Posle Božića svi moramo da se vratimo na posao i da skinemo naše divne božićne ukrase. Imamo nekoliko ideja kako da ulepšate svoju kuću i dnevni boravak nakon svečanosti!

Dok pokušavamo da se izborimo sa ‘posle Božićnog bluza’, teško nam je da se vratimo u zamah stvari. Ove godine Božić i Nova godina padali su u petak, što je značilo dosta slobodnog vremena za radnike od ponedeljka do petka.

Vreme je da počnete sa dijetom nakon božićne pijanke i što je tužno od svega, skinite sve božićne ukrase.

Ovde u Appleiard Londonu verujemo da je dobro okružiti sebe i svoj dom lepim stvarima. Ne samo da je naučno dokazano da poboljšanje vašeg okruženja ulepšava vaše raspoloženje, već je to i savršen način za borbu protiv januarskog bluza.

1. Sveže cveće

Naučno je dokazano da cveće poboljšava naše raspoloženje. Preporučujemo da u svom domu držite sveže cveće. Naročito tokom sumornih zimskih meseci!

2. Mirisne sveće i sobni defuzeri

Povratak kući sa posla po hladnom i kišnom danu da vas dočeka prelepa aroma je upravo ono što vam je potrebno u vašem domu! Obavezno ispunite sve sobe i hodnike ljupkim mirisima pomoću defuzera prostorija i mirisnih sveća!

3. Biljke

Odličan način da unesete malo života u sobu je dodavanje biljaka! Kao što znate, oni vraćaju kiseonik u sobu! Sve što treba da zapamtite je da ga zalivate i kastrirate i on će se brinuti i o vama.

4. Potpuri

Ako vam nedostaju arome koje vaša božićna jelka emituje, potpuri će vam vratiti neke divne mirise u vaš dom. Postoji mnogo opcija za vaš potpuri, kao što su lišće, pomorandže, žir i cveće, koji imaju klasični rustikalni šarm. Možete se čak i prepustiti izradi i sami ga napraviti!

5. Boja

Iako ovo možda nije jedan od najlakših načina da ulepšate svoju dnevnu sobu posle Božića, definitivno će doneti novi život u sobu i odgurnuti one zimske bluze. Izaberite paletu boja kao što je ova koja podseća na zimske mesece, ali može lako da pređe u proleće sa blistavom bojom.