Kako napraviti živopisno božićno središte

Trpezarijski sto okuplja prijatelje i porodicu tokom prazničnog perioda dok se okupljate oko njega da biste uživali u božićnoj večeri ili nazdravili Novoj godini. Impresionirajte svoje goste tako što ćete ukrasiti svoje božićnim centralnim delom „uradi sam“. Bilo u elegantnom aranžmanu sa svećama ili samostalno, prelep buket božićnog cveća će uvek biti topli i lični dodatak vašem stolu. Naši stručni cvećari vam pokazuju kako!


Trebaćeš

Cvetna pena
Keramički lonac
3 sužene sveće u boji
Izbor božićnog lišća uključujući sprunge i božikovinu
Crvena kordilina
Zelene bobice hiperikuma
Cerise mini gerberi
Narandžasti karanfili
Zelene šišarke
Osušene pomorandže
Žica za cvećare, makaze, ražnjići i heftalica

Korak 1

Isecite cvetnu penu na veličinu tako da se dobro uklapa u keramičku posudu po vašem izboru, ali viri sa vrha za dobar inč i po.

Korak 2

Uveličajte penu u vodi dok se potpuno ne natopi i vratite u posudu spremni za početak.

Korak 3

Postavite sveće gde želite i pričvrstite ih na mestu tako što ćete ih čvrsto gurnuti u penu.

Korak 4

Koristeći par oštrih makaza, odrežite grančice smreke dužine približno 6 inča i umetnite ih u penu pod uglom da biste napravili kragnu od zelenila oko ivice kontejnera. Preporučujemo da uklonite najmanje centimetar borovih iglica sa stabljike kako biste smrču lako gurnuli u penu.

Korak 5

Ponovite sa božikovinom dok površina pene nije dobro pokrivena i ne budu vidljive praznine.

SAVET STRUČNJAKA: Da biste smanjili troškove izrade sopstvenih božićnih ukrasa, zašto ne koristite sezonsko lišće iz sopstvene bašte?
CP6
Korak 6

Zatim zamotajte listove kordiline u ruke, pričvrstite ih spajalicom i gurnite u penu.

Korak 7

Skratite šišarke i ubacite ih u aranžman.

Korak 8

Sada isecite stabljike gerbera i karanfila pod uglom i umetnite ih u dizajn. Pokušajte da grupišete grozdove od dva ili tri cveta zajedno za vizuelni uticaj.

SAVET STRUČNJAKA: Obe ove varijante cveća su dostupne u nizu boja, pa zašto ne biste bili smeli i posegli za nijansama zelene limete, jarko ružičaste i žućkasto narandžaste.

Korak 9

Zatim, koristeći ražnjiće, dodajte sušene pomorandže.

SAVET STRUČNJAKA: Pine šišarke su dostupne u većini cvećara MojaCvecara u ovo doba godine, ali ako želite da napravite svoje, zašto ne sakupite otpale šišarke iz bašte, obojite ih svojom omiljenom bojom i pričvrstite ih na svoje mesto pomoću cvećara žica?

Korak 10

Na kraju, popunite sve praznine zelenim bobicama hiperikuma i dodajte malo čelične trave u svoj dizajn za savremenu ivicu.

SAVET STRUČNJAKA: Neka vaš aranžman izgleda sveže tako što ćete ga redovno prskati vodom. Međutim, ako se čuvaju u pravim uslovima, cveće i lišće bi trebalo da budu dugotrajni, uvek možete zameniti bilo koje kada prođu najbolje.

Gotov središnji deo