Prolećno venčano cveće

Radujte se prolećne neveste! Ženiš se u doba godine kada je lepog cveća u izobilju. Od veoma željenog božura do legendarnog lala i ekskluzivnog đurđevka, postoji toliko raskošnog prolećnog cveća za izlaganje na vaš poseban dan. Pitate se koje da odaberete? Budite inspirisani našim pregledom najboljih prolećnih venčanih buketa i pogledajte našu listu deset najboljih prolećnih venčanih cveća.


Ideje za prolećni venčani buket

Tražite inspiraciju za svoj prolećni svadbeni buket? Gledati na budućnost! Ovde vam donosimo najlepše sezonske izbore koji će vam dati obilje ideja za vaše prolećno venčanje.

Proleće je savršeno vreme za romantične aranžmane u prigušenijim tonovima. Ovaj lepi prolećni svadbeni buket u bledim pastelnim nijansama može se pohvaliti delikatnim i ženstvenim izborom prolećnog cveća uključujući kinesko plave zumbule, muskari, kremaste i breskve ruže i frezije. Zumbul i frezije će dodati još jednu dimenziju vašem venčanom cveću i ostaviti predivan miris na vašem mestu.

Prolećno venčano cveće

Korica limuna

Uzmite svoj primer iz prirode i izaberite temu žute boje za svoje prolećno venčanje. U partnerstvu sa žutim cvetovima žutog zelenog lišća stvaraju veoma svež, poletan izgled. U ovom savremenom stilu svadbeni buket raskošne sunčane ranunculi, kraspedija i žute ruže raspoređene su u kompaktnu pozu isprekidanu zelenim akcentima i suptilnim dodirima srebrno sive.

Svetla i lepa

Proslavite svoje venčanje posle zime sa mešavinom šarenog cveća. Ova linija duginih nijansi je živahna i razigrana sa puno raskošnog zelenila — baš onako kako mi volimo. Cveće je takođe pravi praznik sezone. Prekrasne papagajske lale, kosmos cveće i klematis dočaravaju sliku prolećne bašte u cvetu. Kako vreme postaje toplije, oblici buketa imaju tendenciju da postanu labaviji, pomažući da se postigne taj prirodni stil koji je tako popularan kod prolećnih nevesta.

Prolećno venčano cveće

Hladna, savremena i šik, ova monohromatska svadbena tema sa ružičastom bojom savršena je za elegantno gradsko venčanje u proleće. Kombinovanje ruža, hortenzija i karanfila sa mirisnim prolećnim cvetovima kao što su slatki grašak i zumbuli znači da je ovaj lepi buket podjednako mirisan koliko i lep.

Boho lepota

To je najpoželjniji cvet u sezoni venčanja i lako je shvatiti zašto je voljeni božur uvek favorit za neveste. Ne samo da je savršena mešavina mekoće i teksture, njegovo cvetno značenje – „srećan brak“ – ne može biti prikladnije. Kombinujte velike bluzne božure sa jednako šarmantnim specijalnim ružama za pun romantičan izgled. Uključivanje tankog thlaspi daje ovoj slici savršenom buketu ćudljivu, boemsku atmosferu.

Nebeske ruže

Sa njihovim romantičnim asocijacijama na ljubav i romantiku, nije ni čudo što su ruže trajno popularan venčani cvet. Za prolećni buket za venčanje izaberite raskošne specijalitete ruže (mi volimo sorte David Austin) u mekoj breskvi i slonovači i kombinujte ih sa elegantnim Calla ljiljanima i malo zelenila. Buketi za tuširanje su ponovo u modi i mislimo da ovaj prelep dizajn izgleda zapanjujuće, preliva se iz nevestinih ruku.

Koje svadbeno cveće je u sezoni u proleće?

Proleće je divno doba godine za venčanje, samo zbog prelepog cveća!

Ako kažete „da“ u martu, aprilu ili maju, bićete razmaženi izborom. Neki od najlepših cvetova pojavljuju se u ovo doba godine. Popularno prolećno venčano cveće uključuje anemone, lale, slatki grašak, narcise i ranunculus. Ne zaboravljajući ni trenutni venčani cvet – božure. Ovo cveće dolazi u raznim bojama kako bi odgovaralo bilo kojoj temi venčanja i možete izabrati da li ćete ih mešati ili izabrati jednu boju.

Druga stvarna prednost venčanja u proleće je, naravno, to što većina venčanog cveća koje morate imati je prirodno u cvetu, što znači da ih je lakše i jeftinije nabaviti. Da biste saznali više o prolećnim izborima, možete pročitati naš vodič za prolećno cveće.

Naših 10 najboljih cvetova za prolećno venčanje su anemone, zumbul, ranunculus, lale, slatki grašak, božuri, đurđevak, muskari, jorgovan, narcis.
Anemone

Boje Bela, crvena, bledo roze, cerise, roze, ljubičasta, ljubičasta i tamno plava

Dostupnost septembar – maj, vrhunac decembar – april
Zumbul

Boje Čisto bela, krem, losos, kinesko plava, tamno plava, svetlo roze, cerise roze i lila

Dostupnost novembar – maj
Ranunculus

Boje bela, limun, žuta, narandžasta, breskva, zlatna, bledo roze, tamno roze, crvena i bordo

Dostupnost oktobar – jun, vrhunac decembar – maj
lale

Boje Sve boje osim plave, zelene i crne

Dostupnost oktobar – jun, vrhunac decembar – april
Grašak

Boje Bela, krem, bledo lila, ljubičasta, bledo roze, cerise roze i bordo

Dostupnost mart – avgust, vrhunac april – jul
Božur

Boje Bela, krem, ružičasta, tamno roza, grimizna i bordo

Dostupnost februar – jul, vrhunac april – jul
Đurđevak

Boje Ivori vhite i Pale rose roze

Dostupnost mart – maj
Muscari

Boje Bledo plava, ljubičasto plava i kinesko plava

Dostupnost januar – jun, vrhunac februar – april
Jorgovan

Boje Čisto bela, bledo lila, tamno lila i bledo roze

Dostupnost oktobar – jun vrhunac decembar – april
Narcisi

Boje Čisto bela, puter krem, bledo žuta, svetlo žuta i zlatna

Dostupnost novembar – maj, vrhunac januar – mart
Druge ideje za cveće za prolećno venčanje
Cveće za nošenje u kosi

Ako volite prelepo cvetanje i ne zadovoljavate se samo time da ih nosite niz prolaz, zašto ne biste nosili cveće u kosi na dan venčanja? Bilo da sanjate da budete boho nevesta ili grčka boginja, postoji cvetna kruna ili cvetni pokrivač za glavu koji će odgovarati svakoj temi venčanja i frizuri. Evo nekoliko ideja kako da nosite cveće u kosi na dan venčanja.

Svadbeni cvetni luk

Proleće donosi toplije dane i duže večeri, što znači da svatovi mogu da uživaju u vremenu provedenom na otvorenom. Unapredite prirodnu lepotu spoljašnjeg prostora mesta za venčanje sa lukom za venčanje. Prelepo ukrašen luk nije samo sjajna žarišna tačka za proslave, već je i prava karakteristika za fotografije.

Cveće za mesto venčanja

Prenesite prolećnu temu na mesto venčanja uz eksploziju sezonskog cveća raspoređenog na stolovima u visokim staklenim vazama. Gledajte dalje od očiglednog kada razmišljate o tome kako da ukrasite mesto za venčanje. Naslon za stolice, svadbeni pokloni, zidovi od cveća i cvetni venci samo su neki od načina na koje možete da koristite cveće da dodate VOV faktor procesu i postavite scenu za pravu proslavu.