama za traku, korišćenje viseće žičane police za skladištenje preko vrata za skladištenje i korišćenje trake ili kačenje trake na šipke tako da se može lako namotati bez podizanja čitav niz toga.

Praznici ne moraju da budu neodoljivi – mogu se pojednostaviti pametnom organizacijom! Dozvolite sebi da radite pametnije, NE teže i moći ćete da se nosite sa prazničnom gužvom sa lakoćom. Imate li sjajne savete za organizaciju praznika? Ako jeste, podelite ih ispod!