najboljih feng sui biljaka za posao

Najbolje biljke za povećanje produktivnosti, kreativnosti i privlačenje pozitivnih vibracija u vaše poslovanje

Postoji bezbroj razloga da biljke držite oko radnog mesta, bilo da se radi o kućnom ili namenskom kancelarijskom okruženju. Oni nisu samo lepi za gledanje i pomažu nam da se ponovo povežemo sa prirodom, oni takođe čiste vazduh, pomažu u smanjenju stresa i anksioznosti i poboljšavaju fokus i kreativnost. Biljke su takođe ključna komponenta elementa drveta u feng šuiju, što ih čini savršenim izborom za privlačenje puno sreće i energije u kutak bogatstva vaše Bagua mape za poslovni uspeh. Ovde ćemo vas provesti kroz osnovne principe feng šuija za poslovanje plus podelićemo vam 15 najboljih biljaka koje treba da razmislite o postavljanju u svom poslovnom prostoru


Najbolje biljke za poslovanje u Feng Shuiju

Najbolje biljke za poslovanje u feng šuiju uključuju biljku žada, stablo novca, srećni bambus i razna stabla citrusa. Mada, svaka zdrava biljka sa mekim, zaobljenim listovima ili listovima u obliku srca privući će pravu vrstu energije za stvaranje harmonije na vašem radnom mestu uz podsticanje poslovnog uspeha.

Uloga feng šuija u poslovnom uspehu

Energija (chi) neprekidno teče svuda oko nas kroz prirodu. Principi feng šuija imaju za cilj balansiranje gradskog rasporeda, arhitekture, dizajna enterijera i objekata u našim unutrašnjim prostorima kako bi se bolje kontrolisao protok energije kako bi se podstakla harmonija, pozitivnost i prosperitet, posebno u profesionalnim prostorima.

Balansiranjem pet elemenata i praćenjem principa feng šuija za poslovne prostore, možete podstaći protok energije na način koji neguje uspeh i prosperitet dok privlači sreću, bogatstvo i novac.

Kako biljke mogu uticati na poslovni feng šui
U feng šuiju za posao, biljke igraju ključnu ulogu u privlačenju pozitivne, srećne energije u prave uglove mape Bagua. Za posao, biljke ne samo da crpe pozitivnu, vitalnu energiju, već privlače i energiju uzlaznog rasta koja podstiče sreću, bogatstvo, novac i prosperitet.

Postavljanje biljaka za dobar posao Feng Shui

Pozicioniranje i postavljanje biljaka je ključni vodeći princip u praksi feng šuija i preporučuje se da biljke postavite u ugao bogatstva na mapi Bagua vašeg doma ili kancelarije.

Okrenut prema formalnim ulaznim vratima, ugao bogatstva se nalazi u krajnjem levom uglu prostora – bilo da je to krajnji levi ugao cele poslovne zgrade ili samo prostorija u kojoj se nalazi vaša kućna kancelarija.

Postavljanje povoljnih biljaka u ugao bogatstva privući će pozitivnu energiju, vitalnost, rast, sreću i prosperitet u oblast bogatstva vašeg života.

Iako je kutak bogatstva odličan izbor za postavljanje biljaka za dobar poslovni feng šui, to nije vaša jedina opcija. Takođe možete postaviti povoljne biljke u druge oblasti mape Bagua gde bi vam dodatna pozitivna energija pomogla da postignete svoje poslovne ciljeve. Na primer, prednji središnji deo vaše kancelarije je povezan sa karijerom, dalji centar je povezan sa reputacijom i slavom, a prednji desni je povezan sa ljudima koji pomažu.

Uvlačenje pozitivne energije u bilo koji od ovih prostora moglo bi vam pomoći da postanete prosperitetniji u poslu tako što ćete podstaći svoju karijeru, pomoći u vašim marketinškim naporima ili pomoći da se povežete sa pravim ljudima na vašem sledećem događaju za umrežavanje.

15 najboljih biljaka za posao u Feng Shuiju
Ovde ćete pronaći 15 najboljih vrsta biljaka koje treba uzeti u obzir za poslovna podešavanja u feng šuiju. Uključili smo bitne savete i razmatranja o tome gde da postavite i uputstva za negu za svaki.

1. Lucki Bamboo

Srećni bambus je jedna od najpopularnijih feng šui biljaka. Privlačan je, zahteva malo održavanja i lako se grupiše u povoljan broj. Pored toga, ima brz uzlazni rast koji uvlači pozitivnu energiju koja podiže.

Prednosti feng šuija Preokreće lošu sreću i privlači sreću
Gde da postavite Stavite na zadnji levi ugao vašeg stola
Razmatranja o nezi Promenite vodu svake nedelje da biste izbegli rast bakterija i lošu energiju. Lucki Bambus se takođe može uzgajati u bogatoj mešavini zemljišta koja dobro drenira.

2. Biljka žada

Iako se neki sukulenti ne preporučuju za feng šui, biljka žada je veoma popularna. Odličan je za podsticanje poslovnog uspeha zahvaljujući svojim mekim segmentima listova u obliku novčića.

Prednosti feng šuija Privlači pozitivnu energiju, prosperitet i bogatstvo
Gde da pozicionirate Postavite u ugao bogatstva vašeg stola ili kancelarije gde će biljka dobiti puno svetla
Razmatranja o nezi Saksiju samo u dobro dreniranom zemljištu i nikada ne ostavljajte biljku žada da stoji u stajaćoj vodi

3. Mir ljiljan

Mirni ljiljani su lepi i prilično brzo rastu u odgovarajućim uslovima. Kao rezultat toga, oni imaju potencijal da izvuku mnogo pozitivnog, harmonije energije u vaš poslovni prostor. Savršeni su za ublažavanje stresa i stvaranje dobrog okruženja za produktivnost i kreativnost.

Prednosti feng šuija Balansiranje, harmonizacija i mir
Gde da se pozicionirate Smestite se u ugao karijere vaše kancelarije za radno okruženje bez stresa
Razmatranja o nezi Može da napreduje u veštačkim i uslovima slabog osvetljenja

4. Monei Tree

Kao što mu ime sugeriše, stablo novca je sve u privlačenju bogatstva u feng šuiju. Takođe su prilično atraktivni i lako će se uzgajati ako vaša kancelarija ima odgovarajuće uslove. Stabla novca se takođe smatraju srećnim poklonom, što ih čini dobrim izborom za proslavu vaših kolega.

Prednosti feng šuija Privlači bogatstvo, prosperitet i sreću
Gde se pozicionirati Za posao, pozicionirajte se u bogatom uglu vaše kancelarije
Razmatranja o nezi Potrebno je svetlo, indirektno svetlo, ravnomerno vlažno tlo i ne voli hladne propuhe

5. Ficus Ginseng biljka

Ako ste se ikada divili fotografijama bonsai stabala, onda ste verovatno gledali u debelo deblo i delikatno lišće biljke fikus ginsenga. Takođe se naziva i smokva zavese, ova biljka daje voće što je čini simbolom prosperiteta u feng šuiju.

Prednosti feng šuija Privlači bogatstvo, prosperitet i sreću
Gde se pozicionirati Za posao, pozicionirajte se u bogatom uglu vaše kancelarije. Za porodicu, postavite u ugao bogatstva vašeg trpezarijskog ili životnog prostora.
Razmatranje nege Preferira tople, vlažne uslove. Izbegavajte promaju, suve lokacije u blizini ventilacionih otvora za klimatizaciju.

6. Biljka zmija

Iako su listovi biljke zmije prilično kruti i u obliku koplja, ona se smatra dobrom biljkom u feng šuiju zahvaljujući rastu nagore koji pomaže u podizanju teške, stagnirajuće ili energije koja teče naniže.

Prednosti feng šuija Podiže energiju, neutrališe negativnost i privlači pozitivnu energiju
Gde postaviti Postavite biljku zmije ispod plafonskih greda, plafonskih ventilatora ili u kancelarijama sa niskim plafonima
Razmatranja o nezi Lako se održava i toleriše slabo i veštačko osvetljenje

7. Cvjetna biljka jasmina

Cvetovi jasmina su najmirisniji noću i njihov miris ima reputaciju da pomaže u ublažavanju anksioznosti. Najmirisnije su noću, što ih čini savršenim za smirenje dok sagorevate ponoćno ulje.

Prednosti feng šuija Čuva pozitivnu energiju i smiruje stres
Gde da pozicionirate poziciju u uglu odnosa vaše Bagua mape za jake veze ili u uglu karijere za nesmetan profesionalni put
Razmatranja o nezi Preferira jaku sunčevu svetlost i potrebno mu je oko četiri sata direktnog sunca tokom proleća i leta

8. Orhideje

U feng šuiju, orhideje su najjače povezane sa porodicom, plodnošću i romantičnim odnosima. Međutim, neke orhideje imaju mesta u poslu. Osim toga, njihova egzotična lepota samo će poboljšati fizičku privlačnost vašeg radnog prostora.

Prednosti feng šuija Bele orhideje stvaraju mir i harmoniju, a ljubičaste neguju pozitivnost
Gde da pozicionirate poziciju u uglu karijere vaše kancelarije
Razmatranja o nezi Orhideje moraju imati dobro drenirajuće tlo i vole vlažno okruženje.

9. List gusle Fig

Guslasta smokva ima velike, jajolike listove sjajne zelene boje. U zavisnosti od uslova uzgoja, njihova stopa rasta se može kontrolisati. Kao rezultat toga, možete ga držati na svom stolu nekoliko godina pre nego što postane previše glomazan i mora da se premesti.

Feng Shui koristi Podiže energiju, privlači pozitivnu energiju i prosperitet
Gde da pozicionirate Postavite mali list smokve na bogati ugao vašeg stola ili veliki u ugao bogatstva vaše kancelarije.
Razmatranja o nezi Preferira ravnomerno vlažno, ali nikad vlažno zemljište i umerenu vlažnost. Izbegavajte lokacije na kojima vlada promaja.

10. Gumeno drvo

Gumeno drveće je savršeno za kancelarijsko okruženje jer je atraktivno, ne zahteva mnogo održavanja i ne treba im puno prirodne sunčeve svetlosti. Pored prednosti feng šuija koji podstiču poslovanje, oni takođe pomažu u uklanjanju toksina iz vazduha u zatvorenom prostoru.

Feng Shui koristi Obilje i bogatstvo
Gde da pozicionirate Mesto u uglu bogatstva Bagua mape vašeg preduzeća
Održavanje vlažnosti tokom proleća i leta. Manje zalivajte u jesen i zimu.

11. Areca Palm

Areka palma brzo raste i privlači tonu pozitivne energije. Savršen je za pozivanje pozitivnosti u vaš posao, pored popunjavanja i podizanja tamnih uglova u kojima bi tok energije inače stagnirao.

Feng Shui koristi za sreću, neutrališe negativnost i privlači pozitivnost
Gde da pozicionirate Postavite blizu prednjeg ulaza vašeg preduzeća ili u praznim uglovima sa dovoljno prostora da se prilagodi veličini fabrike.
Razmatranja o nezi Održavajte tlo ravnomerno vlažnim u svakom trenutku. Preferira punu do delimičnu sunčevu svetlost.

12. Drveće citrusa

Svako drvo sa potencijalom da rodi se smatra povoljnim u feng šuiju, a stabla citrusa bi trebalo da vam pomognu da budete plodni i u poslu.

Feng Shui koristi u izobilju napredovanje, bogatstvo i prosperitet
Gde pozicionirati Postavite u ugao bogatstva ili karijere vaše Bagua mape – ili Gua gde biste želeli da vam život bude plodonosniji.
Razmatranja o nezi Da bi zaista proizveli voće, drveću citrusa je potrebno osam do 12 sati direktne sunčeve svetlosti svakog dana.

13. Bostonska paprat

Bostonske paprati su divna vrsta biljke paprati. Imaju mekane, mekane pletenice zelenila i prilično će srećno rasti kako u visećim kontejnerima, tako iu tradicionalnijim sadnicama.

Feng Shui donosi sreću, mudrost i privlači pozitivnost
Gde da postavite Visite u praznom uglu ili u uglu bogatstva ili karijere vašeg stola za pozitivnost i zadovoljstvo u poslu.
Razmatranja o nezi Može uspevati pri slabom osvetljenju. Preferira umerenu vlažnost i ravnomerno vlažno tlo. Vodite često.

14. Zlatni potos

U feng šuiju, zlatni potos je vrhunska biljka za neutralizaciju negativnosti i privlačenje pozitivne energije. U poslu, šta više možete poželeti?

Prednosti feng šuija Privlači pozitivnu energiju, neutrališe negativnu energiju i podiže energiju
Gde da se pozicionirate U tamnim uglovima, iznad ormarića i svuda gde biste mogli da iskoristite više pozitivnosti i optimizma u kancelariji.
Razmatranja o nezi Toleriše uslove slabog osvetljenja. Zalivajte kada je tlo skoro suvo.

15. Filodendroni

Sa svojim džinovskim, savitljivim listovima, filodendroni su u feng šuiju moćan izvor energije. Obavezno stavite svoje u prostor koji je dovoljno velik da se listovi biljke razviju.

Feng Shui koristi Smirujuća, pozitivna energija
Gde da se pozicionirate Za spokoj u poslu i smirenost u životu, stavite u oblasti bogatstva ili fizičkog zdravlja na mapi Bagua.
Razmatranje nege Preferira srednje do slabo indirektno svetlo. Pustite da se zemlja osuši pre zalivanja.

Biljke koje treba izbegavati za dobar poslovni feng šui

Da biste privukli pozitivnu energiju u ugao bogatstva vaše kancelarije, posla ili doma, izbegavajte ukrašavanje šiljastim, čvrstim biljkama kao što su kaktusi i nazubljeni sukulenti koji mogu da uvuku negativnu energiju i generalno se smatraju teškim za uspešno korišćenje u feng šuiju.

Pored toga, u svom kutku bogatstva držite samo zdrave, uspešne biljke, jer zdravlje vaših biljaka može uticati na zdravlje vaših poslovnih poduhvata. Zaražene, bolesne, umiruće ili odumrle biljke će crpiti negativnu energiju, odvoditi pozitivnu energiju iz vašeg prostora i ometati energetski rast vašeg kutka bogatstva, poslovnih ciljeva i finansijskih potrage.

Napravite mesta za biljke i očistite svoju kancelariju za uspeh
Sada kada znate sve o najboljim biljkama za poslovanje u feng šuiju i koje bi vas mogle sprečiti da ostvarite svoje snove, možete početi da ispunjavate svoju kancelariju i svaki ugao vašeg doma najpovoljnijim zelenilom.

Često postavljana pitanja o poslovnim feng šui biljkama

Gde je ugao bogatstva u kući?
Okrenut prema ulaznim vratima, ugao bogatstva nalazi se u krajnjem levom uglu kuće ili bilo koje zgrade. Međutim, ista mapa Bagua koja prekriva tlocrt kuće takođe se može primeniti na bilo koju sobu. Dakle, ako stojite na vratima i gledate prema vašoj porodičnoj sobi, na primer, ugao bogatstva porodične sobe takođe bi bio krajnji levi ugao.

Kako privući novac u Feng Shui-u
Da biste privukli novac u feng šuiju, morate očistiti svoj dom kako biste dozvolili da energija teče slobodno i u izobilju. Zatim se usredsredite na dodavanje energizirajućih elemenata kao što su biljke koje privlače bogatstvo i vodene karakteristike kao što su fontane – posebno u kutak bogatstva vašeg doma ili kancelarije.

Koja se biljka smatra najsretnijom u Feng Shuiju?
Nijedna biljka se ne smatra najsrećnijom u feng šuiju. Međutim, srećni bambus, stabla novca, biljke od žada i stabla citrusa smatraju se nekima od najpovoljnijih – posebno kada je u pitanju privlačenje pozitivne energije u kutak bogatstva.

Da li biljke mogu da apsorbuju negativnu energiju?
U feng šuiju, smatra se da biljke koje imaju mekano lišće koje su okrugle ili u obliku srca apsorbuju ili čiste negativnu energiju. Sa svojim mekim, svetlo-zelenim lišćem, zlatni potos je jedna od najpopularnijih biljaka za neutralizaciju negativne energije i podizanje energije u prostoru.