Zvanično rodjendansko cveće za jun

Značenje i simbolika rodnog cveća u junu

Bilo da se radi o vašem rođendanu ili rođendanu bliskog prijatelja ili voljene osobe, poznavanje junskog cveća za rođenje ključno je za značajan poklon ili poruku prilagođenu toj osobi. Zvanično, junski cvet rođenja je ruža, zajedno sa orlovim noktima. Ovde ćemo vas provesti kroz sve što treba da znate o istoriji i poreklu ovog cveta u mesecu rođenja, značenju i simbolici, kao i o drugom popularnom cveću za darivanje u sezoni ovog meseca.


Zvanični cvetni kalendar rođenja:
Mesec: Cvet rođenja: Značenja i simbolika:
Januar: Karanfili & Snovdrop Pink Karanfili (ljubav i poštovanje), Beli karanfili (sreća, ljubav i naklonost, Crveni karanfili (ljubav i prijateljstvo) Snovdrop (nada i ponovno rođenje).
Februar: ljubičica, perunika i peršuna Ljubičice (verna ljubav, istina, odanost, poniznost), perunika (nada, vera, strast, čistota i nevinost), peršuna (naklonost, mlada ljubav, besmrtna naklonost)
Mart: Narcisi Narcisi (novi počeci, vernost, sreća, prosperitet i nada)
April: Daisi & Sveet Pea Daisi (čistoća, ljubav, novi počeci, plodnost i majčinstvo). Slatki grašak (blaženo zadovoljstvo, zahvalnost).
Maj: Đurđevak i glog Đurđevak (romantika, sreća, sreća, čistota, poniznost). Glog (nada, ljubav, lepota, plodnost i vrhunska sreća).
Jun: Roses & Honeisuckle Roses (ljubav, strast, romansa, čistoća, zahvalnost). Orlovi nokti (sreća i večna ljubav).
Jul: Larkspur & Vater Lili Larkspur (sreća, ljubav); Lokvan (prosvetljenje, vaskrsenje, čistota, lepota, stvaranje).
Avgust: Gladiolus & Poppi Gladiolus (integritet, čast, poštovanje); Mak (sećanje, prosperitet, očaranost, simpatija).
Septembar: Aster & Morning Glori Aster (vera, ljubav, dostignuće i mudrost); Morning Glori (naklonost, intimna ljubav, strpljenje).
Oktobar: Marigolds & Cosmos Marigolds (posvećenost, posvećenost); Kosmos (harmonija, ljubav, nevinost, lepota, skromnost, radost i ravnoteža).
Novembar: Chrisanthemum & Peonies Chrisanthemum (prijateljstvo, ljubav); Božuri (romantika, prosperitet, sreća, čast i saosećanje)
Decembar: Narcis, Poinsettia, i Holli, Narcissus (nevinost i čistota); Poinsettia (uspeh, proslava); Holi (sreća i optimizam).
Zvanični cvet rođenja za jun: Ruža
jun Rođenje cvetnih ruža
Ruže, inače nazvane “Kraljica cveća”, nesumnjivo su jedno od najpopularnijih i najomiljenijih cveća širom sveta. Dostupno je mnoštvo boja i vrsta, od crvenih pojedinačnih stabljika do ružičastih ruža penjačica. Veštačke ruže su čak stekle popularnost i visoku tržišnost.

Istorija i ime Poreklo ruža
Prema fosilnim dokazima, ova drvenasta cvjetna trajnica je stara 35 miliona godina. Široko kultivisan rod, Rosa ima oko 150 vrsta koje se uzgajaju širom sveta. Dokazi o uzgoju u Kini, Japanu i ostatku Centralne Azije datiraju od pre oko 5.000 godina.

U grčkoj mitologiji veruje se da je ruže stvorila boginja ljubavi Afrodita od njenih suza i Adonisove krvi.

U Drevnom Egiptu, Kleopatra je želela da bude povezana sa mirisom ruža, koristeći cveće u javnim nastupima i ispunjavajući krevet laticama ruža tokom svoje bračne noći.

Značenja i simbolika ruža
Ruže su prvi cvet koji mnogi ljudi razmatraju kada razmišljaju o poklonima, posebno kada je u pitanju romansa. Nisu džabe poznati kao cvet ljubavi.

Prepoznata kao cvet na 15. godišnjicu braka, ruža je svestran poklon za mnoge posebne prilike. Čuveni rezani cvet prenosi različite poruke u zavisnosti od njegove boje.

Crvene ruže su možda najpoznatiji izraz ljubavi, strasti i romantike – savršen poklon za Dan zaljubljenih.

Bele ruže, s druge strane, označavaju poniznost, čistotu, nevinost i nove početke. Prikladan poklon zahvalnosti za voljenu osobu ili na Dan majki je buket ružičastih ruža jer predstavlja divljenje, uvažavanje i zahvalnost.

Kao i drugo žuto cveće, žute ruže simbolizuju radost i prijateljstvo, iako njihovo davanje može ukazivati i na ljubomoru. Narandžaste ruže su takođe široko dostupne i predstavljaju želju i entuzijazam.

Ovaj popularni cvet je i nacionalni cvetni amblem Sjedinjenih Država.

Saveti za kupovinu cveća za rođendan u junu: ruže
Bilo da poklanjate crvenu ružu, belu ružu ili žutu ružu, postoji nekoliko faktora koje treba uzeti u obzir pri izboru prave. Evo kratkog vodiča koji vredi napomenuti.

Izbegavajte kupovinu ruža koje su predugo u cvećari. Trebalo bi da imaju oštre i čvrste latice jer su to dobar pokazatelj svežine.
Ne berite ruže u punom cvetu. Izaberite ruže sa pupoljcima koji se još nisu otvorili i pomešajte ih sa otvorenim pupoljcima. To će obezbediti različite faze cvetanja.
Berite ruže sa jakim, dugim stabljikama i zelenim, zdravim listovima. Ove ruže su dugovečne.

U vazi će trajati najmanje nedelju dana, a uz pravilnu negu i održavanje rezanog cveća može trajati i duže. Korišćenje hrane za cveće, redovno menjanje vode, sečenje stabljika i obrezivanje su neki od načina da produžite život vaze cveta ruže.

Zvanično cveće za rođenje za jun: Orlovi nokti:
Honeisuckle Jun Birth Flover
Orlovi nokti su drugi cvetni cvet u junu. Iako nisu toliko popularni kao ruže, cvet i loza orlovih noktiju takođe odgovaraju buketima i cvetnim aranžmanima. Cveće ima različite boje, koje variraju od bele do žute, ružičaste i crvene. Oni su mirisni i privlače oprašivače kao što su leptiri i kolibri.

Ovaj junski rođendanski cvet simbolizuje sreću i večnu ljubav. Takođe predstavlja slatkoću, koja upućuje na slatki nektar cveta.

Drugo popularno junsko cveće u sezoni
Postoji mnogo prelepog cveća koje takođe cveta u junu, tako da imate mnogo izbora za poklone ako ne želite da se odlučite za rođendanski cvet za mesec:

Dostava cveća božura u Njujorku
Božuri su trajnice koje vole sunce koje su stekle popularnost zbog svog atraktivnog cvetanja. Njihovi cvetovi su veliki, mirisni i dolaze u širokom spektru boja i vrsta. Posebno su božuri dvostrukog tipa odlično rezano cveće.

Ljiljani
Ljiljani jun rođendansko cveće
Ljiljani, popularni za bukete i cvetne aranžmane, prepoznati su kao cvet 30. godišnjice. Lokvanji su takođe zvanični julski cvet. Divno cveće cveta baš na vreme za leto i ima nekoliko značenja. Generalno, ljiljani su simbol predanosti, čistote i poniznosti. Oni takođe simbolizuju majčinstvo, ponovno rođenje i sreću.

Hrizanteme
Rođendansko cveće hrizanteme za jun
Hrizanteme ili mame su jedno od najboljih cveća za poklon jer odgovara raznim prilikama. Poznato kao rođeni cvet za novembar, ovi cvetovi označavaju mnoge pozitivne emocije. Oni su simbol sreće, odanosti, vedrine, radosti i ljubavi.

Cvetni vodič:
Tražite određenu stabljiku ili vam je potrebna inspiracija za najbolje cvetove za određenu priliku? Pogledajte sveobuhvatne vodiče o ružama, slatkom drvetu, tansi, zlatni rod, runolistu, ranunculusu, ljiljanima, perunikama, lalama, orhidejima, karanfilima, gerberima, kamelijama i božurima.

Za više, pogledajte naš detaljni vodič za najbolje rođendanske poruke i citate koje možete podeliti sa prijateljima, porodicom i voljenim osobama.