Kako ugraditi Pantoneove boje godine u svoje venčanje

Kada Pantone objavi boju godine, svi mi uvek čekamo sa suspregnutim dahom da vidimo šta će biti u narednih nekoliko godina u pogledu boja u trendu. Ove godine Pantone nije razočarao i proglasio dve boje godine – Ultimate Grei i Illuminating.

Pantone opisuje ovo uparivanje kao: „Dve nezavisne boje koje se spajaju da bi stvorile aspirativno uparivanje boja, spajajući dublja osećanja promišljenosti sa optimističnim obećanjem dana ispunjenog suncem. Za šta se svi možemo složiti da je važno nakon godine kao što je 2020. Oni su takođe opisali svoj izbor kao „poruku sreće podržanu hrabrošću“.

Kombinacije žutog i sive cvetove

Upotreba žutog cveća će stvoriti pozitivnu energiju jer su tako svetla i vesela. Takođe se kaže da ova boja podiže endorfine zbog kojih se osećamo ushićeno samim pogledom na njih. Evo nekoliko naših omiljenih žutih sa primesama ‘sive’ kombinacije boja:

Žuti ranunculus sa kremom i prašnjavim mlinom
Žuti ranunculus, craspedia (billi balls), beli božuri i raznobojno zelenilo pittosporum
Gerbera tratinčice, zlatni solidago i bebin dah.
Gerbera tratinčice, beli tulipani, čičak i eukaliptus od srebrnog dolara.
Protea žuti jastučići, pomešani sa žutim baštenskim ružama, narandžastim dalijama, belim voštanim cvetom i zelenilom eukaliptusa sa semenom.
Žuti kala sa zelenilom medveđe trave ili mešavina žutih i belih kala.
Žuta frezija, žuti zmajevi, žute prskane ruže i zelenilo italijanskog ruskusa.
Žuti tulipani, žuti ranunculus, pomponi sa belim dugmadima, srebrna brunija i zelenilo od limuna sa nekoliko stabljika plumozusa.
Kada je u pitanju korišćenje određene palete boja, važno je da se ne fokusirate previše na dobijanje tačne boje, već da koristite slične tonove za stvaranje kohezivnog izgleda.

Iako se siva prirodno ne pojavljuje u cvetovima, postoji nekoliko varijanti zelenila sa srebrnim tonom koje mogu biti savršena dopuna sunčano žutoj. Neki od naših favorita su – jagnjeće uvo, prašnjavi mlin i srebrna brunija. Ako želite da pratite ovu tamnu nijansu na tradicionalniji način koji odgovara svatovima, posteljina i salvete su odlična pozadina za prikazivanje živopisne nijanse.