Kako napraviti kartice sa presovanim cvećem

Iako ne postoji ništa slično buketima cveća, na kraju će ovi sveži cvetovi izbledeti – sa izuzetkom sušenih buketa, naravno. Međutim, to ne znači da morate da se rešite cveća. Presovane cvetne karte su odličan način da svom cveću date drugi život i razgibate svoje kreativne mišiće.

Iako su presovane kartice sa cvećem teško napraviti, one su zapravo jednostavne. Sve što vam treba je malo cveća, malo strpljenja i odgovarajuće znanje. Na vašu sreću, mi ćemo vas voditi kroz korake pravljenja sopstvene kartice. A mi ćemo uključiti neke insajderske savete i trikove kako bismo malo olakšali proces. Zato zgrabite svoje cveće i pripremite se da kreirate ručno rađeno remek-delo!

Pregled sadržaja
Kako napraviti “uradi sam” presovane cvetne kartice
Šta će vam trebati

Pre nego što počnete da presujete cveće i pravite svoje karte, moraćete da zaokružite neophodne zalihe. Sakupite sledeće pre nego što počnete da kreirate.

Sveže cveće
Teške knjige
novine
Karton
Zanatski lepak
Mala četkica
Debeli papir ili karton
Pinceta (opciono)

Uputstva

Nakon što prikupite svoje materijale, želite da pratite ove korake.
Nabavite cveće

Prvi korak u kreiranju kartice sa presovanim cvećem je pronalaženje cveća! Imate mnogo opcija kada je u pitanju pronalaženje cveća. Prošetajte svojom baštom ili pokupite svež buket. Međutim, nemojte misliti da vam treba sveže cvetanje! Presovane cvetne kartice su savršen način da ponovo koristite staro cveće koje počinje da vene.

Pre nego što zgrabite bilo koje cveće, imajte na umu da se neko cveće suši bolje od drugog. Najbolje opcije su tanko cveće sa pojedinačnim slojevima latica. Mak, ljubičice, lale i maćuhice su odličan izbor. Mali, čipkasti cvetovi poput čipke kraljice Ane i zlatne šipke takođe dobro pritiskaju.
Gusti cvetovi poput ruža i suncokreta nisu najbolji kandidati za presovanje zbog svoje velike veličine. Međutim, možete ukloniti i pritisnuti pojedinačne latice.

Ne zaboravite da možete koristiti i zelenilo kao i cvetove. Malo prelepog zelenila za presovanje uključuje eukaliptus i paprati.
Rasporedite cveće

Aranžiranje različitih presovanih cveća na kartici.

Drugi korak u kreiranju vaše kartice je pritiskanje cveća. Ovo uključuje pritisak na cveće dok se suši tako da na kraju dobijete ravno osušeno cveće.

Kada pronađete cveće koje volite, stavite ga na list novina. Rasporedite listove i cvetove tako da budu u dobrom stanju. Kada se cveće osuši, nećete moći da ih preuredite, pa je sada vreme da se pozabavite stilizovanjem.
Kada pronađete aranžman koji vam se sviđa, dodajte još jedan list novina na cvetove.
Pritisnite cveće

Stavite dva lista novina između dva lista kartona. Karton će pomoći da izvuče vlagu iz biljaka, a istovremeno će omogućiti malo protoka vazduha. Zatim stavite kartonski sendvič između dve teške knjige. Ako vam je potrebna veća težina, možete dodati dodatne knjige ili tegove na vrh.

Pokušajte da stavite stog u dobro provetreno mesto kako bi se brže osušio. Ovo takođe pomaže u sprečavanju razvoja plesni. Posle pet dana proverite svoje cveće. Ako su i dalje mekane, ostavite ih da se osuše još malo. Iako ne možete u potpunosti da preuredite svoje biljke, možete napraviti mala podešavanja kada su vaše biljke spljoštene, ali ne i suve.

Kada su biljke suve i lomljive, vreme je za sledeći korak.
Uklonite cveće

Kada se vaše cveće osuši, vreme je da ih uklonite iz štampe. Ako ikada postoji trenutak da budete oprezni, to je sada! Osušene latice i listovi su nežni i podložni lomljenju – rukujte pažljivo.
Stilizirajte cveće

Žena pravi ukras od ceđenog cveća

Sada je vreme da budete kreativni. Dok je bela karta de facto izbor, nemojte se plašiti da se igrate sa papirom u boji. Smeđi zanatski papir daje rustikalni osećaj, dok je zlatni papir savršen izbor za venčanje ili venčanje.

Položite karton ili drugi papir i počnite da aranžirate svoje cveće. Ako smatrate da je teško pokupiti osušeni materijal, pokušajte da koristite pincetu. Nastavite da podešavate svoje cveće dok ne pronađete stil koji vam se sviđa. Nemojte se plašiti da uklonite pojedinačne cvetove i slojeve materijala jedno na drugo.

Ako je neki predmet prevelik za dodavanje na karticu, možete ga pažljivo iseći makazama.
Zalepite cveće

Nakon što pronađete aranžman koji volite, sledeći korak je lepak. Pažljivo pokupite svaki osušeni predmet i malom četkicom nežno nanesite lepak na poleđinu. Ako primetite da lepak cepa delikatne latice, pokušajte da razblažite lepak sa malo vode. Ovo će olakšati nanošenje, ali će i dalje zadržati materijal kada se osuši.

Nakon što ste naneli lepak, stavite pritisnuto cveće na papir. Nežno pritisnite materijale da biste ih čvrsto pričvrstili za papir. Kada je sve zalepljeno, ostavite presovanu cvetnu kartu da se osuši preko noći. Ako otkrijete da komadići biljaka iskaču, koristite mali predmet kao što je podloška za njihovo odmeravanje.
Prilagodite svoju karticu sa presovanim cvećem

Kada imate dizajn koji volite, vreme je da prilagodite karticu! Srdačna poruka zaslađuje karticu, a ručno nacrtane vaze ili stabljike dodaju malo karaktera.
Pet ideja za čestitke

Dok presovana cvetna karta čini svaki dan boljim, možda ćete želeti da napravite čestitku za određenu posebnu priliku. Ako je to slučaj, možete napraviti sopstveni dizajn ili slediti jednu od ideja u nastavku.
Birthdai Card

Rođendani su vreme za proslavu! Kada su u pitanju kartice, imamo nekoliko sjajnih ideja.
Jedna od opcija je da napravite čestitku koristeći rođendansko cveće. Druga opcija je da uključite cvet ili laticu za svaku godinu života osobe.
Godišnjica čestitka

Godišnjice su vreme za proslavu ljubavi, stare i nove. Savršena kartica će primaocu dati do znanja da ga volite sada i zauvek.
Jedna sjajna ideja zahteva malo razmišljanja, ali će sigurno izmamiti osmeh na lice vašeg partnera. Vratite se na svoje venčano cveće. Ako je moguće, pronađite i pritisnite slično cveće. Ako ne slavite godišnjicu braka, pomislite na cveće sa posebne prilike koju ste proslavili zajedno.

Kada vaš partner dobije karticu, podsetiće se na ljubav koju ste delili u prošlosti, kao i na ljubav koja postoji danas.
Kartica za Dan majki ili Dan očeva

Roditelji su nam pomogli da izrastemo u ljude kakvi smo danas. Koristeći malo kreativnosti, možete stvoriti poklon koji prenosi ovu spoznaju.
Sakupite više aranžmana istog cveta. Na primer, ako presujete mak, nabavite malu klicu, neotvoreni cvetni pupoljak i pun cvet. Pritisnite sve ove predmete tako da budu ravni i suvi.

Zalepite ove presovane predmete na karticu da biste pokazali rast tokom vremena. Uparite sa rečima „hvala što ste mi pomogli da rastem“ i dobićete pobednički poklon.
Samo zato što Card

Nikada vam nije potreban razlog da nekome pošaljete podsetnik da mislite na njega. Dok su obične karte sjajne, kartice sa cvećem podižu poštu na sasvim drugi nivo!

Jedna umetnička ideja je da pritisnete omiljeni cvet svog prijatelja ili voljene osobe. Ne samo da će se nasmejati kada dobiju karticu, već će moći i da je zadrže godinama koje dolaze. Druga opcija je da pritisnete cvet koji vraća uspomene na poseban trenutak.
Simpatična kartica

Iako gubitak voljene osobe nikada nije lak, podrška drugih čini ga malo podnošljivijim. Kada neko od vaših bližnjih tuguje, ceđeno cveće će mu dati do znanja da mislite na njega i dodati malo lepote njihovom danu.

Ako koristite tradicionalno saosećajno cveće poput belih ljiljana ili latica belih ruža, nemojte ih lepiti na beli papir. Umesto toga, stavite ovo cveće na papir u boji tako da se ističe.
Uradi sam zanati sa suvim cvećem

Iako su kartice odličan način za korišćenje presovanog cveća, možete ih koristiti i u drugim umetničkim projektima.
Sveće od suvog cveća

Ima li išta romantičnije ili opuštajuće od sveća i cveća? Da biste kombinovali ovo dvoje, napravite nekoliko sveća od suvog cveća. Iako ove sveće izgledaju kao da su izašle direktno iz modernog butika, prilično su jednostavne za pravljenje. Proces uključuje pričvršćivanje osušenog cveća na teglu pomoću rastopljenog voska, a ne lepka.
Vall Hangings

Kada kreirate karticu, obično radite sa malim 4×6 ili 5×7 komadom papira. Ako radite sa velikim presovanim cvećem, zidne zavese su odlična ideja za projekat.

Proces pravljenja vešanja je sličan kartici, osim što cveće lepite na veći komad kartona ili papira. Kada se komad osuši, uokvirite ga i okačite za trenutke koji dolaze!

Zidne zavese su sjajni novi kućni pokloni. Da biste ovaj poklon učinili posebnim, pritisnite državni cvet ili biljku koja je izvorna u domu primaoca.

Ako vam treba još ideja, možete pokušati da napravite venac od suvog cveća ili za jesen ili za praznike. I kad god vam zatreba sveže cveće za aranžman koji možete koristiti za presovane cvetne karte ili druge „uradi sam“ zanatske projekte, posetite MojaCvecara i naručite cveće na mreži.