April Birth Flover Više Daisia

Kada dođe april, proleće je u punom cvetu u većem delu zemlje. Aprilski cvet je vesela, šarena tratinčica. Tratinčice simbolizuju detinjsku nevinost, jednostavnost i radost, što ih čini divnim izborom za uključivanje u prolećni buket.

Tratinčice u istoriji

Gerbera tratinčica (gerbera jamesonii) je porijeklom iz Afrike i stekla je interkontinentalnu slavu nakon što je Škot, Robert Jameson, vidio biljku 1884. u blizini Barbertona u Južnoj Africi. Takođe postoje dokazi da se srodnici predaka tratinčice mogu pratiti do Južne Amerike čak pre 47,5 miliona godina i (u novijoj istoriji) u Evropi i Aziji.

Programi uzgoja koji su započeli u Engleskoj 1890. godine podigli su kvalitet i boje cveća, čineći ih omiljenim i među baštovanima i među davaocima buketa. Gerbera je i dalje peti najpopularniji cvet na svetu iza ruže, karanfila, hrizanteme i lale.

Značenje rođenog cveta Daisi

Postoji mnoga značenja koja se pripisuju nežnoj tratinčici – uključujući nevinost, sreću, sreću i nove početke. U viktorijansko doba, tratinčice su označavale lojalnost i poverenje. U rimskoj mitologiji postoji i priča o nimfi ​​po imenu Belides koja se transformisala u tratinčicu da bi pobegla od neželjene pažnje. Ovaj mit je tratinčicama dao dodatna značenja skromnosti i nevinosti.

Značenje bele tratinčice

Kada većina ljudi pomisli na tratinčicu, zamišlja nežni beli cvet sa svetlo žutim središtem. Ove vrste tratinčica predstavljaju čistoću i nevinost, što ih čini savršenim poklonom za proslavu rođenja bebe.

Značenje ružičaste tratinčice

Ružičaste tratinčice su nežni cvetovi koji predstavljaju ljubav i romantiku. Ako tražite savršen buket cveća koji ćete pokloniti voljenoj osobi, ružičaste tratinčice su odličan način da izrazite svoja osećanja i pokažete koliko vam je stalo.

Značenje žute tratinčice

Ovaj svetao cvet je simbol sreće i prijateljstva. Pokažite svoju zahvalnost svojim prijateljima tako što ćete im pokloniti prelep buket žutih tratinčica ili pokažite sebi ljubav i ulepšajte svoj dom koristeći ih kao središnji deo stola.
Simbolika rođenog cveta Daisi

Veruje se da je naziv „tratinčica“ varijacija „dnevnog oka“, jer se cela cvetna glavica noću zatvara i ponovo otvara na jutarnjem svetlu. Zbog svoje blistave i vesele prirode, tratinčice se najčešće koriste za simbol čistoće i nevinosti, koje potiču iz keltske legende.

Prema ovoj legendi, Bog bi posuo tratinčice po zemlji da bi razveselio roditelje koji su izgubili dete. Tratinčice se takođe mogu koristiti da simbolizuju lepotu, ljubav i plodnost, zajedno sa majčinstvom, porođajem i novim počecima.
Rođeni cvet tratinčice + osobine ličnosti

Vedrina — Vi ste srećna osoba i uvek imate osmeh na licu. Svaki put kada uđete, odmah osvetlite sobu svojom blistavom ličnošću pune ljubavi.

Pozitivnost — Uvek birate da vidite svetlu stranu svega i ostanete optimistični čak i u najmračnijim vremenima. Svi vam idu kada su im potrebne reči ohrabrenja i pozitivan pogled na situaciju.

Pouzdan – Vi ste iskrena i istinita osoba. Svi ti veruju čak i u svojoj najdubljoj, najmračnijoj tajni, zbog čega uglavnom nalaze poverenika u tebi.

Avanturistički – Nikada nije dosadno kada ste u blizini! Uvek ste u pokretu i tražite sledeću veliku avanturu.

Aprilski kamen: dijamant

Poznat kao vrhunski simbol ljubavi, ovaj drevni dragulj je vekovima tražen i ukrašen od strane muškaraca i žena. Ovo zapanjujuće kamenje je simbol jasnoće i snage, verovatno zato što je poznato kao najtvrđi dragulj do danas. U stvari, dijamanti su toliko jaki da njihovo ime potiče od grčke reči „adamas“, što znači „nesalomiv“ ili „nepobediv“.

Dijamanti datiraju sve do Indije gde su prvi put otkriveni i iskopani pre više od 2.400 godina. Vremenom su dijamanti pronađeni u mnogim drugim oblastima širom sveta, uključujući i razne delove Afrike. U današnjoj trgovini, dijamanti uglavnom dolaze iz Rusije, Australije, Afrike i Kanade. Etički dobijeni dijamanti postali su popularniji zbog poštenih humanitarnih rudarskih praksi i beskompromisnog porekla.
Slatki grašak: drugi aprilski cvet

Slatki grašak se često povezuje sa blaženstvom, zadovoljstvom i idejom da se sa nekim oprostite. Takođe je uobičajeno koristiti ovo cveće kao način zahvalnosti da pokažete svoju zahvalnost i poštovanje.

Ovaj prelepi cvet potiče iz Italije, a prvi ga je doneo F. Kupani, sicilijanski monah, u Englesku u 18. veku.