Najbolji cvetni centri za svako godišnje doba

Bez obzira da li pravite veliku zabavu ili organizujete intimno okupljanje, cveće u centru zaista ohrabruje dekoraciju zabave. Cveće dodaje određenu svetlost koja se ne može ponoviti u drugim dekorativnim dodirima. Još bolje, dobro funkcionišu u svakoj vrsti okupljanja. U stvari, uz neke pametne dodatke, isti aranžman možete da unesete u dekor raznih proslava.

Ali naravno, nijedno okupljanje – u zatvorenom ili na otvorenom – nije potpuno bez nekih prelepih cvetnih centralnih delova koji bi pratili sve sezonsko veselje! Ne samo da je cveće savršen način da ukrasite svoj prostor za bilo koje okupljanje, već i pokazuje da ulažete mnogo pažnje u to da vaš trpezarijski sto bude pripremljen za sezonsku temu.

Dakle, ako ste ikada poželeli da imate magični dodir kada je u pitanju aranžiranje cveća, imate sreće. Ne morate da budete cvećar da biste kreirali impresivne cvetne centralne delove koji savršeno odgovaraju prilici; samo morate znati trikove. Evo nekoliko načina na koje možete uzeti unapred pripremljeni Bouk i pretvoriti ga u spektakularno pristaje cvetni centar za svaku priliku.

Proleće, leto, jesen, zima – bez obzira na godišnje doba, želimo da se zabavite kada budete domaćini ovog događaja, zbog čega smo izabrali cvetove koji su prikladni za sve vrste cveća!

Pregled sadržaja
Fall Centerpieces

Ranunculus ima mnogo, mnogo slojeva. Dolaze u puno boja koje dopunjuju jesenju sezonu poput različitih nijansi narandže i crvene. Osim toga, one su odlična alternativa ružama koje su „da“ u našim knjigama!

Kala ljiljani su elegantni, elegantni cvetovi koji su vam potrebni na svakom trpezarijskom stolu. Oni održavaju ukupnu ravnotežu svakog odećenog okupljanja dok i dalje odaju te sofisticirane vibracije. Ako ugošćujete nešto malo formalnije – na primer sa članovima porodice – onda Callas čine savršene centralne delove jeseni.

Alstroemeria ima divne, povešene latice koje dodaju veću dimenziju svakom buku. Mogu doći u širokom spektru dubokih, bogatih nijansi koje će upotpuniti svaki cvetni aranžman koji želite da prikažete!
Thanksgiving Centerpieces

Za Dan zahvalnosti, verovatno ćete želeti da počnete sa snopom cveća koje je u raznim rustičnim nijansama. Zamislite narandžaste, tamno ljubičaste, tople žute, krem i tonove rđe. Osim upotrebe jesenje šeme boja, evo i drugih načina da dodate nešto za Dan zahvalnosti vašim centralnim delovima cveća:

Možda biste želeli da u svoj središnji deo ubacite ukrasni kukuruz, minijaturne bundeve, komadiće pšenice, jabuke ili šareno jesenje lišće.
Da biste zaista podigli ulog, razmislite o tome da sve složite u izdubljenu bundevu.
Za više ideja, samo pročitajte naš blog post o centralnim elementima za Dan zahvalnosti „uradi sam“ ili još neke ideje o cvetnim aranžmanima za Dan zahvalnosti.

Cornucopia

Rog izobilja je definitivno najikoničniji od svih jesenjih centralnih delova. Kada pomislite na Dan zahvalnosti, verovatno vam već padaju na pamet slike porodice koja sedi oko stola punog hrane i roga izobilja. Reč rog izobilja znači rog izobilja, tako da ako ovo koristite kao svoj centralni deo „uradi sam“, vaši gosti za Dan zahvalnosti će znati da im predstoji obilna gozba!
Uputstva

Omotajte pleteni okvir od roga izobilja mehom. Makazama odrežite sve dodatne dlake, ali pazite da ostavite dovoljno da ih savijete ispod ivica roga izobilja.
Vrućim lepkom zalepite foliju na okvir od roga izobilja. Pobrinite se da zalijepite foliju na nekoliko područja i čvrsto pritisnite tako da se vreća zalijepi. Savijte ivice repa ispod i zalepite ih na okvir. Na ovaj način ćete napraviti čist rub.
Skupite 3/4 inča debelu kantu rafije. Koristeći kanap, zavežite čvor oko jednog kraja šake i zakačite ga za sto. Namotajte konop oko rafije u intervalima od 2 inča da biste napravili konopac dug jardu.
Kada dođete do drugog kraja rafije, zavežite čvor. Imate jedan konopac od rafije! Ponovite ova dva koraka, trebaće vam dva užeta od rafije. Kada imate dva vrha od rafije, upotrijebite kratku živu vrpcu od jute da ih povežete kako biste stvorili jedno uže dvostruke dužine.
Napravite dovoljno užadi da pokrijete pleteni rog izobilja. Kada budete imali dovoljno, zavežite kraj jednog od užadi od rafije za vrh roga izobilja kanapom. Omotajte rafiju oko roga izobilja i nanesite vrući lepak dok idete. Kada pokrijete rog izobilja, zavežite komad kanapa za poslednji vrh rafije i umotajte ga oko okvira. Napunite svoj rog izobilja tikvicama, pšenicom i dugotrajnim voćem, i voila!

DII središnji delovi od svežeg voća

Sa svežim voćem ili povrćem, možete odabrati svoj središnji deo u zavisnosti od vibracije koju želite da stvorite na svojoj zabavi. Da li su vam potrebni jesenji središnji delovi za vaš sto za Dan zahvalnosti? Uzmi tikvice! Središnji delovi od svežeg voća i povrća su dobar izbor jer se mogu odabrati posebno da odgovaraju vašoj zabavi.

Supplies Needed

Razno veliko voće ili povrće

Raznolikost cveća
Floral Foam
Votivni držač
makaze
Knife

Uputstva

Kada odaberete voće i povrće, uzmite nož i odrežite vrh voća ili povrća.
Izrežite rupu veličine i dubine držača zaveta. Bonus poeni: sada imate ukusnu užinu!
Izrežite komad cvetne pene i stavite ga u zavetni držač. Napunite zavetni držač vodom.
Odrežite cveće i stavite ih jedno po jedno u cvetnu penu.

Vinter Centrepieces

Baštenske ruže nude mekši dodir od generičkih ruža zbog svojih slojevitih latica i zaobljenih cvetova, tako da neće odvratiti pažnju od svih svečanosti koje se dešavaju tokom sezone! Kao i mnoge ruže, dolaze u raznim bojama, ali ako želite da se držite zimske teme, preporučujemo bele ili jarko crvene baštenske ruže za praznike.

Beli azijski ljiljani su takođe savršen zimski centar jer donose element svežine i simbolizuju određene praznične istorije. Sami po sebi, oni su sjajni, ali možete ih upariti sa crvenim cvetovima da biste ušli u praznični duh!
Centralni delovi za Božić i prazničnu sezonu

Da biste napravili praznični aranžman koji će odgovarati vašoj zabavi, počnite sa buketom u bojama koje vam vrište Božić. Za neke, to može biti tradicionalno crveno i zeleno. Drugi mogu smatrati da ledena bela i plava zaista predstavljaju sezonu praznika. Kada dobijete svoje cveće, vreme je za dodatke. Opet, ovde morate da razmislite šta za vas predstavlja Božić. Evo nekoliko ideja:

Štapići cimeta, brusnice i sušene kriške narandže daju dodatni nivo mirisa.
Ornamenti i komadići božikovine ili imele tu i tamo uvučeni se povezuju sa drugim prazničnim dekorom.
Šišarke i grane stvaraju hladan zimski izgled.

Proleće

Ruže u prskanju su savršeno, nežno cveće za proleće. Nemojte da vas zavara njihova veličina – njihovo višestruko cvetanje po stabljici nadoknađuje njihove manje kvalitete. Ruže za prskanje takođe dolaze u raznim bojama koje dopunjuju prolećnu sezonu. Njihovo lišće takođe stvara privlačnu pozadinu za sjaj drugih latica!

Hortenzije su preko potrebni grozdovi koji su nam potrebni za proleće jer se dobro slažu sa drugim vrstama cveća, a da ih ne nadjačaju; dolaze u asortimanu plave, ljubičaste ili roze – savršene za sezonu!

Tulipani su oni lukovičasti cvetovi koji mogu sami da privuku pažnju, bez pomoći bilo kog drugog cveta. Stavite ih u vazu i pustite ih da govore za sebe!
Čajanka

Čajanka može biti samo zbog čajanke, ili može biti divna tema za venčanje, tuširanje beba ili rođendansku zabavu. Cveće za čajanke je zapravo prilično lako napraviti; evo nekoliko kreativnih ideja za vaše cveće za čajanku:

Sakupite lepe šoljice. Možete ih pozajmiti od prijatelja i porodice ako nemate dovoljno ili pretražite lokalne prodavnice polovnih mašina. Pojedinačni cvetovi i mali snopovi mogu se rasporediti u svaki da bi se stvorili elegantni središnji delovi.
Alternativno, pozajmite zanimljivu raznolikost čajnika i u njih rasporedite snopove cveća.

Vedding Shover

Za aranžmane za venčanje, praktično sve svetlo, svetlo i veselo ide. Takođe je dobro imati na umu da središnji delovi tuša za venčanje ne moraju biti detaljni. U stvari, ovde zaista možete povećati svoj cvetni budžet. Pokušajte da farbate prazne boce različitih oblika i veličina u nekoj vrsti pozlaćene boje. Zatim jednostavno dodajte pojedinačne cvetove ili male grozdove svakom.
Vjenčanje

Ljudi često misle da moraju da izdvoje tonu novca za centralne delove venčanog cveća, ali istina je da možete uštedeti svežanj ako vam ne smeta da malo promenite namenu. Buketi djeveruše mogu lako postati središnji dio vjenčanog cvijeća na recepciji. Neka zapanjujuće vaze, šarmantne staklene tegle ili bilo šta drugo što odgovara vašem stilu čekate u prostoru za prijem. Nakon ceremonije, jednostavno rasporedite bukete u posude koje čekaju.
Centralni delovi za sjajne tegle

Ovaj „uradi sam“ središnji deo obuhvata ceo solarni sistem u jednoj tegli! Možda imate zabavu ili venčanje koje traje do kasno u noć. Trebaće vam centralni deo za venčanje „uradi sam“ koji će vama i vašim gostima pomoći da osvetlite noć uz dobar provod. Sjajne tegle se lako prave i ulepšaće vaš sto.

Supplies Needed

Mason tegle
Dva svetleća štapića po tegli
makaze
Gumene rukavice
Zaštitne naočare

Uputstva

Stavite te gumene rukavice i zaštitne naočare! Hemikalije unutar sjajnog štapića mogu biti iritantne na vašoj koži, posebno ako imate osetljivu kožu. Zaštitne naočare će biti sigurne da se ove hemikalije drže dalje od vaših očiju, jer će ih spaliti. Bezbednost na prvom mestu!
Uzmite dva svetleća štapića i staklenku. Zalepite krajeve svetlećih štapića u teglu i odrežite krajeve makazama. Uverite se da sve padne u teglu, neki svetleći štapići sadrže staklenu podlogu koja se lomi kada aktivirate svetleći štapić. Ako je to slučaj, bacićete sjaj odložite sadržaj, ali je najbolje da ga držite u tegli, a ne na zemlji.
Istresite sve svetleće tečnosti u teglu dok se svetleći štap potpuno ne isprazni.
Uzmite kantu za smeće i bacite sve iz tegle u kantu za smeće. Zavrtite tečnosti oko tegle tako da sijaju svuda! To je to, ovi sjajni „uradi sam“ centralni delovi spremni su da osvetle vašu noć. Savet: svetleće oko sat vremena na toplim temperaturama.

Leto

Neveni mogu lako da repliciraju bilo koji letnji zalazak sunca jer obično dolaze u žutoj i narandžastoj boji. To je cveće punog izgleda koje može da doda neki štih svakom sezonskom središnjem delu, a mi smo za to!

Suncokreti su u osnovi letnja hrana. U stvari, toliko su živahni i veličanstveni da samo nekoliko njih zajedno može biti savršen letnji centar. Svaki gost na vašem roštilju u dvorištu može osetiti neke vesele želje koje mu dolaze samo ako izlože ove sunčane cvetove.

Božuri jednostavno vole da se namakaju na letnjem suncu! Žive dug, elegantan životni vek, tako da možete čak imati da cvetaju celo leto. Njihove boje variraju od bele, roze, crvene, koraljne, kestenjaste, pa čak i najsunčanije žute!
Babi Shover

Kada kreirate središnji deo cveća za tuširanje za bebe, razmišljajte o svežem i novom. Izaberite svetlo, svetlo cveće i održavajte središnje delove što je moguće čistijim. Evo još nekih ideja za centralne delove cveća za vaše bebe:

Ubacite zabavne predmete kao što su gumena patka, mala plišana životinja ili male cipele za bebe u središnji deo vašeg cveta za tuširanje za bebe.
Možete čak odlučiti da rasporedite cvetove u staklene flašice za bebe, stare konzerve za čaj ili tegle za hranu za bebe.

Zabava na otvorenom

Baštenske žurke su ležerne i besplatne, tako da centralni delovi vašeg cveća mogu biti jednako lagani. Nebo je granica kada je u pitanju dekoracija baštenske zabave, ali evo nekih od naših omiljenih ideja:

Mason tegle umotane u čipku i traku čine ljupke posude za nonšalantno raspoređene pupoljke.
Vaze za baštenske zabave ne moraju biti otmjene. U stvari, papirne kese stvaraju slatki provincijski izgled. Stavite teglu u kesu, rasporedite svoje cvetove i pričvrstite vrh torbe lepom trakom.
Limene limenke takođe prave divne vaze za baštenske zabave. Mogu se ofarbati, vezati kanapom ili izbušiti da bi se stvorio bilo koji izgled za vaše centralne delove cveća.

Vintage Tea Lin Centralpieces

Ovo je jednostavan način da začinite svoju popodnevnu čajanku ili svadbeni tuš. Vintage konzerve za čaj se mogu naći u prodavnicama ili na mreži, a kada ih pronađete, centralni delovi „uradi sam“ su u osnovi već spremni da dodaju karakter svakom stolu. Samo dodajte cveće i voila!

Materijali

Vintage konzerve za čaj
Sveže cveće
makaze

Uputstva
Napunite posude za čaj vodom. Isecite svoje cveće i poređajte ih u tegle za čaj. Zaista je tako lako!
Sezonski ukrasi za sve prilike

Bez obzira u kojoj smo sezoni deo, MojaCvecara je tu sa vama na svakom koraku kako biste bili sigurni da možete da učestvujete u nekoj sezonskoj ljubavi. Ne nudimo samo prelepo cvetanje tokom cele godine, već imamo aranžmane za svako doba godine. Takođe možemo da vam pomognemo sa više „uradi sam“ ideja, kao što je učenje kako da sušite cveće.

Ne propustite nijednu od naših sezonskih kolekcija buketa i priliku da oduševite goste na večeri! Pogledajte naše praznične cvetne aranžmane koji odlično funkcionišu kada pravite centralne delove za praznike. Takođe, pogledajte naše praznične vence i mini jelke.