Cveće za rodjenje februara i njihova značenja

Sve što treba da znate o zvaničnom februarskom cveću

Za one rođene u drugom mesecu u godini, mesec februar nije samo proslava Dana zaljubljenih. Februar je najkraći mesec u godini sa samo 28 do 29 dana, i samo to ga čini još posebnim za februarske rođendane. Naravno, postoji nešto posebno u primanju cveća u februaru za Dan zaljubljenih, ali primanje cveća za rođendan u februaru za vaš poseban dan u istom mesecu? Ovde ćemo vam reći sve što treba da znate o zvaničnom rođenom cveću za februar – ljubičici, perunici i peršunu.

Zvanični cvetni kalendar rođenja:
Mesec: Cvet rođenja: Značenja i simbolika:
Januar: Karanfili & Snovdrop Pink Karanfili (ljubav i poštovanje), Beli karanfili (sreća, ljubav i naklonost, Crveni karanfili (ljubav i prijateljstvo) Snovdrop (nada i ponovno rođenje).
Februar: ljubičica, perunika i peršuna Ljubičice (verna ljubav, istina, odanost, poniznost), perunika (nada, vera, strast, čistota i nevinost), peršuna (naklonost, mlada ljubav, besmrtna naklonost)
Mart: Narcisi Narcisi (novi počeci, vernost, sreća, prosperitet i nada)
April: Daisi & Sveet Pea Daisi (čistoća, ljubav, novi počeci, plodnost i majčinstvo). Slatki grašak (blaženo zadovoljstvo, zahvalnost).
Maj: Đurđevak i glog Đurđevak (romantika, sreća, sreća, čistota, poniznost). Glog (nada, ljubav, lepota, plodnost i vrhunska sreća).
Jun: Roses & Honeisuckle Roses (ljubav, strast, romansa, čistoća, zahvalnost). Orlovi nokti (sreća i večna ljubav).
Jul: Larkspur & Vater Lili Larkspur (sreća, ljubav); Lokvan (prosvetljenje, vaskrsenje, čistota, lepota, stvaranje).
Avgust: Gladiolus & Poppi Gladiolus (integritet, čast, poštovanje); Mak (sećanje, prosperitet, očaranost, simpatija).
Septembar: Aster & Morning Glori Aster (vera, ljubav, dostignuće i mudrost); Morning Glori (naklonost, intimna ljubav, strpljenje).
Oktobar: Marigolds & Cosmos Marigolds (posvećenost, posvećenost); Kosmos (harmonija, ljubav, nevinost, lepota, skromnost, radost i ravnoteža).
Novembar: Chrisanthemum & Peonies Chrisanthemum (prijateljstvo, ljubav); Božuri (romantika, prosperitet, sreća, čast i saosećanje)
Decembar: Narcis, Poinsettia, i Holli, Narcissus (nevinost i čistota); Poinsettia (uspeh, proslava); Holi (sreća i optimizam).
Cveće za rođenje u februaru: ljubičica, iris i peršun
Dok većina nas crvene ruže odmah povezuje sa mesecom ljubavi, one zapravo nisu februarsko cveće. To su, u stvari, ljubičice, perunike, peršun.

Ljubičica – februarski cvet
Violet Vildflovers Zvanični cvet za rođenje za februar
Cveće divlje ljubičice
Iako nisu toliko popularne kao ruže, ljubičice su impresivne cvetne biljke na svoj način. Na latinskom je nazvana ljubičica ili viola kao referenca na tradicionalne ljubičaste latice cveća. Ali da li znate da ovi mirisni i delikatni februarski cvetovi takođe cvetaju u beloj, žutoj, krem i plavoj boji?

Ljubičice imaju bogatu istoriju i mnogo različitih simboličkih značenja. Prema mitu, Sveti Valentin je gnječio cvetove ljubičice da bi napravio mastilo i pisao beleške svojim prijateljima tokom svog progonstva. Cvet ljubičice je takođe korišćen za pravljenje ljubavnog napitka u Šekspirovom Snu letnje noći.

Stari Grci su takođe koristili cvetove ljubičice u ljubavnim napitcima. Zbog toga, ljubičice simbolizuju romantiku, plodnost i ljubav. Mirisne ljubičice takođe predstavljaju istinu, odanost, skromnost, duhovnu mudrost i poniznost.

Ljubičaste ljubičice simbolizuju vernu ljubav, dok bele ljubičice označavaju nevinost, iskrenost i jednostavnost.

Iris – februarski cvet
Iris Birthdai Flovers februar
Vid Iris Flovers
Elegantni cvet perunike je jedno od rođendanskih cveća za februar, što se čini veoma prikladnim jer je ujedno i simbolični cvet grčke boginje i glasnice ljubavi, Iris.

Ovaj čuveni ukrasni cvet cveta u nekoliko boja, uključujući plavu, ljubičastu, žutu, belu, narandžastu, crvenu, ružičastu, braon, pa čak i crnu. Irisi su, generalno, simbol nade, elokvencije, vere, komunikacije i mudrosti.

Ljubičasti cvetovi perunike označavaju mudrost i kompliment, dok plavi irisi predstavljaju nadu i veru. Žuti su, pak, simbol strasti. I slično belom cveću uopšte, beli cvetovi perunike označavaju čistoću i nevinost.

Primrose – februarski cvet
Rođendansko cveće roze peršuna
Rođendansko cveće roze peršuna
Ako mislite da su peršun povezani sa ružama zbog imena, onda grešite. Primule su višegodišnje biljke iz porodice Primulaceae, dok su ruže iz botaničke porodice Rosaceae. Ranocvetajući peršun daju šarene cvetove u belim, žutim, crvenim i smeđim nijansama.

Naziv peršun potiče od latinske reči primus, što znači „prvi“ ili „rani“.

Poreklo peršuna kao jednog od februarskih cvetova može se pratiti u nordijskoj mitologiji. Peršun je sveti cvet nordijske boginje ljubavi Freje.

Peršun znači: „Ne mogu da živim bez tebe“. Cveće simbolizuje skromnost, mladu ljubav i neumiruću naklonost. Konkretno, lila peršun predstavlja samopouzdanje, a crveni peršun označava necenjene zasluge.

Vodič za rođendanske poklone za februarsko cveće
Proslava rođendana uz Dan zaljubljenih odmah iza ugla znači samo jedno – dvostruko slavlje! Znam, znam… Može biti malo zbunjujuće, ili možda čak i izazovnije, pronaći jedinstven, ali poseban rođendanski poklon koji se razlikuje od poklona za Valentinovo.

Šta je brzo rešenje za to? februarskog rođendanskog cveća. Svakako, nikada ne možete pogrešiti sa poklanjanjem mirisnih i lepo predstavljenih cvetova. Oni su lični, promišljeni i jedinstveni poklon koji možete dati nekom posebnom u svom životu. U nastavku pročitajte naš brzi vodič za poklone za rođendansko cveće u februaru.

Za tvoju mamu
Pošaljite cveće za srećan rođendan svojoj mami da joj date do znanja koliko vam je stalo. Na njen rođendan, poklonite svojoj mami (ili drugim mamama u vašem životu) poklon koji će učiniti da se oseća posebnom i cenjenom.

Slično kao i mame koje donose boje u naše domove, irisi su jedno od najživljih i najživopisnijih cveća. Dakle, ovaj elegantni cvet može biti savršen februarski rođendanski cvet za vašu voljenu mamu. Izrazite svoje divljenje prema njoj ljubičastim irisima poput irisa „Ametistove sestre“.

Za vašu ženu ili devojku
Na jeziku cveća, peršun znači „ne mogu da živim bez tebe“. Dakle, ako želite da rođendan vaše druge polovine učinite izvanrednim i romantičnijim od Dana zaljubljenih, onda se sklonite od tradicionalnog cveća i umesto toga poklonite joj peršun. Nabavite mešavinu šarenih peršuna ili se odlučite za bele da biste preneli čistu ljubav.

Još jedan februarski rođendanski cvet za vašu ženu ili devojku je mirisna i fascinantna ljubičica, posebno ljubičaste sorte koje simbolizuju vernu ljubav. Neki primeri su ljubičasta maćuhica, obična plava ljubičica, obična pasja ljubičica i dvostruka plava ljubičica.

Za baku i dedu
Verujte nam, bilo koji buket februarskog rodnog cveća između ljubičica, perunika i peršuna ili kombinacija ove tri vrste sigurno bi izmamila osmeh svakom dedu i baku na njegov/njen rođendan. Ulepšajte dan svojim bakama i dekama gomilom živopisnog žutog cveća kao što je maćuhica „Envi“, žuta perunika (Iris pseudacorus) ili peršun oklip.

Za prijatelja ili kolegu
Za prijatelje ili kolege koji slave svoj rođendan u februaru, imate fleksibilne opcije koje cvetove za februarski rođendan možete pokloniti. Pošto su ljubičice generalno simbol lojalnosti i poniznosti, možete im predstaviti bilo koju vrstu ovog prelepog cveća. Neke od najpopularnijih sorti ljubičice su ‘Pikie Blue’, ‘Persian Prince’, ‘Lonestar Snovstorm’ i ‘Candi Fountain’.

Da se ​​zahvalim ili čestitam
Ljubičasto cveće, generalno, često označava uspeh i osećanje divljenja, što ih samo čini savršenim cvećem za zahvalnost ili čestitke pored želje nekome srećan rođendan.

Iris, peršun i ljubičica, koji su zvanično rođendansko cveće u februaru, imaju dosta ljubičastih cvetova. Primeri su ljubičice ‘Nellie Britton’, ‘Belmont Blue’ ljubičice, ‘Iakuina Blue’ perunice, ‘Silverband’ perunice, ‘Lilac’ batak peršun i ‘Baldock’s purple’ peršun.

Za više, pogledajte naš detaljni vodič za najbolje rođendanske poruke i citate koje možete podeliti sa prijateljima, porodicom i voljenim osobama.