ideja za prednji trem koje će vaš letnji stil postaviti u punom cvetu

Dajte ulaznom hodniku svog doma ugodan izgled sa planom dizajna u kojem ćete uživati tokom cele sezone. Leto je vreme kada cvetovi pune boja, a tremovi preplavljuju raskošne prikaze živopisnog cveća. Sa toliko opcija koje možete izabrati, lako se osećate preplavljenim. Ali uz samo malo planiranja i dolaskom u kontakt sa svojim ličnim stilom, možete za kratko vreme dobiti onaj prekrasan izgled koji želite za svoj trem.

Evo devet ideja za prednji trem za leto koje će vam pomoći da ponudite zadivljujuću prezentaciju vašeg doma prolaznicima i pozdravite svoje goste u stilu.

1. Odredite svoje osnovne elemente

Korisno je započeti sa šemom boja na umu. Da li volite svetle, prigušene nijanse koje daju moderan izgled seoske kuće? Ili volite izgled crno-belih naglašenih naletima boja? Izaberite tri do četiri boje da biste izgradili svoj izgled. Ovo će vam pomoći pri izboru šta da kupite.

ideja za prednji trem koje će vaš letnji stil postaviti u punom cvetu

Položite prostirku na otvorenom ispod otirača od prirodnih kokosovih vlakana. Držite se jednostavnih uzoraka i čvrstih boja kako trem ne bi postao previše zauzet. Ako imate mesta za nameštaj na verandi, stol sa akcentima, kućica ili polica mogu dati dosta mesta za dodavanje biljaka i ukrasnih detalja.

2. Temeljne biljke postavljaju scenu za stil

Sada je vreme da pređemo na posao. Započnite izgled bašte na tremu tako što ćete početi sa najvećim izložbama biljaka. Ovo uključuje:

Viseće biljke

Paprati su popularan izbor za leto, i to sa dobrim razlogom. Bujne su i pune, malo se održavaju i dodaju trenutne naletove zelene na mestima koja bi obično ostala obična.

Prozorske kutije

Dajte uglađen izgled i poboljšajte privlačnost svog doma tokom cele godine. Za leto, prozorske kutije pružaju odličan prostor za sadnju jednogodišnjih biljaka, kao što su petunije i maćuhice. Da biste dali profesionalno uređen izgled, držite se jedne do tri boje cveća. Dodavanje više biljke u sredinu svake kutije, zajedno sa puzavom biljkom koja može kaskadno padati preko i dole kutije, stvara slikovit aranžman.
Velike biljke u saksiji

Dodajte dramu većim biljkama na otvorenom, veličine poda, kao što su crvena mandevilla ili dracaena marginata. Idite simetričnom rutom i postavite po jedan sa svake strane stepenica ili vrata za formalniji izgled trema.
3. Ukrasite dekor vrata

Ne možete pogrešiti sa šarenim vencem, ali postoje i drugi načini da se postigne domaći, rustikalni izgled, kao što je viseća korpa sa cvećem. Pored vaših vrata, razmislite o izduženom znaku „Dobrodošli“ u stilu koji je u skladu sa ostatkom dekoracije vašeg trema.

Ako su vam stepenice dovoljno široke, spustite lonce i fenjere niz stepenice. Drvo, terakota ili hrskave crno-bele saksije su odlične opcije. Obavezno promenite oblik biljaka sa nekim tankim i visokim sortama nadoknađenim kraćim i punijim primercima.
4. Tekstilni tekstil

Dodavanje tekstila na ekran na tremu stvara vizuelni interes i omogućava da vaše zasade iskaču. Prekrivači, zastavice i jastuci pogodni na otvorenom stvaraju mekan, taktilni kontrast lišću vaših letnjih biljaka. Oni su posebno pogodni za pokrivene tremove koji su generalno zaštićeni od elemenata.
5. Napunite vazduh mirisima leta

Kada su u pitanju ideje za prednji trem, nisu važni samo vizuelni prikazi. Razmislite o privlačenju i drugim čulima. Ko ne voli da prođe pored kuće i bude opčinjen opojnim mirisima svežeg cveća? Dodavanje mirisnih gardenija, ruža ili jorgovana u saksiji, na primer, može prirodno ispuniti vaš ulaz slatkim mirisima.
6. Umirujući zvuci daju mir

Kada trem bude luksuzno namirisan, vreme je da pređete na stimulisanje drugog čula – sluha. Zvuk vode je opuštajući način da dodate prijatno iznenađenje na prikaz na tremu. Stavljanje kompaktnih fontana pogodnih napolje u ugao trema pruža umirujući zvuk tekuće vode i dodaje vizuelni dodir vode koja se kreće spoljašnjosti vašeg doma.

7. Osvetlite letnje noći

Iako tokom leta ima mnogo sati dnevne svetlosti, ipak ćete želeti da imate na umu kako vaš trem izgleda tokom tih letnjih noći. Zahvaljujući inovacijama u solarnoj energiji, lakše je nego ikada dodati dodire svetlosti u dekor vašeg trema. Zamislite fenjere, sveće na solarni pogon i akcentna svetla, zajedno sa sijalicama koje možete da okačite ispod plafona da biste osvetlili prostor. To je brz način da skrenete pažnju na biljke i bacite dramatične senke da biste upotpunili večernji izgled.
8. Proslavite leto uz sezonski aranžman

ideja za prednji trem koje će vaš letnji stil postaviti u punom cvetu

Kada pokrijete glavne elemente trema, možete se zabaviti posipanjem manjih ukrasnih detalja. Neka vaš letnji prikaz na verandi bude zanimljiv tako što ćete postaviti poseban cvetni aranžman na sto na verandi. Pokažite svoj patriotski duh za 4. jul i sa ljupkim Iankee Doodle Doggie crvenim, belim i plavim pupperom. Ili, ako ste više mačka, šta kažete na savršenu mačku Seaside Mermaid koja je apsolutno potrebna svakom tremu na plaži.
Summer Beginnings Boukuet
Divna biljka lavande
Personalizovana kućna zastava Summer Florals
9. Uverite se da vaše biljke na tremu izgledaju fantastično tokom celog leta

Jednom kada postignete savršen izgled verande, želećete da budete sigurni da ga održavate u vrhunskom obliku tokom cele sezone. Leto može biti izazovno vreme, sa visokim temperaturama, žarkim suncem i nepredvidivom kišom, tako da vam je potrebna strategija da vaše cveće bude srećno sve do jeseni.

Izaberite biljke koje odgovaraju vašem životnom stilu. Ako ćete biti kod kuće tokom celog leta, izaberite one koje zahtevaju redovno zalivanje. Ako ste mnogo odsutni ili ne želite da izvlačite crevo svako veče, potražite biljke otporne na sušu, poput divnih sočnih aranžmana, koje neće uvenuti tokom tih sušnijih perioda.
Budite realni sa izlaganjem suncu vašeg trema. Iako biste možda obožavali cvetne biljke na punom suncu, ako je vaš trem uglavnom u senci, ove sorte jednostavno neće uspevati. Izaberite cveće koje može da izdrži temperaturu do 90-ih kada nije na direktnoj sunčevoj svetlosti, kao što je ukrasna orhideja. U hladnijim mesecima unesite ga unutra do sledećeg proleća. Slično tome, izbegavajte da trošite novac na biljke napravljene za senku koja će brzo izgoreti na punom suncu.
Ne zaboravite na đubrivo. Kontejnerske bašte i cvetne biljke u saksijama dobro rade sa organskim đubrivom sa visokim sadržajem fosfora. Ovo može biti razlika između vaših cvetova koji se nastavljaju tokom Praznika rada i cveća koje prerano cvrči. Nanesite tečno đubrivo dva puta mesečno, ali nikada kada su biljke suve ili dehidrirane.