najboljih vrsta muskog cveca

Prelepe vrste cveća koje će momci ceniti

Cveće ima reputaciju ženstvenog, ali ga muškarci vole podjednako kao i žene. Uprkos tome što ih muškarci podjednako vole, muškarci ne dobijaju cvetne poklone tako često kao žene. Dakle, kada odlučite da muškarcu poklonite cvetni aranžman, možda ćete biti iznenađeni koliko ga on voli i ceni. U ovom vodiču ćemo proći kroz neke od najboljih vrsta muškog cveća koje je savršeno za poklon momku u vašem životu.


Saveti za davanje cveća muškarcima

Dok se društvo udaljava od stereotipnih ideja o bojama i polu, i dalje preporučujemo da izbegavate delikatne pastele kada birate paletu boja za cvetni aranžman vašeg muškog primaoca. Bolje je izabrati smele boje, pa čak i jednobojne bukete koji sadrže nijanse plave, ljubičaste, crvene, crne, zelene ili bele.

Kada radite sa cvećarom na dizajniranju buketa za muškarca, takođe je dobra ideja da kažete svom cvećaru. Na ovaj način mogu napraviti bolje izbore u vezi sa celokupnim dizajnom. Oni tada mogu učiniti da izgleda jače i muževnije, a ne nabrano i ženstveno. Na primer, vaš cvećar bi mogao da koristi više zelenila kao punila nego delikatno, tanko cveće poput bebinog daha.

Pored toga, trebalo bi da razmislite i o posudi ili vazi u kojoj će se nalaziti cvetni aranžman ili živo cvetanje ili tropska biljka. Muškarcu preporučujemo da izbegavate pastelne ili kristalne vaze bezbojnih boja. Umesto toga, izaberite kontejner koji ima prirodniji ili čak geometrijski oblik u prigušenoj boji i materijal poput keramike, kamena, cementa ili drveta.

Koje su prilike pogodne za davanje cveća momku?

Dan očeva
Dan očeva je savršen dan za odavanje počasti svom ocu i/ili bilo kojoj očevskoj figuri u vašem životu. Većina cvećara ima razne cvetne aranžmane za Dan očeva koje možete izabrati, ali ako niste sigurni koja bi vrsta cveća bila najbolja za vašeg oca, zapamtite da su ruže zvanični cvet Dana očeva. Dakle, buket ili kutija ruža u živoj boji (osim crvene – crvene ruže simbolizuju romantičnu ljubav) biće savršen poklon.

Rođendani
Takođe možete obeležiti muški rođendan cvetnim aranžmanom. Ako znate omiljeni cvet ili boju vašeg primaoca, to vam može pomoći da odaberete dizajn. U suprotnom, možete poslati buket cveća u mesecu rođenja primaoca ili odabrati dizajn za koji mislite da odražava njegov stil i koji će mu se svideti.

Godišnjice
Dok mnoge žene očekuju da dobiju cveće na svoje godišnjice, muškarci takođe cene taj promišljen gest. Možete izabrati da pošaljete buket cveća odabranog za godišnjicu. (Svaka prekretnica ima drugačiji simbolički cvet.) Ako niste sigurni, onda su crvene ruže uvek prikladne za proslavu romantičnih prilika.

Dan zaljubljenih
Da li je neko rekao romantična prilika? Pa, Dan zaljubljenih je suštinski romantični događaj godine, tako da su crvene ruže uvek prikladne na Dan zaljubljenih. Ako znate da vaš momak nije lud za ružama, izaberite bilo koji cvet u duboko crvenoj (simbolizuje romantičnu ljubav) ili živopisnoj narandžastoj (simbolizuje strast) nijansi.

Promocije
Ako želite da čestitate čoveku na unapređenju, razno cveće simbolizuje uspeh, prosperitet i pobedu. To uključuje amarilis, tratinčice i cveće gladiola. Svaki cvet u ljubičastoj boji predstavlja prosperitet, bogatstvo i plemenitost, koji su takođe odgovarajući simbolički osećaji za obeležavanje promocije.

Diplomiranje
Da bi čestitali maturantu, narandžasti cvetovi simbolizuju uzbuđenje, a zelena je boja sreće. Astere simbolizuju mudrost, a cvetovi klematisa predstavljaju inteligenciju – oboje će imati vaš nedavni diplomac.

Angažovanje
Bele ruže su tradicionalni cvetni izbor za proslavu veridbi. Hrizanteme su takođe odličan izbor jer predstavljaju sreću i dug život. Božuri simbolizuju najbolje želje i srećan brak, što ih čini odličnim izborom i za verenički poklon.

Simpatija
Tradicionalno, bilo koja kombinacija bilo koje vrste belog cveća je odgovarajući poklon saosećanja za prenošenje vašeg dubokog saučešća. Cveće u belom je simbol žalosti i saosećanja. Jednostavno odaberite aranžman elegantnog izgleda u prigušenom kontejneru i uključite belešku koja prenosi vaša osećanja simpatije.

Ozdravi
Svetli buket je odličan način da pošaljete dobre želje nekome ko je bolestan ili se oporavlja od medicinske procedure. Žuti ili narandžasti cvetovi poput tratinčica, narcisa, lala i gerbera su odličan izbor za prijatelja koji bi mogao da iskoristi energiju koja podiže.

20 najboljih vrsta muškog cveća:

1. Slatki Vilijam
Slatki Vilijam je popularna vrsta muškog cveta
Dianthus barbatus, koji se obično naziva slatki Vilijam, jedan je od retkih cvetova koji predstavlja muškost.

Naziv roda cveta potiče od grčkih reči što znači cvet Božji, a ime vrste potiče od latinske reči za bradu ili varvarin.

Cvet ima dodatne asocijacije na bitku jer se kaže da njegovo uobičajeno ime u čast princa Vilijama, vojvode od Kamberlenda, koji je predvodio britanske snage do pobede protiv Jakobina u bici kod Kulodena 1746.

2. Tulipani
Tulipani su popularne vrste muškog cveća
Tulipani su još jedan odličan izbor za muškarce. Generalno, oni simbolizuju savršenu i duboku ljubav. To može biti bilo koja vrsta ljubavi, kao što je romantična ljubav koju dele partneri ili bezuslovna ljubav između roditelja i dece.

Kao i kod većine cveća, različite boje lala imaju različita simbolička značenja. Na primer, plavi lali simbolizuju da su „jedinstveni“, dok ljubičasti tulipani predstavljaju eleganciju i divljenje, žuti tulipani sreću, narandžasti tulipani prijateljstvo, crveni tulipani ljubav i privlačnost, crni tulipani moć i snagu, a zeleni lale simboliziraju nove početke i nadu. .

3. Karanfil
Karanfili su popularne vrste muškog cveća
Karanfili su još jedna vrsta cveća koja se može smatrati muškim. Različite boje imaju različita značenja.

Crveni karanfil predstavlja kucanje srca i ljubav, dok roze izražava zahvalnost, belo predstavlja sreću, žuto razočarenje ili odbijanje, a svetlocrveno divljenje.

Karanfili su januarski cvet, što ih čini dobrim izborom za muškog primaoca sa rođendanom u januaru.

Pored toga, imaju začinjen miris nalik na karanfilić koji će se svideti vašem primaocu

4. Orhideja
Orhideje su popularne vrste muškog cveća
Ružičaste orhideje imaju jaku konotaciju sa majčinstvom i ženstvenošću, ali bele, zelene, žute ili narandžaste orhideje su divan izbor za muške primaoce.

Bele orhideje su elegantne i dostojanstvene po svom izgledu. Osim toga, oni predstavljaju poniznost, sigurnost i veru.

Zelene orhideje izgledaju egzotično i simbolizuju sreću, dobro zdravlje, prirodu, blagoslove i dugovečnost.

Žute orhideje simbolizuju nove početke i prijateljstvo, a narandžaste orhideje predstavljaju entuzijazam i smelost.

5. Suncokret
Suncokreti su popularne vrste muškog cveća
Suncokreti imaju smelu, lepu i rustičnu privlačnost što ih čini dobrim izborom za cvetni poklon za muškarca. U ljubavi simbolizuju bezuslovnu ljubav, poverenje i nepokolebljivu veru. Oni takođe predstavljaju lojalnost i obožavanje, što može biti lepa poruka koju možete poslati očevoj figuri na rođendan ili u znak priznanja za dostignuće.

6. Ruže
Ruže su popularne vrste muškog cveća
Ruže su odličan poklon za svakog muškarca u vašem životu. Jednobojni aranžman sa samo ružama daje hrabru, muževnu izjavu. Možete odabrati ruže u bilo kojoj boji, ali je najbolje da se držite smelijih nijansi, a zapamtite da različite boje ruža imaju različita simbolička značenja.

Na primer, crvene ruže su snažno povezane sa romantičnom ljubavlju, žute ruže simbolizuju prijateljstvo, narandžaste ruže predstavljaju strast i želju, lavanda je simbol očaranosti, zelena predstavlja nove početke i obilje, bela je nevinost, slonovača je za milost i šarm, crna znači promenu i hrabrost (pored tugovanja), a plave ruže simbolizuju misteriju, jedinstvenost i nedostižno.

Ruža je takođe zvanični cvet rođenja u junu i zvanični cvet Dana očeva. Ovo čini buket ruža odličnim izborom za rođendansku proslavu u junu ili poklon za Dan očeva.

7. Gerbera
Gerbera tratinčice su odlične za poklon momcima
Gerbera tratinčice nisu prave tratinčice, ali imaju velika cvetna lica nalik na tratinčice koja dolaze u nekim od najsjajnijih dostupnih boja.

Generalno, gerbera tratinčice simbolizuju veselje i slavlje. Aranžmani svih gerbera ili buketa sa gerberima su dobar izbor za čestitke, rođendane i cveće za ozdravljenje za muškarce.

8. Dalija
Cvetovi dalije su popularne vrste muškog cveća
Cvetovi dalije imaju redove po redovima geometrijski simetričnih latica koje daju cveću hipnotički brend lepote. Njihova simbolična značenja uključuju postojanost, ljubaznost, lepotu i posvećenost. Dolaze u širokom spektru živih boja.

Muškarcima se često preporučuju crne dalije zbog snažnog i očaravajućeg izgleda. Istaknute same ili uparene sa drugim crnim ili belim cvetovima, mogu da daju popriličnu izjavu.

9. Anthurium
Biljke anturijuma su sjajni pokloni za muškarce
Cvetovi anturijuma se retko pojavljuju sami u buketu. Često ćete ih naći zajedno sa drugim cvećem ili kako niču iz žive biljke. Ako vašem primaocu ne smeta briga o biljci, preporučujemo vam živi oblik anturijuma. Biljke imaju sjajne, tamnozelene cvetove u obliku lopatice, a cvetovi imaju lisne listove sličnog oblika u tropskim nijansama crvene ili ružičaste sa žutim ili belim krakovima. Zahvaljujući cvetovima i listovima u obliku srca, ove biljke simbolizuju pitaliti. Ovo čini biljke anturijuma odličnim izborom za darivanje domaćina ili domaćina.

10. Scabiosa
Scabiosa su popularne vrste muškog cveća
Cvetovi skabioze, koji se obično nazivaju jastučastim cvetovima, imaju šiljaste cvasti u obliku kugle koje podsećaju na jastučiće. Dolaze u raznim bojama i obično simbolizuju čistoću, mir i ljubav.

U slučaju skabioze žalosne udovice (koja ima skoro crne latice), cvet simbolizuje nesrećnu ljubav. Cveće skabioze može da se spoji da napravi upečatljive cvetne aranžmane za muškarce u belim ili dubokim nijansama crvene, tamnocrvene i skoro crne.

11. Hortenzija
Hortenzije su popularne vrste muškog cveća
Cvetovi hortenzije su još jedan odličan izbor za muškarca. Mogu se aranžirati samostalno ili u buketu sa drugim vrstama cveća. Najbolje boje hortenzije za muškarce su plava, bela ili zelena. Kao što je slučaj sa mnogim vrstama cveća, različite boje hortenzija imaju različita simbolička značenja. Ovi uključuju:

Plava – izvinjenje, razumevanje i zahvalnost
Ljubičasta – razumevanje, ponos i kraljevstvo
Ružičasta – Iskrene emocije, istinska osećanja i romansa
Bela – taština, čistota, gracioznost i hvalisanje
Zelena – Dobro zdravlje, sreća, mladost, dugovečnost i prosperitet
12. Anemone
Anemone su popularne vrste muškog cveća
Cvetovi anemone imaju upečatljiv i smeo izgled sa velikim, zaobljenim laticama koje okružuju tamne, šiljaste, centre nalik na oči. Njihova simbolička značenja su veoma različita. U grčkoj mitologiji, oni su povezani i sa dolaskom proleća i sa smrću voljene osobe. Na viktorijanskom jeziku cveća, oni simbolizuju napuštenu ljubav. Moderna značenja uključuju iskrenost (bele anemone), napuštenu ljubav (crvene i ružičaste anemone) i zaštitu (ljubičaste anemone).

13. Calla Lljiljan
Simbolična značenja kala su pomalo kontraintuitivna. Na jednom kraju svog simboličkog spektra, oni simbolizuju život i plodnost. S druge strane, oni obično simbolizuju smrt. Pored njihove zbunjujuće simbolike, kala su jednostavno i elegantno cveće, što ih čini dobrim izborom za muževniji cvetni dizajn. Izaberite belu, žutu, tamno ljubičastu, tamnocrvenu ili crnu.

14. Mir ljiljan
Mirni ljiljani su najčešće nadareni kao žive biljke. Imaju zapanjujuće bujno, zeleno, sjajno lišće. Kada cvetaju, proizvode bele listove u obliku prostora koji okružuju žućkaste lopatice. Biljke simbolizuju čistoću i nevinost i predstavljaju mir i spokoj. Takođe imaju moćne prednosti prečišćavanja vazduha, što ih čini odličnim dodatkom domu ili kancelariji svakog muškarca. Ljiljani mira su prikladni za svaku priliku, ali su posebno lep poklon za zagrevanje kuće ili za zagrevanje kancelarije.

15. Alstroemeria
Takođe se nazivaju peruanskim ljiljanima, cveće alstromerije simbolizuje odanost i prijateljstvo. Oni su među najpopularnijim cvećem koje cvećari koriste u buketima i drugim cvetnim dizajnom. Cvetaju u jarkim bojama, a njihove latice imaju male pruge poput tigra u tamnim nijansama braon i crne, dajući cveću dodatni vizuelni interes.

16. Hrizantema
Hrizanteme su odlične vrste cveća pogodne za muške cvetne aranžmane
Hrizanteme su još jedan odličan izbor cveća za muškarce. Oni su simbol vedrine, sreće i prijateljstva. Pored toga, različite boje hrizantema imaju svoja jedinstvena simbolička značenja. Hrizanteme su rođeni cvet u mesecu novembru, tako da su savršene za proslavu muškog rođendana u novembru.

Jedan od najuzbudljivijih aspekata cveća hrizanteme je čista raznolikost koju možete izabrati. Dolaze u skoro svim bojama i nijansama koje možete zamisliti. Osim toga, njihovi cvetovi dolaze u velikom broju oblika i veličina. Dakle, možete ih koristiti za kreiranje bilo koje estetike buketa za koju mislite da bi vaš primalac uživao.

17. Rajska ptica
Egzotično cveće svih vrsta se često preporučuje kao dobro cveće koje se daje muškarcima. Rajske ptice su verovatno najpopularnije i najprivlačnije. Osim toga, obično su lako dostupni u većini cvećara. Ovo cveće ima živopisne nijanse narandžaste, žute, crvene i ljubičaste klasove i simbolizuje promišljenost, ljubav i vernost.

18. Neven
Cvetovi nevena se smatraju dobrim izborom za muškarce
Cvetovi nevena simbolizuju moć i snagu i često se smatraju dobrim cvetnim izborom za muškarca. Međutim, prilikom poklanjanja nevena, takođe je mudro zapamtiti njihovu povezanost sa Dia de Los Muertos (Dan mrtvih) i njihovo simbolično mesto u ovim proslavama, gde se smatra da privlače duše voljenih osoba koje su preminule.

19. Gladiola
Cvetovi gladiola rastu u upadljivim grozdovima duž visokih, čvrstih stabljika. Oni su u obliku mačeva i simbolizuju snagu karaktera, integritet, iskrenost, vernost, sećanje i čast. Ako vidite ove osobine kod svog muškog primaoca, onda su cvetovi gladiola odgovarajući izbor. Oni su takođe zvanični rođendanski cvet u avgustu, što ih čini odličnim poklonom za muški avgustovski rođendan.

20. Craspedia
Cveće Craspedia se obično naziva dugmadima. Ove nejasne kugle žute boje su popularan dodatak muškim gumbijerima, a takođe mogu dodati rustičnu, hirovitost i veselu privlačnost svakom cvetnom buketu. Billi dugmad simbolizuju dobro zdravlje, što znači da su savršeni dodatak buketu za ozdravljenje.

Često postavljana pitanja o vrstama muškog cveća:

Koje cveće simbolizuje muškost?
Slatki Vilijam (Dianthus barbatus) simbolizuje muškost i predstavlja galantnost.

Koje su najbolje prilike za poklon cveća muškarcima?
Postoji nekoliko prilika kada je cveće prikladan poklon za muškarca, uključujući rođendane, Dan očeva, veridbe, godišnjice, Dan zaljubljenih, promocije, mature i saosećanje.

Koje cveće simbolizuje snagu?
Nekoliko cvetova simbolizuje snagu. Neki od najpopularnijih cvetova koji simbolizuju snagu uključuju gladiolus, neven, alijum, ansomniju, faceliju, astrantiju, potentilu, valerijanu, kolumbinu, ehinaceju i zmaj.

Koje cveće ima tamna značenja?
Mnogo različitih cveća ima tamna simbolička značenja i konotacije. Oni se mogu razlikovati u zavisnosti od kulture. Uopšteno govoreći, crna boja simbolizuje smrt i žalost, a to važi i za mnoga crna cveća. Na primer, uprkos svojoj lepoti, crne dalije su simbol zla i nepoštenja. Narandžasti ljiljani mogu simbolizirati mržnju. Cvetovi đurđevka predstavljaju suze, otrov i gubitak. Crveni paukovi ljiljani su takođe simboli oproštaja i smrti.