najboljih feng sui biljaka za vas kancelarijski sto

Najbolje biljke za povećanje produktivnosti, kreativnosti i privlačenje pozitivnih vibracija na vaš kancelarijski sto

Bez obzira da li imate kućnu kancelariju, sto u radnom prostoru, sto u kabini ili kancelariju na uglu, ukrašavanje vašeg stola ne samo da je korisno u vašem poslu, već i da podstakne slobodan, produktivan protok pozitivne energije je neophodan. Koristite principe feng šuija i jednu ili dve sobne biljke da biste privukli pravu vrstu energije u svoju svakodnevnu svrhu. Ovde ćemo vas provesti kroz 10 najboljih feng šui biljaka koje možete uzeti u obzir za vaš kancelarijski sto.


Najbolje biljke za kancelarijski sto u Feng Shuiju
Najbolje biljke za kancelarijske stolove u feng šuiju su one koje crpe pozitivnu energiju i sreću u uglove stola za bogatstvo i odnose. Prikažite biljku žada, srećni bambus ili stablo novca u uglu bogatstva. Izaberite rezano cveće ili cvetne biljke za ugao za odnose na stolu.

O kancelarijskom stolu u feng šuiju

U feng šuiju, sto simbolizuje vaš razlog postojanja ili svrhu u životu. Ako imate profesiju ili posao, onda radni sto simbolizuje vašu karijeru. Ako ste u penziji ili trenutno ne radite, onda to simbolizuje druge aktivnosti u životu.

Dakle, održavanje vašeg stola organizovanog i njegovog dizajna izbalansiranim će podstaći pravu energiju da teče u vaš život i podržaće vaše najvažnije ciljeve.

Ukrasite svoj sto za različite energije
Bilo koji od pet elemenata može se ugraditi u dizajn, konstrukciju i dekor vašeg stola kako biste podstakli različite energije da uđu u vaš život.

Element zemlje: stabilnost i energije uzemljenja (drveni materijali i neutralne boje ili zemljani tonovi)
Metalni element: jasnoća i efikasnost (metalni materijali i boje u metalik, bela i siva)
Element vode: protok i umrežavanje (metalni materijali i crna)
Element drveta: aktivnost i rast (drveni materijali i zeleni i plavi)
Element vatre: slava i inspiracija (farbano drvo i crveni, narandžasti, žuti i ružičasti tonovi)

Postavljanje Feng Shui stola
Za dobar feng šui, sto bi trebalo da bude u zapovednoj poziciji sobe. To znači da treba da budete malo udesno ili levo od i okrenuti prema vratima ili ulazu u sobu kada sedite za stolom. Zid bez prozora/bez vrata ili druga čvrsta podloga poput kredenze trebalo bi da vas usidri iza stola.

Ako vaš sto mora da bude okrenut ka zidu, postavite ogledalo u nivo vaših očiju kako biste i dalje mogli da vidite vrata kada sedite za stolom.

Vaš sto takođe nikada ne bi trebalo da bude okrenut prema zidu prozora jer to može dovesti do toga da pozitivna energija pobegne iz vašeg radnog prostora, uzrokujući da postanete ometeni. Umesto toga, držite prozore desno ili levo od vašeg stola.

Uloga biljaka za kancelarijski sto u Feng Shui-u

Postavljena na kancelarijski sto, biljka može ponuditi mnoge prednosti uključujući prečišćavanje vazduha, neutralisanje radijacije iz elektronike, stvaranje spokoja i generisanje pozitivnog toka energije u feng šuiju.

Biljke su od elementa drveta što znači da podstiču energiju rasta, aktivnosti i vitalnosti. Na kancelarijskom stolu, biljke donose ovu vrstu energije u deo karte Bagua gde su postavljene.

Na kancelarijskom stolu, principi feng šuija preporučuju postavljanje biljaka ili u ugao bogatstva ili u ugao za odnose i brak na stolu. Odnosno, oni se nalaze u krajnjem levom i krajnjem desnom uglu vaše stolice.

Tačnije, zelene biljke koje simbolizuju prosperitet, obilje i sreću crpe pravu energiju u ugao bogatstva vašeg stola, dok cvetne biljke ili aranžmani od sveže sečenog cveća crpe pravu vrstu energije u ugao za brak i vezu.

Najbolje biljke za kancelarijske stolove u Feng Shuiju
Ovde ćete pronaći 10 najboljih vrsta biljaka koje treba da razmislite o postavljanju na svoj kancelarijski sto u skladu sa najboljim feng šui praksama. Uključili smo bitne savete i razmatranja o tome gde da postavite i uputstva za negu za svaki.

1. Lucki Bamboo

Iako srećni bambus zapravo nije bambus (to je vrsta dracaene.), on ne predstavlja nestašluk ili nepoštenje. Umesto toga, smatra se jednom od najpovoljnijih biljaka u feng šuiju.

Prednosti feng šuija: bogatstvo, prosperitet, sreća, otvoreno srce, sreća, poniznost, rast i uzlazna energija
Gde da se pozicionirate: Postavite u bogatstvo, vezu ili oba ugla vašeg stola.
Razmatranja o nezi: Često menjajte vodu da biste sprečili rast bakterija i održali svoj bambus svežim. Lucki Bambus se takođe može uzgajati u bogatoj mešavini zemljišta koja dobro drenira.

2. Biljka žada

Biljka žada (Crassula ovata) je vrsta sukulenata koja je omiljena biljka u ukrašavanju feng šuija jer ima lepe, sjajne, zelene segmente listova koji su u obliku skoro kao novčići.

Feng Shui korist: Zdravlje, harmonija, novi počeci, naučna potraga, bogatstvo, prosperitet i sreća
Gde da se pozicionirate: Postavite u ugao bogatstva za prosperitet i ugao za vezu za harmoniju u vašem braku.
Razmatranja o nezi: Zalivajte kada se zemlja potpuno osuši i izbegavajte hladne propuhe.

3. Sveže rezani božuri

Božuri simbolizuju ljubav, brak, poverenje i trajne veze. U feng šuiju, oni se često koriste kao lek za romantične probleme i probleme u vezi. Takođe su lepi u aranžmanima od sveže sečenog cveća.

Prednosti feng šuija: isceljenje odnosa, ljubav i romansa
Gde da postavite: Postavite vazu sa sveže isečenim božurima u krajnji desni ugao svog stola.
Razmatranja o nezi: Svakodnevno menjajte vodu da biste produžili život rezanog cveća i bacite ga kada cvetovi počnu da venu.

4. Orhideje

Orhideje se mogu na odgovarajući način postaviti i u ugao za bogatstvo i u ugao za odnose na stolu. U belom, neguju harmoniju i mir. U ljubičastoj i roze, simbolizuju plodnost i ljubav.

Prednosti feng šuija: mir, harmonija, porodica i plodnost
Gde da pozicionirate: Postavite u krajnji desni ili krajnji levi ugao vašeg stola.
Razmatranja o nezi: Preferira umerenu vlažnost i dobro drenirajuću mešavinu saksija.

5. Mir ljiljan

Ljiljani mira su divni za gledanje sa svojim bujnim, zelenim lišćem i cvetovima koji podsećaju na bele zastave mira. Oni su dobar izbor za kancelarijski sto u feng šuiju ako vaš ima dovoljno prostora da prilagodi veličinu biljke.

Feng Shui prednosti: Neutrališe negativnost i privlači pozitivnu energiju, harmoniju, mir, smirenost i spokoj
Gde da postavite: Postavite u ugao za odnose vašeg stola da biste uneli mir i harmoniju u odnose.
Razmatranja o nezi: Mirni ljiljani mogu tolerisati uslove slabog osvetljenja, što ih čini dobrim izborom za tamnije kancelarijske prostore.

6. Monei Tree

Stablo novca je savršen izbor za dodavanje malo zelenila vašem kancelarijskom stolu i vašem bankovnom računu, u skladu sa principima feng šuija. Njihove jake stabljike koje rastu prema gore i meko jajoliki listovi privući će pozitivnu energiju u kutak bogatstva.

Prednosti feng šuija: prosperitet, bogatstvo, obilje i sreća
Gde da postavite: Postavite na ugao bogatstva vašeg stola.
Razmatranja o nezi: Drveće novca ne voli vruće ili hladne propuhe, zahtevaju ravnomerno vlažno zemljište i preferiraju filtriranu sunčevu svetlost.

7. Kineska fabrika novca

Kineska biljka novca (aka Pilea peperomioides) ima lepe listove u obliku novčića koji donose savršenu energiju za prosperitet na vašem stolu.

Prednosti feng šuija: sreća, obilje, bogatstvo i prosperitet
Gde da postavite: Postavite na ugao bogatstva vašeg stola.
Razmatranja o nezi: Preferirajte filtriranu sunčevu svetlost i laganu vlagu. Pustite da se zemlja osuši pre zalivanja.

8. Cvetajući jasmin

Cvetajući jasmin nudi slatki miris koji postaje jači noću, što ovu biljku čini savršenom za opuštanje kada radite do kasno.

Prednosti feng šuija: mir i romantika
Gde da se pozicionirate: Postavite u krajnji desni ugao svog stola da biste uvukli pozitivnu energiju u svoju romantičnu vezu.
Razmatranja o nezi: Preferira puno sunca i blago vlažno tlo.

9. Zlatni potos

Zlatni potos je jedna od najjačih biljaka za neutralizaciju negativnosti i privlačenje pozitivne energije u prostor. Imaju divne loze, listove u obliku srca i savršeni su za radni sto.

Prednosti feng šuija: Privlači pozitivnu energiju i eliminiše negativnost
Gde pozicionirati: Ugao za bogatstvo ili vezu na stolu
Održavanje: Toleriše različite nivoe svetlosti i vlage. Ova biljka je dobar izbor za crne palčeve.

10. Bostonska paprat

Sa meko pucajućim viticama, bostonska paprat ima divnu, mirnu siluetu koja će doneti mir u vaš radni prostor.

Feng Shui prednosti: Pozitivna energija dobrodošlice
Gde da se pozicionirate: Postavite ili u ugao za bogatstvo ili u ugao za odnose vašeg stola za infuziju pozitivnosti i vitalnosti.
Razmatranja o nezi: Preferira srednje do slabo filtrirano svetlo, ravnomerno vlažno zemljište i umerenu vlažnost.

Vrste biljaka koje treba izbegavati da se nalaze na kancelarijskom stolu

Prevelike biljke
Bilo koja biljka koja vam ometa pogled ili je veća od dozvoljenog prostora u uglu za bogatstvo ili odnose vašeg stola ne bi trebalo da se postavlja na kancelarijski sto. Prevelike biljke mogu privući previše energije ometajući fokus i takođe mogu ometati slobodan protok energije oko komandne pozicije stola.

Biljke koje ispaljuju otrovne strele
Kaže se da šiljaste, oštre, šiljaste i/ili krute biljke poput kaktusa i nekih sukulenata ispaljuju otrovne strele negativnosti u feng šuiju. Da biste promovisali pozitivan protok energije, izbegavajte upotrebu ovih biljaka u potpunosti.

Nezdrave biljke
Mrtve, umiruće, zaražene bubama ili bolesne biljke crpe pozitivnu energiju i privlače negativnost. Odmah odbacite nezdrave biljke i birajte samo one biljke koje će uspevati na svetlosti i humi uslove za rad oko vašeg stola.

Poboljšajte fokus, dišite lako i napredujte
Sobne biljke imaju mnogo toga da ponude kada je u pitanju poboljšanje feng šuija vašeg kancelarijskog stola. Pored privlačenja pozitivne energije, biljke će pročistiti vazduh, smanjiti stres i poboljšati vaš fokus kako bi vam pomogli da napredujete

Često postavljana pitanja o kancelarijskom stolu Feng Shui
Koju pozitivnu energiju biljke mogu doneti kancelarijskim stolovima?
U feng šuiju, biljke mogu privući različite pozitivne energije na kancelarijski sto, uključujući prosperitet, sreću, bogatstvo, obilje, harmoniju, smirenost, sreću, mir, kreativnost, rast i vitalnost.

Mogu li imati više vrsta biljaka na kancelarijskom stolu u Feng Shuiju?
Važno je izbeći nered, ali možete imati više od jedne biljke na svom kancelarijskom stolu. Pokušajte da postavite biljku koja privlači bogatstvo i prosperitet u ugao bogatstva (pozadi levo) vašeg stola i biljku koja cveta koja podstiče dobre odnose u oblasti ljubavi i odnosa (pozadi desno) vašeg stola.

Koje su najgore feng šui biljke za kancelarijski sto?
Najgore feng šui biljke za kancelarijski sto uključuju svaku biljku koja zauzima previše prostora, ometajući slobodan protok energije oko površine stola. Pored toga, kaktusi, oštri ili šiljasti sukulenti i nezdrave biljke mogu privući negativnu energiju u vaš radni prostor.

Koje su najbolje biljke za privlačenje sreće na moj kancelarijski sto?
Najbolje biljke za aktiviranje oblasti bogatstva vašeg stola da biste privukli sreću uključuju biljku žada (Crassula ovata), kinesku biljku novca (Pilea peperomioides), drvo novca (Pachira akuatica) i srećni bambus (Dracaena braunii).