Uradi sam za božićno drvce

Ove godine, kada je u pitanju obrezivanje jelke, preporučujemo vam da preskočite osnovne kuglice i stvorite novu tradiciju koja vam daje sve te nejasne osećaje.

Uzmite lepak i šljokice da napravite sopstvene ukrase za božićno drvce u kojima možete uživati iz godine u godinu. Možete napraviti Badnje veče sa svojim najbližima ili možete napraviti ove ukrase za poklone.

Tražite inspiraciju? Zaokružili smo nekoliko ukrasa koji se lako prave kod kuće i koji će vašem decembru dodati malo praznične zabave.
Kako sami napraviti ukrase za božićno drvce

Zaokružili smo 7 zabavnih rukotvorina koje možete isprobati i koje će vam omogućiti da savršene ukrase okačete na vašu božićnu jelku ili oko kuće.

1. Vesela i mramorna

Dodajte malo šika svom drvetu sa savršeno mermeriranim ukrasima koji se mogu kreirati u nizu boja – sve što vam treba je malo laka za nokte. Vreme je da kopamo po toj fioci sa šminkom!

Sviđa nam se ideja mešanja nekoliko nijansi sive za stvarni efekat mermernog kamena ili jarko ružičaste i zlatne za ženstvenu, ali tako svečanu poslasticu. Ako zaista želite da oživite stvari, UV lak će se isticati na vašem drvetu i svetleti u mraku kada se svetla ugase.

Zvuči dobro? Evo kako da kreirate svoje.

Trebaćeš:

Lak za nokte – u najmanje dve boje
Obične plastične kuglice – preporučujemo da uzmete bele kuglice
Koktel štapić – za mešanje
Plastična posuda – u ovo ćete sipati lak za nokte
Odstranjivač laka za nokte – za slučaj da napravite nered
Traka – za kačenje vaših kuglica da se osuše i na drvo

Kako napraviti mermerne kuglice

Uzmite svoju činiju i napunite je do pola vodom. Zatim ulijte nekoliko kapi jedne boje laka za nokte, a zatim drugu. Lak za nokte treba da stoji na vrhu vode, kao ulje.
Zgrabite svoj koktel štapić i pažljivo umešajte boje laka za nokte jednu u drugu.
Provucite svoju traku kroz kuglicu, a zatim je polako umočite u lak za nokte.
Pažljivo podignite kuglicu i trebalo bi da vam ostane hladan mermerni efekat na vašoj dekoraciji. Okačite ga negde otvoreno da se osuši, a zatim uživajte na svom drvetu kada bude spremno.
Kopaćete za još više boja laka za nokte i pravite ih za celu porodicu, to je tako jednostavan, ali zadivljujući zanat.

2. Slano testo Deda Mraz

Uradi sam za božićno drvce

Ovo je sjajan božićni zanat koji možete raditi sa decom u laganom subotnjem ujutru nakon što se ubacite u adventske kalendare.

Da biste napravili ove ukrase za božićno drvce, moraćete da umutite malo slanog testa (isprobajte ovaj recept), a zatim ga razvaljajte – ali obavezno ostavite testo prilično debelo.

Zatim zamolite svog mališana da nežno pritisne ruku u testo kako bi ostavio otisak šake. Isecite oko oblika ruke, napravite rupu na vrhu dlana za traku, ispecite testo i ostavite da se ohladi pre nego što se deca pozabave slikanjem.

Ohrabrite ih da otisnu otisak svojih prstiju u testu belo, kao bradu Djeda Božićnjaka, a njihov palac postane njegov šešir. Mogu se zabaviti crtajući po licu crnim markerom pre nego što završe sa crvenim šljokicama i zapečate ceo ukras PVA lepkom.

Kada budu gotovi, imaćete ukras za božićno drvce koji izgleda super slatko, ali je i trajni podsetnik koliko su vaša deca nekada bila mala!

3. Anđeli suvog cveća

Uradi sam za božićno drvce

Ovaj zanat kombinuje dve naše omiljene stvari – tradicionalnog božićnog anđela i prelepo suvo cveće.

Možete se jako zabaviti sa cvećem koje odaberete da osušite za ovu prelepu dekoraciju – naš blog vam pokazuje kako da sušite cveće kod kuće – plus omogućava vam da duže uživate u tim prekrasnim cvetovima.

Samo obavezno pažljivo spakujte svoju gotovu dekoraciju u Novoj godini kako bi potrajala do sledećeg Božića.

Trebaćeš:

Drveni klinovi – oni će formirati glavu i telo anđela. Možete ih preuzeti u pakovanju u zanatskoj radnji.
Beli karton – za najvažnija krila!
Konop – da okačite svog anđela o drvo.
Pištolj za lepak ili jak lepak
Proziran materijal – da pokrije mesta na kojima ste zalepili cveće, odlično ako ste neuredni majstor.
Osušeno cveće – mi smo ljubitelji divnih mirisnih grančica lavande, ali velike sušene ruže, karanfili ili čak reznice ruzmarina će raditi.

Kako napraviti božićne ukrase od anđela od suvog cveća

Izrežite par krila i zalepite ih na zadnji deo klina. Možete ih ukrasiti ili ostaviti jednostavnim, izbor je na vama. Ako želite da nacrtate lice svom anđelu, i to je sjajno!
Uzmite svoje osušeno cveće (ili cvet) i pažljivo zalepite stabljike na dno vašeg klina, tako da vise naopačke.
Isecite trake od svog prozirnog materijala i zalepite ih oko zalepljene površine da biste prikrili nered i stvorili efekat poput suknje.
Konačno, zavežite svoj kanap oko anđela i ispod njegovih krila, a zatim ga okačite o drvo.

Slobodno ga ukrasite bojom ili šljokicama pre nego što bude okačen da ga svi vide!

4. Ukrasi za jelku od filca

Uradi sam za božićno drvce

Da li ste šaka sa iglom i koncem? Tada ne bi trebalo da imate problema da napravite ove svečane ukrase napravljene od filca. Ne postoji ograničenje u tome šta možete da napravite, ali mi smo izabrali božićno drvce za ovaj brzi vodič.

Trebaćeš:

Zeleni filc – nekoliko listova A4 formata bi trebalo da posluži
Zeleni konac – za stvaranje uredno ušivenih ivica
Nadjev – ne kao ćuretina, više kao nadjev za medvjediće
Rezač kolačića za božićno drvce – za upotrebu kao šablon
Šljokice i perle – da ukrasite svoje mini drvo
Traka – da okačite gotovu dekoraciju za jelku

Kako napraviti ukrase za jelku od filca

Uzmite svoj rezač za kolačiće i nacrtajte ovo na svom zelenom filcu. Trebaće vam dva oblika božićnog drvca, jedan za prednju stranu vaše dekoracije i jedan za pozadinu.
Uhvatite konac i počnite da šijete ova dva oblika zajedno. Pre nego što zapečatite oblik, gurnite punjenje unutra da biste napravili bujnu božićnu jelku.
Završite šivanje svog oblika kako biste zapečatili nadjev iznutra, a zatim ukrasite perlama i šljokicama kako biste imitirali ukrase.
Pričvrstite svoj konac za vrh drveta i gotovi ste! Super lako, ali super efikasno.

5. Citrusi i božićni

Uradi sam za božićno drvce

Ne postoji ništa bolje od onog izdajničkog mirisa citrusa za Božić. Pomešan sa karanfilićem i cimetom, podseća nas na zagrevanje kuvanog vina i večeri provedene u istraživanju božićnih pijaca nakon mraka.

Napravite tu malu krišku božićne radosti u svom domu tako što ćete osušiti voće – pomorandže, limuni i limete su odličan izbor – pre nego što ih provučete kanapom i okačite na drvo.

Alternativno, ako više volite da ugurate u svoje pomorandže, ne dozvolite da kora propadne. Kora se može iseći u svečane oblike poput bombona i snežaka i staviti na vašu božićnu jelku, dok i dalje služi taj prekrasan miris citrusa tokom prazničnog perioda.

6. Božićni kolačić

Uradi sam za božićno drvce

Ponovo izvadite te sekače za kolače i zabavite se stvarajući još oblika slanog testa koji se mogu ukrašavati i uživati na vašoj božićnoj jelki.

Ali ne brinite, ne morate da izlazite i kupujete gomilu prazničnih rezača za kolače ako ih već nemate u kući. Evo nekoliko ideja za praznično okretanje nekih oblika koje možete imati kod kuće:

Rezač za kolačiće u obliku zvezda – Ukrasite slano testo u obliku zvezde belom bojom i puno svetlucavog sjaja duž njegove ivice. Završite crtanjem svog imena ili imena svih u vašoj porodici za personalizovanu završnicu.
Rezač za kolačiće u obliku srca – Uzmite malo boje i ukrasite svoje srce od slanog testa kao staromodni, šareni balon. Razmislite o svetlim bojama, puno šara i mnogo blistanja.
Kućni rezač kolačića – Rezači za kolače u obliku kuće mogu se obojiti kako bi replicirali vaš sopstveni dom, ali uz božićno okretanje. Obojite ulazna vrata istom bojom kao i vi uz dodatak prazničnog venca i kreirajte personalizovanu dekoraciju jelke u kojoj možete uživati godinama koje dolaze.
Rezač kolačića – Obojite ovog plišanog medu u zabavnom svečanom džemperu ili obučenog u toplu zimsku odeću kako biste stvorili savršenu svečanu dekoraciju za jelku.

7. Žudim za Božić

Uradi sam za božićno drvce

Dok ste u tim zimskim šetnjama, pazite na šišarke koje možete sakupiti i poneti kući da napravite rustične ukrase za jelku. To je sjajan način korišćenja prirodnih resursa, recikliranja i stvaranja prelepih ukrasa u kojima možete uživati godinama koje dolaze.

Možete učiniti stvari jednostavnim i samo vezati kanap ili traku oko svoje šišarke pre nego što je okačite sa drveta, ali nam se sviđa ideja da unesemo malo boje u naše zanate.

Mini pomponi zalepljeni oko vaše šišarke stvaraju iluziju božićnih lampica, efektivno čineći vaše ukrase mini drvećem.

Takođe volimo da uzimamo šljokice i PVA lepak i da ulepšavamo ivice ovih ukrasa – jer šta je Božić bez malo sjaja, zar ne?

Alternativno, protresite sprej i dajte svojim šišarkama zlatnu ili srebrnu boju kako biste upotpunili paletu boja vašeg drveta.