Saveti i ideje za cveće za Dan zahvalnosti

Izložen buket crvenog i narandžastog cveća preko trupaca za ogrev za rustikalni aranžman

Dan zahvalnosti se odnosi na porodicu, prijatelje i vraćanje recepata poput ambrozije i krompira koji su inače nestali iz američke palete. Druga zvezda stola je središnji deo. Od skromnih kartonskih ćurki do potpunih skulptura, centralni delovi za Dan zahvalnosti imaju poseban izgled. Naravno, uvek se možete držati uobičajenog – tikvica i narandžaste boje. Što je, sve u redu, ali ponekad, čak i naše najstarije tradicije treba malo osvežiti.


Cvetni aranžmani za Dan zahvalnosti

Pronalaženje pravog cvetnog aranžmana za Dan zahvalnosti svodi se na dve stvari. Prvo, vaše cveće treba da se fokusira na odašiljanje svih onih ukusnih jesenjih vibracija koje čine Dan zahvalnosti tako neodoljivim, što znači da je izbor narandžastih, žutih, smeđih i crvenih cvetova definitivno pravi put.

I, drugo, trebalo bi da pokušate da izaberete cveće koje simbolizuje uvažavanje i zahvalnost po čemu je poznat Dan zahvalnosti. Definitivno je dobra stvar pokazati zahvaljujući stvarima koje su nam drage u životu – posebno našim prijateljima i porodici – barem jedan dan u godini. Vaše cveće za Dan zahvalnosti treba da odražava to. A zahvalnost je ipak glavna tema Dana zahvalnosti. To je tačno u imenu!
Koje su najbolje cveće za Dan zahvalnosti?

Ako ste dovoljno srećni da živite na mestu koje doživljava sva četiri godišnja doba, onda znate koliko jesen može biti neverovatna. Lišće koje pada. Hladno vreme. I, naravno, prelepe jesenje boje. Uz to, mali cvetni prijatelji koje dobijete za Dan zahvalnosti trebalo bi da budu u stanju da unesu zdravu dozu jesenjih vibracija u vaš dom.
Ako niste sigurni šta da izaberete, ovo tradicionalno cveće za Dan zahvalnosti će definitivno biti dobro!

Crvene ruže
Hrizanteme
Suncokreti
Goldenrods
Žute tratinčice
Helenijum
Heliopsis
Hamamelis
Kineski fenjer

Šta čini savršenim središnjim delom za Dan zahvalnosti

Na Dan zahvalnosti, sto za večeru je zvezda emisije. Tu se dešava sva magija – AKA gozba i druženje sa voljenima. Ali, vi znate isto kao i mi, da je svakoj zvezdi potrebna sporedna gluma. Tu dolazi centralni deo za Dan zahvalnosti.

Samo pomisli o tome! Šta je bolje od gomile cveća koje lepo ukrašava vaš sto dok vi i vaša porodica punite lice slatkim krompirom, ćurkom, sosom, nadevom, mahunarkom, kukuruzom, pitom od bundeve i svim ostalim ukusnim domaćim dobrotama u kojima ste kuvali kuhinja? Zvuči kao raj, jesam li u pravu? Verujte nam; to će dodati potpuno novi nivo šarma i magije vašem okupljanju povodom Dana zahvalnosti.
Elementi centralnog dela za Dan zahvalnosti

Bujne teksture
Bogate jesenje boje
Lep dodir zelene
Neke zemljane boje
Jedinstvena vaza – zamislite rustikalni šarm!

Ideje za centralni deo za Dan zahvalnosti
Mislite na sveže voće

Dok su dani svežih jagoda davno prošli, jesen je zapravo odlično vreme za jače sveže voće. Napravite kao holandski slikar i kreirajte sopstvenu mrtvu prirodu koristeći kruške, hurmašice i jabuke kao osnovu za svoj središnji deo.

Složite ih u činije ili zgrabite svoj rog izobilja. Dodajte jabuke u kolekciju svežeg cveta, kao što su to učinili ovde. Ili, aranžirajte svoje omiljene jesenje žetve sa nečim iz bašte — granama i lišćem — pristupom slobodne forme središnjem delu. Saznajte više o tome kako da aranžirate cveće čitajući neke od naših korisnih saveta.
Ili pogodite odeljak za povrće

Iako smo mi grupa koja je više usredsređena na cveće, ovde u MojaCvecara-u, mi smo simpatizeri za zanimljiv središnji deo koji nije iz kutije. Ove sveće sa snopovima zelenog pasulja, artičoka i šparoga su genijalan način da se oda počast onome što je važno na Dan zahvalnosti – hrani.

Ili uključite neke elemente hrane u tradicionalni cvetni buket. Ovaj buket ispunjen povrćem donosi hladan kontrast stolu sa bujnim zelenilom i tamnim crvenim. Predivan dodatak gozbi pred nama.
Proslavite sa sukulentima

Kaktusi i sukulenti u saksiji čine dodatak jugozapadnom stilu svakom namazu za Dan zahvalnosti. Uzmite stazu za sto i prekrijte tkaninu odabranim pustinjskim biljkama u šarenim saksijama — dodajte malo ukusa jeseni tako što ćete ubaciti neke od šarenih mini tikvica ili belih bundeva kao znak za praznik. Najbolji deo korišćenja sočnog buketa? Možete ih posaditi i gledati kako rastu godinama koje dolaze.
Neka bude jednostavno uz tradicionalno cveće za Dan zahvalnosti

Za svakog entuzijastu bundeve, zagovornik bi mogao zakolutati očima na sve stvari koje #padaju. Ako ne volite da replicirate rog izobilja koji je prisutan na originalnom Danu zahvalnosti (definitivno nije činjenica) – držite se nečega što uvek izgleda sjajno.

Tradicionalni cvetni aranžman za Dan zahvalnosti ukazuje na jesenju sezonu i uklapa se u bilo koju postavku stola. Izaberite svoje omiljeno sezonsko cveće iz MojaCvecara-a i težite nenaglašenoj lepoti bez potrebe da se brinete oko dekoracije.

Možda najpraktičniji pristup središnjem delu, stilski retki, znači više prostora za ćuretinu, pire krompir i nekoliko dodatnih činija sosa.

Ipak, posebna prilika zahteva posebne postavke stola. Odaberite jednu boju i budite jednostavni kada su u pitanju kontejneri. Ne možete pogrešiti sa svim belim cvećem isprekidanim odgovarajućim svećama – naravno, ne cvetnim aranžmanima za Dan zahvalnosti, ali nešto posebno.
Za centralne delove cveća za Dan zahvalnosti, pogledajte Buke

Kao što možete zamisliti, mi smo ljubitelji zamene čvrstih pletenih korpi za nešto što deluje sveže. I ne možete dobiti ništa sveže od svežeg cveća. Sortiraj po boji i izaberi nešto što izgleda kao jesen; doterajte ga ili ne.

Poenta je da će MojaCvecarsa u kratkom roku isporučiti vaše cveće za Dan zahvalnosti. Sigurno će biti hit bez obzira da li odlučite da ih uključite u zamršen prikaz bogatstva ili zadržite te bujne cvetove onakvima kakvi jesu. Verujte nam; izgledaće neverovatno u svakom slučaju. Ove koncepte dizajna možete primeniti i kada naručite praznične cvetne aranžmane, pa se pripremite za zimu sa toplim i privlačnim buketom.