Na jeziku cveća, svaka ruža simbolizuje drugačije značenje, drugačiju poruku i drugačiju misao.

MojaCvećara nudi širok spektar luksuznih buketa cveća ispunjenih ružama, uključujući veoma voljene sorte poput Avalanche i Miss Piggi. Od rubin crvenih do klasičnih belih, sve naše ruže su nežne i živahne, sa prelepim mirisom.

Ali pitanje na koje često ostane bez odgovora kada dobijete buket je šta simbolizuje svaka ruža u boji? Na jeziku cveća, svaka ruža simbolizuje drugačije značenje, drugačiju poruku i drugačiju misao. Danas ćemo pogledati značenje ruža po boji:

Svi smo čuli da su ruže crvene pesme. Ali šta zapravo simbolizuje crvena ruža? Popularan izbor za Dan zaljubljenih i godišnjice, crvena ruža simbolizuje ljubav i privrženost, komunicirajući romansu i trajnu ljubav. Gomila baršunasto crvenih ruža je bezvremenski način da se kaže “volim te”.

Ružičasta ruža je klasičan simbol milosti i elegancije i često se daje kao znak divljenja i uvažavanja. Značenje može neznatno da varira u zavisnosti od nijanse roze – svetlo roze ruže označavaju sreću i milost, dok tamno roze ruže simbolizuju i zahvalnost.

Ova različita značenja čine ružičaste ruže svestranim cvetom, savršenim za sve vrste prilika. Volimo ih za Majčin dan, rođendane i kao poklone zahvalnosti.

Na jeziku cveća, vesele žute ruže su simbol prijateljstva i optimizma, odišu radošću i srećom. Oni su divan način da čestitate rođendan, čestitate ili se zahvalite prijatelju.

Jednako tako, ovo srećno cveće može da me divno oraspoloži i savršeno je za voljene osobe kojima je potrebno da se razvesele. Biće veoma cenjeni kao deo buketa za brzo ozdravljenje.

Bela ruža je varljiva u svojoj jednostavnosti, otelotvorujući širok spektar značenja. Na primer, bele ruže se obično vide u svadbenim buketima, jer su povezane sa čistoćom, nevinošću i večnom ljubavlju.

Na poleđini novčića, bele ruže su redovno deo buketa simpatija, prenoseći mir i poštovanje.

Zelene ruže simbolizuju život, rast, energiju i obnovu. Zelena ruža označava stalno podmlađivanje duha koje primaocu donosi pozitivnost i produktivnost.

Sa svojim vatrenim laticama, jarko narandžaste ruže simbolizuju intenzivne, aktivne koncepte uključujući želju, entuzijazam i energiju. Oni su odličan način da nekome poželite sreću ili čestitate.

Sjedeći na granici između narandžaste i ružičaste u pogledu boje, losos ruže zadržavaju značenje narandže – entuzijazam, želju i čisto uzbuđenje.

Sa svojom mekšom i delikatnom bojom, ruže breskve imaju nežnije značenje od svetlijih narandžastih ruža. Oni simbolizuju iskrenost i zahvalnost, što ih čini savršenim načinom da se zahvale.

Da li postoji neko ko je na neki način uticao na vaš život i želite da pokažete svoju zahvalnost? Onda je prelep buket ruža breskve pravi aranžman za vas.

Krem ruže simbolizuju šarm i promišljenost. Idealni su za prijatelje ili članove porodice koji prolaze kroz teška vremena, dajući im do znanja da razmišljate o njima.

Dublje i tamnije, crne ruže šalju poruku tuge i oproštaja. Međutim, ovo značenje se može tumačiti i na pozitivniji način – na primer, da označi početak novog putovanja ili vremena, potvrđujući da je prošlost prošlost.

Ruže lavande imaju poruku koja se ne razlikuje od one crvene ruže, označavajući očaranost i ljubav na prvi pogled. Za sve kojima su crvene ruže dosadne, ruže lavande su promišljena i romantična alternativa. Takođe su mnogo ređi, tako da će ovi šarmantni cvetovi sigurno oduševiti nekoga posebnog.

Daleko najneuhvatljivija ruža, plave ruže ne postoje u prirodi. Naučnici su pokušali da genetski konstruišu plave ruže, ali najuspešniji pokušaj dao je cvetove ljubičaste ili jorgovane. Ne brinite ako volite plavu boju – plave ruže se i dalje mogu stvoriti, ali bojenjem belih ruža.

Ali šta znače plave ruže? Možda nije iznenađujuće da su plave ruže razvile značenje misterije, prenoseći poštovanje za neobjašnjivo i zagonetno.