najboljih vrsta cveća za poklon za gestove zahvalnosti

Najbolje sorte cveća za poklone zahvalnosti

Ništa ne govori iskreno hvala kao buket cveća koji savršeno odgovara primaocu i nameravanom značenju. Univerzalno omiljeno, cveće je savršen poklon zahvalnosti za bliske prijatelje i porodicu ili čak poznanike i kolege koje je teško kupiti. U ovom vodiču ćemo pokriti najbolje vrste cveća za gestove zahvalnosti, kao i najbolje cvećare za kupovinu savršenog buketa zahvalnosti.


Da li cveće čini dobre poklone za gestove zahvalnosti?
Od svih poklona kojima se zahvaljujemo, cveće je jedno od najboljih. Oni su univerzalni poklon za skoro svaku priliku, od jednostavnog „hvala na pomoći“ do „hvala što ste dobar prijatelj“.

Postoji toliko mnogo opcija cveća koje možete izabrati kako bi odgovarale savršenoj prilici i odgovarale primaocu. Svaki cvet ima malo drugačije značenje u zavisnosti od vrste i boje, što vam omogućava da jasno prilagodite svoju poruku zahvalnosti da kažete tačno ono što mislite.

Kada treba da dam cveće za gestove zahvalnosti?
Cveće se može dati u bilo koje doba godine da se zahvali u bilo kojoj prilici. Pokušajte da ih date domaćinu na vašoj sledećoj večeri da vam se zahvali na pozivu ili prijatelju, članu porodice ili kolegi kao priznanje za čin ljubaznosti ili gest za koji ste zahvalni.

Mogu li poslati cveće zahvalnosti muškarcima i ženama?
Cveće je divan poklon zahvalnosti za bilo koga u vašem životu, bez obzira na pol. Malo ko može da ospori lepotu cveta, posebno kada je vrsta cveta prilagođena poruci koju želite da pošaljete. Oni su zaista univerzalni poklon za svaku osobu i svaku priliku da nekome izmame osmeh.

Najbolje vrste cveća koje možete pokloniti za gestove zahvalnosti

1) Ruže

Kao suštinski rezani cvet, ruže su verovatno prvi cvet koji vam pada na pamet kada razmišljate o davanju poklona. Oni uglavnom imaju romantične konotacije, idealne za zahvalnost partneru što je uradio nešto posebno. Ali, svaka boja ruže ima drugačije značenje, a dve se posebno odnose na zahvalnost i zahvalnost – tamno roze i breskve.

Kombinovani buket ove dve boje je najbolji način da izrazite svoju zahvalnost u svakoj prilici. Kada se zahvaljujemo prijateljima, ciljajte na buket žutih ruža koje simbolizuju vedrinu i toplinu.

2) Božuri

Ovo zapanjujuće cveće dostupno je u nizu mekih, lepih boja od bele do krem i roze. Oni su savršeni pokloni zahvalnosti tokom njihove kratke sezone cvetanja u maju i junu svake godine. Božuri simbolizuju ljubav, romantiku i srećan brak, što ih čini idealnim za zahvalnost supružniku na godišnjici ili drugom posebnom danu.

Neki kažu da predstavljaju ljubav na prvi pogled – krajnju romantičnu vezu.

3) Tulipani

Sa savršeno zaobljenim krajevima, mekim laticama i zadivljujućim bojama, lale su divan poklon za mnoge scenarije, uključujući i zahvalnice. Dok su sve boje lala ljupke (naročito traženi ljubičasto-crni tulipani), narandžasta, posebno, simbolizuje uvažavanje i divljenje, savršeno se uklapajući u nameru poklona zahvalnosti.

4) Karanfili

Karanfili su klasično rezano cveće koje vole i cvećari i primaoci poklona. Njihovo gusto cvetanje ima delikatan kvalitet, pogodno za poklone zahvalnosti bliskim rođacima ili voljenim osobama. Postoji nekoliko boja koje možete izabrati, od tamno crvene do meko žute.

Karanfili su takođe jedan od rodnih cvetova za januar. Uz sveukupnu simboliku majčinske ljubavi i brige, mogu se koristiti na Majčin dan da iskreno zahvalite važnim ljudima u vašem životu.

Izbor boje je ovde važan, jer neke imaju pozitivne konotacije, dok druge imaju negativne. Ružičasti i crveni karanfili označavaju divljenje, ljubav i uvažavanje. Izbegavajte prugaste karanfile koji ukazuju na žaljenje ili žute karanfile koji ukazuju na razočarenje.

5) Dalije

Dalije su povezane sa ljubaznošću i pozitivnošću, kao i unutrašnjom snagom. Oni su savršen cvet zahvalnosti za nekoga kome se divite i na koga se ugledate, poput mentora ili člana porodice.

Najbolje od svega, postoji toliko mnogo različitih vrsta koje možete izabrati. Na raspolaganju je 20 vrsta cvetova i mnogo boja za izradu idealnog buketa za vašeg izabranog primaoca. U zavisnosti od toga šta tražite, neke vrste može biti teško pronaći, tako da ćete možda morati da nabavite okolo pre nego što odlučite.

6) Gardenije

Ovo cveće slatkog mirisa vole baštovani širom sveta. Cvetovi možda neće trajati toliko dugo kao neke druge vrste u buketu, ali garantovano će ispuniti sobu svojim mirisom tokom svog kratkog veka. Gardenije simbolizuju poverenje, nadu i nežnost, što ih čini idealnim poklonima zahvalnosti za nekoga ko vam je blizak.

7) Kamelija

Rano cvetajuće cveće kamelije povezuje se sa ljubav i odanost. Slično kao ruže ili božuri, oni su prikladni pokloni zahvalnosti za partnera u posebnoj prilici ili poklon „samo zato“ koji će ih izmamiti osmehom. Različite boje su povezane sa različitim vrstama ljubavi. Izaberite belo cveće za negu, roze za čežnju, a crveno za želju ili strast.

8) Irisi

Složen i delikatan cvet irisa je cvet meseca rođenja za februar. Kao jedno od retkih zaista plavih cvetova (a ne nijansa ljubičaste koja izgleda plavo), oni su odlični pokloni zahvalnosti za ljubitelje ove zadivljujuće boje.

Oni označavaju mudrost, nadu i hrabrost na jeziku cveća i pogodni su za svakoga na koga se ugledate. Oni takođe simbolizuju kraljevstvo i predstavljaju cvet na 25. godišnjicu braka.

9) Hortenzije

Hortenzije su jedna od najpopularnijih ukrasnih biljaka za kućne baštovane. Njihovi veliki cvetni grozdovi su divni u buketima rezanog cveća, koji se često koriste u venčanim aranžmanima i dekoraciji.

Hortenzije simbolizuju snažne i iskrene emocije, što ih čini izborom broj jedan za značajan poklon zahvalnosti. Iako su sve boje zapanjujuće, ljubičaste hortenzije posebno simbolizuju zahvalnost i kraljevsku vlast, i liderstvo.

10) Ranunculus

Gustim cvetovima Ranunculusa, prepunim latica u širokom spektru boja, teško je odoleti u bilo kojoj prilici. Ovi prelepi cvetovi su veoma traženi za poklone, sa mnogo sorti i vrsta cveća koje možete izabrati.

Za poklone zahvalnosti, posebno, potražite žuti Ranunculus koji simbolizuje prijateljstvo i pozitivnost ili beli Ranunculus koji prenosi eleganciju i poštovanje.

11) Gladiolus

Blisko povezan sa perunikom, cvet gladiola obično nije prvi koji pada na pamet prilikom poklanjanja. Ali, delikatno cveće dostupno u mnogim bojama, kao i njihov životni vek u vazi, trebalo bi da vas nateraju da razmislite.

Gladiolus simbolizuje zaljubljenost i sećanje, ali svaka boja cveta takođe ima malo drugačije značenje. Crvena je za romantiku, žuta za prijateljstvo, bela za nevinost, a ružičasta za majčinsku ljubav. Izaberite boju cveća za poklon zahvalnosti prema primaocu da biste preneli značenje.

12) Nevena

Cvetovi nevena su sve o pozitivnosti. Dostupne u nizu vatrenih boja, povezuju se sa radošću, optimizmom i toplinom. Neven su divni pokloni zahvalnosti za pozitivne prilike ili za tu energičnu, radosnu osobu u vašem životu.

Kao i drugo cveće, crveni neven takođe ima romantične konotacije i pogodan je za poklone zahvalnosti za značajnu drugu srećnu i pozitivnu priliku.

13) Suncokreti

Velike, sunčane glave suncokreta su sinonim za radost i divljenje. Nikada ne uspevaju da nasmeju ljude i naprave odlične poklone zahvalnosti za radosnu proslavu. Njihova sličnost sa suncem učinila ih je značajnim u mnogim kulturama i religijama širom sveta, prenoseći značenje pozitivnosti i sreće.

14) Larkspurs

Sa značenjem iskrenosti, pozitivnosti i posvećenosti, ne možete pogrešiti ako poklonite Larkspurs kao poruku zahvalnosti. Dostupan u mnogim bojama, svaka od njih savršeno odgovara različitom primaocu. Izaberite ljubičastu za prvu ljubav, ružičastu za divljenje, belu za novi početak i plavu za gracioznost i ugled.