najboljih feng sui biljaka za dnevnu sobu

Osnovni saveti, teorija i vrste biljaka za maksimiziranje pozitivne Feng Shui energije u dnevnoj sobi
U feng šuiju, dnevna soba je jedna od najvažnijih prostorija u vašoj kući, a takođe je i jedna od najboljih prostorija za ukrašavanje kućnih biljaka. Dodavanje biljaka drvenog elementa u ovaj prostor može ojačati skoro svaki aspekt vašeg života, u zavisnosti od oblasti bagua karte na kojoj pozicionirate svoje biljke. Ovde ćemo vas provesti kroz osnovne principe feng šuija u dnevnoj sobi i otkriti 9 najboljih opcija kućnih biljaka za ovaj prostor.


Najbolje biljke za dnevnu sobu u Feng Shuiju

Najbolje biljke za dnevnu sobu u feng šuiju su one koje privlače mnogo pozitivne energije u prostor koji simbolizuje gostoprimstvo, prijateljstvo, porodicu i odnose. Birajte zdrave biljke sa mekim, zaobljenim listovima ili listovima u obliku srca, kao što su fikusi, filodendroni, biljke palmi ili stabla novca.

O dnevnoj sobi u Feng Shuiju
U feng šuiju, dnevna soba je jedna od najvažnijih oblasti u celoj kući. To je takođe jedno od najboljih mesta za izlaganje biljaka jer kućne biljke privlače mnogo energije, a mnogo pozitivne energije je neophodno za stvaranje živog i prijatnog prostora za život, razgovor, zabavu, zabavljanje gostiju i povezivanje sa porodicom.

Opšta pravila za dobar feng šui u dnevnoj sobi

U dnevnoj sobi, najveća sofa treba da bude u komandnoj poziciji. Pravila za određivanje komandnog položaja sofe su slična onima za postavljanje kreveta u spavaćoj sobi.

Kauč treba da bude uz (ne uz) zid koji je naspram vrata ili ulaza. Kauč treba da bude okrenut prema ulazu, ali ne i direktno ispred njega.

Negovanje veze
Izaberite i rasporedite nameštaj na način koji podstiče razgovor i vezu tako da svi vaši gosti imaju mesto da sede i da svi mogu da se vide sa svojih mesta. Ako je moguće, uredite svoj nameštaj tako da kamin, a ne televizor, bude fokusna tačka.

Svetlo i Svetlo
Dnevna soba je za život budnog života, tako da treba da bude svetla i svetla. Čak i ako je vaša dnevna soba na tamnijem mestu u vašem domu, pokušajte da bude bar svetlija od spavaće sobe.

Izbegavanje nereda i održavanje čistih puteva
Kao i u drugim delovima vašeg doma, nered je veliki problem u feng šuiju jer blokira slobodan protok i cirkulaciju pozitivne energije. Redovno čistite svoju dnevnu sobu da biste uklonili sve predmete koji nisu apsolutno neophodni za svrhu sobe.

Pored toga, uredite svoj nameštaj tako da imate jasne puteve za kretanje po prostoru i pristup svemu što vam je potrebno. Takođe je važno da svoj nameštaj držite najmanje nekoliko centimetara od zidova. Ovo će omogućiti energiji i vazduhu da održe potpunu cirkulaciju kroz vaš prostor za zabavu, tako da nijedan ugao ne bude mračan, mrtav ili negativan.

Uloga biljaka i dnevne sobe u feng šuiju

U feng šuiju, biljke treba da se koriste za privlačenje pozitivne energije u dnevnu sobu vašeg doma kako bi se stvorio živahan prostor za dobrodošlicu ljudima u vaš dom, gostovanje, uspostavljanje veza i povezivanje sa prijateljima i porodicom.

Kada određujete gde da postavite biljke u vašu dnevnu sobu, važno je uzeti u obzir različite oblasti bagua mape i kako one odgovaraju vašem prostoru. Postavite svoje kućne biljke u uglove svoje dnevne sobe koji predstavljaju oblasti života koje najviše želite da poboljšate ili u koje uvučete više energije.

Na primer, jugoistočni ugao, povezan sa vatrom, predstavlja bogatstvo i sreću. Postavljanjem biljaka na jugoistok, njihov drveni element će hraniti element vatre i dati vašem životu više mogućnosti za napredovanje.

Severoistočni i jugozapadni uglovi dnevne sobe povezani su sa elementom zemlje, a element drveta (biljke) uništava element zemlje. Za dobar feng šui nije preporučljivo da se u ove uglove dnevne sobe postavljaju velike biljke koje stvaraju znatnu količinu energije drveta jer će to dovesti do uništenja elementa zemlje i neravnoteže pet sila.

Najbolje biljke za dnevnu sobu u Feng Shuiju
Ovde ćete pronaći 8 najboljih sobnih biljaka za jačanje pozitivne energije u kupatilu prema osnovnim principima feng šuija:

1. Fabrika kaučuka

Biljka kaučuka ima velike, jajolike, tamnozelene listove i može narasti da bude prilično velika, što je čini elektranom pozitivne energije u feng šuiju.

Feng Shui koristi obilju, bogatstvu i sreći
Gde pozicionirati Postavite u jugoistočni ugao da ublažite oštre uglove, uvučete pozitivnu energiju u prazninu i privučete bogatstvo.
Razmatranja o nezi Preferira svetlu o srednje indirektno svetlo i vodu kada se zemljište osuši.

2. Areca Palm

Sa svojim mekim, pernatim listovima, palma areka je omiljena za privlačenje pozitivne energije u feng šuiju i savršen je izbor za dnevnu sobu u vašem domu. Samo budite sigurni da odaberete biljku prave veličine za svoju sobu i lokaciju koja može da prihvati njen rast.

Feng Shui koristi miru, bogatstvu, prosperitetu i neutrališe negativnost
Gde postaviti Postavite velike biljke u uglove, a manje biljke na stočić za kafu ili krajnji sto.
Razmatranja o nezi Preferira punu sunčevu svetlost pred delimičnom i zalivanje filtriranom vodom kada je tlo skoro isušeno. Ne dozvolite da biljka sedi u stajaćoj vodi.

3. Engleski bršljan

Engleski bršljan je prateća biljka koja ima meko, lisnato, zeleno lišće. Pored toga što je povoljna biljka u feng šuiju, ona je takođe biljka za prečišćavanje vazduha koja će ukloniti toksine iz vazduha u vašem domu.

Prednosti feng šuija Neutrališe negativnost i omekšava otrovne strele stvorene oštrim ivicama ili drugim blokovima negativne energije
Gde pozicionirati Prikažite engleski bršljan u visećim korpama ili uobičajenim kontejnerima u tamnim uglovima koje treba osvetliti pozitivnom energijom.
Razmatranja o nezi Preferira umereno do slabo osvetljenje i ravnomerno vlažno zemljište.

4. Mir ljiljan

Kao što mu ime govori, ljiljan mira je biljka koja će u vaš prostor doneti mirnu energiju. U feng šuiju, koristi se za uništavanje negativnih energija poput svađe i nesloge. Umesto toga, ljiljani mira ispunjavaju atmosferu harmonijom.

Feng Shui koristi za smirenje, harmonizaciju, mir, pročišćavanje i sreću
Gde da se pozicionirate na postolju za biljke ili krajnjem stolu u uglu bagua mape vaše dnevne sobe koja predstavlja oblast vašeg života koja bi mogla koristiti više harmonije. Na primer, na severu da se smanji anksioznost na poslu.
Razmatranja o nezi Preferira umereno do slabo osvetljenje i osetljiva je na prekomerno zalivanje. Zalijte kada se zemlja tek potpuno osuši.

5. List gusle Fig

Smokve sa lišćem gusle su veoma popularne kućne biljke jer su lepe na pogled, a takođe su odlične za prirodno prečišćavanje vazduha u zatvorenom prostoru. Takođe su poželjni u feng šuiju jer zahvaljujući svojim širokim, zaobljenim listovima i prirodi koja se širi prema gore.

Feng šui koristi energiju usmerenu nagore, privlači pozitivnu energiju, ljubaznost, smirenost, podršku i obilje
Gde postaviti Postavite u prazan ugao da podignete energiju nagore i poboljšate njenu cirkulaciju po prostoriji
Preporuke za negu Svetlo do srednje filtrirano svetlo i osetljivo na vlažno zemljište

6. Drveće citrusa

Stabla citrusa kao što su stabla limuna, limete i narandže savršena su za dnevnu sobu sve dok vaša ima puno sunčeve svetlosti. U feng šuiju, drveće koje donosi voće smatra se veoma srećnim i doneće sreću i prosperitet u bilo koji deo vašeg života u zavisnosti od toga gde ih postavite na bagua mapi vašeg doma.

Prednosti feng šuija Sreća, sreća, bogatstvo, prosperitet i obilje
Gde da se pozicionirate ispred sunčanog prozora ili u delu bagua mape gde biste mogli da iskoristite malo više sreće i obilja
Razmatranja o nezi Potrebno je najmanje 8 sati punog sunca dnevno

7. Orhideje

Procenjuje se da 25.000 do 30.000 različitih vrsta orhideja raste širom sveta, što znači da postoji veliki izbor boja, tekstura i egzotične lepote kada birate orhideju za svoju dnevnu sobu. Ove cvetne biljke su takođe popularne u feng šuiju zahvaljujući svojim obilnim cvetovima, mekom lišću, vitkim stabljikama i živim bojama.

Feng Shui koristi Plodnost i porodična sreća; ljubičaste orhideje za pozitivnost; bele orhideje za mir i harmoniju; i ružičaste orhideje za veze, strast i romansu
Gde pozicionirati Pravilno postavljanje orhideja zavisi od boje cveća biljke i odgovarajućeg područja na mapi bagua.
Razmatranja o nezi Preferira umerenu do visoku vlažnost, srednju do jaku filtriranu sunčevu svetlost i dobro drenirajući medijum za saksiju

8. Filodendron

Sa svojim velikim, srcolikim, mekim listovima i prijatno svetlom nijansom zelene, filodendroni su divna biljka za privlačenje pozitivne energije u životni prostor vašeg doma. Ove biljke rastu prilično brzo i imaju velike profile, pa obavezno stavite svoje na mesto sa dovoljno slobodnog prostora da prilagodite njegovu veličinu i energiju koju će privući.

Prednosti feng šuija Pojačava element vatre i predstavlja obilje
Gde pozicionirati Mesto na jugoistoku ili istoku da biste privukli energiju ili u oblasti bogatstva ili zdravlja na mapi bagua
Razmatranja o nezi Preferira umerenu do visoku vlažnost, srednje do jaku filtriranu sunčevu svetlost i dobro drenirajući medijum za saksiju
Prednosti feng šuija –
Gde se pozicionirati –
Razmatranja o nezi – Preferira umereno do slabo osvetljenje i ravnomerno vlažno zemljište

9. Biljka žada

Biljke od žada imaju sjajne, ali meke segmente listova u obliku novčića u živopisnoj nijansi zelene boje i podsećaju na minijaturno drveće. Biljke žada se smatraju jednim od najuspešnijih ledene feng shui biljke i posebno su prikladne na skoro svakoj lokaciji u dnevnoj sobi. Uz odgovarajuću negu, oni mogu nadživeti svoje prvobitne vlasnike, čineći ih divnim biljkama za nasleđe.

Prednosti feng šuija – sreća, prosperitet, zdravlje i pozitivnost
Gde pozicionirati – Postavite biljku žada u bilo koji deo karte bagua za poboljšanje u toj oblasti života. Na primer, postavite ga na istok da biste poboljšali porodični sklad.
Razmatranja o nezi – Puno ili delimično sunce i zalivanje tek kada se zemlja potpuno osuši.

Za dobar feng šui, ne stavljajte ove biljke u dnevnu sobu

Biljke koje imaju krute listove i/ili šiljaste ili oštre siluete ne treba stavljati u dnevnu sobu. Ove biljke, kao i mnogi kaktusi i sukulenti, smatraju se lošim feng šuijem, jer se smatra da crpe negativnu, odbrambenu ili neprijateljsku energiju. Nisu pogodni za stvaranje prijatnog prostora dizajniranog da neguje odnose, prijateljstvo i vezivanje.

Pored toga, u svom domu treba da držite samo zdrave biljke. Ako imate bolesnu, umiruću ili mrtvu biljku, najbolje je da je odmah odložite. U suprotnom, može privući negativnu, bolesnu energiju u vaš dom, umanjiti vašu sreću i stvoriti nezdravu atmosferu.

Negujte svoje odnose negovanjem kućnih biljaka
Bez obzira da li često zabavljate goste u svom domu ili ne, vaša dnevna soba i dalje predstavlja veze koje ostvarujete sa drugima. Dodavanje biljaka privući će pozitivnu energiju u sve vaše odnose, unoseći više smisla i boje u vaš život.