Gde postaviti Majesti Palme u kuci

Najbolje lokacije za Majesti Palme za optimalnu negu i feng šui prednosti
Palme su neke od najelegantnijih i najatraktivnijih biljaka koje možete uzgajati u kući. Nije ni čudo da Majesti Palm ima tačno ime koje ima, zahvaljujući svojim kraljevskim listovima i visokoj navici rasta. Međutim, ova biljka ne može da se uklopi u svaki deo doma zbog svojih specifičnih zahteva za negom. Principi kao što je Feng Shui takođe pomažu da se utvrdi gde bi biljka poput ove mogla ponuditi najveće energetske ili duhovne koristi. Čitajte dalje da biste saznali o najboljim mestima za postavljanje Majesti dlana u vašem domu ili kancelariji.


Gde postaviti Majesti Palme u kući – najvažnije
Prema Feng Shuiju, velike kućne biljke poput Majesti Palm najbolje su postavljene u jugoistočnim ili istočnim delovima kuće. Ovo pomaže da stimulišete svoju karijeru, bogatstvo i veze sa novim ljudima. Izbegavajte oblasti povezane sa porodicom ili decom zbog šiljastog oblika listova.

U divljini, Majesti Palm može dostići visinu od skoro 100 stopa. Ali u vašem domu je mnogo verovatnije da će Ravenea rivularis ostati negde od 8 do 10 stopa najviše.

Ova palma je deo roda Ravenea, koji uključuje skoro dve desetine drugih palmi koje sve imaju otečene osnove na svojim stabljikama. Kao deo porodice Arecaceae, Majesti Palm je u srodstvu sa većinom svih drugih palmi na zemlji.

Poreklom je samo sa Madagaskara i jedva se tamo više nalazi zbog gubitka staništa, sa manje od 1.000 biljaka za koje se veruje da ostaju u divljini. Nalazi se samo u toplim oblastima džungle, ograničavajući njegovu sposobnost širenja u svom prirodnom dometu zbog pustinja koje okružuju ove regione.

Pošto raste više od mnogih drugih sobnih biljaka koje preferiraju vlažna i topla okruženja, obično joj treba više svetlosti od prosečne biljke ispod sprata.

Poznata i kao Majestic Palm, ova biljka se razlikuje od drugih vrsta palmi po dugim i uspravnim listovima koji imaju mnogo dugih pojedinačnih prstiju. Ovo stvara dramatičan izgled, posebno za unutrašnje okruženje.

Feng šui je duhovna praksa koja datira još iz Drevne Kine koja se prvenstveno bavi uređenjem specifičnih struktura i karakteristika za usmeravanje pravilnog protoka energije.

Iako je počeo kao način za postavljanje važnih građanskih centara i grobnica članova kraljevske porodice, danas se koristi za sve, od organizovanja vašeg doma do izgradnje bolje kancelarije. U ovoj praksi, biljke kao što je Majesti Palm smatraju se dodacima koji stvaraju energiju u prostoru koji može poboljšati bilo koji deo doma u koji ih smestite.

Međutim, pošto mogu biti previše energični za smirivanje delova kuće, neki položaji u Feng Shui-u se ne preporučuju. Naravno, takođe ćete morati da uzmete u obzir praktične potrebe Majesti Palma kada birate gde da ga stavite.

Gde postaviti Majesti Palme u kući

Položaji za sve, od nameštaja do vrata i kućnih biljaka, određeni su u Feng Shuiju. Ovo je mapa koja je prekrivena tlocrtom vašeg doma ili rasporedom bilo koje druge zgrade ili prostora i poravnata prema kompasu.

Severni deo karte Bagua treba da bude u skladu sa smerom severnog kompasa u vašem planu sprata. Kada poravnate raspored, možete videti koje prostorije vašeg doma odgovaraju kojim energetskim centrima.

Kućne biljke, posebno velike poput Majesti Palm, smatraju se veoma moćnim izvorima energije koji mogu biti neodoljivi za manje sobe ili umirujuća područja poput spavaćih soba.

Koje sobe su najprikladnije u kući?
Umesto toga, pokušajte da ih postavite istočno i jugoistočno od kuće. Oba ova dela Bague su povezana sa elementom drveta, koji je element živih kućnih biljaka.

Majesti Palm ima posebno jaku energiju elementa drveta zbog svoje visoke, uspravne navike rasta. Veruje se da pomaže u stimulisanju vaše karijere, vaših društvenih veza i vašeg bogatstva kada se nalazi u ovim delovima kuće.

Ako su ova uputstva u korelaciji sa vašom spavaćom sobom ili prostorima za ulaz, razmislite o fokusiranju na sobe kao što su radna soba ili dnevna soba. Ove oblasti su dovoljno velike da podnesu visinu i širinu ove palme bez osećaja preopterećenosti. Oni takođe mogu da iskoriste energiju za koju se veruje da ova vrsta biljke proizvodi a da se prostorija ne oseća previše zauzeto za opuštanje.

Najbolje je da palmu Veličanstva postavite u ugao sobe za obilnu proizvodnju energije i dalje od vrata koja se otvaraju ka spoljašnjosti kuće.

Razmatranja o postavljanju za negu biljaka Majesti
Osim duhovnih razmatranja sistema verovanja kao što je Feng Shui, Majesti Palme ima nekoliko praktičnih razmatranja koje treba imati na umu tokom postavljanja.

Glavni faktor koji utiče na ovde najbolje rastu je njihova visina. Ove biljke ne vole da se orezuju ili podrezuju dramatično, tako da ćete želeti sobu sa najvišim mogućim plafonom da biste ih pustili da rastu.

Tavanica katedrale ili otvorena druga priča omogućavaju ovoj palmi da dostigne svoju punu visinu. Ova biljka takođe ima veće zahteve za svetlošću od mnogih drugih popularnih kućnih biljaka, pa se pobrinite da postoje veliki prozori ili jaka svetla za biljke postavljena u oblasti koju odaberete.

Gde ne postaviti palme Majesti u kući

Dugo šiljasto lišće ovog palminog lista može se smatrati posebno ometajućim u praksi Feng Shuija.

Razmislite o izbegavanju oblasti koje odgovaraju porodici ili deci jer oštri vrhovi ovog dlana mogu da iritiraju vas i druge.

Umesto toga, neka se fokusira na oblasti kojima je potrebno mnogo stabilnosti i fokusiranog rasta, kao što su sektori karijere i bogatstva Bagua. Ako pratite Feng Shui prakse, ne postavljajte ovu biljku u spavaću sobu ili blizu spoljnih vrata koja vode u i iz kuće.

Konačno, držite ih podalje od samog centra kuće i van kupatila. Ovo je često praktično razmatranje i Feng Shui preporuka zbog veličine i oblika biljke.

Gde postaviti Majesti Palme na otvorenom

Majesti Palme treba da ostane topao tokom zime, tako da se češće premešta napolje samo tokom leta.

Uverite se da dobijaju šest do osam sati jarke sunčeve svetlosti svakog dana, ali ne previše direktnog sunca popodne. Jutarnja sunčeva svetlost je najbolja za palme koje se postavljaju napolje kako bi se sprečilo porumenelost vrhova i žutog lišća.

Ako želite da posadite Majesti Palm u zemlju, uverite se da se nalazite u USDA zonama od 9 do 11. Izaberite dobro drenirano područje koje prima puno vode kako biste osigurali da biljka dobro raste tokom cele godine.

Pokušajte da biljku zaštitite od jakih naleta vetra koji mogu da otkinu listove ili da dovedu do toga da pojedinačni listovi postanu otrcani i grubi.

Majesti Palme ima specifične zahteve za negu koje se moraju poštovati bez obzira na to gde ih smestite u domu.

Čuvajte ih podalje od direktne popodnevne sunčeve svetlosti, ali obezbedite dovoljno svetle i indirektne sunčeve svetlosti šest sati ili više dnevno. Biljno svetlo je najlakši način da obradujete ovu palmu i sprečite rastezanje i opadanje rasta.

Normalni nivoi vlažnosti su prihvatljivi, ali zamagljivanje biljke se preporučuje najmanje jednom nedeljno. Pustite da se zemlja dobro osuši, barem do prva dva do tri inča, pre nego što ponovo zalijete dlan vašeg Veličanstva.

Držite biljku dalje od niskih temperatura i propuha, nikada ne dozvolite da doživi vazduh ispod 55 stepeni F ili iznad 85 stepeni F. Uverite se da mešavina zemlje i posude za palmu Majesti ima dosta drenaže kako bi korenje sprečilo truljenje.

Majesti palme će takođe imati koristi od đubrenja 2 do 3 puta tokom vegetacije svake godine.

Gde pozicionirati Majesti Palme Česta pitanja:

Koja je soba najbolja za Majesti Palm?
U zavisnosti od Feng Shui principa, trebalo bi da postavite Veličanstvenu palmu istočno ili jugoistočno od kuće. Ciljajte na dnevnu sobu ili radnu sobu za najbolje prednosti.

Koliko daleko od prozora treba da bude Majesti Palm?
Pokušajte da držite dlan najmanje tri do četiri stope od prozora, tako da nisu izloženi direktnoj svetlosti tokom dana.

Mogu li da stavim svoje Veličanstvo Palm u ugao?
Feng Shui pravila preporučuju postavljanje uglova i dobro funkcioniše za većinu Majesti Palme sve dok je plafon dovoljno visok za biljku.

Da li Majesti Palme uspeva u uslovima slabog osvetljenja?
Ovim dlanovima je potrebna indirektna svetlost i dosta toga. Uslovi slabog osvetljenja će ih ostaviti bledim i ispruženim.

Može li Majesti Palme tolerisati propuh?
Ove biljke su posebno podložne hladnom propuhu, pa preporučujem da ih držite podalje od spoljnih vrata ili prozora na promaji.

Završna reč
Podizanje palme Majesti može pomoći da se stimuliše protok energije u vašem domu, ali samo ako pronađete odgovarajući položaj za ovu veliku i elegantnu biljku. Uverite se da birate prostor prema zahtevima Feng Shuija i praktičnim potrebama dlana, tako da napreduje dok vam daje podsticaj vašoj karijeri ili bogatstvu. Za više, pogledajte naš detaljni vodič o značenju i simbolici palmi.