najboljih vrsta cveća za proslave novih beba

Sve što treba da znate o poklanjanju cveća za proslave nove bebe
Gotovo ništa nije vrednije slavlja i priznanja od rođenja nove bebe. Ovo je prilika da proslavimo život i čestitamo novopečenim roditeljima dok im pokažemo svoju podršku i pružimo najbolje želje. Kada se dogodi tako važna prilika, ovaj vodič je tu da vam pomogne da odaberete najbolje vrste cveća za poklon za proslave nove bebe, kao i najbolje cvećare koji isporučuju prelepe cvetne aranžmane širom zemlje.


Da li cveće predstavlja dobre poklone za proslave nove bebe?
Cveće je savršen poklon za proslavu nove bebe jer je malo za održavanje i svi ga vole. Kada su u pitanju proslave, obeležavanje posebnih prilika, čestitke i najlepše želje, cveće je uvek prikladan poklon.

Kada treba da poklonim cveće za proslave nove bebe?
U bilo kom trenutku možete pokloniti cveće za proslavu nove bebe. Pošaljite ih u bolnicu da vam čestitaju ili sačekajte da se novi roditelji vrate kući i da ih tamo porode kako bi dočekali svoju novu bebu.

Cveće je posebno ljupki, promišljeni pokloni za roditelje koji već imaju decu ili kojima nije potrebno mnogo stvari za svoju bebu. Cveće je odličan način da priznate rođenje novog deteta i poželite dobrodošlicu bebi u svet bez gužve u kući primaoca nepotrebnim igračkama i drugim predmetima.

Najbolje vrste cveća za proslave nove bebe
Koje različite vrste cveća su odličan izbor za proslave nove bebe? Na viktorijanskom jeziku cveća, poznatom i kao floriografija, sledeći cvetovi su sinonimi za gestove čestitanja, radosti, ljubavi, prijateljstva i još mnogo toga. Uzmite u obzir ovo za poklone za proslave nove bebe:

1. Daisies

Tratinčice se ponekad smatraju jednostavnim cvećem, ali njihova jednostavna lepota – prsten belih latica koji okružuje sunčano, zlatno središte – je ono što ih čini tako veselim. Štaviše, tratinčice simbolizuju čistoću i nevinost, pored toga što su povezane sa novim počecima, nadom, srećom, zabavom i privrženošću.

Odličan su izbor za novi buket za bebe, a izgledaće divno sami ili pomešani sa raznim drugim cvetovima u pastelnim ili živim bojama. Posebno su lepo pomešani sa sledećim cvetom na našoj listi, narcisima.

2. Narcisi

Narcisi su savršen izbor za proslavu rođenja nove bebe jer, kao jedno od prvih cveća koje procveta u proleće, simbolizuju proleće, nove početke, novi život i rođenje.

Osim toga, narcisi su jedno od najveselijeg cveća. Njihovi cvetovi u obliku trube cvetaju u svetlim nijansama zlatno žute uparene sa snežno belim na vrhu zelenih zelenih stabljika. Ovo su savršeni novi pokloni za bebu sami, uključeni u mešoviti buket ili u saksiji u veseloj posudi.

3. Hrizanteme
Hrizanteme
Generalno, hrizanteme simbolizuju radost, optimizam, dugovečnost i poverenje. Oni cvetaju u gotovo svim duginim bojama u različitim oblicima i veličinama. Dok će svaka boja hrizantema izgledati divno u cvetnom aranžmanu, zelene hrizanteme su najprikladnije za proslavu novorođenčeta jer zelena boja pored čistoće i nevinosti simbolizuje novi život i nove početke.

4. Bebin dah

Ovo sitno cveće nije prikladno samo za novi buket za bebe po imenu; imaju i savršena simbolička značenja: večna ljubav i nevinost.

Bebin dah se obično uključuje kao akcentno cveće u bukete većih cvetova, a takođe je popularan dodatak sušenim aranžmanima. Međutim, bebin dah se takođe koristi u cvetnom dizajnu, gde ovi delikatni beli cvetovi dodaju divan šarm i lep osećaj svakom cvetnom poklonu.

5. Tulipani

Tradicionalno simbolično značenje lala je savršena i duboka ljubav, što je tačna emocija koju većina roditelja opisuje prema svojoj deci, što lale čini fantastičnim izborom za poklon za proslavu nove bebe.

Kao i kod drugog cveća, različite boje lala imaju različita simbolička značenja, ali su svi ovi cvetovi zaista lepi i veseli po svom izgledu, a lale u bilo kojoj boji su odlična opcija za proslavu novog života.

6. Karanfili

Karanfili se obično uključuju u cvetne dizajne jer njihove atraktivne naborane latice cvetaju u nekoliko boja, nijansi i šara. Često se smatra da su neki od najlepših cveća. Uopšteno govoreći, karanfili simbolizuju ljubav, fascinaciju, snagu, isceljenje i zaštitu – sve su to lepa osećanja za proslavu rođenja nove bebe sa njegovim ili njenim roditeljima.

7. Ruže

Časna ruža je odličan izbor za slavlje derište u bilo kojoj prilici, a takođe ih je u redu dati bilo kome. Ruže (posebno crvene i roze) ipak imaju neku konotaciju sa romantičnom ljubavlju, što ih čini savršenim poklonom novopečenoj majci od oca njenog deteta. Nakon rođenja bebe, očevi često poklanjaju bukete ruža novim majkama u znak odanosti, uvažavanja i ljubavi.

Ako novu bebu dočekujete sa buketom ruža, uvek možete da uzmete prijateljski žuti buket ili tradicionalne ružičaste ruže za devojčicu i plave ruže (da, postoje plave ruže) za dečaka.

8. Hortenzije

Kao i svako cveće, simbolično značenje cvetova hortenzije menja se sa bojom cvetova. Za rođenje bebe, najprikladniji izbori su zelena (simbolizuje novi život, nove početke, obnovu i ponovno rođenje), ružičasta (predstavlja ljubav i divljenje), bela (simbolizuje čistoću i nevinost) i ljubičasta (simboliše razumevanje i prosperitet). Plave hortenzije tradicionalno prenose iskreno izvinjenje i oproštaj. Međutim, oni i dalje mogu biti prikladni kada su uključeni u buket za novu bebu.

9. Stargazer ljiljani

Ljiljani zvezdara su očaravajuće cveće za posmatranje. Oni su zadivljujući sami po sebi i takođe ljupki kada su prikazani u mešovitom buketu. Kao i drugo cveće, simboličko značenje ljiljana zvezdara se menja u zavisnosti od boje cvetova.

Beli posmatrači zvezda simbolizuju čistoću i nevinost, žuti zvezdari simbolizuju radost, a ružičasti zvezdari simbolizuju obilje i prosperitet. Bilo koja od ovih boja bi predstavljala savršen osećaj za proslavu nove bebe, pa zašto ne biste uzeli buket koji uključuje sve tri?

10. Gerberi

Gerbere (takođe nazvane gerbera tratinčicama zbog svojih velikih cvetova nalik tratinčicama) mogu da dodaju jarke boje svakom cvetnom aranžmanu ili buketu jer njihovo cveće sadrži sve najtoplije dugine boje u veoma zasićenim, privlačnim nijansama.

Uopšteno govoreći, gerberi simbolizuju lojalnu ljubav, vedrinu, nevinost i čistotu, što je sve divna simbolična osećanja za slavljeni buket nove bebe.

11. Larkspurs

Larkspurs imaju divne grudve u obliku konusa sa delikatnim cvetovima koji cvetaju u ljubičastim, plavim, indigo, lavandinim i ružičastim nijansama. Ovo cveće daje lepu, ali divlju privlačnost buketu cveća, dajući cvetnom aranžmanu čudan, upravo ubrani izgled na livadi. Larkspurs su dobar izbor za novi buket za bebe jer simbolizuju snažnu vezu ljubavi, otvorenog srca, gracioznosti i pozitivnosti.

12. Božuri

U svim svojim raznovrsnim oblicima, božuri su neki od najlepših cvetova na svetu. Njihove najpopularnije sorte su pune duple i bombaške forme koje proizvode kultne, teške cvetove nalik na pompon u delikatnim nijansama ružičaste.

Božuri, međutim, takođe cvetaju u drugim oblicima kao što su pojedinačni, dvostruki i japanski, i cvetaju u mnogo različitih boja. Božuri imaju širok spektar simboličkih značenja, predstavljaju ljubav i sreću pored lepote, bogatstva, časti i romantike – sve blagoslove vredne poželenja novoj bebi.

13. Kalla Lljiljan

Kremasto-beli cvetovi kala imaju elegantne, nežne siluete koje same stvaraju zapanjujuće bukete i graciozne akcente na bilo kom mešanom buketu. Calla ljiljani simbolizuju čistoću, koja je uvek prikladna u cvetnom aranžmanu za novu bebu. Calla ljiljani takođe simbolizuju svetost i veru, što ih čini podjednako savršenim za prepoznavanje krštenja ili proslave krštenja nove bebe.

14. Gardenia

Gardenije su lepe i imaju divan, sladak miris (koji će biti dobrodošao u novouređenom domu sa promenom pelena). Pored upečatljive lepote i slatkog mirisa, gardenije simbolizuju čistoću i nežnost na jeziku cveća, koje se savršeno uklapaju u cvetni buket za novorođenče. Pomešane sa drugim cvetovima ili poklonjene same, gardenije će biti divan poklon kada slavite početak novog života.

15. Cveće za mesec rođenja

Ako niste sigurni koja je vrsta cveća najbolja za proslavu nove bebe, uvek možete poslati buket cveća koji je povezan sa mesecom rođenja nove bebe. Ovo su zvanično cveće u mesecu rođenja:

Zvanični cvetni kalendar rođenja:

Mesec: Cvet rođenja: Značenja i simbolika:

Januar: Karanfili & Snovdrop Pink Karanfili (ljubav i poštovanje), Beli karanfili (sreća, ljubav i naklonost, Crveni karanfili (ljubav i prijateljstvo) Snovdrop (nada i ponovno rođenje).
Februar: ljubičica, perunika i peršuna Ljubičice (verna ljubav, istina, odanost, poniznost), perunika (nada, vera, strast, čistota i nevinost), peršuna (naklonost, mlada ljubav, besmrtna naklonost)
Mart: Narcisi Narcisi (novi počeci, vernost, sreća, prosperitet i nada)
April: Daisi & Sveet Pea Daisi (čistoća, ljubav, novi počeci, plodnost i majčinstvo). Slatki grašak (blaženo zadovoljstvo, zahvalnost).
maj: Đurđevak i glog Đurđevak (romansa, sreća, sreća, čistota, poniznost). Glog (nada, ljubav, lepota, plodnost i vrhunska sreća).
Jun: Roses & Honeisuckle Roses (ljubav, strast, romansa, čistoća, zahvalnost). Orlovi nokti (sreća i večna ljubav).
Jul: Larkspur & Vater Lili Larkspur (sreća, ljubav); Lokvan (prosvetljenje, vaskrsenje, čistota, lepota, stvaranje).
Avgust: Gladiolus & Poppi Gladiolus (integritet, čast, poštovanje); Mak (sećanje, prosperitet, očaranost, simpatija).
Septembar: Aster & Morning Glori Aster (vera, ljubav, dostignuće i mudrost); Morning Glori (naklonost, intimna ljubav, strpljenje).
Oktobar: Marigolds & Cosmos Marigolds (posvećenost, posvećenost); Kosmos (harmonija, ljubav, nevinost, lepota, skromnost, radost i ravnoteža).
Novembar: Chrisanthemum & Peonies Chrisanthemum (prijateljstvo, ljubav); Božuri (romantika, prosperitet, sreća, čast i saosećanje)
Decembar: Narcis, Poinsettia, i Holli, Narcissus (nevinost i čistota); Poinsettia (uspeh, proslava); Holi (sreća i optimizam).
Izbor cveća za mesec rođenja za poklon novoj bebi je veoma promišljen. To pokazuje da vam je stalo i da ste uložili malo truda u odabir poklona za prepoznavanje novog života.

Da li su biljke dobra opcija za poklon za proslave nove bebe?
Biljke mogu biti lepi pokloni za proslavu nove bebe. Imajući to u vidu, od suštinskog je značaja odabrati biljke koje se lako održavaju i koje se lako uzgajaju i zahtevaju malo pažnje. Pošto su novi roditelji zaposleni nego što su ikada bili, neće imati mnogo vremena na raspolaganju da brinu o delikatnoj ili izbirljivoj biljci koja ima veoma specifične zahteve za negom. Ako novim roditeljima poklonite sobnu biljku, izaberite nešto poput sukulenta, kaktusa ili potosa koji mogu preživeti malo zanemarivanja.